Jump to content

Manotz

  • הודעות

    43
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

צפיות אחרונות בפרופיל

צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.

הנקודות של Manotz

נהג חדש

נהג חדש (2/14)

2

מוניטין

  1. אני מסכים, כל פעם שהולך לשטח מתרשם לטובה מחדש מהיכולת. אולי באמת שווה לי פשוט להחליף לצמיגי 50/50 ולעשות הגבהה ובזאת לסגור את הסיפור. הוא סתם מרגיש לי במראה רכב לקשישות אבל הוא לא באמת כזה שלא יתקבל הרושם שאני לא מרוצה מהיכולות שלו. מאד מרוצה מהרכב ובראש ובראשונה מרוצה מהשקט ומהאמינות. חוץ מטיפולים שוטפים גם אחרי נסיעה בשטח, אין בעיות. בגלל שהוא חדש יחסית (2019) אין בעיות עם חלקי חילוף. יש לי מיגון מלא 3 חלקים וזה עושה את העבודה. סתם בוחן את הרעיון לרכב יותר "קשוח" לשטח כדי ללכת לטיולים יותר מאתגרים שלא הולכים איתם עם פורסטר. כן נסעתי לטיול מאורגן למרסאבה והוא עלה בקלות מדרגות יחסית מאתגרות.
  2. ומה לגבי סאנג יונג רקסטון 2019? נראה כמו שדרוג יכולות שטח ומחיר בערך אותו דבר. יש לו גם מערכות בטיחות אוטונומיטת כמו בסובארו 2019. נראה אבל שכמעט אין היצע מה שמעלה לי את החשש מבחינת חלפים.
  3. יודע להגיד מבחינת אמינות דעתך עליהם? לגבי המנוע אני יודע שהיה סדק בדור הקודם של ויטרה לפני המתיחת פנים
  4. היי, יש לי פורסטר 2019 x דור 5. הרכב מצויין. קניתי אותו בגלל האמינות של סובארו אחרי סיוט עם פיג'ו רובוטית, ובחרתי ספציפית דור 5 בשביל מערכות הבטיחות האקטיביות למשפחה עתידית. רצה הגורל - אני והאקסית נפרדנו, וככל שעובר הזמן מרגיש לי שבא לי לשדרג רכב ליכולות שטח טובות יותר (נעילה אחורית, הילוך כח) וגם במראה אני לא מתלהב מספיק מהפורסטר. בפועל אני לא מטייל הרבה, אולי פעם בחודש. גם לא מאתגר את הרכב יותר מדי. מאמין שהרכב עכשיו שווה פלוס מינוס 95,000₪ אם אמכור. אני משער שבגלל שמערכות בטיחות אקטיביות זה החל מ2019, בשביל לא להוסיף כסף ברכישה אצטרך לוותר על זה. ראיתי שניתן לרכוש פג'רו 2008 ומעלה בפחות כסף. מאמין שבגלל צריכת דלק מטורפת של פג'רו - היתי הולך על 5 מקומות. גרנד צ'ירוקי 2014-2015 דיזל עם מנוע 3.0 גם נראה בתקציב מבלי להוסיף כסף. גרנד ויטרה 2013-2014 ניתן לקנות בבערך חצי מחיר, ראיתי גם כאלה שנמכרות כבר עם מערכת גז (מצד שני נראה שמערכת גז תופסת את כל הבגאז' וזה קצת באסה). אשמח לתובנות מבחינת אמינות ומבחינת האם זה באמת שדרוג משמעותי ליכולות פורסטר בשטח.
  5. הוא נכנס בי ואז בעוד 7 רכבים עד שעשה טוטאלוס. נהג בקיה נירו חדשה. נזק מצטבר של יותר ממיליון שקל. מהשטחים. לא רואה שמישהו יקבל פה שקל
  6. נהגתי אתמול בכביש 4 עם סובארו פורסטר 2019, רכב גנוב נכנס בי אתמול בכוונה במרדף משטרתי כדי להמשיך בבריחה והעיף אותי מהנתיב. הגנב נתפס. לקחתי פרטי הרכב והמקרה מהמשטרה. יש לי ביטוח מקיף. הרכב נלקח לתיקון. הגשתי תלונה במשטרה. פניתי לביטוח ונאמר לי שזה מול הפוליסה שלי עם כל המשמעויות של השתתפות עצמית וייקור פרמיה וכו', כי אין את מי לתבוע בגלל שמדובר בגנב שנכנס בעוד 7 רכבים ומן הסתם אין לו כיסוי ביטוחי. זה נכון? מה צריך לעשות? מתסכלת אותי הסטואציה שבה יש לי 0 אשמה במצב, ובמכירה עתידית יהיה רשום על הרכב תאונה ואותי ירידת ערך, כמו כן עלייה של הפרמיה בגין תביעה.
  7. אהלן, רכשתי סובארו פורסטר 2019 יד ראשונה פרטית. עוד 5,000 ק"מ צריך טיפול. רכשתי בסוכנות סובארו ברזילי בירושלים והם נותנים שנה וחצי אחריות על גיר ומנוע. 3 שאלות: 1.להבנתי בירושלים מדובר ביבואן סמלת, האם במידה ויש לי 20 אחוז הנחה שם, הם רשת יחד עם סובארו סמלת בפתח תקווה? או שמדובר במקומות שונים לגמרי. אני גר בראש העין ורחוק לנסוע עד ירושלים לטיפול. 2.האם יש מוסכים שהם מומחים ומומלצים לסובארו במרכז? כמו שיש את מוסך גבע שהוא מומחה לפיג'ו לטיפולים עתידיים? הבנתי שמוסך מורשה שוחט במחיר ואם ממילא תיגמר האחריות על הרכב אין לי סיבה ללכת למוסך המורשה של סמלת 3. 7,200₪ על ביטוח חובה ומקיף, וזאת הצעת המחיר הזולה ביותר שקיבלתי. זה המחירים?
  8. רכב סוזוקי ויטרה, מחיר 105,000₪ מסוזוקי, היה בליסינג של סוזוקי. עבר החלפת טמבון. שריטה קלה על הדלת. טסט עוד חודש נגמר, אמר שיעבירו את הטסט בעצמם. 4 על 4, 54,000 קמ. תוצאות בדיקה מצרף. אודה לייעוץ לפני הרכישה
  9. ואם בכל זאת רק SUV? אלו המועמדים עם גיר אוטומטי ותמורה הטובים ביותר? הגיוני במקרה הזה ללכת על סוזוקי 1.4?
  10. זה 20,000-25,000₪ שח יותר לפי בדיקה ביד 2 לצערי. אני חושב שדווקא הויטרה היא האופציה אכן הטובה יותר, כי קצת פחות בא לנו על רכב משפחתי קלאסי כמו אלנטרה או קורולה. ההאצ'בק גם כן יקר משמעותית. אני מקווה למצוא ויטרה 2021 עם 140 כוח סוס ו1.4 המנוע במחיר של 90-95 אלף. מחקירה של הדגם נראה אמין, חסכוני, בטיחותי, נוח
  11. קצת מעדיף ג'יפונים. התחלתי בכלל מפורסטר ואז ראיתי שיש תקלה ידועה בפורסטר החדשה מבחינת חוסר אמינות מנוע והשאר כשהם 4 על 4 הם סתם ג'יפונים ופחות בנויים לשטח, אז עברתי לקטגוריית ג'יפונים. גם רכבים שאינם ג'יפונים עברתי, אבל איכשהו נראה שג'יפונים זה הסגמנט הכי מגוון ושיש בו הכי הרבה מבחר אז זה התוצאות שהגעתי. שים לב שאיוניק לפחות בשנתונים המדובריםל להבנתי רובוטית ואני משריטה אישית אחרי מה שחוויתי לעולם לא קונה רובוטי יותר ולא פיג'ו. יודע שעניין ההמנעות מרובוטי מוריד הרבה רכבים עם המון מאפייני בטיחות וזולים יחסית, אבל אמינות זה הדבר שהכי קריטי לי בסיפור ולא מוכן להסתכן. יש את הגרסא ההיברידי והגרסא הלא היברידית. הלא היברידית שהיא 2016 עד 2021 להבנתי אין בה שום מערכות בטיחות אקטיביות. למרות שכשעכשיו אני מסתכל אני רואה שאותי טעיתי ובגרסא inspire לפחות כן יש מערכות בטיחות מסוימות (לדעתי בלימה אוטונומית בחירום הכי חשובה), אני צריך לבדוק לעומק כי זה נראה הרכב הכי זול בפער של מעל 10 אלף שח ומנוע ידוע ואמין
  12. שלום לכולם, אני אחרי 3 שנות סבל עם הרכב הראשון שלי - פיג'ו 301 רובוטית 2015. הוא בערך הדבר הכי גרוע שקרה לי בחיים ואני צריך אחרי ששוב חזרה לי בעיית גיר אחרי תיקונים מצטברים של 20,000₪ כנראה פשוט למכור לחלקים. בעקבות זאת מה שחשוב לי ברכב הבא הוא קודם כל אמינות. לעולם לא פיג'ו, ולעולם לא רובוטי. אני בן 28 מאורס, נסיעות ראשון עד חמישי לעבודה בערך 60 קילומטר ביום סה"כ וקצת בסופ"ש עוד נסיעות. אני רוצה רכב שיוכל גם לשמש את בת הזוג ובהסתכלות עתידית על משפחה, או לחילופין למכור אותו עוד 3-4 שנים ולקנות שוב רכב בן 3-4. כרגע מבחינת אמינות, בטיחות, אבזור ומחיר, להלן רשימת הרכבים שאני מתלבט עליהם, ואודה לעזרתכם מה עדיף מבחינת אמינות, נוחות, ואולי שמירת ערך אם אמכור בעוד 3-4 שנים: טויוטה קורולה הייבריד 2020. קיה ספורטאז 2020 2.0 סוזוקי ויטארה 2021 (140 כ"ס). קיה סלטוס 2.0 2021 ex. יונדאי טוסון 2020 2.0. נראה שכולם אותו מחיר פלוס מינוס כשמסתכלים על קילומטראז' של עד 80k. שאלת בונוס - האם הערך העתידי יורד במידה ואני הולך לאיזו ז סוכנות וקונה רכב שהיה בבעלות פרטית לפני וכעת אצל הסוכנות? נניח אם אלך למגרש סוזוקי אמין עם דירוג טוב. הערה: היתי שמח לחסוך בכסף ולהוציא 85,000₪ נניח על רכב אמין. ראיתי את יונדאי וניו פרימיום 1.6 2020 פלנטרי שאני חושש שיהיה קטן מדי וירגיש כמו יונדאי i20, ומצד שני יש לו את כל האבזור והבטיחות. ראיתי גם יונדאי אלנטרה לא היברידית 2019-2020 שגם כן משמעותית זול יותר מהשאר שהצגתי, אך אין לו אף מערכות בטיחות ואז מרגיש מבאס לשלם כל כך הרבה.
  13. היי, עברו כמעט שבועיים מאז שבגלל הנזילה מהגיר החלפתי מחזירי שמן וציריות, נראה שלא השתנה דבר ועדין יש נזילה מהגיר. אמרתי לו שממשיך לנזול והוא אמר שלא עשה שטיפה ושנשאר שמן בגשר והכל טוב לא לדאוג ושיעבור. לפני ניקיתי עם סמרטוט יבש, נראה שעדין יש אותה נזילה. זה הגיוני? VID_20230530_101025.mp4 VID_20230530_101113.mp4
  14. אכן מחזירי שמן. בטיפול עכשיו במוסך. תודה!
  15. מה המקרה הכי גרוע בנזילה מגיר מבחינת תיקון? פירוק הגיר והחלפת מחזירי שמן? ראיתי שזה עולה סביבות ה1000 שח ממקרים דומים. משער שאלך למוסך אחר ואשלם את הכסף אם זה הסדר גודל
×
×
  • תוכן חדש...