רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לוחית אמריקאית = תייר?
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
האם המצב הזה חוקי? הסתרת לוחית רישוי.
הודעה אחרונה מאת נדב50, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
בוקר יום שני ,אני עדין בחופש אבל התעוררתי. מוקדם לאכול ארוחת בוקר עם אישתי. יושבים שותים קפה בנחת ,בחוץ קור כלבים (סביב 10 מעלות) . "אולי תיקחי את קנדי היום,הגיע הזמן שתכירו" אני אומר . "טוב" היא עונה .את רוצה הסבר על איך היא עובדת ? "מה פתאום ",היא אומרת "היא לא יכולה להיות יותר מסובכת מהטסלה. פה הייתי צריך לחשוד,אבל אמרתי בהצלחה והגשתי את המפתחות. עובר 5 דקות ויש שיחה מאישתי . היי מאמי מה קורה ? מה זה TRACK MODE היא שואלת ולמה נוהמת עלי כל הזמן והיא מתנהגת מאד אגרסיבי . אני קצת נלחץ ,איך הפעלת את זה זה אומר שהכל במצב ספורט וקנדי מוכנה לצאת לקרב. בסך הכל רציתי להפעיל קרוז קונטרול ,(מרביץ לעצמי בראש - הייתי צריך לצאת איתה בבוקר להראות לה) ,יקירתי קנדי היא …
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 4 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מה זה אגזוז לחץ ומה תפקידו והאם מוסיף כוח לרכב והאם זה חוקי? תודה
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
אני יודע שזה לא חד משמעי אבל בסוג של ממוצע ולזרוק מספר לאיזור, כמה יעלה להחזיק מכונית לצעיר? נגיד ומדובר על רכב קטן, חסכוני שלא יראה כל יום מוסך, וק"מ של צעיר - לא 100 ק"מ ליום, אלא בסביבות ה40 ק"מ לשבוע? כולל ביטוח שהוא בדר"כ 2500-3000 לשנה לכל הרכבים הקטנים (פונטו ספייס, גטס וכו').
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
אהלן חברים. רציתי להתעניין - האם קיימת סופרה בארץ? RX8 אני יודע שיש אחת בלבד, אבל הבנתי שאין אפשרות לייבא אותה - מישהו יודע מה הפיתרון לזה? והאם אפשר לייבא סופרה? או אפילו מאזדה RX7? ואם כן - איך? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קיה קארנס הושק בגרסת LX שמורידה מעט אבזור והרבה מאוד מחיר. אחרי שהוא השאיר עלינו רושם טוב מאוד במבחן הקודם, לקחנו אותו שוב כדי לראות האם מחיר של 150,000 ש"ח הוא זריקת העידוד שהמיניוואן של קיה היה צריך על מנת להמריא בטבלת המסירות. פבל לקח את המיניוואן שבעה מקומות עם המחיר הנמוך בישראל, באופן טבעי, למקום הנמוך בעולם ואחרי שהוא כיווץ 600 קילומטרים למבחן בן 10 שעות הוא חזר עם מסקנה שאותה תוכלו לראות במבחן המלא. מה אתם חושבים? האם לקארנס LX יש את מה שצריך כדי להצליח בקטגוריה?
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
כתבה מ- YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4611045,00.html סיכום קצר: המשטרה מדווחת על תוצאות מדהימות, אבל שוכחת לדווח על שינויים שנעשו בצורת הסטטיסטיקות, מדווחת באופן חלקי על נפגעי ת"ד ועוד. ואין שום מילה על מצלמות המהירות. ואני שואל, מה צריך לקרות כדי שמישהו יתחיל לטפל בעניין הכבישים בצורה חכמה יותר?
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
קישור לסרטון ולכתבה: מתוך MAKO בואו ניצא מתוך נקודת הנחה שהשוטרים היו שוטרי תנועה. האם אין להם סמכות לעזור לאדם? אין להם סמכות למנוע ממישהו לתקוף אותו? אני לא הצלחתי להבין את תגובת השוטרים, בייחוד כשידעו שצולמו. אולי כי לשוטרים אין סמכות? אולי כי הם יודעים שכמו כל מקרה אחר "השוטר יינזף" וימשיך בשלו. אם מישהו יכול להסביר לי, אשמח לקרוא.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 תגובות
- 896 צפיות
הסיפור פשוט הזמנתי קשקאי טורבו דיזל המתנתי 3 חודשים התקשרו שאין רכבי דיזל כלל ההזמנה מבוטלת והכסף חוזר מה לבחור במקום אין לי כל כך עד שראיתי כי יש כוונה הX TRAIL יגיע שהוא אותו רכב רק גדול יותר האם יש צפי מתי הוא מגיע ארצה? למכירה כמובן אשמח לתשובות
הודעה אחרונה מאת itayshp, -
ושוב לאור כמות הדיונים בפורום על שימוש באורות ולא מעט שטויות שנכתבו, החלטתי לטפל גם בנושא הזה בצורה ממוקדת. בסופו, אני מקווה, תלמדו כמה דברים שאולי לא ידעתם על השימוש הנכון באורות הרכב. תאורת יום תאורת יום ברכבים לא נועדה לשפר את הראות אלא את הניראות, בלי קשר לתנאי מזג אוויר קשים כמו עננות שאליהם יש להתייחס כאל נהיגה בחושך. תאורת יום נועדה לשימוש גם בשמש צהרים קיצית בישראל. הדלקת אורות ביום משפרת את הניראות של כל כלי רכב (מקטנוע ועד משאית) בכל תנאי דרך. שיפור הניראות מסייע בין היתר להפחית התנגשויות קשות יחסית כמו פגיעה בהולכי רגל, פגיעות חזית-צד והתנגשויות חזיתיות. כן, זה עולה קצת יותר. ישנו בלאי לנורות אך הוא לא משמעותי, וגם מערכת החשמל והמצבר לא יושפעו …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
מוניות VAG 1 2
מאת liberfarb-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים , ברצוני לשאול למה רוב המוניות הן בעצם VAGיות ? יש לזה סיבה או פשוט סתם צירוף מיקרים? תודה רבה : )
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי אוטו די ישן, למרות שהוא ידני הדבר הזה מאוד יעזור לי, במקום לבקש כבלים מאנשים או אם יש לי כבלים ללכת לחפש מי יעזור עכשיו עדיף כבר לקנות את הדבר הזה ודי. העניין שחדש עולה באזור ה 700+ ראיתי לא מזמן איזה חנות שמכרה במבצע בסביבות 600 שקל אבל בטח זה כבר לא קיים שם הדבר הזה אז למי שמכיר את המוצר או התנסה או יש לו. יש מלא סוגים ראיתי. אפשר קצת פרטים? ההבדל כוחות שבינהם, אם לקנות אז איזה, כי יש כאלה שמספיקים לרכבים פרטיים ויש כאלךה שיכולים גם משאיות להתניע וזה לא ממש מעניין אותי, או שכולם יכולים להתניע כל רכב. קיצור אני די באפלה. מחירים סבירים מקומות מומלצים ואם שווה לקנות יד שניה. תודה לעוזרים. מקווה שפתחתי תאשכול בפורום הנכון
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
בוקר טוב בחודשים האחרונים אני ער לתופעה מרגיזה, במיוחד בתוך העיר, אבל גם מחוצה לה, שבה אנשים נוהגים בשעות החשיכה ללא אורות. בהתחלה הייתי נתקל בתופעה פה ושם אבל בזמן האחרון זה כמו מגיפה. בכל ערב בו אני מוציא את הכלב לטיול בן שעה אני נתקל לפחות בשניים שלושה רכבים ללא אורות (ולא חונים...
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
Audi a6 4.2
מאת gena9995- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ושנה חדשה! רציתי לדעת, עד כמה נפוץ דגם ה Audi a6 4.2 quattro שנתון 97-04 בארץ? תודה!
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
- 2 תגובות
- 580 צפיות
היום עשיתי נסיעת מבחן על מאזדה 3 2.0 וחוץ מזה שהיה ממש מהנה לנהוג עליה, הפריע לי שהיא מעלה הילוכים מהר מדי כדי לחסוך בדלק... רציתי לדעת אם זה אפשרי להוסיף הילוך\מצב ספורט או לשנות את ההעברה המהירה הזאת (אני לא מדבר על העברה ידנית, אלא על שינוי במצב האוטומטי).
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
אהלן, כמוני וכמו רבים כאן, אני מטפל ברכבים של המשפחה עם חבר מקצוען בתחומו. מקפיד שכל הטיפולים יהיו לפי הספר(יותר נכון לפי מה שהמחשב מציג) וקונה אך ורק חלפים מקוריים או OEM \ שמנים איכותיים. ברור לי ש הטיפול שהרכב מקבל הינו יותר אישי וברמה לא פחות טובה ממה שנותן המוסך מורשה, השאלה שלי מה הנסיון של חברי הפורום כשניסו למכור רכב שטיפלו בו באופן אישי? כמובן שאני רושם כל טיפול, באיזה תאריך הוא בוצע, מה הק"מ ומה הוחלף. מה הישראלי המצוי מחפש? מוסך מורשה נטו או לראות שהרכב מטופל ושמור? כמובן שמדובר ברכבים שהסתיימה אחריות יבואן בגינם.
הודעה אחרונה מאת Shwantz, -
- 1 תגובות
- 769 צפיות
http://bringatrailer.com/2015/01/02/a-dealer-worth-visiting-elite-garage/ בלי קשר ממליץ להירשם לאתר ולקבל חומר מענין על בסיס יומי
הודעה אחרונה מאת Shwantz, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים יש לי פורד פיאסטה ידנית ,בלי טסט ובלי שימוש . הפעם האחרונה שהאוטו הונע היה במבצע שובו אחים . האוטו שימש אותי נאמנות בתיכון אך לצערי אין לי איך להחזיק אותו מפני שאני בצבא . אני לא רוצה שהאוטו ייזרק לפח ו הייתי שמח לתרום אותו למישהו שיחיה אותו מחדש . מה המלצתכם ?
הודעה אחרונה מאת yosim, -
- 19 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
הבת שלי אוטוטו מתחילה ללמוד (רכב פרטי הילוכים), הציעו לה מורה"קונבנציונאלי" ב-120 לשיעור + 500 לטסט. מאחר והמינימום הנדרש 28 שיעורים אז בהנחה שהיא תיקח 30שיעורים + טסט אחד אנחנו מגיעים ל-4100 ש"ח. 40 שיעורים + טסט = 5800 מנגד, טלפונית ברשת גדולה כלשהיא (מבלי להיכנס לשמות), הציעו לי דילקבלנות עד 40 שיעורים + 2 טסטים ב-3700 ש"ח. ביום א' אני אנסה לברר אם יש אותיות קטנות, אבל עד אז אשמח לשמעאם מישהו שמע על דברים כאלה... זה פער משמעותי, ובגילי המופלג לימדו אותי שאם משהו נראה יותרמידי טוב זו גם סיבה לבדוק... תודה
הודעה אחרונה מאת oveRev, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מדבר על גיר רובוטי בעל מצמד יחיד(בכפול מצמדים אני מבין) הרי גיר רובוטי הוא ידני לכל דבר, אם כך - צריך להוריד את הרגל מהגז בעת העברת הילוך, אחרת המנוע צועק, מורגשת בעיטה, ובטווח הארוך הקלאץ' נשחק.. אז איך גיר רובוטי פותר את זה? הרי הנהג לא אמור לצפות את רגע העברת ההילוך ולהוריד את הרגל מהגז, אז איך ההעברה מתבצעת באופן חלק? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
או שהתקציב עדייו לא נגמר? עד כמה שאני זוכר שנה שעברה התקציב נגמר בכמה ימים.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לידיעתכם. [ATTACH=CONFIG]409160[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]409161[/ATTACH]
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
הדור הקודם לבית סיטרואן C1/פיגו 107/טיוטה אייגו נחשבו לרכבים מאוד חיסכונים ויחסית לקטגוריה מהנים לנהיגה,ופה בעצם נגמרו היתרונות. המנוע היה רועש,רועד, איבזור דל,ובפנים סלון מאוד פשוט עם תא מטען קטן. האם הדור החדש מצליח לשפר את קודמו?האם למתחרות הבולטות יש ממה לחשוש? יצאתי לנסיעת מבחן על סיטרואן C1 החדשה עם התיבה הרובוטית. מראה מראה שעל הקיר,מי היפה בעיר הפתעה ראשונית,הדור הקודם ניראה מיני קטן,אבל הדור החדש ניראה גדול יותר,כמו היודנאי I10 החדשה,וזאת רואים ישר,היא כבר לא ניראית הקטנה בעיר. באולם התצוגה הייתה גם ה108 שלדעתי ניראית יותר מידי שמרנית,הסיטרואן ניראית שובבה,עצבנית,מראה מאוד עדכני שאני אהבתי. כשנכנסים לסלון פוגש אותנו באמת סלון נעים,עם מסך מולטמ…
הודעה אחרונה מאת Gidi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בה נהרגו אב ובנו: עקב תאונה קלה שוטרים כיוונו את התאונה לנתיב הנגדי. רכב שהגיע ממול התנגש חזיתית ברכבים שהופנו מולו. שילוב של לילה, שוטרים חובבנים (בלשון המעטה) וכביש ללא שוליים עם גדרות בטיחות גרמו לתאונה הקטלנית http://www.israelhayom.co.il/article/246563 העליתי בעבר מקרה דומה שקרה לי לא רחוק משם:אור יום והבריחה לשוליים מנעו תאונה קשה.
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
משטרה/צה"ל לשעבר? תאונה קשה?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 689 צפיות
ברכב רובוטי (עם מצמד אחד או שניים) או אוטומטי עם טיפטרוניק צריך להוריד את הרגל מהגז כשמעבירים הילוך ידנית? וזה פוגע מהרכב באיזו צורה אם עושים את זה באופן קבוע?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
חמישה חודשים. זהו פרק הזמן שעבר מהיום שהחלטתי למכור את הויטארה הגדולה עד היום שבו עמדה הסנטה פה החדשה בחנייה. התגובה הראשונית של בת זוגתי מעט אכזבה - "רגע, זה לא בדיוק אותו הרכב שמכרת? :?". לו רק ידעה על מנוע ה-2.2 טורבו דיזל עם ששת הילוכיו שמושך, נשמע ומרגיש הרבה יותר טוב מהויטארה 2.0 בנזין העצל והאיטי. אבל נחזור להתחלה. נפל הפור והוחלט למכור את הויטארה. אישית חיבבתי אותה מאוד: מודרנית, גבוהה, "שומרת הרשיון" קראתי לה עקב אופי עצל שלא דוחק בך להאיץ אלא רק לשייט במהירות החוקית (או אף נמוך מכך). אך אילוצי עבודה ותצרוכת דלק הכריעו את הכף, לאחר חודש התלבטות הרכב הועמד למכירה. הויטארה הגדולה פורסמה למכירה - ואכלו לי את המח בטלפונים. מדי פעם באו אנשים לראות א…
הודעה אחרונה מאת פוצינו, -
-
אני נוסע יום-יום בכבישים בין עירוניים ושמתי לב לתופעה שלא מגובה בניתוח סטטיסטי, אלא בהרגשה בלבד: כל הרכבים נוסעים מעבר למהירות החוקית הרשמית, אבל רכבים מוגדשים נפוצים כגון: אוקטביה, ראפיד, לאון, גולף , אסטרה ומגאן דיזל (DCI) נוסעים יחסית מהר מאוד לרכבים האחרים סביב. אגב, גם אני עם מנוע מוגדש והדרך שלי להתמודד עם התופעה היא ע"י בקרת השיוט. ריבוי ההילוכים, הסל"ד הנמוך והמומנט הנדיב פשוט דוחפים את הרכב מאוד מהר מעבר למהירות החוקית. לא צריך יותר מכמה שניות של חוסר תשומת לב כדי להגיע למהירויות גבוהות יחסית. ברכבים אחרים לא מוגדשים שבהם אני נוהג, הרבה יותר קל לתחזק מהירות שיוט ממוצעת נמוכה יותר. שאלה לי אליכם, נהגים בעלי רכבים חזקים יחסית: האם אתם מנסי…
הודעה אחרונה מאת bengee, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 7 אלף צפיות
לקחתי ביחד עם חבר STINGRAY כזו מאוויס, עם שישה מייל על השעון, לטיול של יום אחד על הHighway 1 צפונית לסן פרנסיסקו ובמשך בערך 300 מייל. בקצרה, מכונית פצצה. באריכות-מה, פשוט מעולה בכל קנה מידה. תא נוסעים מעולה, גג טרגה נוח מאוד לשימוש (הפשרה הכי טובה שיש בין קבריולה וגג סגור), מנוע אימתני עם צליל מופרע, בלמים טובים מאוד, שלדה מאוזנת, מלוטשת וידידותית מאוד. חסרונות? חסרה טיפה של אגרסיביות (טיפה!) כמו שתקבל בקאימן או פרארי כזו או אחרת (ההרגשה שאתה נוהג במשהו מיוחד באמת; ברור ששברולט ניסו שלא לנכר את מי שרגיל לאימפלה וקנה קורבט לכבוד גיל 50, אבל זה גם לא באמת מפריע), והגיר האוטומטי שמונה הילוכים קצת עצל בהורדות הילוך (בהעלאות במצערת מלאה הוא מעיף הילוכים בלי אמפתיה, …
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 160 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- eliharel
- פינדר
- פאר האורה
- DANIEL0439
- flytomars
- Forza
- פיגו107שנת2010
- YNV
- natco
- mcshmupi
- גולדן191