רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
היכן ניתן למצוא דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת Big_White, -
- 11 תגובות
- 16.9 אלף צפיות
לפי ספר רכב, קיבולת מיכל הדלק היא 55 ליטר. כבר מספר תדלוקים אני ממלא מיכל שלם (כלומר מתדלק כשמחשב דרך מראה שנותר מרחק של 10 ק"מ או פחות עד התדלוק בלבד) אבל לא הצלחתי למלא יותר מ 45.5 ליטר. יש רזרבה של 10 ליטר? הק"מ ש"נשאר לנסוע" לפי המחשב דרך לא קשור למציאות? מחשב דרך מזייף?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להזמין את החלק הזה: http://www.ebay.com/itm/Complete-Power-Steering-Rack-and-Pinion-USA-Made-Assembly-2-New-Outer-Tie-Rods-/171272744288?#shpCntId מותר להביא את החלק הזה לארץ ?
הודעה אחרונה מאת yoelb00, -
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
לקסוס שחררה שתי תמונות שמציגות מספר סמ"רים בודדים של מה שהיא מכנה "מכונית F חדשה שתרחיב את ארוות הדגמים". אנחנו יודעים, שמה שלקסוס באמת רוצה להגיד זה "יש לה V8 עם 557 כוחות סוס והיא אוהבת לאכול גרמניות לארוחת בוקר". מה אתם חושבים, יש לנו מועמדת חדשה לתואר "מכונית הסאלון האולטימטיבית" או שגם היא, כמו ה-IS-F שבאה לפניה, תיעלם בקול ענות חלושה? לכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברים, לילה טוב. שאלה לאחר דיון לא קצר בכלל בנושא עם כמה חברים. לצורך העניין, נניח אני עכשיו ברגע זה נוהג ברכב, הרכב לא שלי ולא רשום על שמי, השאלתי נניח מחבר. שוטר עוצר אותי, בודק רישיונות, ומגלה שלרכב אין טסט. האם אני כנהג, שלא בעל הרכב, רק נהגתי בו (כחוק לצורך הדיון), האם אני נענש/מקבל קנס/שלילה/זימון למשפט? או שזו אחריות בעל הרכב? לפי המידע ברשת, האחריות חלה על בעל הרכב בלבד, כלומר אני כנהג יוצא נקי ותמים לחלוטין כי "בכלל לא ידעתי שאין טסט לרכב" (אלא אם בעל הרכב הוכיח שנקט באמצעים מספקים על מנת למנוע נהיגה ברכב, ואז האשמה היא על הנהג.) מה דעתכם? זה באמת דיון עקרוני, בנוסף מצורפת לזה התערבות שמאוד תשמח אותי לזכות בה. **אני אמרתי שהאחריות…
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
שלום לכולם. רכשתי השנה קאיה פיקנטו 2014 ידנית (1000 סמ"ק). בנתוני היצרן צריכת הדלק של הרכב הינה 1/20. כמובן שאלו נתונים מזויפים, כי יצרני הרכב משתמשים בעת מדידת צריכת הדלק, בכביש מיוחד, גלגלים חסכני דלק ועוד מספר תנאים, על מנת להציג נתוני צריכת דלק טובים. לכן. פניתי לאתר KML, אתר המתיימר בין השאר להציג נתוני אמת על פי בדיקתו. שם ראיתי שצריכת הדלק של הקאיה היא 1/17 בנסיעה בינעירונית (!!). לאחר כמה וכמה בדיקות שלי..הרכב שלי עושה 1/12.. חשוב לציין שאני לא מושך הילוכים, נוסע על איזור ה100 קמ"ש, והנסיעות שלי הם בינעירוניות {פתח תקווה-תל אביב כמעט כל יום}. אני מתחזק את האוטו תמיד, ממלא דלק בזמן ואוויר בגלגלים. ועכשיו לש…
הודעה אחרונה מאת lior_haroni, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כמה הקדמות: [ספוילר] אין מד חום מנוע! אין גם נורה, אגב, וזה די מביך. למר Mjko: כל הנאמר הנו על דעתי בלבד. לא נעזרתי בבוחנים חיצוניים (כולם הציעו לי לילך ולבצע מעשה תשמיש), לא הלכתי לקרוא שוב מבחני דרכים ישנים, לא חיפשתי בגוגל Chris Harris + Spark 1.0 וכיו"ב. ולגופו של עניין: אחד היתרונות בלהיות בעלים של אלפא מזדקנת הוא ההזדמנויות הנקרות בדרכך מדי כמה זמן לבחון מכוניות אחרות, בד"כ מהשכרה, שלאו דווקא היית מגיע אליהן או נוהג בהן באם היית בעלים של, נגיד, סיוויק 2008 . כך, באדיבותו של חיישן קראנק שהחזיר נשמתו לבורא, מצאתי את עצמי שם פעמיי לחברת ההשכרה הקרובה אל המקום בו הוריד אותי הגרריסט ויוצא משם עם ספארק ידנית כסופה. כמו שלי, רק מקווצת משהו ועם חצ…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה למבינים. חבר חוזר לארץ אחרי למעלה מ10 שנים בארה"ב ומגיע לו להביא רכב ביבוא בהנחה של תושב חוזר. האם הוא יכול להביא גם רכב משומש שיזכה לאותה הקלה במיסים או רק חדש?
הודעה אחרונה מאת מוטורקאר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
האם מישהו שהוא לא בעל הרכב יכול לעשות טסט מבלי שיהיה לו יפוי כוח?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 68 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
Cassino takes first step towards production Alfa Romeo Giulia as we speak, מתבצעות הכנות ברחבי איטליה לקראת תחילת הייצור של הג'וליה. במפעל קסינו, אשר ייצר עד כה את הג'ולייטה, דלתא ובראבו נעשים שינויים לקראת הג'וליה. במהלך חודש יולי לא היה ייצור של דלתא או בראבו וייצור הג'ולייטה מועבר בהדרגה לאיזור שייצר פעם את הכרומה. בנוסף, נאמר כי כבר לקראת סוף השנה הנוכחית אנחנו צפויים לראות תמונות ריגול של רכבי ניסוי (ג'וליה). כמו כן, נחתמה עסקה עם חברת OMR הממוקמת בברשיה, לומברדיה. החברה עוסקת בייצור רכיבי הייטק מאלומיניום ובין שותפיה העסקיים נמנים חברות כגון: VAG (על זרועותיה), פרארי ומזראטי.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
http://www.express.co.uk/news/showbiz/539963/James-Bond-Aston-Martin-Fiat-500 היו שנים, בהם כל חובב רכב היה מחכה ליציאת סרט חדש בכיכובו של 007. האסטונים, הלוטוס אספרי, האלפא GTV6 ושאר ממתקים מוטוריים - ורצוי בסצינת מרדפים לוהטת - היו חלק מהנאתנו מהתחביב, ביחוד באותן שנים רחוקות בהן כבישי ישראל היו משמימים כמו סובארו 1300DL לבנה. השנים חלפו, בונד הפך ממאצ'ו מחוייט למטרוסקסואל מצולק ובסרטו הבא, בסצנה שתצולם ברומא, יצטייד בפיאט 500. כעת כל שנותר לתהות הוא איזה שימוש שיווקי יערכו FCA בהשקעה שלהם ב-product placement ואילו מהדורות מיוחדות יצאו; טריבוטו 007? אדיציונה ספייה(SPIA)? בי ג'י בונד? נראה לי שהבאים בתור יהיו טויוטה עם הטנדר שלהם - ואתם יכולים לנ…
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
האם יש בארץ פיג'ו 407 קופה? היה יבוא סדיר?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 97 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
המגזין הגרמני Auto-Motor-und-Sport לקח את האאודי S1 למבחן מקיף. עבדכם הלא נאמן החליט לתרגם את הכתבה מגרמנית לעברית לרווחת קוראי הפורום. הצרפתים אומרים על תרגום: "אם נאמן אז לא יפה, ואם יפה – לא נאמן", אז ברשותכם אני לוקח לעצמי חירויות מסוימות בעת התרגום. אאודי S1 ב"סופר מבחן" | סקירה חגיגה טכנולוגית חסרת תועלת ברכב קטן הצבע מהווה סימן אזהרה: זהירות! הנה אני באה, זוזו הצידה. לאור גודלה אפקט ההגעה נראה יומרני, אך לא לגמרי ללא ביסוס: לאאודי S1 יש לב חזק. גיתה כתב שכל תיאוריה היא אפורה (בניגוד למציאות הברורה) וכך גם האספלט של טבעת נורבורג - שם האאודי לא מצליחה להבריק. דבר אחד צריך להאמר: יחסית לגודלה יש לה אף גדול. ואז עוד השם שניתן לה, S1 - האם…
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מדובר במיזם חדש יחסית של כלמוביל לשידוך/תיווך בין מוכרים לקונים של רכב פרטי מיד ראשונה במצב מצוין. יש לציין שהמיצוב השתנה ממש בזמן האחרון, מסוכנות שמוכרת רכבים שנמצאים אצלה (מכלמוביל טרייד-אין) לסוכנות שמבצעת תיווך. איך הגעתי לזה? רדפה אחרי איזו נציגה שלהם שכל יום התקשרה והסבירה כמה זה טוב וזול. אמרה שאני צריך לבוא לחצי שעה אליהם, הם יבדקו את האוטו וישימו מודעה שלו אצלם במשרד וגם באתר, וכאשר יגיע קונה רציני אז יסגרו איתו ורק אז יפגישו בינינו. המחיר הוא 1.5% ממחיר המכירה (והשבוע עלה ל- 2.5%). זה אמור לחסוך לי זמן והטרדות של מתעניינים לא רציניים. נשמע לי מתאים מאד, כי הרכב שלי מאד שמור ואין לי כוח להתעסק עם פנסיונרים שמחפשים רכב לבת שלהם (אני רציני, שניים כאלו שרפו לי שעו…
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אם אירן העבירה 3.5 מיליון רכבים להשתמש בגז, ברזיל 1.75 מיליון, ארגנטינה 2.28 מיליון, איטליה 820K - איך זה שבישראל אף אחד בממשלה לא מעלה חזון שלפיו תהיה תשתית שתאפשר לכל או לרוב המכוניות בארץ להיות מונעות בגז טבעי ? http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_gas_vehicle#Implementation נראה שהפוליטיקאים נפלו לידי תשובה ושעוד כמה מצמוצי עיניים ילדינו יגלו שמרבצי הגז התרוקנו ונשלחו למדינות זרות, כך שבשורה התחתונה טייקון אחד יתעשר ומדינה שלמה תחזור לייבא נפט ביוקר
הודעה אחרונה מאת Stone, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לקנות קיה פיקנטו אוטומטית כרכב שני. נתקלתי בקישור במספר קישורים המדברים על כך שהפיקנטו עברה שדרוג קוסמטי, שינוי במנועים, בידוד רעשים, ושינוי בתא הנהג. להלן הקישור הרציני ביותר הכולל השוואה בין הדגם היוצא לנכנס: http://indianautosblog.com/2013/08/2014-kia-morning-korea-92442 סוכנויות הרכב מסיבות מובנות, לא יאשרו אם זה נכון או לא כדי לא לפגוע במכירות, השאלה שלי היא האם מישהו יודע האם יש פיקנטו חדשה שתגיע ב2015? אני ממש מתלבט אם לקנות פיקנטו כעת או להמתין. תודה רבה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת p_306_m, -
-
אני חיפשתי בכלל פיג׳ו 206xs או 307 ידנית. המבחר היה מצומצם והרכבים שבדקתי היו במצב לא משהו, אז התחלתי לפזול לכיוונים אחרים עד שיום אחד התפרסמה מודעה לגולף ידנית עם קילומטראז׳ נמוך יחסית ויד 2. לאחר כשבוע שדיברתי עם בעלי הרכב מדי כמה ימים נסעתי לראות את הרכב, הרכב היה במצב מצויין והוחלט לקחת אותו לבדיקה ביום ראשון על הבוקר. הבדיקה יצאה יחסית נקייה, סגרנו על מחיר עם בעל הרכב ונסענו לדואר לעשות העברת בעלות, אך כמובן שפה הכל השתבש והרכב נתקע בדרך לדואר, לא משהו גדול רק שטאנגה שהתנתקה, כנראה שיחקו איתה בבדיקה... לא נורא לאחר מספר ימים הרכב תוקן וקיבלתי אותו סוף סוף. סליחה על ההקדמה הארוכה, עכשיו לרשמים מהאוטו: הגולף היא הרכב הראשון שלי, אני נהג חדש אז נסיון רב אין …
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 4 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
מיצובישי לנסר 2006. כשמסובבים את המפתח ויש חשמל באוטו המאוררים של הרדיאטור והמזגן מתחילים להיסתובב ולא מפסיקים. גם כשהמנוע קר לחלוטין. מכונאי בדק ואמר שזה לא הטרמוסטט אלא בעיה חשמלית היתי אצל חשמלאי שבדק וניסה כל מיני דברים ואמר שאין מנוס וחיבים להחליף איזשהו כרטיס פיקוד חשמלי שאמור לעלות כ 700שח. האם זה נשמע הגיוני? יש לכם עצות? תודה
הודעה אחרונה מאת omer-yami, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1897/%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%AA-/%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%98---%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA קריאה נעימה ושבוע טוב !
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, יש לי אפשרות לרכוש מיצובישי ספייס סטאר ידנית 11\2013 עם 4500 ק"מ במחיר 40000 ש"ח. מה אתם אומרים על כדאיות העיסקה ? רכב ממישהו שאני מכיר, ללא תאונות או בעיות עד עכשיו. מחיר טוב?? רכב טוב ?? ישמש אותי לנסיעות יומ יומיות מנתניה לרעננה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 432 צפיות
שלום, מקווה שזה בסדר לפרסם כאן הודעה כזו. אני מחפש המלצה למורה נהיגה או בית ספר לנהיגה באזור ר"ג, אני חדש כאן ככה שלא מכיר את האזור. מבירור שעשיתי מול מספר מורים קיבלתי את הרושם שהמחיר לשיעור הוא 130 ש"ח לאוטומט (וזה מה שאני מעוניין), קיבלתי גם הצעה ל-21 שיעורים בני 60 דק' כל אחד ושני טסטסים חיצונים ב-3,700 ש"ח אני לא מצליח כל כך להבין האם השיעור הוא 40 דק' או 30 דק'? אשמח לכל המלצה או תובנה שיש לכם בעניין. תודה.
הודעה אחרונה מאת alex_188, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 99 תגובות
- 12 אלף צפיות
אחי הצעיר יותר החליט להתקדם ולמכור את המרצדס שלו בת ה-3 שנים, לטובת 2 אופציות: סקודה סופרב כ"ס2.0L 200 או ניסן אלטימה 2.5L הגירסה המפוארת{עור, גג ועוד...}. לאחר שהיה בחו"ל ונסע על הרכב, חזר, ורציתי לעזור לו לסגור את העיסקה הזו. יש לציין שהיה די נעול על הניסאן. למרות שלאחר נסיעת המבחן בסופרב היה די המום מהכוח העצום שיש לרכב הזה. הוא אהב יותר את העיצוב הפנימי דווקא של הניסאן. אלה ש... בסך הכל רצה לדעת מחיר. לא כזה מסובך נכון? מסתבר שב"קרסו" חושבים אחרת. לאחר שיחה של 20 דקות עם נציגת מכירות, {לא אחת שמקבלת הודעות כן?}, היא סירבה לגלות לנו, ולי, את הסוד הכל כך שמור של החברה. מדובר ב"כור אטומי נוסף"? ממש לא. זה בסך הכל שאלה פשוטה: "-כמה עולה הרכב, בלי טרייד, בלי …
הודעה אחרונה מאת mogo, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, היום שמתי לב שישנם נקודות חלודה על הצבע בסקודה פאביה 2012. הדבר נראה לי חריג לרכב שעוד לא 3 שנים על הכביש. רציתי להתייעץ איתכם מה הנהלים של סקודה בעניין הזה? מה אפשר לעשות? מצורפות תמונות. אשמח לעזרכתם, אריאל
הודעה אחרונה מאת donker, -
-
- 1 תגובות
- 841 צפיות
סרטון שיגואר ולנד רובר שיחררו, מזכיר את טכנולוגיית ה" " שהם הציגו בלנד רובר- דיסקברי: נראה מרשים. זה בכלל מציאותי?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- עוקב אחד
- 93 תגובות
- 30.2 אלף צפיות
שלום לכל המומחים, רכשתי מאזדה 6 2008 עברתי בדיקה במכון רישוי היו כמה ליקויים קטנים יחד עם זאת 2 דברים שאני זקוק לעזרתכם 1. כסא נהג רופף- התגלה בבדיקה וחייב התייחסות להבנתי קיימת תקלה חוזרת של כסא נהג רופף במודל 2008, מה לעשות? 2.חומר סיכה דביק ומציק על הדשבורד בצד המושב ליד הנהג, המוכר טוען שחשב שזה מספריי של שטיפת הרכב, אבל לאחר בדיקה זה חומר מוזר שלא ממש יורד עם מטלית לחה, ומוציא צבע שחור כמו גריז. זה ממש מטריד והשאלה כיצד ניתן לטפל בהסרה של חומר זה תודה מראש לעונים !!!!
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם , הבנתי שבסקודה אוקטביה 1.2 ambition אין חיישני רוורס ואין מצלמת רוורס כמו כן אין שם gps. זה קצת מוזר כי לרכב מדרגה כזו נראה לי שאמור להיות. האם יש אפשרות לעשות Mirror לפלאפון בצורה כלשהי ? כלומר להשתמש בתכנות שיש לי על הפלאפון כמן waze ולראות אותם במסך המובנה של המכונית ?
הודעה אחרונה מאת IdoCuper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
[השרשור הקודם נסגר - אפשר להעביר לשם] חייב להודות שממש משמח להגיע הביתה ולראות הזמנה למסיבת סילבסטר, בארקה בנמל ת"א, מבית אלפא/סמל"ת. אפשר להתווכח על התכנים (קרן פלס...), אבל אין ספק שזה יבואן שיודע להשקיע. ברור שזה מגולם בעלות, אבל איזה עוד יבואן עושה ללקוחות הקיימים שלו אירועים כמה פעמים בשנה, ושולח מתנות מידי פעם? עוד דוגמה נחמדה היא היחס שקיבלתי כשהגעתי עם הילדה הקטנה ליום מכירות, אפילו שלא קניתי בסוף. גם אני וגם הילדה קיבלנו יחס מקסים, ותשומת לב. נכון, הכל הוא מכירתי, אבל ביחס למה שקורה אצל יבואנים אחרים - באלפא פשוט כיף לבקר - ולקנות. ואם זה נדמה ש"קונים" אותי בפיצ'פקעס, so be it. אני ער ליתרונות של הג'ולייטה שלי (אתמול חזרתי מאוחר מהעבודה, היה כיף בסיב…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.geektime.co.il/engie-startup/ בשורה באמת משמחת לחובבי הרכב - ניתור תקלות מגיע גם לחובב הרכב החובבן! "כדי להתחיל להשתמש בשירות, עליכם להוריד את האפליקציה שזמינה כרגע רק למשתמשי אנדרואיד, להירשם ולהכניס את הכתובת למשלוח של רכיב הניטור. לאחר שתקבלו בדואר את הרכיב, תוכלו להתחיל להשתמש בשירות".
הודעה אחרונה מאת vitek15, -
שלום, אני מחפש להשכיר רכב, בעל שנתיים וחצי רשיון ועוד מעט בן 21, רוב החברות דורשות לפחות שנתיים רשיון - לא בעיה. אבל מינימום גיל של 21. אני עדיין לא 21 האם אתם מכירים חברה שמוכנה להשכיר? ומה המחירים? תודה
הודעה אחרונה מאת yuda_hay, -
- 13 תגובות
- 39.2 אלף צפיות
שלום! האם אמא שלי יכולה להוסיף את שמי לבעלות של הרכב מבלי להוסיף יד נוספת על הרכב..?
הודעה אחרונה מאת blackpolo,