Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כתבתי על הבעיה הזאת לפני כמה זמן אבל לא קיבלתי עזרה, אשמח לעצות לפני שאני פונה למוסך.

סיפור מקרה, אני אשתדל לקצר.

פג'ו 206 שנת 2002, נקנתה לא מזמן, נאמר לי ע"י הבעלים הקודמים שהיו בעיות של טורים לא יציבים והוחלפה מצערת (לא במוסך מורשה). אחרי יום אחד בלבד שהרכב ברשותי המצבר הלך, החלפתי, טורים לא היו יציבים ונאמר לי ע"י המוכסניק שצריך לעשות פשוט איפוס מחשב. אחרי כמה ימים בעיות הטורים חזרו ונעלמו. משהו ששמתי לב אליו, שכאשר הייתי מכבה את הרכב ומניע מחדש הבעיה היתה נעלמת כלא היתה עד לפעם הבאה. המצב החמיר כאשר הרכב היה כאילו "נחנק" באמצע נסיעה ולא היה מגיב לדוושת הגז, הוא היה נשאר רק על הילוך ראשון ומהירות הנסיעה בהתאם (10-20 קמ"ש והסל"ד לא היה עובר את ה-1500 לא משנה כמה הייתי לוחץ על הגז). כיבוי הרכב והנעתו מחדש גם פה היה פותר את הבעיה אבל עושה רושם שגם זה בקרוב לא יעזור והבעיה רק תחמיר.

יש רעיונות מה יכולה להיות הבעיה לפני שידחפו לי במוסך איזה חלק שיעלה לי כמה אלפי שקלים?

בעיה חשמלית אולי בגלל שכיבוי והנעה מחדש סידר זמנית את הבעיה?

פורסם

שמתי היום את הרכב במוסך מורשה, אבל הסיבה שרציתי לשמוע דעות זה כדי שלא ינסו לדחוף לי חלפים שלא לצורך ("אתה צריך להחליף את זה ואת זה ואת זה וזה יעלה לך 4,568,946,856 שקלים..."), כבר איך שהסברתי לו שם על הבעיה אחד האחראים שם קרץ לי ואמר לי "כנראה גיר"... :?

פורסם

היית צריך לקרוץ לו חזרה,מה זה השטויות האלה,מה הוא קורא מחשבות??,יש הרבה תקלות עם סימפטומים דומים,אבל מקור התקלה שונה.

אני מציע לך לשמוע קודם כל מה אומרים,למרות שלא חסר נוכלים בארץ,עדיין לא כולם כאלה.

פורסם

שלום גיבור,

אני הייתי מחליף סליל הצתה, פשוט מחלה של הרכב הזה.

תנסה לגשת למוסך ושירכיבו לך אחד אחר לבדיקה, אמור לעבוד תקין

Golf 2008 MK5

פורסם

אחלה תודה, אני אגיד להם לנסות להחליף.

מה קורה במידה וזה לא הרכיב שצריך להחליף, לא יחייבו אותי עליו?

כמה סליל הצתה של פג'ו 206 עולה בערך? ניסיתי לחפש קצת בגוגל ומצאתי טווח מחירים רחב מידי (200-2000 ש"ח, משהו לא הגיוני).

• ספונסר פורום
פורסם

אין קשר לסליל הצתה.

הבעיה היא בתיבת ההילוכים,התקלה שאתה מתאר היא זיהוי תקלה ע"י מחשב תיבת ההילוכים,וכניסה למצב חירום,מה שגורם לרכב להישאר בהילוך שלישי,כיבוי והנאה מחדש גורם לו לצאת ממצב החירום.

אם הייתי צריך להמר הייתי בוחר בתקלה בשסתום וויסות לחצים.

אורן

פורסם

הילוך שלישי? לא התכוונת להגיד הילוך ראשון?

ניסיתי גם כמה פעמים לתת גז על ניוטרל אחרי שהתקלה מופיעה והוא מגיב אותו דבר - הטורים עולים רק עד אזור ה- 1500 ואז זה מרגיש כאילו הרכב נחנק והטורים יורדים בחזרה.

בנוסף חשוב לציין שלא תמיד כיבוי והנעה מחדש פתרו את הבעיה, לפעמים נדרשו לי 3-4 פעמים להניע עד שזה הסתדר, ביום שני בלילה עשיתי בערך 10-15 הנעות עד שזה הסתדר (הייתי תקוע חצי שעה בחניה). למחרת בבוקר הנעתי והכל היה בסדר. כלומר כל הבעיה הזאת היא מאוד אקראית. גם הבעיה עם הטורים שתמיד מקדימה את הבעיה של תגובת הגז או תיבת ההילוכים כדבריך: אם אני מניע והטורים קופצים או גבוהים בסרק - אני יודע שהולכת להופיע לי הבעיה הזאת, אם לא והטורים רגועים על 800 סל"ד - אני יודע שתהיה לי נסיעה שקטה ואני לא אתקע בדרך. לפעמים הטורים קופצים בסרק ולפעמים הם פשוט במצב מוגבר על ה-1200 סל"ד במקום 800 כמו במצב רגיל.

• ספונסר פורום
פורסם

לאחר הודעתך האחרונה איני חושב עוד שהתקלה בגיר,אם התקלה מופיעה גם בניוטרל,הבעיה היא במקום אחר,ואין ברירה אלא לחבר סורק תקלות לבדיקה.

אורן

פורסם

תודה לכולם על העזרה!

התקשרו אלי היום מהמוסך להגיד לי שיש אפשרות שמדובר בשקע פגום של בית המצערת, משהו עם חוטי חשמל לא כ"כ הבנתי, הוא הציע להחליף בחדש בעלות 250 ש"ח ולבדוק איך זה עובד לפני שעוברים לרכיבים יקרים יותר (בית מצערת וכו'). מחר אני אאסוף את הרכב מהמוסך, אני מקווה לצאת מזה בזול.

• תוכן חדש...