רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ימח שמם של פורד,מה הם חשבו לעצמם שהשתמשו במרווח ברגים הטיפשי הזה,במיוחד בארץ שאם אין לך יפנית או גרמניה אי אפשר למצוא ג'אנטים שלא נראים כאילו גנבת אותם מאוטו דיפו קלקילה. אני מחפש ג'אנט 15' או 16' אני מעלה תמונות להמחשה,אפילו אם יש מקום שאפשר לעשות הזמנה מיוחדת,מחפש משהו מיוחד ולא פשוט. אני גם צריך שהאופסט יהיה מעל 35' למומו כבר פניתי- יש ג'אנטים במידה שלי,אבל אין בארץ וגם לא יודעים מתי יהיה. לא חייב שהג'אנט יהיה שחור - אני פתוח להצעות לכל צבע חוץ מכסף. האם אין שום מקום בארץ שיכול לעשות הזמנה מיוחדת של ג'אנטים?
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סיאט מציגה בג'נבה את ה-20V20. דגם קונספט המרמז על הג'יפון העתידי של סיאט, שצפוי להגיע לייצור לקראת שנת 2016. דגם הקונספט מצויד במנועי בנזין או דיזל בהספקים של "עד 300 כוחות סוס", אבל אפשר לצפות ל-1.4 ליטר TSI 122 כוחות סוס השגרתי של המותג. יש גם אופציה לגרסה היברידית ולגרסה עם הנעה כפולה, אבל אפשר לצפות שהם יהיו יקרות למדי. ויש גם מסך צבעוני לטובת היושבים מאחור ותא הטענה אלחוטי לסמארטפונים, אז אולי יש למה לצפות? סיאט 20V20 קונספט
הודעה אחרונה מאת mogo, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אז ככה , אתמול לקראת השעה 11 בלילה באה מישהי לעבודה שלי וביקשה ממני להחליף את הגלגל כי יש לה פנצ'ר (הסתבר בכלל שהצמיג קרוע , היא איכשהו נכנסה במדרכה והצמיג נקרע) , מהר אני והבעלים של מקום העבודה הרמנו את הרכב על הג'ק פירקנו את את כל הברגים ואז הגענו לבורג הביטחון (מדובר ברכב בסיטרואן C5 שנת 2005 משהו באזור) , זה בורג הביטחון : כמובן שניסינו עם המתאם שלו אבל פשוט לא הייתה אחיזה ובכל פעם שסובבנו על מנת לפתוח זה היה מחליק , אנחנו מסתכלים על הבורג עצמו ומבינים שהוא שחוק לגמרי ואין מצב להחליף אותו עם הכלים שיש לנו (כניראה שמישהו בעבר החליף גלגל אבל עשה זו בצורה רשלנית ופשוט שחק את הבורג) , חיכינו עם הנערה שאבא שלה יבוא לקחת אותה ומחר על הבוקר יגרור את הרכב למוסך. חשבתי …
הודעה אחרונה מאת matansab, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מגזין jdpower פרסם את דו"ח האמינות השנתי שלו לשנת 2015 לפני יומיים. הבדיקות כללו בעיות פשוטות כמו בעיות בלוטוס ומערכות שמע ועד לבעיות גיר ומנוע. יצרנית רכבי היוקרה היפנית לקסוס, שוב נמצאת במקום הראשון עם 89 תקלות ל- 100 מכוניות. במקום השני ביואיק עם 110 תקלות ל- 100 מכוניות. במקום השלישי נמצאת טויוטה עם 111 תקלות ל- 100 מכוניות. . . . במקום הלפני אחרון נמצאת לנד-רובר עם 258 תקלות ל- 100 מכוניות. ובמקום האחרון נמצאת פיאט עם 273 תקלות ל- 100 מכוניות. למחקר המלא באתר שלהם: http://www.jdpower.com/press-releases/2015-vehicle-dependability-study אפשר להוריד אותו אח"כ כקובץ PDF. מצ"ב טבלת אמינות למטה. יש גם אתרי רכב ישראליים שסיקרו את הידיעה הז…
הודעה אחרונה מאת tomer20vt, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בדור הרביעי של הסיויק היה תת דגם בשם שאטל שזה היה בעצם סיויק סטיישן עם AWD אני לא מתכוון להונדה שאטל אלא הונדה סיויק שאטל ואני רציתי לדעת האם קיימים כאלה בארץ?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 799 צפיות
שלום, הטסט נגמר לי בעוד חודש וקצת. אין בכוונתי לחדש את הרשיון בעת זו. אחי מוציא רשיון, ואני רוצה להעביר אליו את הרכב בסיום תקופת המלווה שלו. [הרכב יעמוד חצי שנה ללא טסט, ואז אעביר אותו לאחי ואעביר את רכב במכון רישוי]. מה עליי לעשות כדי לחסוך בעלויות? האם כאשר אפשיר באוקטובר את הרשיון אצטרך לשלם חצי מהסכום של רשיון הרכב? או שעליי לשלם את כל השנה ואז תמורת ההפקדה אקבל החזר? ערכתי חיפוש, אך לא מצאתי לגבי סכום אגרה חדשה. תודה,
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
אני בכוונה שם את זה כאן ולא בפורום המשפטי. אתמול הינו בטיול רגוע במדבר, ומצאנו את עצמנו מנפחים אוויר חזרה ללחצי כביש בתחנת הדלק של עין חצבה. ביציאה צפונה מתחנת הדלק של עין חצבה מתחבא שוטר מאחורי עמוד תאורה מרוחק משהו, ודופק דוחות לאנשים שלא עצרו בעצור ביציאה מהתחנה. עצרו את אחד החברים שלי על אי עצירה בעצור. הבחור פדנט, נהג זהיר, וכמובן עם מצלמת דשבורד. מתחיל ויכוח עם השוטר במהלכו הוא מראה לשוטר את הוידאו שבו רואים שהוא עוצר עצירה מלאה, והשוטר עונה לו שהוא לא עצר עם ארבעה גלגלים, ושהוא מוזמן להביא את הוידאו לבית המשפט. הבחור לא פראייר. הולך למקום בו עומד השוטר, ומצלם עם הסלולרי, ופתאום קולט שמהמקום בו השוטר עומד אין לו בכלל שדה ראיה לקו העצירה. הוא מעמת…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
כמו שאפשר לראות בתמונות- הקליפסים נשברו, ולאחר שהדבקתי אותם פעם אחת הם החזיקו שנה, אבל בשמש הראשונה שבוע שעבר הדבק חדל מלעבוד ושוב החלק יצא ממקומו+ עוד קליפס שבור. אני מעוניין להזמין את החלק מחו"ל, ניסיתי להשתמש במספרים שמופיעים על גבי החלק אבל החיפוש לא הניב תוצאות. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת AdamA, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב המדובר בלנו 98, כרגע אני בשירביט עד סוף מאי, פניתי לכמה חברות, הם מוכנות לבטח רק חובה בלבד, אין לי כח לבטח חצי פה וחצי פה, עצות בבקשה נ.ב. אני לא מבין משהו, בדקתי את שירביט ואת שאר המתחרות, לכולם יש אוסף תלונות נחמד באתר תלונה. למה יש המלצה גורפת להתרחק משירביט ? הם הכי זולים - ובינתיים לא היה לי איתם קטע, והם גם מוכנים לבטח צד ג.
הודעה אחרונה מאת Maor Parizat, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני קורא את הכותרת ולא מבין אם היא באמת התהפכה על הצד וחזרה לבד או שהוא סתם ממציא,חיפשתי גם באינטרנט ולא מצאתי חומר על זה
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
כמה כיף שיש סוף כל סוף אביב באוויר וכמה טוב לבלות את סוף השבוע עם מיני קופר 5 דלתות. הזדמנו טובה לראות איך היא בין המיני one מהדגם הקודם והגיוליטה המשפחתית. אז היום בצהרים אספנו אותה ונבדקת בשלב זה בתנאים עירוניים ומחר, נצא בפורמט משפחתי (4 מבוגרים) לטיול קצר כדי לראות איך היא גם מחוץ לעיר . פרטים בהמשך
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום חברי הפורום היקרים , ישנה תופעה מאוד מציקה בשכונתי . לפחות 4-5 משאיות חונות בחניות בשכונה ובגללן לא ניתן להחנות את הרכבים הפרטיים שלנו . למי לפנות בעירייה בנידון ? ( אני מאשקלון ) . תודה רבה והמשך יום נעים
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עלות בדיקה בשביל אישור כזו היא באיזור ה150 ש"ח. מה קורה, אם הגעתי למוסך, הרכב נבדק ונמצא לא כשיר, ז"א המכונאי לא נותן לי אישור, האם אצטרך לסדר את הליקויים ולגשת שוב לבדיקה שעלותה 150 ש"ח בשביל לקבל את האישור?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
יבוא דיפון דלת
מאת Niko91- 1 תגובות
- 993 צפיות
אהלן, מצאתי דיפון דלת קדמית נהג לרכב שלי (יונדאי I20) במחיר דיי סביר (~400₪). האם ניתן לייבא אותה לארץ בלי שתעצור ותתעכב במכס, או שיש צורך באישורים מסויימים?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
האם מישהו יודע איך המכשיר הזה עובד : http://www.ebay.com/itm/281036010777?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT האם הוא צריך כרטיס SIM עם שיחות יוצאות או שמספיק רק נכנסות ?
הודעה אחרונה מאת tu3s, -
-
- 4 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
השאלה בכותרת. בתור נהג שנהנה לנהוג בעצמו, אני מתחלחל מהרעיון שמחשב ינהג לי את האוטו. זה עוד שלב בסירוס יכולות בני האנוש ובדרך להשתלטות הרובוטים על חיינו. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
- 2 תגובות
- 874 צפיות
נתקלתי היום בהתקנה ללא טסטר. ולא יכולתי להמשיך בה ללא הטסטר, אז השגתי מחבר של אבא שלי. אני לא רוצה לקנות גם אחד כזה אני רוצה להכין לבד,ממש אחד לאחד כמו בתמונה. איזה דברים אני צריך לרכוש ומאיפה תודה רבה לעוזרים! שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
עם קדמת הטכנולוגיה הייתי מצפה שכיסא של משאית יצליח לספק לנהג תמיכה טובה וגם הגנה מקסימלית מהזעזועים בנסיעה, אך חיפוש קצר בגוגל מראה שעדיין ממחקר נמצא שבקרב נהגי משאיות הבעיות בגב שכיחות. העניין, כשחושבים על זה- המחקר בדק נהגי משאיות וותיקים ,שכנראה גרמו נזק לגבם, כאשר נהגו אז, בשנות ה80 או ה90 על משאיות ישנות יותר. אז, האם כיום נהג משאית לא יפתח בעיות בעמוד שדרה ובגב? אם כן, למה? בנוסף, חיפוש בגוגל מציג 2 תמונות שונות- מצד אחד הטענה שנהג הוא מקצוע שמביא כסף טוב, ומצד שני כתבה על נהגי משאיות שנוהגים 12 שעות ביום ויותר ומשתכרים מינימום. האם יש דבר כזה נהג משאית (משאיות כבדות עם טריילר והכל) שעובד רק 8-9 שעות ביום?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
האם השתדרגנו והשתכללנו מוטורית , וכיום אין רכבים שלא מסוגלים לעלות את עליות ירושלים ? כי בזמנו אני זוכר שהיה לדוד שלי ג'סטי שלא הצליחה לעלות
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 975 צפיות
רכשתי לפני 3 שנים רכב חדש שדרגת זיהום אוויר שלו היא 7 (זה גם מה שרשום ברישיון הרכב המקורי). בימים אלה קיבלתי את הרישיון החדש ולהפתעתי דרגת זיהום האוויר הרשומה ברישיון החדש היא 13. מישהוא מבין מה קורה פה?
הודעה אחרונה מאת shay_ts, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 137 תגובות
- 19.5 אלף צפיות
אני כבר לא יודע אם זו בדיחה חדשה, כי עדיין לא ה-1 באפריל. אבל כן חברים יקרים, לפי אתר WHEEL, איילון מייבא את הרכב במחיר הסופר לא שפוי של 280000 שקל{לפני אגרות ו"תוספות מקומיות"}. לרכב שעולה לצרכן {באותה גרסה בחו"ל}, 26000$. New 2015 Ford Mustang V6 עכשיו ה"החכמים" שבינינו ייקחו מחשבון, ויוסיפו כל דבר אפשרי, כלומר כל סוג של מיסים אפשריים העולה על דעתכם, ויינסו "להצדיק" את המחיר כאן בארץ. אני כבר חישבתי, ויש 2 מסקנות אפשריות: 1}-ניסיון להתעשרות מהירה על חשבון כמה פראיירים בודדים. 2}-חזירות לשמה. יש לזכור שהיבואן בארץ אינו קונה את הרכב במחיר של "לקוח רגיל", אלה בפחות. לפי כבוד השר, הייבוא המקביל משתלם. השאלה למי?
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
המסלול פתוח, סלול באספלט ונראה ארוך יותר מאשר המסלול הוותיק בחיפה. לפי דיווח אחד העובדים, המחיר התייקר מ-55 ש"ח ל-59 ש"ח. אם הדבר עוד לא קרה, ככל הנראה יקרה בהמשך. בנוסף העובד מדווח כי הקארטים ישארו "סגורים" כל עוד לא תשתתפו בקורס "נהיגה מקצועית" שלהם שעלותו היא 470 ש"ח. הנה חוות דעתי מביקור במסלול הוותיק בחיפה לא מזמן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?545568-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%93%D7%9F-%D7%A7%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%94-%28%D7%9C%D7%99%D7%93-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%94%29
הודעה אחרונה מאת UniqueZ, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום אני מחפש נטו מצלמת רוורס איכותית שיראו טוב גם בניסעת רוורס בלילה שיתחבר למסך של הרכב שלי. לא ממש מפריע אם זה קדיחה בטמבון או לשים על הלוחית זיהוי אם אפשר שיהיה מאייבי מוכן להשקיע עד 150-200 שקל רצוי אם לדים תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת dalet11, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
צהריים טובים לנכבדי הפורום. אני משער לעצמי שהסיכום יעזור יותר לחבר'ה הצעירים, נהגים חדשים או סטודנטים. אבל היי, אם זה עניין אפילו קורא אחד, עשיתי את שלי. (אזהרה טרום קריאתית: החלק של המבוא מסביר בעצם איך הגעתי לרכב, מי שמעוניין רק בחלק המעשי (הידוע כה"תכל'ס"), מוזמן לדלג אליו). - מבוא נתחיל משיעור היסטוריה קצרצר: בתאריך ה-20/11/2013, היה לי מצב רוח שתואם למזג אוויר - בהיר ושמשי עם משבי רוח לכל כיוון. חוץ מהמצב רוח שלי, שבטח מעניין אותכם כמו שבערך תעשיית הנייר טואלט מעניית אותי, קיבלתי גם את רישיון הנהיגה הנכסף שלי. בגלל שלא היה לנו רכב משפחה באותו הזמן (הרכב של אבי נמכר 4 שנים קודם לכן, בגלל שאבי הלך לעולמו), החלטתי לחפש לעצמי רכב לתקופה של עד לפני הצבא. אתם …
הודעה אחרונה מאת oveRev, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
לרכבי הסעה שונים יש הגדרות שונות בחוק, כמו רכב ציבורי, מונית, אוטובוס עירוני זעיר וכו'. מה ההגדרה הנכונה עבור לימוזינה? וכן, כיצד החוק מגדיר לימוזינה (אורך, מספר מושבים, שימוש וכו') אודה מאד למי שיש ידע בנושא ויוכל לחלוק.
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחפש מכון בדיקה אמין לבדיקה מקיפה של האודי שלי (רכב חדש)...המלצות?
הודעה אחרונה מאת Niko91, -
רכישת ג'אנטים מחו"ל 1 2
מאת ArikC- 15 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
ברצוני לרכוש ג'אנטים חדשים מחו"ל,האם מישהו יבא בעבר ג'אנטים ויכול לשפוך אור על ההליך? האם ביקשו תקנים למיניהם? מה הוא המכס על הג'אנטים? הג'אנט הוא Motegi MR125.
הודעה אחרונה מאת eli z, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לא מצאתי תשובות לשאלות שלי בשום מקום ברשת אז אשמח אם מישהו יידע לענות לי. המערכת בידור המותקנת במאזדה 6 לא מובנת לי כל כך. מצד אחד, במאזדות 3 המערכת כבר מתפקדת בשפה העברית לגמרי, אך בחברה אומרים שזה רק ב 3 וב 6 זה תמיד ישאר בעברית. (לא מובן לי איך ולמה כי מדובר באותה מערכת בדיוק.) בנוסף רציתי לשאול, אם מישהו מודע האם המערכת יודעת לקרוא דיסק DVD? אני לא מתכוון לסרטונים או משהו כזה, אלה לפלייליסט של MP3 ארוך מן הרגיל.. (בדיסק DVD) האם קיים מישהו בפורום שהוסיף למאזדה שלו את פונקציית ה TV מהחברה/באופן פרטי? יש שימוש לדבר הזה? תודה לכל העונים, שיהיה שבוע טוב מלא בשורות טובות.
הודעה אחרונה מאת ran, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, בחודש 10 של 2014 ביצעתי טסט לרכב שלי, הכל היה תקין, עבר מהר והבחור שהיה בעמדת הבור אפילו ציין שזה הרכב הכי נקי שראה לאחרונה. היום קיבלתי בדואר "תזכורת על אי חידוש רשיון רכב" וסימון של X במסגרת שאומרת שלא בוצע מבחן כשירות לתנועה. הבנתי שצריך לפנות למכון הרישוי ולדבר על זה איתם. בנתיים אף אחד שם לא ענה. -האם זה אומר שכל הזמן הזה נסעתי ללא טסט? יש לי את הרשיון, החותמות שעליו וכמובן המדבקה. שוטרים שעצרו אותי לבדיקה שגרתית במהלך התקופה לא אמרו על זה שום דבר.
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
כרית לישבן ברכב 1 2
מאת adidas1- 19 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אחרי ישיבה של כחצי שעה ארבעים וחמש דקות אני מתחיל להרגיש כאב חד בלחי ימין בישבן. זה בגלל המושב, אם אני משנה תנוחה הכאב חולף. חשבתי שאני אוכל להתגבר על זה, אבל לא, אני סובל וזה לא נעים. מישהו יודע היכן אני יכול לרכוש באזור ר"ג, ב"ב, גבעתיים כרית לרכב? עדיפות לספוג זיכרון ויסקו. יש משהו במחיר סביר ולא גבוה? תודה.
הודעה אחרונה מאת liav12,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 145 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- sperial
- BoazB11
- יבגניפ
- פולו,גולף
- fatboy1340
- שביט
- RK
- yohai71
- גולדן191
- Supertigre