Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, Yellow Engine כתב:

קודם כל, סחתיין על האומץ בגלל שלא היית לבד. רכב חשמלי לאילת זה אתגר בפני עצמו, כשאתה לבד אפשר להסתדר, כשהמשפחה איתך זה קצת מלחיץ... עמדת יפה במשימה.

לגבי הטעינה במלון - זה היה בחינם או בתשלום? בפעם האחרונה שהייתי באילת, ראיתי שהאייס מול נותן כחלק מהשירות עמדות טעינה ללא תשלום! (לא בדקתי אם יש גם טעינה מהירה). מעניין איך זה בבתי המלון

אכן היו חששות.... :) 

בדקתי כמה עמדות יש במצפה רמון, כמה בדימונה... חשבתי מאיפה כדאי ואם יהיה תפוס או לא יעבוד איפה הגיבוי

כשלא הצלחתי בהתחלה להטעין היו עצבים ומחשבות למה?! למה עשית את זה?!

אבל בדיעבד, אחרי שאני יודע מה עושים ושפועל היו חסרים לי רק 10%-20% לאילת... אין שום בעיה

הטעינה במלון כמובן בתשלום, כמו עמדה ציבורית.

במקרה הזה היו 4 עמדות של חברת ON EV

2 במהירות של 11 (צריך כבל אישי) ו2 במהירות של 22, שלהן יש כבל מובנה

לי היה כבל בתא המטען, שמסתבר שלא התאים לעמדה...כנראה מה שנקרא כבל סבתא, לא התעמקתי בנושא.

אז השתמשתי בעמדות עם הכבל המובנה.

פורסם

ואיך ההמלצה שלך על ה MG4 XPOWER?

באופן כללי כרכב שני במשפחה. המחיר מאוד אטרקטיבי אבל השאלה היא עד כמה המחיר המפתה משפיע על חווית המוצר
כן... ע"פ כוח מלא ובטירוף
אבל החיים הם לא 0-100, יש גם אמינות, הנדסת אנוש, נוחות, אבזור, שמירת ערך וכד...
אז אשמח למעט תובנות על הבהמה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, לב טוב כתב:

מצחיק אותי שלאנשים עם רכבי בנזין יש חרדת טווח גדולה יותר מאלו שיש להם רכבים חשמליים

אני לא יודע להעריך חרדת טווח של אנשים עם רכב חשמלי. אבל חרדת הטווח של אנשים עם רכב בנזין היא אפס, לא?

מההתרשמות שלי בנהיגה לאילת ניתן לזהות הרבה רכבים חשמליים שנוהגים לאט יחסית. משיקולי טווח.

• אהבתי 2
  • אחראי פורום
פורסם

מתקשה להבין את החששות.

מדינה קטנה, עמוסה בעמדות, קלאסי לחשמליות.

אז כן, יש לנו טסלה עם היתרון הלא מבוטל של העמדות היעודיות, אבל מספיק 2 דקות ב-plugshare כדי להבין כמה המדינה מרושתת בעמדות עצמאיות.

ירדתי לאילת בהרכב מלא, גרים בצפון האמיתי המרוחק, הגעתי עם 42 אחוז לבאר שבע.

באילת לפני היציאה עוד טעינה ואז עוד אחת שוב בבאר שבע.

באר שבע זה אמצע הדרך שלנו, עוצרים לאכול תו"כ הטעינה וממשיכים הלאה.

נסיעה אחרת למצפה רמון, החלטנו בדרך לשנות טיפה כיוון אז עצרנו בקריית גת.

קל מאוד עם חשמלית בישראל.

• אהבתי 6

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

ואיך ההמלצה שלך על ה MG4 XPOWER?

באופן כללי כרכב שני במשפחה. המחיר מאוד אטרקטיבי אבל השאלה היא עד כמה המחיר המפתה משפיע על חווית המוצר
כן... ע"פ כוח מלא ובטירוף
אבל החיים הם לא 0-100, יש גם אמינות, הנדסת אנוש, נוחות, אבזור, שמירת ערך וכד...
אז אשמח למעט תובנות על הבהמה

כשקניתי את הרכב פתחתי שירשור, צירפתי לך.

זה מאוד תלוי מה אתה מחפש. נוחות, התנהגות, ביצועים, גאדג'טים...

בגדול:

אמינות מצויינת, יש פה ושם תלונות כמו בהרבה רכבים סינים על תוכנה וכאלה... אני למזלי לא נתקלתי.

הנדסת אנוש לדעתי מעולה.. הרכב לא מצועצע עם מסכים גדולים ויש בדיוק מה שצריך

אבזור גם.. מה שצריך וקצת מעל, אבל זה לא רכב מפנק עם מיליון גאדג'טים

נוחות סבבה לגמרי, אבל הרכב בצד הנוקשה של המשפחתיות

שמירת ערך, כמו ברוב החשמליות, לא טובה.. בטח אם קנית ב180 אלף מהחברה...

אם אתה קונה יד 2 אחרי כל ההתרסקות אני מניח שסביר, מבחינתי כרגע העסקה מעולה ואני מאוד מרוצה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, razi_pazi כתב:

אבל חרדת הטווח של אנשים עם רכב בנזין היא אפס, לא?

התכוונתי שאנשים עם רכבי בנזין שלא מחזיקים רכב חשמלי עסוקים בלהסביר כמה זה קשה להסתדר עם רכב חשמלי

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני כשעה, yuvalsa כתב:

שמירת ערך, כמו ברוב החשמליות, לא טובה.. בטח אם קנית ב180 אלף מהחברה...

אם אתה קונה יד 2 אחרי כל ההתרסקות אני מניח שסביר, מבחינתי כרגע העסקה מעולה ואני מאוד מרוצה.

אפילו לא צריך יד 2, 

מוכרים כזאת 2025 מגויילת 0 קילומטר ב-122 אלף כולל אגרת רישוי. 

כול הרכבים החשמליים ביחוד הסינים מכוסחים במחירון, אבל אצל לובינסקי זה ידוע שלא קונים שום רכב במחיר ההתחלתי המבוקש. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 52 דקות, לב טוב כתב:

התכוונתי שאנשים עם רכבי בנזין שלא מחזיקים רכב חשמלי עסוקים בלהסביר כמה זה קשה להסתדר עם רכב חשמלי

אוקי. עכשיו זה ברור. אתה צודק, אכן אנשים ללא רכב חשמלי כנראה חוששים יותר ממה שצריך.

אם היתה לי אפשרות לעמדת טעינה בבית הייתי עובר לחשמלי ברכב הבא.

זה אולי דומה לאלו שמספרים כמה קשה למכור רכב ידני בלי שעשו זאת כבר 20 שנה.

• אחראי פורום
פורסם

נטיה אחת של אנשים היא להתווכח על מה שהם לא מבינים בו ונטיה שניה היא לפחד מדברים חדשים ולתרץ בקול למה זה דפוק ואתה בעצם הטיפש בסיפור.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 13 דקות, itaysamurai כתב:

נטיה אחת של אנשים היא להתווכח על מה שהם לא מבינים בו ונטיה שניה היא לפחד מדברים חדשים

אני בדילמה,

אני סבור שאתה טועה, אבל זה לא דבר חדש. 

מה עושים? 

לעניין הפוסט עצמו,

אני מבין שפות"ש מתרגש מזה שהוא הגיע לאילת עם רכב חשמלי, ואפילו חזר לספר על זה. עבורו זו חוויה חדשה.

עם זאת, יש בארץ מעל 200,000 מכוניות חשמליות שיכולות לעשות את אותו הדבר בדיוק. 

• מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 10 שעות, yuvalsa כתב:

בדרך הלוך

הגענו למצפה רמון קצת פחות מ50%

אחרי חצי שעה של טעינה הסוללה הייתה על 90% אז עלינו לרכב ונסענו, אני לא לוקח בחשבון עוד 20ד' של עצבים עד שהצלחתי להטעין.

הגענו לאילת עם 50% סוללה - אז ברמת העיקרון אם לא הייתי מטעין הייתי מגיע לאילת, או לפחות רואה את העיר מרחוק :)

בדרך חזור

הגעתי למצפה רמון עם 50% בערך

פחות מרבע שעה של טעינה הביאו אותנו ל75% וזה הפסיק לנו... הגעתי הביתה עם קצת מעל 20%.

קודם כל הייתי צריך לצבות את עצמי אם אנחנו לא בטעות ב-2021/2022 :rofl:...עם כותרת :silly:.....אפשר לרדת גם עם רנו זואי, אז? ...בכלל מה אכפת לך מה סביבה חושבת אלייך כאשר הם בחיים לא בעלים או נהגו ברכב חשמלי, ויש להם מיליון סיבות למה להשאר עם ICE ?
עוד מעט שנה עם הרכב, לא מכיר כלום, בטח ברמת התנהלות של הסוללה, רק כל משפט שני יווו 435 כ"ס / 61 קג"מ , כאילו אתה מתגרזן עם הרכב כל הזמן, ואז במשפט השני כאילו מצתדק שזה בקטנה...ואז רושם צריכת סוללה , שהדרך היחידה להשיג בעליות של המכתש, זאת נהיגה של סבתא כי רעדו לך הביצים, יעני הפרש צריכת אנרגיה ביו ירידה לעליה זה רק 10% .....אמינות "אני בעל רכב צרפתי, עם 200 אק"מ לא רואה מוסך רק טיפולים כל 20 אק"מ " :mm_cool:
תעלה עם מהירות ממוצעת של 100+ ומזגן, ובאמת תתגרזן (בלי ילדים קטנים פעם הבאה, רק עם אישתך) ותחזור לספר לנו.
בכלל כל כך הרבה מלל, ובלי להזכיר בכלל מה מרחק נסיע שלך מהבית עד המלון ????
בקיצור יש לך בימבה F1, שבטוח 99% מהנסיע באזור שלך 100-150 ק"מ יומי גג, כולך מתרגש שב-2026 אפשר לנסוע לאילת במדינה קטנה שלנו !

צריכת אנרגיה של רכב חשמלי, והדיון הרגשי על זה, זה אחד הדברים הכי מטורללים ברשתות חברתיות ובשיח בין האנשים !
הספורט הלאומי/שיח טיפוסי, סתם דוגמית, אח שלי הרכב שלי עם WLTP של 500 ק"מ, בקלות עושה איתו 600 ק"מ...פשוט יש לי סוללה גולדן סמפל.כל ההשוואות המטומטמות כמה אתה עושה , זה בולשיט, כי אני יכול לעשות אותו מרחק עם עשרות צריכות שונות, כי זה תלוי:
- תוואי הדרך (מישור, עליה,ירידה)
- כמות האנשים
-עוצמת/טמפרטורת מיזוג אוויר
-טמפרטורה חיצונית
-סגנון וצורת נהיגה, שימוש במצערת/שיוט אדפטיווי/דרגת ותדירות שימוש ברגנרציה, זינוקים/תדירות העקיפות, מצב ספורט או רגיל..........עוד ועוד
וכל זה מדיד בזמן אמת, וכל אחד חייב ללמוד את הרכב שלו, ולקוות שהיצרן עשה עבודה טובה באלגוריטם ניהול BMS

678.thumb.jpeg.711742209b6d27007de756aaf00225e6.jpeg

ואז תגיע לרמות דיוק כזה, בלי חרדת טווח, כי תמיד תדע איך לנהוג כדי לסיים מרחק מסויים ;)

בחיים לא נתקעתי בלי חשמל

679.thumb.jpeg.75b455f8fa6e434e6d538a2ed875b990.jpeg

אני רק 204 כ"ס/ 40 קג"מ, עם גודל סוללה כמו שלך, מתגרזן על תקן יומי באוטובאן צפון, תהיה רגוע שהרכב שלך היה רואה טווח של 250 ק"מ מלמטה בסגנון נהיגה כזאת....אז ?

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, yuvalsa כתב:

אני אציין שזו פעם ראשונה שאני מטעין בעמדה ציבורית וקצת הסתבכתי עם זה, אז העצירה הראשונה הייתה ארוכה יותר מהתכנון

ואני עדיין לא מצליח להבין מדוע זה לא פשוט כמו תדלוק, אני זוכר שדיברו על כך שיהיה ניתן לשלם עם כרטיס אשראי ללא איזה רישום לאפליקציה? לא מבין איך הרגולטור שהעניק לכל חברות הטעינה שלל הקלות והטבות לא חייב אותן לפתוח את העמדות לכל אחד וליישם צורת תשלום פשוטה. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 21 שעות, yuvalsa כתב:

הפורד יותר מרווח, נוח ואין בו חרדת טווח....

אבל נסיעה הלוך חזור עם רכב ששותה 1 ל10 בערך זה הרבה כסף בהשוואה לחשמלי... חסכון של כמה מאות שקלים טובים

זה בכלל הזוי בעיני.

עזוב חשמל/לא חשמל. יש לך רכב יותר מרווח. נוסעים 5 נוסעים עם מטען, נסיעה ארוכה. למה שלא תבחר את הרכב המרווח? בשביל לחסוך כמה מאות? אני בטוח שהחופשה עלתה לך אלפי שקלים אז למה להידחק?

יש לי רכב אחד נוח עם צריכה 1:13 ואחר, הרבה יותר מרווח ונוח עם צריכה 1:8. 

תמיד כשתהיה לי נסיעה רחוקה עם נוסעים אקח את הרכב המרווח יותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 17 שעות, yuvalsa כתב:

עם XPOWER?

לא יודע מה המצב אצלך אבל אצלי הילדים קטנים.. שלושתם יחד זה משקל ממוצע של אישה :)

זה היה עכשיו לא באוגוסט אז המזגן היה בכיף שלו על 23-24 מעלות

נסעתי רוב הזמן עם בקרת שיוט בקצב רגיל לחלוטין (למעט העקיפות שלחצתי והמהירות... אממ... כן....)

מניח שמפה ההבדל

בזמנו הייתי עם זיקר X (הטווח המלא 445 ק"מ בפועל הינו עושים בערך 370 ק"מ),, היום אני עם ID4...

לפני 6 שעות, Supertigre כתב:

ואני עדיין לא מצליח להבין מדוע זה לא פשוט כמו תדלוק, אני זוכר שדיברו על כך שיהיה ניתן לשלם עם כרטיס אשראי ללא איזה רישום לאפליקציה? לא מבין איך הרגולטור שהעניק לכל חברות הטעינה שלל הקלות והטבות לא חייב אותן לפתוח את העמדות לכל אחד וליישם צורת תשלום פשוטה. 

בזמנו רצה שמועה שהרגולציה הבטיחה אפליקציה אחידה לכולם, בפועל אני עם רישום ל4 אפליקציות שונות ומנסה לחפש רק אותם אין לי כוח לחברה חדשה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...