Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משער שעוד גורם שתורם לכך הוא שברכבים החדשים והמוגדשים לרוב מותקנות תיבות הילוכים חדישות יותר, עם 6-7 הילוכים, שמאפשרות שיוט במהירות גבוהה בסל"ד נמוך.

החברות שגודשות את רכביהן עשו גם את המעבר לתיבות החדשות, בעוד מי שמסתמך על מנוע מיושן, מסתמך גם על תיבה פלנטרית בעלת 4-5 הילוכים בד"כ.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במלוא הכבוד, שטויות. הכבישים בארץ מצוינים, איכות הסלילה ברובם סבירה ביותר וברובם המכריע של הכבישים הבינעירוניים לא תמצא גלים ובורות וחורים באספלט.

קח לדוגמא כביש 65, יש גם קטעים לא איכותיים בכביש החוף, כביש 70 ועוד מלא. אולי אתה נוסע בנתיב השמאלי כל הזמן, באמת במרבית הכבישים בנתיב שמאלי במצב הרבה יותר טוב, אבל נתיב הימני כולו מפוצץ ועקום כימעט בכל מקום וגם מלא טלאים.

מרבית הדרכים המהירות בישראל במצב טוב מאוד.

ראה תגובה לרומן. בנתיב שמאלי - אולי, בימני לא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הקשר בין גדישה למהירות שיוט הזוי. יש לנו גם גודשת וגם לא, שתיהן ישייטו ב160 בקלילות. ההבדל אולי נעות יותר בתיבת ההילוכים.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

אצלי במזדה מהירות שיוט בין 90 ל 100.

באיביזה fr מהירות שיוט בין 130-140.

האיביזה מרגישה נוח יותר במהירות הזאת.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

אצלי מהירות שיוט 90 על קרוז קונטרול, צריכת דלק מרגישה מאוד נוח כך ואני מקבל 1/20 במשולב. מכיוון שאני נוסע הרבה, מידי שנה זה חיסכון של אלפי שקלים. אני מעריך שנהג אחר באותם תנאים היה מקבל 1/16 אם היה נוסע "רגיל" (כלומר ללחוץ בלי לחשוב).

מעבר לאיכות כבישים, מהירות שיוט תלויה מגורם אחד בלבד וזה הנהג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה לא בגלל כוח, זה בגלל שרכבים כמו פלואנס, אוקטביה ודומות לא מרגישות מהירות. לכן קל לשייט במהירות גבוהה. אכן, בקרת שיוט זה הפתרון גם למהירות וגם לחיסכון.

נכון. גם אני חושב כך, נגיד ברכב קטן מוגדש או לא, איביזה למשל 1.2 או 1.4, נוהג על שניהם קבוע, אתה תרגיש שהרכב מטפס למעלה במהירות ובטוח תשים לב לזה כי הרכב יותר קטן ופחות מבודד אבל ברכב משפחתי + אתה כבר תקבל פחות "פידבק" כנ"ל ולכן תמצא את עצמך מהר ב-100 קמ"ש :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אף פעם לא הבנתי את הטיעון הזה של "לא מרגישים".

כל המשייטים ב-140, אתם לא רואים שאתם עוברים על פני מכוניות מהר יחסית?

אני נוסע בדרך כלל על 120-130 באלמרה (1.8, 4 הילוכים, שום מגדשים). במכוניות אחרות שיוצא לי לנהוג בהן, גודשות או לא, אני מוצא את עצמי משייט בדרך כלל אפילו לאט יותר.

בכבישים מאוד (אבל מאוד!) נטושים, אני מוצא את עצמי חורג לפעמים ממגבלת ה-130 שלי (פשוט לא נעים לנסוע באוטו הזה יותר מהר) במכוניות אחרות. הנוסחה שאני מצאתי היא שמהירות השיוט (שוב, רק בכבישים ממש נטושים, אחרת רואים את המכוניות נוסעות אחורה מהר מדי) עולה ביחס ישיר לאיכות בידוד הרעשים. לא טורבו ולא נעליים.

צביפר, איכות הכבישים בישראל סבבה לגמרי. נכון, זה לא מסלולי המראה, אבל במדינות אחרות איכות הסלילה לא הרבה יותר טובה, אם בכלל.

גם הטיעון של "בכל העולם מותר לנסוע במהירות נורמלית" הוא במקרה הטוב מנותק מהמציאות. בכל העולם (המודרני והנאור - קרי אמריקה) מותר לנסוע בדיוק 55 מייל בשעה, תבדקו כמה זה יוצא. יש כבישים שבהם אפשרו לפני כמה שנים 65 מל"ש.

באירופה אגב, לא רק שמגבלות המהירות דומות מאוד למה שיש בארץ, המהירות בפועל נמוכה משמעותית, כי האכיפה הרבה יותר אגרסיבית. בקנדה למשל (שם עדיין מצויר הפרצוף של מלכת אנגליה על הכסף) דוגלים בשיטת האכיפה הבריטית - ואני חמקתי בעור שיניי מקנס של 110 דולר על מהירות של 96 בכביש של 80. בדיוק שבוע אחרי שקיבלתי דו"ח של 192 דולר על מהירות של 82 במקום 60. אגב, שום הפחתות ושום רחמים. על הצג של הממל"ז מופיע X, זה המהירות שעליה אתה "נשפט".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני דווקא שם לב שיש הרבה "טייסים" על פיקנטו/ 107/i10, כנראה הם מרגישים צורך לפצות על משהו...

כמו שנאמר אין קשר בין המנוע למהירות שיוט היות ולא צריך יותר מ20 כ"ס על מנת לשייט מהירות של 100 קמ"ש.

לי יש גיר רציף וסל"ד השיוט שלי ב 100 קמ"ש וגם ב 130 עומד על 2000 סל"ד. כל עוד אין מהמורות וקפיצות כמעט ולא מרגישים שנוסעים על 130 (מבחינת המנוע).

פורסם
הקשר בין גדישה למהירות שיוט הזוי. יש לנו גם גודשת וגם לא, שתיהן ישייטו ב160 בקלילות. ההבדל אולי נעות יותר בתיבת ההילוכים.

זה אכן תלוי בנדיבות הגיר וביכולת של הרכב לבודד רעשים ולשכך מהמורות. אפילו ה 107 (כי הייתי חייב להזכיר אותה שוב) מרגישה בסדר גמור ב 130+ קמ"ש.

פורסם
זה אכן תלוי בנדיבות הגיר וביכולת של הרכב לבודד רעשים ולשכך מהמורות. אפילו ה 107 (כי הייתי חייב להזכיר אותה שוב) מרגישה בסדר גמור ב 130+ קמ"ש.
ככה זה נראה מהצד :) בקיצור הקשר לגדישה הזוי.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
אני דווקא שם לב שיש הרבה "טייסים" על פיקנטו/ 107/i10, כנראה הם מרגישים צורך לפצות על משהו...

נהיגה ברכבים כאלה בבין עירוני בנסיעות ארוכות זה עינויי, אנשים פשוט מנסים לסיים את הסבל מהר יותר.

בידוד רעשים, ויברציות וקפיצות אין סופיות, תנועות גוף הרכב הלא נעימות (הרכב לא משייט אלא זה כמו רכיבה על סוס).

פורסם
נהיגה ברכבים כאלה בבין עירוני בנסיעות ארוכות זה עינויי, אנשים פשוט מנסים לסיים את הסבל מהר יותר.

בידוד רעשים, ויברציות וקפיצות אין סופיות, תנועות גוף הרכב הלא נעימות (הרכב לא משייט אלא זה כמו רכיבה על סוס).

אני מת על זה שאתה תמיד משתדל לא להגזים :lol:

נהיגה על מיני'ס היא לא כל כך נוראית. נכון, אני מעדיף להיות בלקסוס או מרצדס, אבל אני לא יכול להשוות את זה ל"רכיבה על סוס". פרופורציות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אריאל, זה מקסים הפחית את התפיסות של המשטרה, ולדעתי גרם להם להפסיק עם מערבי הלייזר בכל פינה.

הציבור גם ככה נוסע במהירות שמתאימה לתנאי הדרך, בכביש החוף צפונה מזכרון למשל נוסעים 120-130, מהירות נוחה מאד ביחס לכביש(גם 160 שם זה לא מהר מדי.) המהירות המותרת אגב -110.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...