Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוניות VAG

liberfarb
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במשך רוב שנות ה-2000 תוצרת VAG היוותה את רוב המוניות בארץ, בעיקר סקודה (אם כי גם סיאט ו-VW במספרים נמוכים בהרבה).

ואצל סקודה רוב המוניות היו אוקטביה, למה אוקטביה? כי תא נוסעים דיי מרווח, מחיר דיי זול, אמינות דיי טובה, בגאז' גדול מאוד עם הטענה נוחה (מבנה נוצ'בק עם דלת חמישית).

באותה תקופה המתחרה העיקרית הייתה קיה ריו (הדור הקודם) שנלחמה על פירורים עם הפאביה.

יש גם הרבה עניין של סוכנויות, אחת הסוכנויות המצליחות למוניות היתה באותה תקופה של יהודה מזרחי בת"א, שמכר... סקודה (עקרונית תוצרת VAG, אבל בעיקר סקודות).

אגב אין לי מושג מה קורה מאז ועד היום, אבל מה שאני כן רואה זה כניסה מוצלחת של רנו, קיה, וכניסה מחודשת ומוצלחת של וולוו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אתה צריך רכב מרווח ודיזל,ליפנים אין דיזל,לצרפתים יש ולכן אתה רואה פלואנסים,כמו כן המנועים הוכיח את עצמם בזכות האוקטביה.

דיזל ליפנים יש ויש, אך לא בארץ משום מה.

פורסם

אגב אין לי מושג מה קורה מאז ועד היום, אבל מה שאני כן רואה זה כניסה מוצלחת של רנו, קיה, וכניסה מחודשת ומוצלחת של וולוו

דווקא לא ראיתי וולבו במספרים משמעותיים בתחום המוניות, יש פה ושם כמה בודדות וזהו. גם רנו אין הרבה.

יש פה ושם כמה הונדה אינסייט היברידיות, אבל עדיין שיירות של שקודה אוקטביה החדשות עובדות העיקריות בתחום המוניות ורובן כניראה 1.6TDI בגירסת האלגנס.

יש כמובן קצת קיה ריאו - איך בכלל אישרו רכב קטן וצפוף להיות מונית?

אוקטביה MK1 הייתה מאוד מוצלחת ונפוצה במוניות, היא הייתה פשוטה ואמינה מאוד. הרכב היה צפוף מאוד ליושבים מאחור.

אוקטביה החדשה חיה אחרת לחלוטין, היא מרווחת לנוסעים מקדימה ומאחור, תא מטען ענק. אבל מה רע: היא משכחת הרבה פחות טוב את נפלאות הכבישים שלנו, מתלים שלה נוקשים באופן מוגזם.

לאחרונה יש גם לא מעט מרצדס E W212 לנהגי מונית מצליחים עם הסדרים טובים. נהגים בתחילת הדרך קונים ריו, 301 ושאר אלארנטיבות זולות ולא נוחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש S40 לא מעט, וגם כמה V40, וגם קצת S60, באיזור בית שמש הם מצליחים למכור יפה.

יש גם פריוס היברידיות וגם סובארו שעברו לגפ"מ.

אף אחד לא "מאשר" רכב מסוים להיות מונית, אם תרצה אתה מוזמן לקנות איזה רכב שהיבואן יסכים למכור לך כמונית, הוא יכול להיות דיזל / בנזין / היברידי ואפילו חשמלי לחלוטין.

כמה זה כלכלי זה עניין אחר, ולא סתם רוב המוניות עם מנוע דיזל.

לאבא שלי אגב יש וולוו S40 מונית.

וזה לא בהכרח עניין של נהג בתחילת דרך / כל דבר אחר, לאבא שלי הייתה מרצדס (מוארכת) אי שם בעבר, ולאחר מכן כל מיני כולל פורד אסקורט נבלה, אוקטביה MK1 שהוחלפה ע"י אוקטביה אחרת בלופ עד הוולוו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באיזור הצפון הוולבו מאוד נדירה כמונית. אולי באמת עינין של סוכנויות רכב מסויימות שמצליחות לשווק טוב את הרכבים לנהגי מונית באיזור שלהם. אצלינו רוב המוחץ זה אוקטביות מדור החדש והקודם. עדיין יש כמה אוקטביות MK1/טור שהולכות ונכחדות ומרצדס E החדשות מידי פעם.

אפילו הייתי בזמנו אוסף סטטיסטיקה של רכבי מונית שהייתי רואה. :) יצא שעל כל 4 אוקטביות יש מונית אחת מסוג אחר: פלואנס/ריאו/301/ראפיד. לאחרונה התחילו להופיע באיזור חיפה מוניות מסוג ג'טה.

רוב מרצדסים W211 כבר עברו לידיים פרטיות וכך גם אוטקביה טור/MK1.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

באיזור בית שמש יש לרוב אוקטביות מדורות שונים, וולווים, כמה KIA, כמה ראפיד, כמה סופרב, לא מעט מרצדס C, מעט מרצדס E, קצת ג'טות ועוד קצת ירקות.

אבל הנתונים הנוכחיים הם פחות טובים כי עכשיו זה מתבסס על תצפיות שלי, הנתונים בעבר התבססו על קשר ישיר עם הנהגי מוניות ונתוני "אמת".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בבאר שבע יש גם מוניות כמו מאזדה 6 וטויוטה קורולה, סביר להניח שהקורולה רובוטית או ידנית, ואת שתיהן הסבו לגז.

למשל בבאר שבע יש ריבוי של מוניות רנו וקיה בזמן האחרון, אך יש גם לא מעט מרצדסים - בעיקר C קלאס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
דיזל ליפנים יש ויש, אך לא בארץ משום מה.

אני יודע,פעם הייתה פה קורולה דיזל לפני כמה דורות,כניראה בגלל המחיר היותר יקר לא שווה להם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...