Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב כמוך, שאין מניעה בהרבה כבישים לנהוג מהר מהמהירות המותרת. נהגתי להקפיד יותר מכיוון שחששתי בעיקר מדו"ח. השימוש בWAZE מפיג את הפחד הזה (נכון זה לא 100% אבל זה נותן ביטחון) ועקב כך המהירות הממוצעת שלי בהחלט עלתה. אני שואל עם עוד אנשים נוהגים כמוני

פורסם

בשל כמות הילדים עם Waze והתראות השווא (שלוקח להן זמן להיעלם, גם אם נהגים אחרים מסמנים אותן כהתראות שווא), ממש לא הייתי מסתמך עליו.

פורסם

גם לי היתה תמיד תחושה שיש קשר לטורבו ואני מתחבט בזה כבר שנים. מנסה להסביר לעצמי למה מתוך שלושה רכבים שלי אני מוצא עצמי נוסע הרבה יותר מהר דווקא עם החלש (סיטרואן טורבו 140 כ"ס). בשני הרכבים האחרים יש יותר כוח ויש יכולת ליסוע מהר, אבל בשורה התחתונה אני נוהג בהם יותר בנחת. הטורבו כאילו מאיץ לבד מבלי שאני מגביר לחיצה על הגז, והמנוע נשמע מאד שקט. ממש חסר פידבק דרך הרגל (דוושה) או האוזן (רעש מנוע). רק שומעים שריקה חרישית, ופתאום באמצע עליה אני קולט שאני על 120 וצפונה.

פורסם

לא יודע טורבו או לא, אבל כשאני נוהג על פיג'ו 206 ידנית, מרגישים היטב את המהירות על הילוך חמישי, זה לעומת פולו אוטומטית חדשה שבקלות מגיעים ל 120+ עם 2500 סל"ד בהילוך שביעי והאוטו שקט ממש.

פורסם

אני עם מסחרי מרצדס נכה נוסע בכביש 6 150 בלי לשים לב וישר מאט , הרכב מודגש 2 טורבו אחד תומך לעליות ופתיחות.

הבעיה היא שברכב לא מרגישים מהירות בכלל עד כדי כך שאימי אמרה לי לנסוע יותר מהר כשהיתי ב 140 קמ"ש וזאת אישה שצורחת כשאני נוסע 90 קמ"ש עם הפרייוט בכביש החוף בטענה שאני "טס".

Mercedes Benz Vito V6T 3.2 2015

Chevrolet Silverado 2500HD 2014

פורסם

לכל רכב יש מהירות שיוט שונה, בעיקר פונקציה של יחסי העברה ורצועת כח שבהם הרכב משייט בצורה ״נינוחה״, כלומר מרגיש שהמנוע לא מתאמץ מדיי כדי לשהות במהירות המסויימת הזאת ומנגד הוא לא שואף להמשיך להאיץ.

בבאלנו שלנו לשעבר זה הגיע באיזור 100 קמ״ש, בסיוויק הנוכחית של הוריי סביב 120-130 קמ״ש וכן הלאה.

כפי שציינו קודם, אין קשר בין מהירות שיוט לגדישה כיוון שאם המנוע שלך ממשיך לגדוש בשיוט כנראה שיש לך תקלה שכן רכבים גודשים, בין אם טורבו או מגדש על, מכויילים כך שבשיוט לא תתבצע גדישה אלא אם רוצים להאיץ.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אף פעם לא הבנתי את הטיעון הזה של "לא מרגישים".

כל המשייטים ב-140, אתם לא רואים שאתם עוברים על פני מכוניות מהר יחסית?

אני נוסע בדרך כלל על 120-130 באלמרה (1.8, 4 הילוכים, שום מגדשים). במכוניות אחרות שיוצא לי לנהוג בהן, גודשות או לא, אני מוצא את עצמי משייט בדרך כלל אפילו לאט יותר.

בכבישים מאוד (אבל מאוד!) נטושים, אני מוצא את עצמי חורג לפעמים ממגבלת ה-130 שלי (פשוט לא נעים לנסוע באוטו הזה יותר מהר) במכוניות אחרות. הנוסחה שאני מצאתי היא שמהירות השיוט (שוב, רק בכבישים ממש נטושים, אחרת רואים את המכוניות נוסעות אחורה מהר מדי) עולה ביחס ישיר לאיכות בידוד הרעשים. לא טורבו ולא נעליים.

צביפר, איכות הכבישים בישראל סבבה לגמרי. נכון, זה לא מסלולי המראה, אבל במדינות אחרות איכות הסלילה לא הרבה יותר טובה, אם בכלל.

גם הטיעון של "בכל העולם מותר לנסוע במהירות נורמלית" הוא במקרה הטוב מנותק מהמציאות. בכל העולם (המודרני והנאור - קרי אמריקה) מותר לנסוע בדיוק 55 מייל בשעה, תבדקו כמה זה יוצא. יש כבישים שבהם אפשרו לפני כמה שנים 65 מל"ש.

באירופה אגב, לא רק שמגבלות המהירות דומות מאוד למה שיש בארץ, המהירות בפועל נמוכה משמעותית, כי האכיפה הרבה יותר אגרסיבית. בקנדה למשל (שם עדיין מצויר הפרצוף של מלכת אנגליה על הכסף) דוגלים בשיטת האכיפה הבריטית - ואני חמקתי בעור שיניי מקנס של 110 דולר על מהירות של 96 בכביש של 80. בדיוק שבוע אחרי שקיבלתי דו"ח של 192 דולר על מהירות של 82 במקום 60. אגב, שום הפחתות ושום רחמים. על הצג של הממל"ז מופיע X, זה המהירות שעליה אתה "נשפט".

מוזמן לכביש 6 \ 22 - אתה משייט ב140 ומרגיש ליפעמים האיטי ביותר בכביש ובפעם בכמה זמן יוצא לעקיפה בודדת.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

ואם בשיוט שקט עסקינן, מישהו יודע איזו מכונית הולכת ונעשית שקטה יותר (מבחינת רעש מנוע) ככל שהמהירות עולה, עד המהירות המירבית שלה ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פחד מוות? טוב שאתה לא מגזים. הבלנו לא הכי נוחה, אבל לא סוף העולם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שוב, אתה מגזים. נהגתי בבאלנו (ובליאנה, באפלאוז וכהנה שיקוצים דומים), גם במהירויות כאלה ואחרות. לא כיף גדול, ממש לא כיף האמת, אבל רחוק מלהיות מפגע בטיחותי. לא הגה ולא נעליים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ואם בשיוט שקט עסקינן, מישהו יודע איזו מכונית הולכת ונעשית שקטה יותר (מבחינת רעש מנוע) ככל שהמהירות עולה, עד המהירות המירבית שלה ?

מרצדס כלשהי \ רכב חשמלי בטר פלייס?

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תוכן חדש...