רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
למי שעוד לא יודע, ל-CarsForum יש קטלוג רכב מפואר עם מפרטים טכניים ומחירונים של כל הרכבים החדשים שנמכרים בישראל. טוב, אבל את זה יש בערך לכל אתר אינטרנט בארץ. אבל ל-CarsForum יש גם מלא מלא גולשים שהיו להם מלא מלא רכבים והם יכולים לתת חוות דעת אמיתית על אותם הרכבים - זה משהו שאין באף אתר אחר! אז הנה אתגר - נכנסים לקטלוג הרכב של CarsForum מוצאים את דגם הרכב שלכם (לפי יצרן, שנתון וכו') ממלאים עליו חוות דעת מכניסים כתובת מייל אחת לשבוע אנחנו נבחר את חוות הדעת המושקעת ביותר ומי שכתב (או כתבה) אותה יקבל במתנה כרטיס תדלוק בשווי 200 ש"ח. אז איך נראית חוות דעת שאנחנו אוהבים? היא צריכה להיות מפורטת אבל לא מייגעת, זה לא מבחן דרכים, זה מעין סיק…
הודעה אחרונה מאת מאווריק האחד, -
היום סיימתי לעבוד מוקדם, ואיזו דרך עדיפה על לבלות את השעות החופשיות שנוצרו לי מאשר לקפוץ עם כמה חברה מקארספורום לכלמוביל להתרשם מה-I20 החדשה. כמו שכולנו שמנו לב - ביום א' הוצגה ה-I20 החדשה בארץ, החלו הפרסומים, פורסמו המחירים והחל קמפיין (כולל מבצע "חבר"). נתחיל רגע מהמחירים: כרגע 3 גרסאות: 1) 1.2 ידנית INSIGHT- 80K. 2) 1.4 אוטו' - ברמת גימור ביניים INSPIRE - 105K. 3) 1.4 אוטו' - פרימיום -110K. כבר מהמחירים וממסע הפרסום נראה שכלמוביל ויונדאי מכוונים גבוה. הגענו למתחם כלמוביל, שכאמור שוב הזמינו אותנו, שם התרשמנו מדגמי ה-I20 החדשה - ברמת גימור ביניים והפרימיום. לצידם חנתה ה-I20 הישנה. אני אתן את התרשמותי בזריזות ואציין רק שברשותי גם I20 יחסית…
הודעה אחרונה מאת bobi, -
שלום חברים, רציתי לדעת מה אתם חושבים על הדאשבורד ברכבים החדשים ? למה זה ניראה לי כי ברכבים הישנים משנות ה90 העיצוב פנים + הדאשבורד יותר יפים. וברכבים החדשים הדאשבורד ניהיה יותר חללי ואפרורי כזה ? האם יש מישהו שמסכים איתי ?
הודעה אחרונה מאת NiNi, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, אני אשמח אם תבינו שזו לי הפעם הראשונה, ואולי השאלות שלי הן מעט מצחיקות... bear with me.. אני רכשתי רכב ראשון לפני כמה חודשים. טוטיה יאריס. הגיע הזמן לטסט השנתי. א- ראיתי שלל המלצות עם כיוון לא ברור למכוני טסטים בירושלים, משנים קודמות. יש המלצה מהזמן האחרון? ב- באחד מאתרי מכוני הבדיקה , היה רשום שיש צורך להביא טופס אישור ביטוח חתום ע"י הבנק. אישור הביטוח שלי ( ביטוח ישיר), נשלח במייל, והוא מודפס. זה לא מספיק? מה אתם מביאים לפני טסט? ג- האם כדאי לגשת למוסך לבדיקה מקיפה לפני שאני ניגשת למכון טסטים? מאז הרכישה הרכב לא עבר במוסך ( למעט החלפת צמיגים קדמיים במוסך מורשה) לבדיקה. הוא עובד יופי בינתיים. תודה למשיבים/ות!
הודעה אחרונה מאת niko73, -
-
פעם אחרונה. באמת. הונדה חושפת את הפרטים המלאים על הסיוויק טייפ R והמתכון מכיל כמה מספרים: 310 7.50 270 5.70 יכולים לנחש מה כל אחד מהם אומר לפני שאתם לוחצים על הקישור לידיעה המלאה?
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, מבקש את עזרתם. מבקש לדעת מהו סכום חישוב הוצאות דלק ועל כמה הוא עומד כיום פר קילומטר כלומר, מהו הסכום אותו המעסיק משלם לעובד עבור נסיעות (השימוש הוא ברכבו הפרטי של העובד). אם יש את זה למישהו במסמך רשמי � אשמח לקבל תודה, רמי.
הודעה אחרונה מאת MaTriXy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חבר קבל רכב מושכר מהעבודה, והם לא מרשים לו להשתמש ברכב אחרי העבודה, רק להחנות אותו ליד הבית, עכשיו לפעמים יש לו סידורים באזור, לא רחוק גג 15 דקות נסיעה, והוא מוכן לשים דלק, השאלה אם הם יכולים לדעת שהוא נסע ברכב שלא בזמן העבודה, חוץ משהם יכולים לראות אותו במקרה, או שיש איזה משהו חכם התקן כמו איתורן או GPS, והם יכולים לדעת אם הרכב נסע? *במקרה של תאונה משהו בטח זה גם יהיה בעייתי? תודה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
בסך הכל היה לי אותו שנה וחצי, פיג'ו 206 XS כסופה משנת 2004. כמובן שמאז שרכשתי אותו ב-24 אלף שקלים, טיפלתי בו היטב ונסיתי להפוך את החוויה בו לנוחה יותר, עם רמקולים ומערכת טובה, ריפוד גג חדש וגלגלים חדשים קטנים ויפים יותר. אוטו שעמלתי עליו בהיותי סטודנט ורכשתי לאחר חיסכון רב, אוטו ראשון לאחר שבע שנים שלא נהגתי מאז שהוצאתי רישיון. ואז אני בא לחניה ברחוב כמה דקות מהבית שלי, ואני מגלה שמשהו לא כשורה. מסתכל ימינה מסתכל שמאלה, מנסה לעכל רגע איפה האוטו - הוא לא שם. זו תחושה מוזרה כי זה חוסר אונים מוחלט. אין הרבה מה לעשות, כמו ברק שמכה בך בפתאומיות. אתה תוהה לעצמך אם אולי באמת החנת כאן, ומתחיל לעשות חיפושים ברחובות מקבילים ובאזורים שבהם אתה רגיל להחנות. אבל אין כלום. האוטו הא…
הודעה אחרונה מאת Eran Lev, -
- 2 תגובות
- 980 צפיות
פתחו בפורום רשימה מסודרת מה צריכים לבדוק במעמד המסירה, חיפשתי ולא מצאתי צריך עזרה. תודה
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הייתם מתקינים דבר כזה ברכב ?
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 19.2 אלף צפיות
האם מדובר במבחן שונה, מבחינת חומר הלימוד הדרוש, ממבחן תיאוריה לרישיון רכב פרטי? תודה!
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
-
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי! לא מזמן קיבלתי את האביזה FR שרכשתי, אני מאוד מרוצה מהרכב (: הרכב הגיע עם גאנטים מקוריים. שמתי לב שיש בגאנטים משקולות של איזון גלגלים(ריבועים קטנים כאלה) זה תקין? תודה רבה (:
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 536 צפיות
הייתי היום הרבה על כביש 4 בין השעות 0900 עד 1300 ויצא לי לראות כ30 רכבי אספנות מושקעים. היה מפגש היום או אירוע מסויים,או אולי מועדון ה5? מישהו צילם?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
הנתון - מיצובישי לנסר קלאסיק 07 עם 165KKM יד שניה (ראשונה ליסינג, נוכחית פרטית). מבחינה מכנית, הרכב טופל בקפדנות, מצב מכני מצויין, לשים דלק ולנסוע. אבל היות ויותר מעניין אותי איך הרכב מתפקד, מאשר איך הוא נראה, יש דהיות וקילופי צבע, שפשופים ממכונת שטיפה בדלתות, גג ובגאז', ונקודות חלודה בגג. היות והצבע באיכות ירודה מלכתחילה (יפני, אלא מה ), אני לא חושב שפוליש יפתור את זה, אלא הפתרון הוא צבע כללי (כמה זה אמור לעלות? אלפיים? שלוש?). במידה ואני הולך למכור את הרכב, האם יש טעם לצבוע כדי להעלות את סיכויי המכירה ואת המחיר (אני מבין שלא מדובר ברכב עם נתונים מי יודע מה מלכתחילה)? או למכור את הרכב כמו שהוא?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, הסתכלתי באתר "אוטו" וראיתי שפיאט 500 אבארט שוקלת כ-1025 ק"ג. לשם השוואה הסתכלתי על רכב ששונה בהרבה מה-500 בכל דבר כמעט, רנו פלואנס ומשקלה היה 1250 ק"ג. חשבתי לעצמי איך זה הגיוני ? הריי ה-500 קטנה בהרבה מהפלואנס וזה נראה שאם יחברו 2 500 רק אז יקבלו משקל זהה. רציתי לשואל, האם זה הגיוני שהמנוע של ה-500 שוקל כל כך הרבה ביחס לזה של הפלואנס ?
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אלו שלושת יצרני היוקרה היחידים בארץ, כמדומני, שיש להם דגמים בסגמנט C ולכן הכי סביר שהם יהיו אלו שלראשונה יחצו את הקווים לעבר סגמנט B. מישהו יודע אם יש משהו בתנור? קראתי דיווחים על לקסוס ומרצדס (זו האחרונה בשיתוף עם סמארט) אבל לא על וולוו. יש משהו בקנה של אחת מן השלוש או שעוד רחוק היום? ואם כבר מדברים על חילחול שוק היוקרה לסגמנטים קטנים, מישהו יודע על האפשרות שמיני תיכנס לסגמנט A? גם פה קראתי דיווחים לא ברורים..
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת omar87, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 55 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
אם לדייק, כביש 85, לאחר צומת קדרים. יש שם עליה דיי חדה וארוכה. כביש של נתיב אחד לכיוון, עם פס הפרדה רצוף. תמיד שיש מלפני סמי טריילר (בדרך כלל עמוסות חול או אבנים), אני מוצא את עצמי מזדחל בפחות מ-30 קמ"ש, עד שמגיע קטע מסויים שבו ניתן לעקוף בצורה חוקית ובטוחה. אני תמיד תוהה ברגעים האלה, האם המשאיות האלה לא מסוגלות לנסוע קצת יותר מהר? לאחר שאני עוקף אותם גם אני צריך לשמור על קצת יותר מ-3K סל"ד כדי להמשיך לנסוע ב-90, אבל עדיין, בהילוך נמוך, עם לחיצה בריאה על הגז, המשאיות לא מסוגלות לנסוע מהר יותר? האם זה הגבלה בטיחותית? או שהמשאיות עצמן פשוט לא מסוגלות ליותר מזה? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
שלום לחברי הפורום, בחרתי לשתף את הפורום הנהדר הזה בפרוייקט שלנו, בניית חיפוי חיצוני לרכבי ראלי רייד T1 למעשה השירשור המלא של הרכב מקורו באתר ג'יפולוג אך בנוסף אליו אפרסם כאן את תהליך העיצוב ובניית החיפוי של הרכב. אפרסם את דבריו של מעצב הרכב עמוס בועז שאיתו התחלנו את התהליך ואציג לכם תמונות מסדנת "קארבונייץ" העוסקת בחומרים מרוכבים. אתם מוזמנים לנהל דיונים ולשאול שאלות . תחילה למי שלא מכיר את התהליך, מספר סקיצות של עמוס מתחילת הפרויקט. כרגע אנחנו כבר נמצאים בשלב של בניית החיפוי בגודל מלא ובהמשך אפרסם ממנו תמונות.
הודעה אחרונה מאת תום בריל, -
שלום חברים, אני מעוניין לדעת מתי ה Polo GTI החדשה צפויה להגיע ארצה, והאם צפויה עליית מחיר בעקבות זאת ?
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני יודע ששניהם מכוניות מנהלים , או משפחתיות גדולות, מה ההבדל ביניהם? מי המתחרים של האוונסיס ומי המתחרים של הקאמרי? מי נחשב "יותר טוב"?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
מוזר לי, על ה1.6 XV חגגו, עם הספורטאג' 1.6 יש קרנבל, הייטי ושאר ירקות מופיעים בכל מבחן ורק ל "אאוטוש" לא נשאר? מה, סבתא חילקה דייסה ואחרי כמה דקות קלטה שזה בכלל קוסקוס עם הרבה מים? האאטולנדר האוטומטי מופיע בכל מקום והידני מוקצה? השם ירחם שמישהו בטעות לא יעשה לו מבחן וידאו שאלות \ טענות \ מענות?
הודעה אחרונה מאת KiaGT, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חבר'ה. מערכת המדיה ברכב שלי מיושנת ללא שום אפשרות להתחבר אליה מהמובייל חוץ ממשדר FM. יש לכם המלצות למכשיר מתאים? נתקלתי בו: http://www.amazon.com/dp/B003PPGOC0/ אבל יחד עם עלויות המשלוח הוא יוצא מאוד יקר...
הודעה אחרונה מאת bassboost, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום..יש לי רכב מסוג : VOLVO S40 2.4L 2005 נדלקה לי מנורת CHECK ENGINE עם קוד תקלה P0172 אשר אומרת שתערובת הדלק לא תקינה בבנק 1..סיבות שיכולים לגרום לבעיה זאת היא 1: חיישן MAF לא תקין / 2: צינור וואקום לא תקין / 3: חיישן MAP החלפתי לא עזר/אחד מחיישני ה O2..מצורף פה קריאת ה OBD2 של הרכב בזמן שהתקלה השתחזרה מקווה מאנשי הדיאגנוזה ומאנשי מקצוע שמבינים בזה לעזור לי ב לפענח את הפרמטרים בכדי למקד את הבעיה..תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tanios, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אז זהו, לאחר 5 שנים במשפחה (3.5 שנים אצלי , שנה וחצי אצל אחי לאחר מכן), הגיע הזמן להפרד מהראלי. קניתי את הרכב במצב סביר, תיקנתי , החלמתי , שיפצתי , שלחתי לפחח , וקיבלתי תוצאה כמעט מושלמת (היה תכנון להכניס לפחחות נקודתית , לא יצא לפועל). אז מה אפשר להגיד בעצם ? פיז'ו יצרו את אחת מהמכונות נהיגה הכיפיות שיש. האוטו היה אמין מאוד , וכל מי שיגיד לכם משהו אחר - טועה. או שהוא קנה אוטו מוזנח עם קומבינות בחשמל, והמשיך בדרך ההזנחה. >>דברים מיוחדים שטופלו : כל כבלי הפלוס והמינוס בתא מנוע הוחלפו ע"י לחדשים. המקוריים פשוט התפוררו. - עלות של כ200 שקלים בערך. אלטרנטור , סטרטר שהוחלפו לחדשים ומאז היה שקט בגזרה הזאת. - 900 שקלים אם אני זוכר נכון. היה רדיאטור תחלי…
הודעה אחרונה מאת tu3s, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הרי גלגל בייגלה מיועד לשמש רק כ"קביים" לצליעה בטוחה עד להגעה לפנצ'ריה. הרכב לא מאוזן בלשון המעטה. השאלה כמה בן אדם עצלן או חסר אחריות יכול לנהוג עם בייגלה בלי שיורידו אותו מהכביש. יש איזה שהם תקנות או חוקים שמגבילים או מתייחסים לסוגיה?
הודעה אחרונה מאת Barney, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים, תהיתי על אילו ערבי חגים (וחגים) מדובר בשלטי חניה של תל אביב.. מישהו יודע להגיד לי? תודה!
הודעה אחרונה מאת TDean, -
האלפא ספיידר שמפתחת פיאט בשיתוף מזדה הולכת להיות ככל הנראה אבארט או פיאט. איך שלא יקראו לו, נראה שהולך להיות רכב מעניין. http://blog.caranddriver.com/alfa-romeo-spider-may-instead-wear-fiat-or-abarth-badge/ מה לדעתכם החשיבה מאחורי המהלך?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 58 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
יונדאי i20 החדשה מושקת הבוקר בישראל. גרסאות: 1.25 ליטר ידני ברמת גימור בסיסית insight 1.4 ליטר אוטומט בשתי רמות גימור. הדגם המאובזר כולל חיישני רוורס מקוריים, חישוקי סגסוגת, הגה עור וכו'. בהמשך צפויות להגיע רמות אבזור נוספות, כולל רמת גימור מאובזרת במיוחד ורמת גימור ביניים. סיכוי סביר שגרסת ה-3 דלתות תגיע באוקטובר. מחירים: 80 אלף ש"ח לדגם ידני 104,500 ש"ח לדגם אוטומט Inspire 109,900 ש"ח לדגם Premium פרטים נוספים ומפרט טכני מלא בקישור הבא: יונדאי i20 החדשה בישראל
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מתוך נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4632506,00.html
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 294 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דאבל קלאצ
- במבליק
- zvigolden
- שום מאכר
- natco
- milser
- MOTIOZ
- David32
- stx
- steinnn
- הדיין
- גולדן191