Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרטיס אשראי ישראכרט Bsic

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינתי הסיבה היחידה להנפיק את הכרטיס היא עמלת ההמרה. יש לי גם כך מספיק כרטיסים, אבל העמלה הנמוכה ביותר היא 1.2% (מקס בוגרי טכניון). אז בקניות הקטנות בעליאקספרס זה חסר משמעות, אבל בנסיעות זה עשוי להיות יותר משמעותי.

האופציה השניה היא להשתמש בכרטיס של פספורטקארד, שנראה לי קצת פתלתל.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

אבל העמלה הנמוכה ביותר היא 1.2% (מקס בוגרי טכניון).

ל I need it  יש 1.0% עמלה אז מה הקטע של הכרטיס הזה? זה נותן נניח דברים שווים בתוך הטכניון כמו למשל להירשם לחדר כושר במחיר טוב?!

זכור לי מכון כושר ברמה גבוהה ביותר...!

לפני 6 דקות, sperial כתב:

אז בקניות הקטנות בעליאקספרס זה חסר משמעות

אתה לא משלם בפייפל שם? אז זה לא רלוונטי שם בכל מקרה?

פורסם (נערך)

הפייפאל מחייב כרטיס אשראי. אז יש עמלת המרה.

אין לי I need it - האמת שאני לא מכיר את הכרטיס. אחד הבנים שלי הנפיק ״רעות תקני לי״ לפני איזו מסיעה, למיטב ידיעתי בינתיים ביטל אותו. גם לכרטיס זה עמלה 1%. לישראכרט בייסיק עמלת המרה אפס.

פטור מדמי כרטיס בשימוש בשקל לחודש די נפוץ. אני, למשל, חיברתי כרטיסים שבשימוש מועט לסלופארק ולהופאון (כשעוד שילמתי בתחב״צ).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 36 דקות, sperial כתב:

הפייפאל מחייב כרטיס אשראי. אז יש עמלת המרה.

להבנתי היום חסמו את האופציה ופייפל הוא זה שקובע את עמלת ההמרה. צריך לבדוק שוב אבל אני 99% בטוח. 

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

ובאותו עניין - האם מישהו השתמש בתשלום על ידי פספורט קארד?

היתרון שלו יהיה בעיקר במשיכת מזומן. הנחה בעמלות המרה תקפה רק לרכישות,למעט בהסדרים של מקומות עבודה גדולים מאוד.

לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

להבנתי היום חסמו את האופציה ופייפל הוא זה שקובע את עמלת ההמרה. צריך לבדוק שוב אבל אני 99% בטוח. 

אז שווה לבדוק את האחוז הבודד.

image.png

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, shake כתב:

אז שווה לבדוק את האחוז הבודד.

image.png

אתה בטוח שזה המקום הנכון לראות ולהבין שאת העמלות זה מהכרטיס?

נראה לי זה היה נראה אחרת באופציות.

איך הגעת לזה, מהמחשב נכון? אבל באיזה תפריט?

עריכה:

אוקיי תודה לכם

הפייפל שלי הוגדר כ ILS

שיניתי ל USD

מהמחשב להכנס ל Wallets

ללחוץ על ה-3 נקודות ליד USD

ולסמן Primary

(כי בתכלס הקניות שלי בעליאקספרס יורדות רק ב USD)

וככה עמלת ההמרה תהיה דרך הכרטיס

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

@shake מה שאני הבנתי מהאתר של פספורטקארד הוא שהכרטיס מתנהל ככרטיס נטען, שבזמן אמת מבצע המרה לפי שער יציג, טוען את הכרטיס, מבצע את העיסקה ואז מחייב את כרטיס האשראי הרגיל בשקלים. תהליך קצת מורכב. גם לא ברור לי האם מבחינת צבירת זכויות/נקודות כרטיס האשראי מתנהל כמו בעיסקה רגילה או שאינו צובר זכויות, כמונבעיסקת ביט.

השאלה שלי היא האם מישהו התנסה בשימוש הזה והאם המערכת פועלת היטב.

פורסם

הגיע הזמן שגם אני אעשה סדר בנושא.

בדרך כלל אני קונה בחו"ל עם 2 כרטיסים בנקאיים. כרטיס אחד מחייב רכישות בחו"ל בסוף החודש, השני מחייב בסוף החודש העוקב. שניהם מחייבים את חשבון המט"ח ב"שער העברות מכירה" של יום החיוב. מכיוון שאין יתרה שוטפת בחשבון המט"ח, מתבצעת אוטומטית פעולה של רכישת מט"ח מחשבון העו"ש ש"ח. על זה מתווספת עמלת חליפין, חישבתי עכשיו ומדובר ב1.16-1.19% מהסכום.

האם אלה תנאים טובים? או שכדאי לשנות את המסלול.

מה שהכי משגע אותי, ששער הקניה לא נקבע ביום שאני מבצע את קניה אלא שבועיים עד חודשיים לאחר מכן. אז כל עוד שהמט"ח במגמת ירידה זה משחק לטובתי אבל זה סוג של הימור, בתקופות אחרות אני יכול להפסיד.

בממוצע מוציא כ5000 ש"ח בחודש בחו"ל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

"שער מכירה" הוא השער בו הבנק מוכר לך מט"ח, "שער קניה" הוא השער בו הוא רוכש ממך מט"ח.

עמלת ההמרה בבנק, בניגוד לכרטיסי אשראי, תלויית מטבע. ז"א עמלת ההמרה לדולר או אירו תהיה נוחה, אבל ליואן או ין פחות. בכרטיס האשראי עמלת ההמרה קבועה - נעה בין 0-3.5% בהתאם לסוג הכרטיס (למשיכת מזומן בחו"ל בד"כ בין 3-3.5%), וההמרה מתבצעת ביום בו העסקה נקלטת במערכת (בד"כ 1-4 ימים אחרי ביצועה) בעבר החיוב היה מתבצע מייד עם קליטת העסקה, כיום מבוצע ברוב הכרטיסים יחד עם חיוב העסקות החודשי בישראל, ובחלקם (אני מכיר במקס) נדחה בחודש נוסף.

אגב, אם אתה מחייב כרטיס אשראי בעיסקה או משיכה בכספומט בחו"ל תמיד בחר בחיוב במטבע המקומי - שערי החליפין של בנקים בחו"ל שערורייתיים, מבחינה זו הבנקים וחברות האשראי בישראל כנראה בין הטובים בעולם.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

למרות שיש לי כרטיס ויזה עם הטבה של 1% עמלת המרה, הנפקתי ישראכארט בייסיק בנוסף. למה?

1. בויזה ההטבה רק על עסקאות *בחו"ל*. ביצעתי עסקה בארץ ונדהמתי לגלות שחייבו אותי ב 3% ועל עוד מע"מ. זה באותיות הקטנות. זה לבד כבר שכנע אותי.

2. חיוב נדחה של שוטף+30. זה אולי מתאים למי שאוהב לדחות תשלומים, אותי זה עצבן שכבר שכחתי איפה הייתי וחודש וחצי אח"כ מופיע לי חיוב.

3. כרטיס ספייר למקרה של אובדן/גניבה/לא עובד וכו'.

4. הכרטיס הנוסף מגיע עם מסגרת נוספת - אם תתכנן טיול גדול שרק הטיסות והמלונות בו יכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים, מסגרת נמוכה עלולה להגביל אותך. 

במקרה שלך, 5000 ש"ח בחודש זה עמלה של 50 ש"ח בחודש לפי 1%.

ב 0% זה חיסכון של 600 ש"ח בשנה. 

כשמישהו מראה לי חיסכון שלא דורש ממני לעשות שום דבר, אני הולך על זה. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אם תעקוב אחר ההודעות שלי בנושא במהלך השנים תראה שתמיד אני ממליץ על החזקת שני כרטיסים במינימום - אחד ויזה ואחד מאסטרקארד (ולא משנה מי המנפיק). הסיבה היא שהיו בעבר מספר תקלות עולמיות באחת החברות, שלא אפשרה שימוש בכרטיסים שלה - ואז כרטיס של החברה האחרת מאפשר לך לבצע רכישות או להקפיא מסגרת (למשל במלון או שכירת רכב).

לגבי מסגרת - לשים לב כי חברות האשראי משתמשות בשיטות שונות. כאל קובעת מסגרת לחשבון בנק - ולא משנה אם מדובר בבכרטיס אחד או חמישה. ישראכארט, ודומני גם במקס, קובעות מסגרת פר כרטיס.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

אז כל עוד שהמט"ח במגמת ירידה זה משחק לטובתי אבל זה סוג של הימור, בתקופות אחרות אני יכול להפסיד.

אתה יכול לקנות מט״ח מתי שאתה רוצה. אם אתה רוצה לקבע את השער של יום העסקה, תרכוש מט״ח באותו יום ושישב בחשבון עד למועד החיוב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תודה לכולם, בעקבות השירשור הזמנתי כרטיס Basic. אנסה לרכוש מעתה ואילך את כל עסקאות חו"ל באמצעותו.

עכשיו בכל זאת יש לי 4 כרטיסי אשראי למרות שהייתי מעדיף פחות.. 
אבל בכל אחד מהם יש הטבות משמעותיות אז כנראה אין ברירה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לי 6 כרטיסי אשראי ולאישתי יותר. הסיבה - הטבות שונות בכל אחד.

• תוכן חדש...