Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, Buki כתב:

אב טיפוס של דגם מחליף ל 126P, הרכב הכי מודרני שאי פעם פותח בפולין. לא יוצר סדרתית כנראה עקב נפילת הגוש הקומוניסטי בדיוק כשהוא היה מוכן.

IMG_20230404_135241.thumb.jpg.28dd80ef6dafdec2db90b32c8bee432b.jpg

אל דאגה, הדגם הזה עשה קאמבק בתור הבסיס לרנו טווינגו דור א'. עובדה לא כ"כ ידועה אך מתועדת היטב בפורומים הרלוונטיים.

בתאריך 27.3.2023 בשעה 12:28, itsik170 כתב:

השנה בבודפשט יצא לי לראות המון רכבי יוקרה עם לוחיות אוקראיניות, מה שנראה כמו תושבים אמידים שעברו בזמן המלחמה, שנה שעברה שהייתי בבוקרשט זה היה ההתחלה של המלחמה וכבר אז חנה ליד המלון שלי המרצדס הזאת עם הלוחיות האוקראיניות.

גם זו תופעה מתועדת היטב - מדובר בחיילים האמיצים של 'גדוד מונקו'. הרבה מהם הגיעו גם אלינו לברצלונה. אכן תמונות קשות.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 7.4.2023 בשעה 11:34, Derish כתב:

אל דאגה, הדגם הזה עשה קאמבק בתור הבסיס לרנו טווינגו דור א'. עובדה לא כ"כ ידועה אך מתועדת היטב בפורומים הרלוונטיים.

כשראיתי את הרכב מיד חשבתי שהוא דומה לטווינגו "דור מינוס אחד".

אם יש לך כוח, שים קישור לפורום או לאתר בו מופיע הסיפור הזה.

• מעניין 1

פורסם

https://www.carbodydesign.com/archive/2007/03/21-renault-twingo-i-design-history/

יש גרסאות שונות לסיפור, בגדול הטענה במערב אירופה היא ש'לקחו השראה' מהדגם, בעוד שבמזרח אירופה אומרים שהפרוייקט נמכר בנזיד עדשים למחלקת הפיתוח של רנו בתקופה שהם התלבטו איזה כיוון עיצובי לקחת. מן הסתם אף אחד לא הוציא חשבוניות באותה תקופה וחברה מערבית לא יכלה להודות בכך שהגוש הקומוניסטי ה'מפגר' נתן להם בסיס לדגם מצליח, לכן האמת נשארת בסימן שאלה. אבל אין ספק שהיה קשר, ושמעצבי רנו הכירו היטב את הפרוייקט הפולני.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Buki כתב:

Syrena 105, רכב קטן ל 4 נוסעים, מנוע 3 צילינדרים 2 פעימות, 1973.

יש פרק בווילר דילרס ששיפצו אחת כזאת, בעונה 9 או 10. עשו עבודה ממש מגניבה.

IMG_20230404_135230.thumb.jpg.b92f5d45b8d7fbef61cc3b65eca62ea0.jpg

אב טיפוס של דגם מחליף ל 126P, הרכב הכי מודרני שאי פעם פותח בפולין. 

מזכיר לי את הפיאט צ'ינקוואצ'נטו מתחילת שנות ה90

IMG_20230404_135241.thumb.jpg.28dd80ef6dafdec2db90b32c8bee432b.jpg

עריכה- לאחר בדיקה עולה שהצ'ינקוואצ'נטו הייתה סוג של יורשת ל126, ויוצרה בפולין 😄

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 4 שעות, שביט כתב:

עריכה- לאחר בדיקה עולה שהצ'ינקוואצ'נטו הייתה סוג של יורשת ל126, ויוצרה בפולין

לא בדיוק...

ה 126 יוצרה באיטליה עד 1980 ואז הוחלפה בפיאט פנדה.

בפולין ה 126P יוצרה עד שנת 2000 ברישיון אבל לא במפעל בבעלות פיאט. נמכרה בעיקר בפולין עצמה ומדינות הבלוק הקומוניסטי, עד לפירוק הבלוק פיאט לא יכלה להחזיק מפעל בבעלותה שם. 

אחרי פירוק הבלוק הקומוניסטי כבר אפשר היה להפעיל עסקים בבעלות זרה שם, אז כל הייצור של צ'נקוויצ'נוטו עבור כל העולם נעשה בפולין. 

היא לא יורשת ישירה של 126, הרי במונחי מערב אירופה ה 126 "הסתיימה" ב 1980 והצ'יקווצ'נטו הוצגה יותר מ 10 שנים אחריה.

• מעניין 1

פורסם
לפני שעתיים, דניאל1983 כתב:

בתמונה עם החצי טרבאנט מופיע רכב שנראה כמו גרסת קופה לגיפון של יונדאי, יש לך מושג איזה רכב זה?

1047208096_1(4).thumb.jpg.5b2d25795dab49022638dafdd5d8b51e.jpg

זו בסה"כ יונדאי אקסנט בגרסת האצ'בק שלוש דלתות. הדור הזה הגיע לישראל, אבל רק בגרסת סדאן. גרסאות ה'קופה' האלו זולות יחסית ודי נפוצות באירופה - כולל סוזוקי באלנו, ניסאן אלמרה, מאזדה 323, טיוטה קורולה, ושאר רבי מכר שבישראל מכירים רק כסדאן משפחתית.

פורסם

מסורתית גרסת 3 דלתות אצל כל היצרנים  הייתה זולה יותר מכל הגרסאות האחרות, נוסף על כך רבות מהן הוזמנו באיבזור נמוך עם המנוע הקטן יותר בליין המנועים. 

מרכב 3 דלתות יותר זול לייצור, פחות מנגנוני חלונות, מנעולים, כפתורים, צירים חיווט וכו' + פנייה לקהל צעיר יותר ופחות מבוסס. 

• מעניין 1

פורסם

הלבנה מזכירה גם את ה Y10. של אוטו בינקי. שנמכרה בישראל בתחילת שנות ה 90.

https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1620/אספנות-/יום-הולדת-30-לאוטוביאנקי-Y10-ויובל-לאוטוביאנקי

Y10.thumb.jpg.8a67543ec94f9fced8e3a491ce01cb70.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

הנה תמונה מלאה של האקסנט המדוברת.

בארץ גרסאות 3 דלתות לאקסנט היו עד שנת 2003.

2006 Hyundai Accent 3-Door 025.jpg

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש לי אוסף דגמי מכוניות של היצרנים ה"קומוניסטיים" (כן אני יודע, שריטה עמוקה וכל זה)...

קניתי בטיול 3 דגמים לאוסף:

IMG_20230407_221215.thumb.jpg.4347a36d7aca413b00ddded2e076e7e3.jpg

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...