רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 635 צפיות
אני ואשתי מחזיקים שני רכבים ומחליפים ביננו מספר פעמים בשבוע. השאלה אם כל אחד מאיתנו צריך ללכת עם הרשיונות של הרכב בו הוא כרגע נוסע איתו, או שאפשר להשאיר אותם דרך קבע באוטו בתא כפפות? מה המשמעות אם פורצים לאוטו כשהרשיונות נשארו שם? (רשיון רכב + ביטוח חובה).
הודעה אחרונה מאת kompy, -
פינקתי הבוקר את המכונית בשטיפה קפדנית. איזה כיף. תוך כדי מירוק אחד הג'אנטים אני מגלה ראש של נעץ על הסוליה בחלק הקרוב לכתף. הצמיג במצב מצויין, אחורי, 14 K ק"מ. מרגיז. אני יודע שיש הנחיה ללא לתקן פאנצ'ר בכתף ובמפגש עם הסוליה. המקום גבולי. ממש מעדיף תיקון. אגב, אין איבוד אוויר בכלל. מגיע לפאנצ'ריה שמתפרנסת ממני טוב כבר יותר מ 20 שנה. "לפני שאני מוריד לך את הצמיג תדע שאתה חייב להחליף". אני מבקש בכל זאת תיקון, מנמק במיקום ובזה שזה צמיג חדש. "אני אאבד את הרשיון אם אני אעשה את זה, אתמול החלפתי למרצדס צמיג ב 3,500..." אני מבין את המצב ושואל אם נוציא את הנעץ הצמיג יאבד אוויר. "ברור" והוא לא מחכה לאישור שלי ומוציא. האוויר לא יוצא. הנעץ מכופף וממש לא ברור לאיזה עומק ח…
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול אם קורס רכב אוטוטרוניקה מקביל למכונואות רכב סוג 1(או איזה סוג שלא יהיה) ואם לא מה ההבדל? תודה.
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש לכם עצות מה כדאי לי לבדוק בשלושת הימים, מעבר לצריכת דלק ממוצעת?
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
z4 ידנית בארץ?
מאת TurboR- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, מחיפוש בפורום הבנתי כי היצע במוו z4 ידניות דליל מאוד. רציתי לדעת אם מישהו יודע, כמה z4 מהשנים 03-06 ידניות יש בארץ? (הדור הראשון המוקדם) הבנתי שמהמנוע 3.0 יש רק אחת. מה לגבי 2.5 או 2.0 ידניות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת david brown, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם... יש לי ידידה שעשתה עליה מאוקראינה לארץ. יש לה טויוטה יאריס בת שנתיים שנקנתה מהחברה. מישהו מכיר את התהליך של איך להביא את הרכב לארץ? מה לגבי מיסים? הבנתי שיש הנחה כלשהי בגלל שהיא עולה חדשה.. אשמח לכל עזרה בנושא, תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
קורסה OPC חדשה 1 2
מאת In Flames- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ז'נבה השנה הולכת להיות מעניינת! אופל הציגו את הדור החדש של OPC לקורסה. 207 כ"ס ו0-100 ב6.8 שניות מומנט של 28 קג"מ אותי מעניין האם הביצועים שלה יסלימו את המאבק בקטגוריה ואם רנו, פיג'ו ופורד יציגו גירסאות מחוזקות לסופר מיני החמות שלהם
הודעה אחרונה מאת evgeni432, -
פרטים עיקריים, מנוע 2.3L מוגדש-316כ"ס. הנעה כפולה, גיר ידני 6 הילוכים. פרטים נוספים בלינקים המצורפים. http://jalopnik.com/2016-ford-focus-rs-this-is-your-320-hp-awd-monster-ha-1683323602 http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/2016-ford-focus-rs-revealed-engine-details-video-and-exclusive-pictures
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 3 תגובות
- 557 צפיות
קניתי היום סט ג'נטים שירדו מאודי A1, הם נסעו אולי 1000 ק"מ לכל היותר, המידה שלהם היא 16" עכשיו אני רוצה להרכיב אותם על הפולו שלי שנעלו עד היום 15". האם יש צורך לבצע איזון לפני ההרכבה? כאמור הג'נטים ממש חדשים. לא הייתה החלפה של צמיגים עליהם או משהו כזה. עוד שאלה, איך אני יודע איזה לחץ אוויר כדאי לשים לצמיגים? האם זה דומה למה שהיה לי בעבר או שיש להסתכל על מה שכתוב על הצמיג ולעבוד על פי זה?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 654 צפיות
שלום, איזה גרסאות איבזור יש היונדאי גטס 2009 מנוע אוטומט 1400? ומה ההבדל בינהן? והאם יש גרסא עם פנסי ערפל קיומיים? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, קודם כל הקדמה קצרה. היו לי יחסית הרבה רכבים בחיים, לרוב עגלות.. עד שהגיעה ההחלטה לקנות רכב "מתקדם". קניתי לאון fr 2004 אם הרבה חמוצים ושאר הירקות, הרכב סיבך אותי כלכלית קשות ונמכר בהפסד של 10k. האותה תקופה גרתי בראשון לציון אבל עקב המצב הכלכלי חזרתי להורים{אזור יהודה ושומרון\בקעת הירדן}. עכשיו מגיע החלק של הפאסאט, אני עובד ליד שוהם, וחוזר הביתה כל יום, נסיעה יומית של 160-180 ק''מ ביום. הצרכים שלי היו 1 נוחות 2 חיסכון 3 אמינות 4 חוזק. 5 אוטומט בגלל הפקקים האיומים בבקרים. הכיוונים היו, אוקטביה,בורה,גולף,פאסאט ואיביזיה tdi 130. התקציב היה 30k. לבסוף ננעלתי על הפאסאט, אבל רק על הדגם לקצורי, בזה לא התפשרתי, החיפושים התחילו... אחרי מכוניות שחוטות ורעועו…
הודעה אחרונה מאת ron_man, -
-
כפי שבוודאי שמתם לב, ביצענו שינוי קל בפורום. השינוי בא לידי ביטוי ב: Header חדש שמאפשר גישה נוחה ביותר לקטלוג הרכבים באתר ולאינדקס בעלי המקצוע. העברת שורת הפירסום לצד . משתמשים רשומים באתר יוכלו לסגור את טור הפרסום ורוחב האתר לא ייפגע מזה. מקווים שאהבתם ולא יהיו בעיות. אם מישהו נתקל בבעיה או תקלה חדשה בעקבות השינוי הוא מוזמן לרשום כאן.
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 631 צפיות
האם צריך להיות במוסך כאשר השמאי של חברת הביטוח מגיע לבדוק את הרכב אחרי תאונה ? או שלתת להם לעשות את הכל ולקבל את הרכב אחרי התיקון שהשמאי קבע ?
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
השאלה בעצם בכותרת. כמה רכבים ירדו ממצבת כלי רכב בישראל ב2014? האם זה מספר שמספיק כדי לאזן את היחס של כמות רכבים לכבישים? או שמא יצטרכו להעביר חוקים דרקוניים כמו בסינגפור (שם יש מספר קבוע של רכבים שיכולים לקבל רישוי בשנה. פיספסת? חכה לשנה הבאה), אחרת יהיה אפשר להגיע ממקום למקום או במסוק (לעשירים) או בדילוג על גגות של בתים ומכוניות (לכל השאר)?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 1 תגובות
- 702 צפיות
אז ככה, לאחרונה רכשתי סיאט איביזה 2003 ( ידנית ), אחרי חיפוש באמת מייגע וראייה של יותר מ 14 אקזמפלרים מפורקים. מצאתי את הכלה. היא שנת 2003, שנקנתה יחסית לשיפוץ ( הנתונים היבשים טובים, הרכב נקי שום חלק לא נצבע מעולם אפילו לא הפגושים) כשאסיים את הפרויקט אעלה פה תמונות מההתחלה ועד הסוף, כרגע צריך את עזרתכם. קלאץ החלפתי ( עשה על המקורי 170 אלף ק"מ) שמתי של LUK מקורי, הבדל של שמיים וארץ! הרכב בן 13, כל הלקה שלו מתפוצצת בנוסף יש גם כמה שריטות עמוקות, הוחלט על צבע כללי פחחות הרכב עובר בבית ( לא הרכב הראשון שעובר אצלנו) מצד שני הצבעי שצבע לי את הרכב האחרון פרש, אשמח לדעת אם מישהו מכיר צבעי רכב טוב באזור חיפה/קריות, אבל אחד מוכח ( אין מצב שאני משקיע תנשמה ברכב והאוטו יצא לי עם…
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
את הרכב ההורים קנו לי ב 07/2013 לאחר שחיפשנו רכב משפחתי שני לבית. במקור חיפשנו ניסאן טידה/מזדה 3 אבל פשוט שנאתי את שני הרכבים וכאשר הגענו לאוטוסנר ראינו בשורה הראשונה את הפורטה עומדת לה...יוצאת השכרה עם 78000 ללא תאונות ועם בדיקה שיצאה מצוין. עכשיו לאחר שנה אני מבין שזאת הרכישה הכי טובה שיכולנו לעשות. הרכב מכמה בחינות: מנוע וגיר: המנוע מרגיש די חזק ביחס ל1600 אוטומטית ומאיץ לא רע כאשר מושכים אותו לכיוון ה4000-5000 סל''ד. הבעיה זה הגיר המוגבל והמיושן בעל ה4 הילוכים שגורם לרכב לנסוע ב120 קמ''ש על 3500 סל''ד וכמעט 5000 סל''ד כאשר מושכים לכיוון ה170 קמ''ש (ניסיתי פעמיים רק כדי לבדוק מתי נגמר לי האומץ ). בגיר ה6 הילוכים אני מאמין שהמצב בסדר גמור ואפשר לשייט…
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, אני אשמח לדעת האם מישהו מכיר מקורות מידע על שוק רכבי היוקרה בארץ: פילוח גילאים, פילוח גיאוגרפי, מאפייני הרוכשים וכו' יעזור לי מאוד!!
הודעה אחרונה מאת tomerm, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני פונה אליכם להתייעצות בנוגע למקרה שבו רימו אותי ולא גילו לי את האמת על רכב שרכשתי. אז ככה זה הסיפור(טיפונת ארוך) רכשתי רכב ממגרש , זהו הרכב ה-3 שאני רוכש מהם ולא היו לי בעיות איתם בגלל זה הרשתי לעצמי לרכוש מהם שוב , מההכרות שלי עם האנשים במגרש ומהעובדה שלא היו לי בעיות עם הרכבים הקודמים לא לקחתי את הרכב לבדיקה וסמכתי על ההתחייבות שלהם שהכול תקין. בבדיקת המחירון שלהרכב כפי שהציג אותו הסוחר המחיר היה 95K לאחר תוספת ריפודי עור , פה אני מאשים רק את עצמי שלא וידאתי ע"פ קוד דגם שזה באמת הדגם שעליו מדובר, מה שהסתבר אחר כך שאין תוספת כזאת במחירון לוי יצחק לדגם הספציפי הזה! ביצעתי את העסקה ושילמתי את מה שצריך (עשיתי טרייד אין) . לצערי אחרי שבועיים …
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אפקט הדאצ'יה מתגבר? אחרי שראינו גרסת בסיס חדשה של הספורטאז' ב-135 אלף ש"ח, דאסטר ידני ב-90 אלף ש"ח, רנו קפצ'ור ב-120 אלף ש"ח ו-ix-35 ב-137 אלף ש"ח - מגיעה התשובה מסקודה. היטי מוזל ל-120 אלף ש"ח לדגם ידני או 130 אלף ש"ח לדגם אוטומטי. אז כן, יש גם אותיות קטנות. מדובר בגרסת אמבישיין חדשה שאינה כוללת מולטימדיה ובקרת אקלים. וכן, זה "מחיר מבצע" לחודש פברואר בלבד. במרץ "יעלו המחירים" ב-4000 ש"ח לדגם האוטומטי או 5000 ש"ח לדגם הידני. נניח... אבל בשורה התחתונה - היטי זול יותר. אני מניח שבקרוב יפורסמו קישורים לחובבי הז'אנר.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
שלום לכולם גיליתי היום שבמקום לתקן פנצ'ר, המוסך החליף את כל ה-4 הצמיגים, ואמר שהם קרועים! אתמול ביצעתי נסיעה מגבול עזה עד ראשון לציון, אני ועוד 2 אנשים לא הרגשנו כלום(אני אחד שמרגיש כל תקלה הכי קטנה ברכב) לא מספיק שלקחו מחיר גבוה לצמיג, לקחו גם כסף על כיון הצמיגים החדשים רציתי לבוא מחר אבל אין לי שום רעיון חוץ מלחפש את הצמיגים שלי שם, לקחת אותם לשמאי/צמיגאי ולתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות. יש לכם רעיונות?
הודעה אחרונה מאת falou, -
אני פותח שרשור חדש, ( ולא ממשיך את הקודם בנושא שהפך עמוס בבולשיט), לנסיעת מבחן שערכתי היום באוטו. משקל הרכב: 1397 ק"ג. הספק 133 כ"ס, 16.5 קג"מ ב 4850 סל"ד. לשם השוואה: קיאה סול שוקלת 1320 ק"ג - מנוע זהה. קיאה פורטה שוקלת בין 1285-1370 - מנוע זהה. טויוטה קורולה שוקלת 1290 ק"ג, הספק 132 כ"ס, 16.32 קג"מ בשורה התחתונה, על הנייר, לא אמור להיות מורגש הבדל משמעותי שכן תוספת המשקל שקולה לאדם נוסף באוטו או שניים ממש רזים. באולם התצוגה - מדובר באותו ספורטאז' מוכר. האוטו מרווח לנוסעים מקדימה, ובראיה של משפחה, כנראה שלא תהיה בעיה להושיב את שלושת הילדים מאחורה. המושבים הקדמיים רחבים ונוחים מאוד. ההגה מתכוונה לגובה ולעומק. המערכת שמגיעה עם האוטו היא מערכת מקורית …
הודעה אחרונה מאת gaditoyota, -
בבקשה carTypesStats-jan2015.pdf
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://rotter.net/forum/scoops1/178682.shtml?utm_source=rotter.net&utm_medium=newsticker&utm_campaign=new
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.bbc.com/news/business-31093206 אמנם הטענה היא שהבעיה היא ברכבים עם הגה ימני, לא שמאלי - אבל מוטב שהדבר הזה לא יעלה על כבישי ארצנו לפני שעבר מקצה שיפורים רציני בענייני בטיחות.
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הרכב שלי קטן. וישן. ברכב שלי יש גלגלים קטנים. כרגע 165/65R13 ומותר לי גם 185/60R13. מעל 10 שנים, 3 הסטים האחרונים שלי היו מישלין והייתי מאושר עד לגג. בינתיים, הסט הנוכחי הגיע לגיל 4 והגיע הזמן להחליף. לא משנה איפה חיפשתי, אין מישלין במידה. לאט לאט, מטלפונים וחיפושים, מסתמן שאני נשאר עם מקסיס (הדגמים הסינים), קלבר (שאני ממש לא סובל) או סינים (שלא יעלו על הרכב גם אם אצטרך להשבית אותו !) יבואנים פשוט הפסיקו להביא את המידה הזו יש למישהו רעיון, המלצה או יונה שאפשר להפריח (או לאכול עם מילוי של צנוברים)? תודה ! אודי.
הודעה אחרונה מאת ronenfe, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם. אני רוצה להעלות לכאן דיון בנוגע לצומת להבים. ידוע שעובדים כרגע על כביש 6 אבל לדעתי זה לא יפתור את הבעיה. הצומת עדיין עמוסה, מסוכנת, הישובים באזור גדלים בקצב מטורף (מיתר, להבים, כרמית-ישוב חדש, אשכולות, גבעות בר, רהט וכו'). אין שבוע שאין שם תאונה, רק בשבועיים האחרונים היו שם כמה תאונות וזה סבל בלתי נסבל: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1087481 http://www.mako.co.il/news-israel/local-q3_2014/q4_2014/Article-fc3440b6454f841004.htm וכמובן שהיו עוד שלא פורסמו/דווחו לחדשות. פניתי לשר התחבורה בנושא והוא טוען שכביש 6 יפתור את הבעיה ולא ייבנה מחלף בצומת להבים אבל תנחשו מה. העליה לכביש 6 היא אחרי הצומת ולא לפניה! כלומר מי שמגיע…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
מנועי 1.4 TSI 1 2
מאת molardinato- 26 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
שמתי לב שמנועי 1.4 TSI של קונצרן פולקסוואגן לא מספקים את אותם ביצועים, לדוגמה סקודה ראפיד וסקודה אוקטביה ששתיהן מגיעות עם המנוע הנ"ל מספקות ביצועים שונים. אלה מנועים שונים או שכל מנועי ה1.4 TSI בקונצרן פולקסוואגן זהים אך בעלי תוכנת ניהול שונה?
הודעה אחרונה מאת stio, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שרשור מפורום אחר שקשור לשירשור שרץ כאן לא מזמן על מה שאנשים עושים כדי לעבור את הטסט. או במקרה הזה, מה לא עושים בטסט ובטיפול.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יד ראשונה 0 קילומטר כך מפרסמים כאן : http://wheel.co.il/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-ix35-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%91-137900-%D7%A9%D7%97/ מישהו יודע באיזו חברת ליטסינג מדובר? .
הודעה אחרונה מאת mogo, -
-
גאנטים משומשים
מאת Ami.Z- 2 תגובות
- 663 צפיות
בקניית גאנטים מפרוק, איך בודקים שהם תקינים? יש מקומות שבודקים שם כאלה דברים? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 160 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- eliharel
- פינדר
- פאר האורה
- DANIEL0439
- flytomars
- Forza
- פיגו107שנת2010
- YNV
- natco
- mcshmupi
- גולדן191