Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע יום-יום בכבישים בין עירוניים ושמתי לב לתופעה שלא מגובה בניתוח סטטיסטי, אלא בהרגשה בלבד:

כל הרכבים נוסעים מעבר למהירות החוקית הרשמית, אבל רכבים מוגדשים נפוצים כגון: אוקטביה, ראפיד, לאון, גולף , אסטרה ומגאן דיזל (DCI) נוסעים יחסית מהר מאוד לרכבים האחרים סביב.

אגב, גם אני עם מנוע מוגדש והדרך שלי להתמודד עם התופעה היא ע"י בקרת השיוט.

ריבוי ההילוכים, הסל"ד הנמוך והמומנט הנדיב פשוט דוחפים את הרכב מאוד מהר מעבר למהירות החוקית.

לא צריך יותר מכמה שניות של חוסר תשומת לב כדי להגיע למהירויות גבוהות יחסית.

ברכבים אחרים לא מוגדשים שבהם אני נוהג, הרבה יותר קל לתחזק מהירות שיוט ממוצעת נמוכה יותר.

שאלה לי אליכם, נהגים בעלי רכבים חזקים יחסית:

האם אתם מנסים להתמודד עם השאיפה הטבעית של הרכב לברוח קדימה או שפשוט נהנים לטוס וסומכים על הוויז וכל שאר האמצעים האחרים

שעוזרים להימנע מתשלום מס מהירות למדינה?

S60 Rdesign

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא בגלל כוח, זה בגלל שרכבים כמו פלואנס, אוקטביה ודומות לא מרגישות מהירות. לכן קל לשייט במהירות גבוהה. אכן, בקרת שיוט זה הפתרון גם למהירות וגם לחיסכון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמעט בכל רכב חדש (אולי פרט למיני למיניהן) לא תרגיש שאתה מעבר למהירות המותרת.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה בגלל שרוב הפלואנס ואוקטביות וכו זה ליסינג ואנשים לא משלמים על דלק. אני נוהג ברכב גודש יחסית חזק ותתפלא אבל אני לרוב על 90-100 קמ״ש.

כל הרכבים שציינת לא מדרבנים אותך ללחוץ אל מעבר למהירות החוקית. אתה צריך לרצות כדי להגיע לשם.

פורסם

נראה לי זה תלוי באיכות הרכב ולא בקיום מגדש.

אצלי לדוגמה ב170 קמ''ש כבר אי אפשר לשמוע את עצמך מדבר מרוב שיש רעשי מנוע,כביש ורוח.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הכל בראש של הנהג.

אני נוסע מהר גם עם רכב אטמוספרי ישן וגם עם מודגש וחדש. השאיפה של הרכב? בקרת שיוט? מה זה השטויות האלה. בכל רכב, אם לוחצים יותר חזק, הוא נוסע יותר מהר, ואם לוחצים פחות, הוא נוסע יותר לאט. אני מגיע למהירויות הגבוהות עם כל תשומת הלב ולא בטעות, כי אני לא מתייחס לנהיגה כפעולה שלאחר יד תוך כדי שיחת טלפון או עיסוק אחר.

וייז ממש לא מתאים, תצטרך לבלום כל שניה בערך. צ'יטה+ וולנטיין זאת החבילה המנצחת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני עם רכב גודש (אבארט) ופשוט הגדרתי במחשב הדרך שיצפצף לי במהירות שעלולה לסכן את הרישיון, כל הרכבים בעולם הנאור תוכננו למהירויות שיוט "נאורות" של הכבישים המהירים באירופה, אף יצרן לא מתייחס למדינה המפגרת הקרויה ישראל, או לחוק המהירות ההזוי מימי המנדט הבריטי !!!

נ.ב: זה לא פותר את הדרכים העירוניות שם צריך שכל ישר כדי לא לסכן אחרים

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור, הכבישים בארץ לא מתאימים למהירות גבוהה, כל הכביש עקום וגלי, בורות וחורים באספלט. זה כביש לא ראוי לנסיעה של רכב מודרני. מהירויות בהתאם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הכל בראש של הנהג.

אני נוסע מהר גם עם רכב אטמוספרי ישן וגם עם מודגש וחדש. השאיפה של הרכב? בקרת שיוט? מה זה השטויות האלה. בכל רכב, אם לוחצים יותר חזק, הוא נוסע יותר מהר, ואם לוחצים פחות, הוא נוסע יותר לאט. אני מגיע למהירויות הגבוהות עם כל תשומת הלב ולא בטעות, כי אני לא מתייחס לנהיגה כפעולה שלאחר יד תוך כדי שיחת טלפון או עיסוק אחר.

וייז ממש לא מתאים, תצטרך לבלום כל שניה בערך. צ'יטה+ וולנטיין זאת החבילה המנצחת.

עד לא מזמן הרכב השני שלנו במשפחה היה I30 סטיישן עם 4 הילוכים בלבד. בכביש שש הסל"ד היה בשמיים ורעש המנוע והצמיגים היו מורגשים מאוד בתא הנוסעים. הרכב הזה ממש "מעודד" אותך להישאר באזור ה110 ומעניש אותך בנוחות נסיעה מאוד נמוכה מעבר לכך, דבר שכלל לא קיים ברכבים מודרניים יותר עם יתרון לרכבים מוגדשים מרובי הילוכים.

S60 Rdesign

פורסם
ליאור, הכבישים בארץ לא מתאימים למהירות גבוהה, כל הכביש עקום וגלי, בורות וחורים באספלט. זה כביש לא ראוי לנסיעה של רכב מודרני. מהירויות בהתאם.

במלוא הכבוד, שטויות. הכבישים בארץ מצוינים, איכות הסלילה ברובם סבירה ביותר וברובם המכריע של הכבישים הבינעירוניים לא תמצא גלים ובורות וחורים באספלט. אין לי מושג מה תוואי הנסיעות שלך, אבל אנחנו גרים, למיטב ידיעתי, לא כל כך רחוק. התופעות שאתה מציין קיימות בד"כ בכבישים עירוניים משניים. רוב הכבישים הבינעירוניים בהם אני נוהג, ואני נוהג בעיקר בהם, מאפשרים נסיעה בטוחה ונינוחה במהירות גבוהה בשיעור ניכר מזו החוקית.

פות"ש - הרכבים המוגדשים מאפשרים תאוצה מהירה יותר, זה הכל. אתה מתאמץ פחות בכדי להגיע למהירות נתונה. זה והליסינג כמובן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מרבית הדרכים המהירות בישראל במצב טוב מאוד.

פורסם

צביפר, זה שהכבישים באיזור תעשייה שבורים זה נכון, אבל הכבישים הבינעירוניים פה במצב פצצה!

אולי הבעיה היא בטעם שלך במכוניות שגורם לך לנסוע בספינות מתנדנדות..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אלפא צודק רוב הדרכים המאפשרות מהירות גבוהה במצב מעולה.

קח דוגמא לרכב שלי - אמריקאי עם מנוע גודל ולא גודש.

רוב הכוח שלו זה האצות ביניים, מרגע שהגעת ל80 כל נגיעה קלה בגז מקפיצה את המהירות בלי דרמה מיותרת ואפילו לא מרגישים את זה בתא הנוסעים, במהירויות של שלילת רשיון לא מרגישים אפילו שאתה נמצא שם עד שאתה לא מסתכל על לוח השעונים.

זה תלוי בנהג בעיקר , יש קורבט שנוסעת קבוע בשעות שלי ואני תמיד רואה אותה על לא יותר מ100 כשעוקפות אותה אלטו וחבריה.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם (נערך)
כל הרכבים בעולם הנאור תוכננו למהירויות שיוט "נאורות" של הכבישים המהירים באירופה, אף יצרן לא מתייחס למדינה המפגרת הקרויה ישראל, או לחוק המהירות ההזוי מימי המנדט הבריטי !!!

העולם הנאור? בכל העולם הנאור חוץ מאירופה המערבית המגבלות לא שונות מאשר בישראל! זה כולל את יפן, ארצות הברית וקנדה, דרום אפריקה, אוסטרליה, מזרח אירופה, הבלקן, וכן את המזרח התיכון.

רק באירופה המערבית המגבלות גבוהות יותר, אך ממש לא בהרבה:

דרך בינעירונית (דו-מסלולית) בישראל: 90 קמ"ש. באירופה: 100.

דרך מהירה בישראל: 110 קמ"ש ויעלה ל-120. באירופה: עד 140 (תלוי במדינה), מלבד שני קטעי כביש ללא הגבלת מהירות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

במהירות שיוט גם גודשות אינן גודשות...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...