Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני 12 שעות, discoTD5 כתב:

אני בדילמה,

אני סבור שאתה טועה, אבל זה לא דבר חדש. 

מה עושים?

לוקחים את זה החוצה.

בוא בוא, רק רוצה לדבר.

לפני 7 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

קודם כל הייתי צריך לצבות את עצמי אם אנחנו לא בטעות ב-2021/2022 :rofl:...עם כותרת :silly:.....אפשר לרדת גם עם רנו זואי, אז? ...בכלל מה אכפת לך מה סביבה חושבת אלייך כאשר הם בחיים לא בעלים או נהגו ברכב חשמלי, ויש להם מיליון סיבות למה להשאר עם ICE ?
עוד מעט שנה עם הרכב, לא מכיר כלום, בטח ברמת התנהלות של הסוללה, רק כל משפט שני יווו 435 כ"ס / 61 קג"מ , כאילו אתה מתגרזן עם הרכב כל הזמן, ואז במשפט השני כאילו מצתדק שזה בקטנה...ואז רושם צריכת סוללה , שהדרך היחידה להשיג בעליות של המכתש, זאת נהיגה של סבתא כי רעדו לך הביצים, יעני הפרש צריכת אנרגיה ביו ירידה לעליה זה רק 10% .....אמינות "אני בעל רכב צרפתי, עם 200 אק"מ לא רואה מוסך רק טיפולים כל 20 אק"מ " :mm_cool:
תעלה עם מהירות ממוצעת של 100+ ומזגן, ובאמת תתגרזן (בלי ילדים קטנים פעם הבאה, רק עם אישתך) ותחזור לספר לנו.
בכלל כל כך הרבה מלל, ובלי להזכיר בכלל מה מרחק נסיע שלך מהבית עד המלון ????
בקיצור יש לך בימבה F1, שבטוח 99% מהנסיע באזור שלך 100-150 ק"מ יומי גג, כולך מתרגש שב-2026 אפשר לנסוע לאילת במדינה קטנה שלנו !

צריכת אנרגיה של רכב חשמלי, והדיון הרגשי על זה, זה אחד הדברים הכי מטורללים ברשתות חברתיות ובשיח בין האנשים !
הספורט הלאומי/שיח טיפוסי, סתם דוגמית, אח שלי הרכב שלי עם WLTP של 500 ק"מ, בקלות עושה איתו 600 ק"מ...פשוט יש לי סוללה גולדן סמפל.כל ההשוואות המטומטמות כמה אתה עושה , זה בולשיט, כי אני יכול לעשות אותו מרחק עם עשרות צריכות שונות, כי זה תלוי:
- תוואי הדרך (מישור, עליה,ירידה)
- כמות האנשים
-עוצמת/טמפרטורת מיזוג אוויר
-טמפרטורה חיצונית
-סגנון וצורת נהיגה, שימוש במצערת/שיוט אדפטיווי/דרגת ותדירות שימוש ברגנרציה, זינוקים/תדירות העקיפות, מצב ספורט או רגיל..........עוד ועוד
וכל זה מדיד בזמן אמת, וכל אחד חייב ללמוד את הרכב שלו, ולקוות שהיצרן עשה עבודה טובה באלגוריטם ניהול BMS

678.thumb.jpeg.711742209b6d27007de756aaf00225e6.jpeg

ואז תגיע לרמות דיוק כזה, בלי חרדת טווח, כי תמיד תדע איך לנהוג כדי לסיים מרחק מסויים ;)

בחיים לא נתקעתי בלי חשמל

679.thumb.jpeg.75b455f8fa6e434e6d538a2ed875b990.jpeg

אני רק 204 כ"ס/ 40 קג"מ, עם גודל סוללה כמו שלך, מתגרזן על תקן יומי באוטובאן צפון, תהיה רגוע שהרכב שלך היה רואה טווח של 250 ק"מ מלמטה בסגנון נהיגה כזאת....אז ?

תגובה קצת לא מידתית ביחס לשרשור חוויה, לא?

אפשר לחשוב שהוא כתב שנסע עם נגרר גנרטור.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 10 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

קודם כל הייתי צריך לצבות את עצמי אם אנחנו לא בטעות ב-2021/2022 :rofl:...עם כותרת :silly:.....אפשר לרדת גם עם רנו זואי, אז? ...בכלל מה אכפת לך מה סביבה חושבת אלייך כאשר הם בחיים לא בעלים או נהגו ברכב חשמלי, ויש להם מיליון סיבות למה להשאר עם ICE ?
עוד מעט שנה עם הרכב, לא מכיר כלום, בטח ברמת התנהלות של הסוללה, רק כל משפט שני יווו 435 כ"ס / 61 קג"מ , כאילו אתה מתגרזן עם הרכב כל הזמן, ואז במשפט השני כאילו מצתדק שזה בקטנה...ואז רושם צריכת סוללה , שהדרך היחידה להשיג בעליות של המכתש, זאת נהיגה של סבתא כי רעדו לך הביצים, יעני הפרש צריכת אנרגיה ביו ירידה לעליה זה רק 10% .....אמינות "אני בעל רכב צרפתי, עם 200 אק"מ לא רואה מוסך רק טיפולים כל 20 אק"מ " :mm_cool:
תעלה עם מהירות ממוצעת של 100+ ומזגן, ובאמת תתגרזן (בלי ילדים קטנים פעם הבאה, רק עם אישתך) ותחזור לספר לנו.
בכלל כל כך הרבה מלל, ובלי להזכיר בכלל מה מרחק נסיע שלך מהבית עד המלון ????
בקיצור יש לך בימבה F1, שבטוח 99% מהנסיע באזור שלך 100-150 ק"מ יומי גג, כולך מתרגש שב-2026 אפשר לנסוע לאילת במדינה קטנה שלנו !

צריכת אנרגיה של רכב חשמלי, והדיון הרגשי על זה, זה אחד הדברים הכי מטורללים ברשתות חברתיות ובשיח בין האנשים !
הספורט הלאומי/שיח טיפוסי, סתם דוגמית, אח שלי הרכב שלי עם WLTP של 500 ק"מ, בקלות עושה איתו 600 ק"מ...פשוט יש לי סוללה גולדן סמפל.כל ההשוואות המטומטמות כמה אתה עושה , זה בולשיט, כי אני יכול לעשות אותו מרחק עם עשרות צריכות שונות, כי זה תלוי:
- תוואי הדרך (מישור, עליה,ירידה)
- כמות האנשים
-עוצמת/טמפרטורת מיזוג אוויר
-טמפרטורה חיצונית
-סגנון וצורת נהיגה, שימוש במצערת/שיוט אדפטיווי/דרגת ותדירות שימוש ברגנרציה, זינוקים/תדירות העקיפות, מצב ספורט או רגיל..........עוד ועוד
וכל זה מדיד בזמן אמת, וכל אחד חייב ללמוד את הרכב שלו, ולקוות שהיצרן עשה עבודה טובה באלגוריטם ניהול BMS

678.thumb.jpeg.711742209b6d27007de756aaf00225e6.jpeg

ואז תגיע לרמות דיוק כזה, בלי חרדת טווח, כי תמיד תדע איך לנהוג כדי לסיים מרחק מסויים ;)

בחיים לא נתקעתי בלי חשמל

679.thumb.jpeg.75b455f8fa6e434e6d538a2ed875b990.jpeg

אני רק 204 כ"ס/ 40 קג"מ, עם גודל סוללה כמו שלך, מתגרזן על תקן יומי באוטובאן צפון, תהיה רגוע שהרכב שלך היה רואה טווח של 250 ק"מ מלמטה בסגנון נהיגה כזאת....אז ?

אני אנסה להשיב .. כי לא ממש הבנתי הכול

הכותרת של השירשור היא בחצי צחוק... קליק ביט

לא הבנתי למה איכפת לי מה הסביבה חושבת עלי....

לא רעד לי כלום... עם הילדים אני נוסע כמו שאמורים לנסוע עם ילדים.... קרוז במהירות חוקית +-10%

כשאני מתגרזן אני לבד ברכב.. וזה קורה לא מעט אבל במקומות מתאימים ובשעות שצריך... אכן טווח של 250 מלמטה

יום אחד אני יהיה אמיץ כמוך ויסע בערבה עם 3 ילדים קטנים עם 1% בסוללה... אתה כנראה יותר גבר ממני

באף שלב לא ניסיתי לנהוג חסכוני או על "ECO", גם לא ביום יום, בשביל זה הטענתי אקסטרה... לא הבנתי מה זה קשור בכלל

לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

זה בכלל הזוי בעיני.

עזוב חשמל/לא חשמל. יש לך רכב יותר מרווח. נוסעים 5 נוסעים עם מטען, נסיעה ארוכה. למה שלא תבחר את הרכב המרווח? בשביל לחסוך כמה מאות? אני בטוח שהחופשה עלתה לך אלפי שקלים אז למה להידחק?

יש לי רכב אחד נוח עם צריכה 1:13 ואחר, הרבה יותר מרווח ונוח עם צריכה 1:8. 

תמיד כשתהיה לי נסיעה רחוקה עם נוסעים אקח את הרכב המרווח יותר.

מכבד שאתה חושב אחרת, כנראה שאתה לא "הזוי" כמוני

מרווח מקדימה לא חסר.. לילדים לא צפוף והם מעדיפים את ה"אוטו הכתום"

כל עוד הכול נכנס בתא המטען אז אין באמת בעיה או וויתור בנושא הזה.

נכון שבקוגה יותר נוח.. אבל הרבה יותר כיף לנהוג בMG.. שלא נדבר על הכוח..

גם חדש יותר ב7 שנים, בקרות בטיחות טובות יותר.. יש קרוז אדפטיבי כולל פקקים

ואם בנוסף לכל זה הוא גם חסכוני יותר... אז מה הבעיה? 

• רעיון טוב! 3
פורסם

אין שום בעיה. אתה הצגת את הפורד כיותר נוח ולכן השיקול היה נראה לי מוזר ממש, כי הנוחיות צריכה להיות השיקול הראשון.

אם היה לך טוב בMG, מצוין.

דווקא יצא לי לנהוג לא מזמן בחו"ל עם עוד 4 מבוגרים בקוגה 2026, ואני מסכים שהוא נוח. את הMG לא מכיר.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 10 שעות, Supertigre כתב:

ואני עדיין לא מצליח להבין מדוע זה לא פשוט כמו תדלוק, אני זוכר שדיברו על כך שיהיה ניתן לשלם עם כרטיס אשראי ללא איזה רישום לאפליקציה? לא מבין איך הרגולטור שהעניק לכל חברות הטעינה שלל הקלות והטבות לא חייב אותן לפתוח את העמדות לכל אחד וליישם צורת תשלום פשוטה. 

יש חיוב, החל מהשנה הבאה. חלק מהמקומות (במיוחד אתרים חדשים) כבר התחילו לפרוס מסופוני אשראי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, ldti כתב:

יש חיוב, החל מהשנה הבאה. חלק מהמקומות (במיוחד אתרים חדשים) כבר התחילו לפרוס מסופוני אשראי.

טוב לדעת!

אני לתומי חשבתי שככה זה...וכשהגעתי למצפה רמון הבנתי שממש לא!

אני למדתי בדרך הקשה:

צריך להירשם לאפליקציה של החברה של העמדה הספציפית, עם כל מיני פרטים שאין להם שום סיבה לדעת.

הטענתי.. ואחרי 3 שניות הטעינה הפסיקה.

התקשרתי לשירות לקוחות, אמרו שכבר יחזרו מהתמיכה הטכנית...

התקשרו מהתמיכה אחרי כמה ד'... ואז הבנו (זה לקח זמן) שהם לא מקבלים כרטיס מסוג דיינרס....

למה אין פשוט הערת שגיאה על הכרטיס?!?

אז החלפתי לכרטיס אחר..... עדין לא עבד

למה? כי הכבל היה מחובר לרכב כבר 10 ד' והעמדה לא מזהה יותר את החיבור

החזרתי.. חיברתי... אישרתי באפליקציה.. סוף סוף עבד!

אחרי שלומדים להשתמש זה באמת מהר וקל.

אבל עד שלומדים, עם ילדים קטנים ובחום.. זה מעצבן ממש

בדיעבד הייתי צריך לעשות ניסוי ליד הבית... אבל בדיעבד גם הייתי צריך לקנות ביטקוין 😂

• אהבתי 2
  • מבאס 2
פורסם
לפני 14 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

מזכיר לי שחזרתי מאילת, די בתחילת הדרך התפרץ לכביש טסלה מודל Y - מנוע כפול, כלומר בחר ביצועים על פני טווח,

ואז עשה את כל העליות על 80-90 קמ"ש

כבר חתמתי...

פורסם
לפני כשעה, Skunk_Ride כתב:

.מי צריך 425 כ״ס ברכב חשמלי משפחתי ?? נשמע כמו אוברקיל רציני…

גם אני חשבתי בצורה דומה כשראיתי את הטנדרון Mהירו עם 1100 כ"ס, כשברור שהכח לא מיועד למהירות אלא לשטח.

425כ"ס  ברכב חשמלי (כבד) ?   פחות אוברקיל ממה שנראה על הניר.

ותמיד כיף ללחוץ ברכב שמגיב. 

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני שעתיים, Skunk_Ride כתב:

אני נתקעתי על ה-425 כ״ס….מי צריך 425 כ״ס ברכב חשמלי משפחתי ?? נשמע כמו אוברקיל רציני…

מי צריך? אף אחד 

יש דברים שאי אפשר להסביר.

- פעם היה לי אופנוע כבד.. צריך? לא.... או שאתה מבין למה או שלא

- מי צריך רכב אספנות? גם אף אחד......או שאתה מבין למה או שלא

- אפשר להמשיך עוד הרבה, גם לא בתחום הרכב.

כל אחד והשגעונות שלו.

וזה 435 כ"ס 😜 

פורסם
לפני שעתיים, Skunk_Ride כתב:

אני נתקעתי על ה-425 כ״ס….מי צריך 425 כ״ס ברכב חשמלי משפחתי ?? נשמע כמו אוברקיל רציני…

כשהייתי ילד, השכן הרופא קנה סובארו לאונה עם מנוע 1800. כולם היו במבטים של "מי צריך מנוע 1800 על המרכב הקל של הסובארו?".

אף אחד לא 'צריך' 425 כ"ס על רכב קומפקטי. אפשר להסתדר עם 150 כ"ס. אתה 'רוצה' 425 כ"ס על רכב קומפקטי. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 10 שעות, yuvalsa כתב:

הכותרת של השירשור היא בחצי צחוק... קליק ביט WTF

לא הבנתי למה איכפת לי מה הסביבה חושבת עלי....

"..עכשיו שישאלו אותי את השאלה הכי נפוצה שיש בישראל - "זה מגיע לאילת?" אני סוף סוף יכול לענות..."
ביחד עם כותרת כזאת, אנחנו אמורים להבין שאתה צוחק/מסתלבט :mm_tongue אלינו, ואיזה טראפיק אתה רוצה לקבל בדיוק ?
אני ועוד הרבה בעלים של חשמליות כבר הרבההה זמן (לכן צירפתי לך תמונה, שכבר עוד מעט 200K מאחורי), מעייף לשמוע את המשפט המטומטם הזה, כנ"ל כל השאלות "מה מהירות טעינה של הרכב שלך 250-350-1000KWH " כי אנחנו מכירים מה התשתיות הנוכחיות באמת מסוגלים לספק, ולהתבסס על DC ,בכלל מוריד את הכדאיות הכלכלית TCO !
להגיע עם 1% הביתה בלי לקבל התקף לב, שוב פעם, זה אחרי שלמדת לסמוך על הרכב שלך שה-BMS כמו שעון שוויצרי, ולמדת את הצריכה שלו בכל תנאי/תוואי/סגנון נהיגה...פעם ב..מרוקן מתחת ל-10% ומאזן ל-100%, מקרה הזה ספציפית היה ניסיון שלי לצורך בדיקת תאים (עוסק בתחום) ועל הדרך לבדוק את הביצוע של הסוללה/דיוק של BMS אחרי 200 אק"מ שימוש אגרסיווי !, בטח לא משהו שמומלץ לעשות על תקן יומי, ובטח לא במדבר...ויש לי גיבוי "ניידת שירות" רכב של אשתי EV6 GT LINE שיכול להטעין אותי דרך V2L 

לנסוע כמעט שנה, ולא לעשות לפחות פעם אחד בדיקה איך מטעינים רכב בעמדה ציבורית ?!?! ללא ספק אתה מקרה מיוחד, מנגד תשובה מוחצת לאנשים שכל הזמן מדברים על טווח נסיע...עובדתית בחיים היום יומיים שלך מעל ומעבר רכב עם טווח 250-300 ק"מ, בלילה כמו פלאפון בטעינה, ב-16A שזה 16 ק"מ/שעה!
לפי תשובות שלך, אכן לא טעיתי שהבנה שלך ברמת סוללה, לוקה בחסר, אז אם כבר נפלתי בקליק ביט שלך, הנה כמה עצות שימושיות:

- דחוף תארגן כבל TYPE 2 ותוציא את הכבל סבתא
https://www.erco.co.il/b2c/91200022.html?mp_feed=MTozOmVTUk9iYjNKVTF4UjBibWR3cDJDMXhsWjdRdUdFTm1oYWVlSG9PZz0=&gad_source=1&gad_campaignid=22918774202&gbraid=0AAAAADbWgSxPHXjhxWY4aW7GU_x28igT-&gclid=Cj0KCQjwrs7RBhDuARIsAIVfBD1KCAdwb9nRrIXaAUKLoYWZTU7aKV-G27GCgks-Q_NRSRogCFN0tPIaAgaqEALw_wcB
מדוד עלי, תמצא בחצי מחיר, מאוד שימושי, כאשר תרצה חניה זולה/או המחירים ל-KW יותר זולים, והרכב שלך ממילה מוגבל ל-7KW !

- ממליץ שתעבור לתצוגה של ק"מ ל-1KWH, כך בכל רגע נתון יכול לעשות חישובים פשוטים. יש לך סוללה שימושית 61.8KWH, והסינים לא הכי מוצלחים בנצילות אנרגתית, WLTP שלהם זה לרוב מכפלה של 6KM ל-1KWH, שבחיים אמיתיים זה יותר קרוב ל-4 (הקוריאנים 7 די אמיתי לשמרנים ו- 5+ למתגרזנים)

- יש לך סוללה NMC כי הרכב שלך זקוק ליכולת פריקה גבוה, ואין מה לעשות בזה וצפיפות אנרגיה, עדיין עדיפה על LFP, וגם יותר יקרה, אין בעיה שתטעין מלא בטעינה איטית, יותר חשוב אל תשאיר רכב ב-100% ללא שימוש כמה ימים, בטח בשמש ישירה !!

נחזור לעמדות ציבוריות.אישית בשנתיים האחרונות שצימצמתי אזור פעילות שלי ו"מדינת גוש דן" מחוץ לתחום שלי מבחינת עבודה, עדיין עושה 150 +- ממוצע יומית, לא זקוק לזה, יכול לספור על 2 ידיים מתי התחברתי, רק שירדנו לאילת לשופינג פעמיים או הייתי צריך להקפיץ משפחה לשדה תעופה אחרי עבודה, המצב היום הרבה יותר טוב, מנגד גם הכמות של רכבים חשמליים גדל, עדיין זה מעיק להרבה אנשים, בגלל כל מני סיבות/תקלות מעצבנות...בעבר אני זוכר בכל טעינה שלי, הייתי מעביר זמן לעזור לאנשים.
בטעינת DC מהירה הרכב לא “מקבל חשמל” מיד. קודם יש רצף בטיחות ותקשורת די קשוח. אם אחד השלבים לא מצליח — העמדה תראה לך “מחובר אבל לא מטעין”, “communication error”, “charging failed” וכדומה, ולא פעם גם אי אפשר לשחרר את האקדח רק דרך 
מנגנון השחרור הידני (מקווה שאתה יודע איפה זה אצלך)
בחיבור אקדח (עד הסוף, להרים טיפה ולדחוף, לא טריוויאלי במיוחד לנשים) מתחיל Handshake, הוא תהליך היכרות ואישור בין הרכב לעמדת הטעינה:
העמדה שואלת בעצם: “מי אתה? איזה מתח וסוללה יש לך? כמה זרם מותר לך? האם אתה מוכן לקבל DC?”
והרכב עונה: “אני מחובר, הנעילה תקינה, הבידוד תקין, אני רוצה X וולט ו־Y אמפר, אפשר להתחיל.”

CCS2Pinout.thumb.jpg.dcdf637ac27909f520087465f5b0c78f.jpg

DCCharge.thumb.jpg.b8e29105a4955e734f70c08ddd2aa997.jpg

עכשיו תוסיף לזה עוד המון גורמים כגון:

- האפליקציה לא אישרה./כרטיס RFID לא מזוהה.

- אין תקשורת סלולרית לעמדה.

- החשבון/סוג תשלום חסום

- העמדה לא מצליחה לקבל אישור מהשרת.

- Plug & Charge לא מצליח בגלל תעודה/Certificate....................או בכלל ונדליזם/חוסר תחזוקה....נרבה אנשים מתוסכלים, ותאמין לי זה לא קשור לסוג רכב, לא אכנס להסבר מעמיק, אבל לפחות הבנתם את ה"תהליך" מאחורי פעולה כזאת, להבדיל מלשים אקדח תדלוק של דלק!

בקשר לטענות למה צריך 435 כ"ס? מי שלא נהג ברכב חשמלי דינמי, לעולם לא יבין...שוב פעם, תלוי איך הרצועת כח מכוייל, ופה הסיניים חזקים להבליט כ"ס על מומנט עלוב ברוב הדגמים, לכן לא מבינים הנהגים של אלו שאני עם רכב שתובנן ב-2019, מפרק אותם!

לפני 22 שעות, TDI כתב:

להגיע ל-1% לא יכול לדפוק את הסוללה?

אם זה פעם ב... ממש לא, יש באפר לסוללה, זה לא באמת 1%...אבל להשאיר את זה כך הרבה זמן (ימים או שבועות), אכן יכול לגרום לנזק בלתי הפיך!

לפני 8 שעות, yairw כתב:

מזכיר לי שחזרתי מאילת, די בתחילת הדרך התפרץ לכביש טסלה מודל Y - מנוע כפול, כלומר בחר ביצועים על פני טווח,

ואז עשה את כל העליות על 80-90 קמ"ש

כי הנהג מכיר את הצריכת אנרגיה של הרכב ומרחק שרוצה להגיע, מנגד כל פעם שעליתי משם, ראיתי רכבים חשמליים שלא שרדו...ואחד הייתה טסלה, בעיקול הגדול ואחרון לפני העלייה הגדולה למצפה :mm_cool:

• אהבתי 1
פורסם

אם אני יורד לאילת מהמרכז (פתח תקווה) עם החשמלי שלי (byd seal u) מעדיף להוסיף עוד חצי שעה לנסיעה ולנסוע לאט במקום לשרוף את אותו הזמן לפחות בטעינה בדרך עם פוטנציאל לעומס שיקח יותר זמן.

פורסם

כן, בגלל זה אני מקלל את נהגי החשמליות שנוסעים על 80 בין אילת למצפה רמון, בקטעים שאסור לעקוף.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

למה רק לקלל, אפשר פשוט להוריד אותם מהכביש! ולנסוע איך שרוצים ללא חוקים, הא סליחה חוק הג'ונגל!? 

לא מתכוון למישהו ספציפי אלה יותר מתייחס למצב התודע הכללי של אני,עצמי ואנכי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...