רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
** אשמח אם תעבירו לאוף טופיק ** אהלן חברים, השבוע העלאתי אפליקציה חדשה שנקראת מחשבון מכס ישראלי בעיקרון מטרת האפליקציה זה לחשב מה המחיר הסופי שאותו תשלמו על מוצרים שהזמנתם מחו"ל כולל מע"מ ומכס. אשמח לקבל ביקורת על האפליקציה ועל הרעיון. להורדה חינם לאנדרואיד חפשו מחשבון מכס ישראלי או כנסו לפה: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alonel.meches
הודעה אחרונה מאת AlonElk, -
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן חברים, אז ככה, לפני שנה קניתי פיג׳ו 207 שנת 08, 1.6 120 כ״ס תת דגם טרנדי אוטומטית, ומד הק״מ עמד על 78,000 יש לציין שעברתי אל ה207 מ206cc ישנה ונוחות הנסיעה היא עולם אחר, מהבחינה הזו יש לציין שהרכב נוח יחסית, שיכוח מהמורות לא רע ומושבים עם תמיכה צידית, פה הצרפתיות לא מאכזבות בדרכ, לנוחות הנסיעה נוסיף את תיבת הal4 המוכרת שעברה עדכון מאז הcc המזדקנת שנתנה לי בעיטות ללא הרף, התיבה ב207 פעלה יפה והעבירה הילוכים בצורה חלקה ולא נראו סימני חוסר אמינות מצידה (למרות ששנה אחת לא מהווה אינדיקציה), אבל עם כל הכוונות הטובות של פיג׳ו, התיבה הזאת כבר יחסית מיושנת והייתי ממליץ לשדך למנוע את התיבה הרובוטית שיושבת על דגם ה1.4 יחד עם המנופים להעברת הילוכים כמו בדגם החלש יותר. …
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני מספר שבועות העלתי לפורום פרוייקט של כל העבודה שלי על הרכב מאז שהוא הגיע אליי ועד היום : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?551879-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-C4-%D7%9E%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%A2%D7%93-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D היום נכנסתי לפייסבוק ושמחתי לראות שסיטרואן ישראל פירסמו את הרכב שלי, עם המון פירגון שלהם ושל אנשים בתגובות https://www.facebook.com/CitroenIsrael כיף לראות כאלו דברים
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 16.2 אלף צפיות
שלום, התחדשתי בסיאט איביזה קופרה 2007 השבוע, ויש לי שאלה בקשר לכבלי דיאגנוסטיקה ושות'. יש אפליקציה מעניינת לאנדרואיד בשם TORQUE למי שלא מכיר: האפליקציה מתחברת למחשב הרכב בעזרת מתאם OBD2 המשדר BLUETOOTH, ויכולה להציג מבחר גדול של נתונים מהמחשב, ביניהם מהירות, סל"ד, טמפרטורות, מדידות זמנים של 0-100, גרפים שונים, ואפילו לקבוע מסלול להקפה (מתבסס על GPS ומפות של גוגל). בין היתר ניתן לסרוק ולאפס תקלות. האפליקציה: http://torque-bhp.com/ סרטונים בפעולה: מצאתי באיביי מבחר לא קטן של מתאמי OBD2 BLUETOOTH, חלקם אפילו במחיר נמוך מאוד, ביניהם: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Bluetooth-ELM327-Fault-Code-E-OBD-2-Scanner-Live-Dat-/300530764875?pt=Mo…
הודעה אחרונה מאת richrach, -
לא רציתי ללכלך כבר בכותרת, אבל, הספיקו לי כמה שעות במחיצת יונדאי i25 שאשתי קבלה באופן זמני בשביל להבין, כמה הרכב הזה גרוע או לפחות, בסיסי ועלוב. המנוע אנמי, או יותר נכון, מסורס ע"י הגיר האוטומטי. יותר מדי פעמים הרגשתי שאני חייב ללחוץ חזק על מנת לקבל ביצועים, לא בדקתי, אבל אין לי ספק שזה מתבטא בצריכת דלק גרועה. אחיזת הכביש, לא קיימת, אפילו קצת מפחיד בסיבובים. גם הבלימה לא משהו. לגבי נוחות, היא גם לא קיימת - הבולמים, פשוט גרועים: הרכב מתרסק על בורות, ובשאר הזמן מתנדנד כמו לולב. בידוד לא קיים - רעשי רוח וצמיגים ומנוע נשמעים נהדר תמיד. ועוד שני דברים קטנים שהציקו לי: לא ניתן לפתוח תא המטען מבחוץ, רק מבפנים; ודבר נוסף: רכב 2013 ואין מד טמפרטורה חיצונית? נ.ב. זה האח של …
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
http://www.themarker.com/dynamo/1.2537273 האסטרה, אחד המכוניות הפחות טובות, ובטח פחות סחירות, מקבלת ציונים גבוהים בסקר חוכמת ההמונים. גם שאר התוצאות מתמיהות, במקרה הטוב.
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה אתם אומרים שווה לקנות איביזה קופרה כזאת? (מאמין שהאוטו עבר לא מעט) https://www.facebook.com/groups/pishpeshuk.cars/permalink/304207046369825/
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא הצלחתי להבין למה אשמח לקבל הסבר
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, לא מצאתי מקום יותר מתאים לשאלה הזו, אז התנצלות מראש אם זה לא המקום. השאלה היא פשוטה: בהשתלבות/יציאה מכביש מהיר ישנו קו מקווקו עבה, כמו לדוגמה בירידה/עלייה בין הכפר הירוק לכביש 5, או בעלייה מכביש 40 לכביש 5 (מחלף ירקונים). האם ברגע שאי התנועה הופך לקו שבור מותר לחצות אותו? אפילו בנקודה הכי עבה ורחבה שלו? האם זה נחשב כקו מקווקו רגיל? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי! קיבלתי את הסיאט איביזה FR שהזמנתי לפני כמה ימים, הענין הוא שמתי שהמתג של האורות מכובה לגמרי שתי מנורות פעילות, אחת הDRL והשניה האור הראשי הרגיל, אני לא רוצה שהאור הראשי ידלוק מכיוון שהוא מתחמם ואני לא רוצה שהפנסים ידהו וגם זה לא הגיוני שהפנס הראשי יעבוד כל הזמן(הרי למה יש SWITCH?) מישהוא יודע איך אני יכול לכבות את האור הראשי? לא הDRL תודה
הודעה אחרונה מאת IdoCuper, -
-
- 6 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היי! ברגע שאני מתחיל לנסוע הרכב נועל את עצמו פיצר שאני לא אוהב מכמה סיבות: בלאי, ושמישהוא בא להיכנס לרכב ולא יודע שהוא נעול מנסה לפתוח את הדלת בצורה חזקה שבטוח לא עושה טוב חח. מישהוא יודע איך אפשר לבטל את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 8 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני צריך לשלם את אגרת הרישוי השנתית לרכב (הטסט עוד שבוע וחצי). בטופס ששלחו לי לפני כחודשיים מצויין בסעיף "תנאים והגבלות" שיש שיעבוד לבנק בגלל הלוואה שלקחתי על הרכב, אבל לפני כחודש כיסיתי את ההלוואה הזו. האם אני יכול להוציא כעת (לפני שאני משלם את הטסט/ תוך כדי) טופס רשיון רכב מעודכן שהסעיף שיעבוד לא מופיע? עוד משהו קטן: האם בסניפי הדואר כשאני משלם באשראי עדיין מכריחים אותי לשלם ב"קרדיט" (תשלומים עם ריבית)? תודה איתן
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
ערב טוב! קניתי לפני חודשיים בערך פיאט 500 1.4 שנת 2011. אני פשוט לא מסוגל לנסוע בלי להיות עם כפתור הספורט לחוץ. כאשר הרכב במצב רגיל אני פשוט מרגיש שהוא מאבד את עצמו לא ממש מחליף גיר ואין זריזות שהייתי מצפה מרכב קטן עם מנוע 1.4. אולי זאת ההרגשה שלי כי אני מגיע מרכב עם מנוע 2.5 והגיר הרובוטי זה משהו שלא הכרתי עד עכשיו. האם גם לכם יש את ההרגשה הזאת? עד כמה נפגעת צריכת הדלק? לפי המחשב אני נמצא בסביבות ה-1:12, ככה זה גם אצלכם?
הודעה אחרונה מאת eladshapsa, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בוקר טוב חברים , אני מחפש טבלה שמסכמת את כל הרכבים לפי ארץ יצור שלהן ( רכבים שמגיעים ארצה ) . האם יש חיה כזאת ? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רנו מגאן 2002 איבדתי שליטה בהיגוי ועליתי על מדרכה, התעקמו הגלגלים, 2 משולשים תקולים, גיר ידני נדפק, קצת מעיכות בפרונט ופלסטיקים שבורים. ניגשתי למכונאי והוא אמר שהוא לא ממליץ לי לתקן אותו כי התיקון יעלה לפחות 5000 ש"ח, המליץ לשלוח לפירוקים, ואמר שאני יכול להרוויח מכל זה משהו כמו 600-700 ש"ח (אינני מבין במחירים אז אין לי מושג אם זה באמת נכון) השאלה שלי היא כזו: באיזה סדר אני עושה את התהליך הזה של להיפטר מהאוטו, עם התמורה הכי ראויה ממנו? מה שתקין: מנוע, דלתות+חלונות, כיסאות, שמשה, מראות צד. פרטים נוספים: *ללא טסט *קיים ביטוח רכב עד ספטמבר *יש ביטוח חובה על השם שלי (המליץ לי להקפיא אותו בשביל להעביר לרכב אחר)
הודעה אחרונה מאת michael.kriheli, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 700 צפיות
לצורך חישוב נדרש לי לדעת מה היה מחיר של טויוטה קורולה רובוטית משנת 2009, באפריל 2013. ואם אפשר להגזים, אבקש אם ניתן גם לחשב את העובדה שיד ראשונה זו חברת השכרה, והרכב היה אז עם כ-120 אלף קמ"ש. תודה!!!
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, יש לנו רנו קנגו שעומדת הרבה זמן משהו כמו 3 - 5 שנים, לא זוכר בדיוק,_הרכב פשוט עומד והוא אחרי מנוע וקלאץ חדש. שנת 2002 עם 200 אלף ק"מ. השאלה שרציתי לשואל [לשאול], האם אפשר וכדאי למכור אותה לחלקים או לא ? כמובן שהרישיון של הרכב מוקפא.
הודעה אחרונה מאת RomanB, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מאז שפול (הפולו ז"ל שלי) ירד מהכביש אני מחפש מחליף ראוי, האצ'בק 3\5 דלתות ידני שיתאים לרווק שגר בגוש דן וממש אוהב לנהוג. הבעיה? הלב שלי התחיל וויכוח קשה עם הראש. מצד אחד הלב רוצה חזק, מעוצב, מיוחד. הראש? הוא מסתכל על הצורך והכיס, ההכנסה הפנויה שלי לא בשמים והוצאות על רכב "מיוחד" (בהנחה שמדובר באותו תקציב לרכישת הרכב) יהיו באופן טבעי גבוהות יותר. התקציב? 60-80 אש"ח לרכב יד שניה טרי על הכביש. כחלק מנסיון להבין כמה נורא יהיה לקנות רכב חלש יותר מפול וגם כדי להבין האם רכב מודרני יצליח לתת לי את התחושה שהפולו 16V 100BHP הישנה הצליחה להעביר לי (עם ההגה המתקשר, רצועת הכח המפתיעה וללא ESP ושאר חמוצים) החלטתי לצאת לסדרת נסיעות מבחן על מנת להשוות בין כמה מועמדות מ-2 הקטגוריות,…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
אפתח בוידוי אישי; ב.מ.וו סדרה 1 היא אחת המכוניות האהובות עלי (והריאליות לרכישה מבחינתי) - ולכן, חיכיתי בציפיה רבה לראות את מתיחת הפנים, מאחר והפרונט של ה-1 הנוכחית הוא לא משהו, בלשון המעטה... אז הפרונט טופל בהצלחה - ועל הדרך גם האחוריים, אם כי שם זה היה פחות נחוץ ואני לא בטוח עד כמה יש שם באמת שיפור, מאחר והפנסים נראים כעת יותר ב.מ.וו ופחות פולו, אך באותה מידה הם גם נראים קצת קוריאניים. בין ההיילייטס: -מנוע 3 ציל' ל-116i(במקום 114i שלא שווקה אצלנו). למרבה ההפתעה, משקלה של המכונית אינו קל יותר לעומת מנוע 4 הצילינדרים הקודם(כעת 118i). -שינוי כינויי הדגם, כאשר בפועל 116i הופכת ל-118i ואילו 118i הופך ל-120i, עם עוד 7 סוסים(סה"כ 177). -עוד 5 כ"ס ל-M135i, הספק ז…
הודעה אחרונה מאת RomanB, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו נתקל בבעיות דליפת מים באחד מהרכבים הנ"ל? אם כן, נא ליצור עימי קשר דרך פורום זה. בברכה, אסף
הודעה אחרונה מאת assafdav, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 30.3 אלף צפיות
ערב טוב, צירפתי תמונה שאמורה להיות שימושית לכל בעל רכב מפת נורות לוח שעונים/מחוונים לרוב סוגי הרכבים בברכה,
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי המון התחבטויות וספקות ובדיקות באינטרנט ונסיעות מבחן ושאלות ותשובות - הגעתי היום לידי קניית רכב - פיאט פונטו איבו גרסת ספורט 135 כ"ס ידנית! דבר ראשון אני רוצה להודות לחברי הפורום היקרים שעזרו לי, במיוחד ל GhostBuster -בעל איבו בפני עצמו, אדם מקסים שכמעט רכשתי ממנו את רכבו השמור Matanel בעל איבו 135 שעזר לי גם להגיע לידי ההחלטה ששוה להשקיע בחיפושים אחרי הרכב הזה! טיפל'ה היסטוריה. אחרי חיפושים לרכב שישרת אותי בנסיעה עירונית ברובה של 25 ק"מ ביום, חיפשתי רכב חדש בהתחלה. התלבטתי בין הפיאסטה הידנית החדשה ב70 אלף (מחיר מבצע), ובין הI10 החדשה ב-60 אלף לדגם הידני הפחות מאובזר. בנסיעת המבחן לא התלהבתי, בלשון המעטה, מהנסיעה, ולא נראה לי היה מתאים לשים כ60…
הודעה אחרונה מאת mightybear, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם, הזמנתי לרכב שלי את החלק הבא: משרד התחבורה לא אישר את החלק הזה ליבוא בארץ, החבילה כרגע מחכה לי במכס. מה עלי לעשות כדי לשחרר את החבילה? תודה לכם.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 4 תגובות
- 816 צפיות
שלום. הזמנתי מדבקה מאייבי, ומאוד מעניין אותי לדעת איך זה יראה על האוטו שלי פחות או יותר, אשמח אם מישהו יעשה לי פוטושופ קטן לתונדה, תודה מראש. זאת התמונה למדבקה מכסא מנוע. ואלה תמונות של הרכב שלי מקדימה, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת civic07, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
נפתח בווידוי: קיוונו שהספייס סטאר תהיה הרבה יותר חסכונית. במבחן שעשינו לרכב עם השקתו בישראל הוא היה ממש חסכוני ובתכלס, כשקונים מכונית קטנה בדרך כלל רוצים שהיא תהיה קודם כל חסכונית. הפיקנטו הייתה אמורה להיות פחות חסכונית, אם להאמין למה שכולם כותבים בפורומים. אז נהגנו. ומדדנו צריכת דלק, גם לפי המחשב אבל בעיקר בשיטה המסורתית של ספירת קילומטרים ומדידת ליטרים בתחנה. בפועל, הפער היה קטן מכפי שציפינו, מה שקצת ערער לנו את הרושם הראשוני שאיתו הגענו למבחן. אז קיה פיקנטו או מיצובישי ספייס סטאר? שאלה טובה...
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם שמתם לב למותג ה3כב החדש? גיפ גיר רגיל ב89,900 ש"ח עושה רושם טוב. הייתי ברומניה לפני כשבוע ולפניי שראיתי את הפרסומות הללו כל רומניה פשוט עמוסה בדאציה. מהמוניות לפרטיות לגיפים הכל הכל. אז סוף סוף אוכל לציין לטובה את הפרסומות הן באמת נחטפות באירופה. האם מישהו שמע ראה או יודע עליהם פרט מסויים? ששאלתי נהג רומני הוא ענה לי זה "רכב" למשפחות ביינים זול ידני נראה לא רע איכות חומרים סבירה וצריכת דלק לא רעה. אשמח לשמוע ממכם גם מה אתם אומרים או חושבים. שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ערב טוב. עפ"י ויקיפדיה עלו לא מעט ניסיונות לייצר מנועים הפועלים בעזרת מימן (מטוסים, סירות וגם צוללות) היתרונות נשמעים מבטיחים מאד. - לייצור המימן בתחנה עצמה דרושים רק מים וחשמל. - המימן מוזרם כמו דלק למנוע (בשונה מטעינה שאורכת כמה שעות) חוץ מחסרון אחד משמעותי. כדי לייצר את המימן עצמו, דרוש חשמל. כלומר התחנות כוח עדיין יעבדו על גז\בנזין\פחם. מה שאנחנו בעצם מקבלים זאת סה"כ המרה של הכוח. האם זה נשמע לך קצת כמו להסתובב במקום?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 488 צפיות
שלום אני מחפש לקנות רדאר מכמונות מהירות/רמזור מאיפה ומה המחיר והאם יש איזה מכשיר טוב ומישהו ניסה מאיביי תודה
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אהלן. הרכב שלי יוצא השכרה של חברת HERTZ ובמהלך ההתקנות השונות שביצעתי ברכב שלי נתקלתי בכבל שחור אשר דומה לכבל שמשתמשים בו לחיבור הממיר/טלויזיה לשקע בקיר. הכבל הלך מהקונסולה המרכזית והמשיך לתא המטען (היה מנותק בשתי הקצוות) על הדרך גם מצאתי התעלקות על שקע הOBD2. בסופו של דבר פירקתי הכל. אבל אני לא מצליח להבין איך זה עובד בכלל,לאן הכבל מתחבר? איך המשאבה מזהה את הרכב? יש מכשיר שאחראי לכל העסק בתוך הרכב? אשמח להסבר איך עובדת המערכת. או שזה בכלל לא דלקן מה שהוצאתי
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי רכבים עם וללא מסך. והאם יש בקרת שיוט (CRUISE CONTROL) דגם ארוך לא 5 דלתות. אשמח שמישהו יאיר.
הודעה אחרונה מאת chenrp,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 147 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- Nemesis
- Aviady001
- sperial
- - XM -
- Moshe c
- NEW10
- yor2
- Ron Poh
- malcishua
- Coresh
- Avia