רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת alexmsi, -
- 10 תגובות
- 962 צפיות
כתבה מעניינת על מצלמות המהירות. לכל החכמים שטענו שזה כן מציל חיים (פוסט לפני שלוש שנים) אז הינה התשובה לכך, כמובן שזה להעשיר את קופת המדינה, פשוט מעצבן. לינק לכתבה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
היי לכולם, אשמח אם תעזרו לי עם השאלה הבאה. האם ברחוב (מדרכה כחול-לבן) שבו יש שלט שמגדיר חניה לדיירי הרחוב בלבד, מותר לרכב ללא תו חניה לחנות אחרי מוצאי החג? באופן כללי אני יודע שאם יש חג אז מותר עד 09:00 של חול הקרוב שלאחר החג. שזאת התנהגות זהה למקרה של שישי-שבת. אבל מכיוון שהשלט מורה חניה רק לדיירי הרחוב תהיתי אם בחג החוקים משתנים (למשל צאת החג), כמו שהם משתנים בשישי שבת. תודה!
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב, היום נסעתי באזור תל אביב קרוב לדיזנגוף סנטר, באחד הצמתים שבאזור הרמזורים לא עבדו והייתי צריך להתקדם קצת קדימה (בערך על המעבר חצייה) כדי לשפר שדה ראייה על מנת לא להתפרץ לצומת. פתאום רוכבת אופניים עם מצלמת וידאו קפצה מאיזשהו מקום והתחילה לצלם אותי ולהגיד בקול "רכב מספר *** עשה עבירת תנועה חמורה, עוד עבריין בכבישים לטיפולכם", אני כמובן פתחתי את החלון ושאלתי אותה מה היא רוצה ממני, והיא צעקה שאני עבריין. לצערי, לא מותקנת ברכבי מצלמת דשבורד שהייתה יכולה לעזור במקרה זה, ורוכבת האופניים צילמה רק את הרכב ומעבר החצייה ואמרה שגם לא נתתי זכות קדימה להולכי רגל (אין רמזורים והולכי הרגל היו רחוקים), משיחתי עם עוברי אורח שהיו שם, הם מכירים אותה והיא ידועה בתור אחת שמטיילת …
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
על ה"מינוס"{קוטב השלילי}, במצבר יש שני מספרים, קטנים, אחד על השני, בתוך העיגול, ליד הבורג. כפי שאפשר לראות: 27 ו 14. מה פירושם? האם זה השבוע והשנה? תודה לעוזרים. יוסי.
הודעה אחרונה מאת MrCola, -
- 1 תגובות
- 781 צפיות
אם יש פה חברה שעובדים על משאית אשמח לשמוע פרטים על מקומות עבודה,תנאים,שכר, ועל העבודה עצמה. אני כרגע בדקתי מספר מקומות ומה שהציעו לי זה משאית זבל או מערבל בטון משכורות של 6-7 אבל לא אהבתי את שתיהם כול כך, וגם כמה חברות גדולות של משקאות חלוקה שבכולם אתה מתחיל כעוזר נהג ויכול גם שנה לעבוד עד שאתה לומד תעבודה ותקוו ובעצם זה הרבה עבודה פיזית לפרוק בקבוקים וגם משכורת סביבות 6-7. האם זה משכורות סבירות לנהגי משאיות? ובמיוחד אם אתה גם עובד פיזי, אני יודע מחברים שבמפעל או בתור מאבטח שאם אתה דופק שעות אתה יכול להגיע למשכורת של 8-.9 בחודש. איזה עוד מקומות אתם מציעים לי לבדוק? אני לא מפחד מעבודה אבל רוצה להרוויח יפה =] ובכלל כול מידע שיש לכם לתת לי בנושא אני ישמח
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
המיאטה נגנבה הלילה מתחת לביתו (ת"א). מספר רישוי 72-356-00 מדובר במודל 93 בצבע אדום, עם גג קשיח שחור, וג'אנטים של NB אוטומטית. הכנפיים הקדמיות עם כונסי אוויר ויש גם כונס קטן על מכסי המנוע. אם שמעתם על משהו, או שיש לכם חשד ולו הקל שבקלים: נעם: 050-5313707
הודעה אחרונה מאת R.L, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יצא לי להיות שם, ובכניסה שנכנסים עם הרכב, יש שפריצרים של מים, שמשפריצים על הרכב מים, זה מים רגילים, או מים עם חומר? תודה.
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
מישהו יכול להסביר לי איך זה הולך בדיוק? יש לי כמה שאלות שאני אשמח אם אקבל תשובה עליהם: אמרו לי ש-אם עושים הסבה לגז, אז הרכב צורך את אוטו הדבר בדיוק כמו בדלק, לדוגמא, אם הרכב היה עושה 6 ק"מ לליטר, אז גם בגז הוא יעשה 6 ק"מ לליטר. האם זה נכון? האם זה פוגע במנוע של הרכב? כי הבנתי שיש רכבים שבכוונה מותאמים ל-הסבה לגז. כמו: Jeep Wrangler Rubicon ... הדגם רוביקון ספציפית מותאם להסבה לגז... זה נכון? ואם השאלה הראשונה ששאלתי נכונה, אז אם אני קונה את ה-ג'יפ שדיברתי עליו, רוביקון אזי זה אמור להיות ככה: צריכת דלק: 5.8 ק"מ לליטר. משמע, אם אני עושה בשנה 30,000 ק"מ, יוצא לי: צריכה של 432 ליטר בחודש, נגיד וליטר בנזין עולה 8 ש"ח, אזי יוצא לי 3500 ש"ח בחודש! צריכת…
הודעה אחרונה מאת yosisar, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לא יודע אם כבר פרסמו או לא, אבל מחיר הדלק יעלה. "בשורה עגומה לצרכנים בעקבות העלייה במחירי הנפט: על פי הערכות של גורמים במשק הדלק, מחיר ליטר בנזין צפוי לעלות בסוף החודש בכ-27 אגורות. מדובר בעלייה ראשונה מזה חודשים, הנובעת מהתמורות בענף ברחבי העולם. היכונו לשלם יותר" לכתבה לחצו כאן.
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
שלום , היום הורדתי את אישתי להוציא את הילדה מהגן , הכל עמוס למי שמכיר , ופשוט עצרתי לאישתי בחנייה של אחד השכנים (שלא היה במקום) כדי שאישתי תוכל לצאת מהאוטו . יש לציין שלא נשארתי במקום ונסעתי לאחר מכן , לא כיביתי את הרכב , ולא עמדתי שם רק עצרתי שהיא תוכל לצאת מהרכב .. לפני שנסעתי ראיתי (כנראה) את בעלת החנייה במרפסת נראה לי מצלמת לא סגור על זה ... האם יש מצב לקבל דוח בסיטואציה כזו ? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חבר'ה, אני מעוניין לרכוש: ולנטיין1: https://store.valentine1.com/store/ (המוצר הראשון ברשימה) ציטה c150: https://speedcheetah.com/shop/cheetah-c150/c150-int/ שאלות: 1. מישהו ניסה להזמין מהיצרן בארה"ב את הולנטייין1 וכבר בדק שזה בדיוק הדגם שמתאים לארץ? הבנתי שכדי שתהיה התאמה לארץ הוולנטיין צריך לתמוך ב- euro mode + pop2. האם כל המכשירים החדשים תומכים בפונקציות האלה? 2. בארץ נמכר הדגם הקודם של הציטה (c50i). מישהו ניסה לעבוד בארץ עם הדגם החדש? הדגם הוא c150. איך הוא בהשוואה לדגם הקודם? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת et phone home, -
חיפשתי 4 צמיגים לקליאו של הבן שלי במידה לא שגרתית 165/65/15. קיבלתי מהאתר Tires4U מספר אפשרויות. אחרי שפסלתי את הסינים וכל מיני מותגים עלומים, נשארתי עם פירלי ופנצ'ריה ברמלה בשם "טיפטופ" מיד כשהכנסתי את ההזמנה לאתר התקשרו אלי מהפנצ'ריה ועברנו שוב על כל הפרטים. כשהגעתי לשם ביום שישי, פתאום יש להם רק שני צמיגים מהסוג שרציתי וכדי לקבל 4 צמיגים אני צריך להוסיף עוד 20 שקל לצמיג. פניתי ל Tires4U בתלונה דרך האתר ועדיין לא קבלתי התייחסות אבל נראה לי שמדובר בשיטה מעצבנת במיוחד
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 641 צפיות
יש לי בעיה במאזדה 6 שנת 2005 במסך הוא מטושטש עכשיו זה בעיה אלקטרונית או מחליפים מסך האם מישהו נתקל בבעיה ומה הפיתרון תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Gadgets-Car, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
-- כידוע, ברוב מדינות העולם קיימים דיני קניין רוחני, וניתן לרשום פטנט על התקדמות טכנולוגית כלשהי. הפטנט אמור למנוע ממאן דהו להעתיק את הטכנולוגיה החדשה בתוך 20 שנה מיום רישום הפטנט. כידוע 2, בענף התרופות זה עובד נהדר. כידוע 3, בעולם הרכב נרשמים אינספור פטנטים. כל הזמן. במערכות הבטיחות, ההנעה, האבזור ועוד. למרות זאת, אין כמעט שום יצרן שמקדים את חבריו מאותה קטגוריה (כלומר יוקרה ויוקרה; עממי ועממי) באופן משמעותי באיזושהי טכנולוגיה. כיצד, למשל, אין לשום יצרן רכב בלעדיות על מערכת ה"התראה לפני סטייה מנתיב"? -- כיצד קורה שלכל היותר, לוקחת שנה עד שכל היצרנים מעתיקים מיצרן מקורי טכנולוגיה חדשה כלשהי? למעשה, ייתכן שהשאלה תקפה גם בענפים נוספים ולא רק בעולם הרכב. למשל …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שלום לכולם הרצתי קצת גוגל וגם חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה. חבר מחפש בשביל הטרקטורון שלו (YFZ) . תודה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי יש לי איביזה FR 2015 וביום שישי האחרון שמזג האוויר היה קר במיוחד, שמתי לב שבקודקוד של פנס הערפל יש קצת אדים(ממש קצת בקצה של המסגרת) האדים אגב נעלמו אחר קצת זמן. זה בסדר? תודה
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
כאשר ברכב יש נהג ותינוק היושב בכסא יעודי, יש יתרון להושבת התינוק מקדימה, מכיון שהתינוק יהיה קרוב יותר לנהג\ נהגת ולכן יהיה רגוע יותר ויהיו פחות סיכויים להסחת דעת הנהג שבעקבותיה תאונה. מצד שני, מאחורה בטוח יותר . מה עדיף? ציטוט מאיגוד הנהגים בבריטניה- Having said that the back is the safest, if it's just you and one child in the car then it might be best for the child to ride up-front - as long as they use an appropriate child restraint. The closer contact may be more reassuring for the child and less distracting for you, therefore reducing the risk of an accident יהודה .
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אדם שהגיע למכון רישוי וביצע מבחן שנתי (טסט) למכוניתו נדרש להחליף נורות כדי לעבור את הבדיקה. הנורות הוחלפו במקום, אלא שכעבור כשלוש שעות פרצה במכונית שריפה באמצע נסיעה. הנהג והמכון הגיעו לבית משפט השלום בבית שאן ושם טען כל אחד מהצדדים שהשני הוא אחראי להתקנה כושלת של הנורה שגרמה לפרוץ האש. לבסוף נקבע כי האחריות היא של המוסך, [h=2]תביעה: 3 שעות אחרי הטסט, האוטו עלה באש[/h]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4628021,00.html
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
פעם קראתי איזה משו שכאשר מקבלים העתק של חשבונית מס זה לא כביל ואי אפשר לקבל על זה החזר מס אם אני מקבל העתק של חשבונית מס וחותמים לי על זה עם חותמת של נאמן למקור זה בסדר ?
הודעה אחרונה מאת RenoMegan, -
בוקר טוב יש לי טסט לרכב במאי, זה יהיה הטסט הראשון שלי אי פעם לכם אין לי מושג איך הדברים מתנהלים. עוד לא קיבלתי הודעה או משהו לגבי הטסט. עכשיו יש לי את הכסף לטסט ואני רוצה לסיים עם זה כמה שיותר מהר ולהיות בראש שקט. זה אפשרי לשלם הכל ולעשות את הטסט שלושה חודשים קודם? אם כן אז הטסט יהיה עד פברואר 2016 או עד מאי 2016? תודה לעונים וסליחה על הבורות בעניין
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מה קורה כשלוקחים רנו קליאו מהדור האחרון ומשתילים לה תא מטען של מכונית משפחתית? לתשובה קוראים רנו קליאו סטיישן, ומסתבר שהיא אלטרנטיבה זולה אך יעילה למדי למי שמחפש מכונית משפחתית קטנה וזולה. רנו קליאו סטיישן - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
בפג'ו הישנה שלי לוקח 10 דקות עד שהחימום עובד עד אז יוצא אוויר קר , האם הרכבים של היום מאפשרים חימום ומפשיר אדים מיידי ?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
Kia reveals Sportspace concept ahead of Geneva מדובר על דגם קונספט כמעט מוכן לייצור של האופטימה הבאה. מעבר לשמועות על הנעה היברידית בינתיים ללא יותר מדי פרטים, בעיקר תמונות והיא נראית לא רע בכלל:
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
ע"פ מודלים לחיזוי מזג אוויר אנו בפתחה של מערכת שלג היסטורית שלא נראתה כמוה שנים רבות. שלג ייתכן מגובה 0 מטר בצפון, וייערם ככל שנעלה בגובה. המשמעות מלבד חסימות צירים ושיתוק חצי מדינה, שאסור! להזיז את המכוניות בתנאי מזג אוויר כאלה. לא כדי לצלם שלג במצלמת הרכב, לא כדי להרגיש איך זה לנהוג בשלג. אנחנו לא ערוכים לדבר כזה. מדובר קודם כל על שכבות על גבי שכבות של קרח על הכבישים כמעט בכל מקום בארץ, שבתרגום לעברית סכנת החלקה ותאונה. זה ממשיך עם היערמות של שלג וסכנת היתקעות. לחברי הפורום שלא מצוידים בצמיגי חורף ו/או שרשראות שלג על הציר המניע, הנסיעה ברכב אסורה בהחלט! מתי? כבר עכשיו בחרמון סופות שלגים, רום השלג ינמיך הלילה ומחר להרי הצפון, אך המנה העיקרית תכה במדינה ממח…
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
הבעלים הרשום של הרכב גר בחו"ל וההורים מוכרים בשבילו. בשביל העברת בעלות נדרש טופס יפויי כוח, שאין להורים בעייה למצוא חתימה שלו לדוגמא ולזייף , ות.ז שלו , שסביר שתהיה אצל ההורים אם הוא בחו"ל. יש אפשרות שהבעלים טוען שהרכב לא נמכר בידיעתו, ויכול לדרוש אותו חזרה ? איך מתנהלים במקרה כזה ? מדובר בקנייה של רכב ספורטיבי נדיר במצב מעולה כנראה.
הודעה אחרונה מאת תומרובין, -
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
מי שרוצה לעשות נסיעות קבועות מראשון לציון לעיר אחרת (ואפילו בחזרה) במונית במחיר אטרקטיבי, שיפנה למייל הזה: [email protected]
הודעה אחרונה מאת yonisade, -
מע" תואמת מקור ב-איביזה 2014 לא תקינה, וגם מה עלה בגורלה של זו שהייתה ברכב. ההתנהלות 1 2 3 4
מאת yossiaviel- 46 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
את הרכב החדש קיבלתי באוקטובר, ולא הספקתי {לא חשבתי} לבדוק את כניסת ה-USB שנמצאת בתא הכפפות, בצורת כבל. יש לציין שבמערכת הנ"ל S100 ROADNAV, קיים גם כרטיס MICRO USB והוא מתפקד בסדר, גם הסאונד במע" מצויין, עם צליל חם ועוצמה חזקה. ברדיו מילאנו, מתקין המורשה של היבואן, אין להם פתרון לבעיה הזו, אינם חוזרים ללקוחות שלהם עם תשובות ולא מוכנים אפילו לבדוק אם יש עדכון גרסה למכשיר שהם מתקינים ואחראים לו, בכדי לפתור את בעיית ה-USB שלא עובד ומחשיך את המסך. סרטון מצורף. כשביקשתי לדעת איפה המכשיר המקורי שהיה ברכב והיה צריך להגיע איתו מחו"ל, לפי הקטלוג, נתקלתי בתאום לא מוצלח של גרסאות {אפילו חובבני}, בין רדיו מילאנו, סוכנות המכירות בבאר שבע, שרות הלקוחות של צימפיון, והמחסן המרכזי שלהם…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
הצמיגים יוצרו בשבוע האחרון של 2011 - כלומר 5211. נסעו בערך 25,000 ק"מ. בשנה הקרובה הרכב כמעט ולא יסע. הייתם מחליפים?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
יונדאי חשפה אמש תמונות ראשונות של הטוסון החדש, מחליפו של ה-ix35. את מנוע ה-2.0 ליטר יחליף מנוע 1.6 ליטר טורבו-בנזין ואת הגיר האוטומטי הרגיל יחליף גיר רובוטי כפול מצמדים. פעם ראשונה ששילוב כזה יהיה העיקרי בהיצע הדגמים הישראלי של יונדאי. בפינה לשיפוטכם - העיצוב החדש. פרטים נוספים בקישור - יונדאי ix-35 החדש נחשף
הודעה אחרונה מאת dorsht,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 262 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Gosser1860
- Rשף
- gadik6
- ניקו פ.
- SlowRide
- outnex
- TvrSpee12
- orsh99
- ד ו ד
- sperial
- mikyl
- Jacko123