היחס שלי לכלים הוא בד"כ לא יחס קריר של VFM, כמו שאני מוכן להשקיע בתחביב שהוא בהכרח לא יחזיר את התמורה הכלכלית שלו ככה זה עם כלים (אצלי לפחות). אני נהנה לעבוד עם כלי איכותי, אחרי שידית ראצ'ט התעקמה לי ביד נשבעתי אמונים לחברות האיכותיות. ברוב הפעמים הכלי יצדיק את עצמו כלכלית, רוב העבודות שאני עושה בבית (בניית מחסן מפנל\תחזוקה של הרכבים וכו') יעלו לי אצל בעל מקצוע כפול מעלות כלי איכותי והכלי מחזיר את ההשקעה במספ' הפעמים שאני משתמש בו וחוסך את התשלום לבעל המקצוע.
נק' שלא דיברו עליה פה אבל היא חשובה זה השימוש בכלי, בידיים לא מיומנות גם כלי איכותי יהרס ברגע. חבר שלי לקח ממני את המברגה ושבר לי ביט מסט ביטים יקרים (יקרים מאוד) של PB SWISS, בהתחלה התאכזבתי כי חשבתי שמדובר באיכות נמוכה אבל התברר שהוא בחר ביט לא נכון וכנראה עבד עם אימפקט שהם לא מיועדים לסוג העבודה הזאת.
אגב, הייתה בארץ תעשייה מאוד מתקדמת בתחום (ישקר ועוזת שצוינו לפני כן), לפני כמה חודשים חיפשתי מלחציי שולחן טובות ונוכחתי לדעת שהרוב מיוצר היום בסין, גם של חברות ידועות (RECORD\IRWIN וכו'). במקרה נתקלתי בפייסבוק בחברה ישראלית "החורט" שהייתה מייצרת מלחציים וקליבות לנגרות, ועל פניו עושה רושם שמדובר בכלים איכותיים שישרדו גם אחרי שאנחנו נזדכה על הציוד.