רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.themarker.com/dynamo/1.2499198 זה דבר חדש, או משהו שקורה תכל'ס כל הזמן? יכול למסביר לאן נעלמות ליסינגומטיות בנות 6 אחרי 200000 ק"מ מעניין אם פרטיים יוכלו לעשות זאת, או שזה יהיה ניקויי מגרשים של עסקי רכב כאלה ואחרים.
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
-
bardahl products
מאת BOGO- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, האם מישהו מכיר את החברה זאת ואת מוצריה , כמו כן האם ניתן לרכוש אותם בארץ ? http://www.bardahl.com
הודעה אחרונה מאת hezi2155, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
http://www.israelhayom.co.il/article/237699 להערכתי - יירד בערך ב-35-40 אגורות, למרות שבכתבה מופיע עד 47. ותודה לאופ"ק...
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- 0 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
הי ראיתי שבאתר משרד התחבורה יש אפשרות לעשות הורדת רכב מהכביש באמצעות טופס מכוון 'בקשה לביטול רישיון רכב' (כאן). כאשר התחלתי למלא אותו לא הבנתי מה אני אמור לרשום ב'פרטי המבקש נציג התאגיד'. מישהו יודע אם אפשר לעשות את זה דרך האינטרנט או שאני חייב ללכת למשרד התחבורה ולהתייבש שם 3 שעות בתור? תודה
הודעה אחרונה מאת grim, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 92 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
מתוך עמוד הפייסבוק של ישראל כץ: שר התחבורה, ישראל כץ, נפגש עם ציון ברוך, ובפגישה ביניהם מר ברוך העלה בפניו שלדעתו מספר הרישוי צריך להיות אישי לכל אדם, בדיוק כמו בארה"ב, ושצבעה של לוחית הרישוי ישונה מצהוב לכחול-לבן, צבעי דגל ישראל. השר אמר שיבדוק את העניין ברצינות. מזל שיש את ציון ברוך כדי לומר לשר דברים כאלה. פשוט אף אחד לא חשב על זה קודם בארץ. מעניין תוך כמה זמן הוא שכח בכלל שהוא דיבר איתו. אני מהמר על 2 וחצי דקות.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, ברשתוי רכב מסוג הונדה סיוויק שנת 2014, שנקנתה לפני שנה. הרכב נקנה בהנחת מכס לנכים במוגבלות בעלי ניידות, ככה שרק אני יכול לנסוע ברכב. חשבתי עם פיתרון להשאיר את הרכב לאחותי אבל זה עדיין לא מסתדר מסיבה שזה הליך מורכב מול ביטוח לאומי. התכנון שלי ביניתיים זה להשאיר את הרכב בחניה לתקופה של 3 חודשים ואז לחזור לארץ. האם לערכתכם יכול להיגרם נזק במידה ואני משאיר את הרכב בחניה? אני מתכוון לכסות אותו עם בד לבן מותאם לרכב, יש לי חניה ממש פינתית בכניסה לבנין שהיא שלי. האם לא לנקות את הרכב תקופה של שלושה חודשים ולא להתניע אותו היה תקין? האם ישנו מקום שניתן לשמור את הרכב והם ידאגו לטיפול בו? ביטוח אני ישאיר כמובן. מה דעתכם? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 6 תגובות
- 815 צפיות
היי! עוד מאט אני רוכש רכב חדש, סיאט איביזה FR SC (: רציתי לדעת איך אני יכול לברר באינטרנט אם יש איזשהוא ריקול... או עדכון תוכנה? אני שואל זאת מכיוון שפעם שרכשתי רכב חדש, רק שבאתי לבצע טיפול ראשון עידכנו אותי שיש עדכון תוכנה לרכב. אגב, ברכב הקודם שלי האורות חנייה דלקו באופן קבוע, משהוא שמאוד לא אהבתי. איך אני יכול לבטל את הדבר הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת rotem1322, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
של שנת 2012-2011 ככה
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
היום מ- Ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4595968,00.html מס' הדוחות עלה אך מס' התאונות עלה גם כן.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 0 תגובות
- 618 צפיות
יש אתר שמוכן לשלוח חלקי חילוף למאזדה שלכם *בחינם* לכל פינה בעולם עד יום שני הקרוב: http://parts.arlingtonmazda.com מומלץ בחום להצטייד בחלקי חילוף ותחזוקה חשובים לרכב, למשל: * דברים שידועים כבעייתיים ברכב שלכם (משאבת קלאץ', מיכל איבוי, וכד') * חלקים מתכלים (רפידות ברקסים וכד') * חלקים שצריך להחליף בטיפול הקרוב (פילטר אוויר\שמן, שמן מנוע\גיר\דיפרנציאל, וכד') המחיר הוא לרוב חצי עד עשירית מהמחיר שתאלצו לשלם בארץ. מקסימום תמיד אפשר למכור אותם כחדשים אם לא היה לכם שימוש בהם.
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בכוונתי לייבא רכב היברידי מסוג Toyota Camry/le. האם הרכב מהסוג הנ״ל נמצא בקטגוריות הרכבים ההיברידיים הזכאים להקלות במס כרכב בדרגת זיהום 2 ? האם נכה צה״ל זכאי להקלות מכס גם על רכב היברידי מהסוג הזה ? תודה על התשובה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 22.7 אלף צפיות
שלום. רציתי לשתף אותכם בחוויה שעברתי כשביקשתי לעבור טסט, ביום שבת האחרון, בטסט אפק. רכב המדובר הוא לאון 4 שנת 2002 (עם מערכת הנעה 4×4 לא קבוע-הלדקס, רכב זהה מכאנית לאודי טי טי קאוטרו), מקורי לחלוטין. לאחר בדיקה על רמפה, הבוחן תאן שרכב עבר הסבה מ4×2 ל4×4 מכיוון שרשום ברשיון הרכב 4×2. לאחר בדיקתי של העניין, לרוב בעלי רכבים של הקונצרן עם מערכת קווטרו/הלדקס בארץ רשום ברשיון 4×2. בנוסף הבוחן רשם שהרכב עבר הנמכה, כלומר הקפיצים מקוריים הוחלפו למשופרים. נסיתי לדבר עם הבוחנים ולשכנע שרכב הוא מקורי אבל כלום, אין עם מי לדבר. נאמר לי שעלי להגיע ביום ראשון, כשהבוחן ראשי נמצא שם ושהוא יבדוק את הרכב. כששאלתי את הבוחן שבדק את הרכב, על סמך מה הוא קובע שהרכב מונמך, הוא ענה לי "ע…
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כשאני מדליק את המזגן על חום ברכב, השמשה הקדמית מתמלא באדים. זה מכריח אותי ללחוץ על כפתור במזגן שמכוון לשמשה והוא מפעיל מדחס. למרות שהצג אומר שאני על הטמפרטורה הכי גבוה, ברגע שהמזגן נכנס לפעולה ניהיה ממש קר. זה תקין?? ברכב בלי בקרת אקלים מפוצלת (אבל עם בקרת אקלים רגילה), יש דרך כלשהיא להנות משתי העולמות?? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת ORrrr, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן. אתר דה-מרקר עורך סקר שמתיימר להיות חכמת ההמונים. מתוך ויקיפדיה: רעיון "חכמת ההמונים" גורס שחכמתו של ההמון גדולה, בתנאים מסוימים, מחכמתו של המומחה היחיד. על פי רעיון זה, שקלול התשובות שתפיק קבוצה גדולה של אנשים שאינם מתואמים ביניהם יהיה כמעט תמיד מדויק יותר מהתשובה הטובה והמלומדת שיפיק מומחה עצמאי. עיקרון זה הודגם באוכלוסיות שונות ובניסויים מתחומי חיים שונים. האתר בחר את 10 הרכבים בסגמנט המשפחתיות הנמכרות ביותר בארץ ועורך סקר בנוגע לחמישה קריטריונים מרכזיים: 1. חסכוניות. 2. נוחות הנסיעה. 3. ביצועים. 4. אמינות. 5. סחירות. הרכבים שנבחרו הם: אופל אסטרה ברלינה, סובארו אימפרזה (2013 ומעלה), סקודה אוקטביה, פורד פוקוס (2013 ומעלה) טויטה קו…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
- 14 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן, אמנם עוד יש זמן רב ללידה, אבל רכשתי בחודש שעבר סיאט איביזה FR. כעת כשאנחנו מתחילים לחשוב על כל דבר כ-"האם מתאים לתאומים?", הגענו לרכב, ושאלנו את עצמנו, האם תא המטען שלו גדול עבור עגלת תאומים? האמת היא שאין לי מושג קלוש בעגלות, אז אני לא יודע אפילו איך להתחיל לחשוב על זה. האם יש עגלות רגילות ועגלות קומפקטיות? ובמקרה שכן, האם הקומפקטיות פחות טובות או עולות יותר? אני כמובן אשמח לכאלה עם ניסיון. תודה!
הודעה אחרונה מאת IdoCuper, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
אהלן, אני מעוניין לקנות פולקסוואגן טרנספורטר משנת ~1970, בתור הרכב הראשון שלי, לשם כך רציתי לדעת האם צריך סוג רישיון מיוחד עבורו? מאיזה גיל אפשר לנהוג ברכב מסוג זה? תודה מראש (:
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, קניתי מראה מאיביי גרמניה (זכוכית בלבד), וקיבלתי אותה שבורה. האמת שמחירה ממש ממש לא גבוהה, כך שזה לא קריטי, אבל רציתי לדעת האם יש מה לעשות? מדובר במוכר פרטי, שאין לו מלאי של חלקים, והוא ארז את המראה בצורה טובה, כך שאין לי טענות כלפיו, אך בכל זאת נשברה (עטף אותה בקרטונים, קלקרים ושקית עם בועות אוויר). דיברתי איתו לשאול אם יש אחריות, ואמר לי שלא, ו... זהו. האם יש עוד למי לפנות לפי דעתכם, או לשחרר מהנושא?
הודעה אחרונה מאת the1wave, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש בושינגים של פאוורפלקס לוולוו 850 האם יש בארץ יבואן?
הודעה אחרונה מאת Big_White, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 787 צפיות
צהריים טובים, לצערי הרב שחכתי לחדש את הרישיון נהיגה, כרגע יש בידי את הכרטיס פלסטיק (לא תקף כבר שבועיים), ומסמך תשלום איגרת רשיון נהיגה (190 ש"ח) . נכנסתי לאתר הנ"ל - http://ecom.gov.il/Voucher/InputPage.aspx?vid=209 ומידה ואשלם את הרישיון דרך האשראי - האם יש דרך לקבל את הרישיון הזמני מנייר "על המקום" ? (כמו המכונות שבמשרד הרישיוי שמעבירים שם כרטיס, או אצל הפקידה ברישוי) לגבי תשלום דרך הבנק - האם החתימה של הבנק תהפוך את המסמך שבידי לרישיון תקף לנהיגה? תודה
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש לי רכב ישן שאני רוצה להיפטר ממנו. כרגע הוא לא במצב נסיעה אבל למעט מכלול אחד כל הרכב תקין. בעיקרון חבל, מי שהיה מתקן אותו היה מקבל רכב טוב באפס עלות. רוב המתקשרים באופן טבעי הם סוחרים שמוכנים לשלם כמה מאות ש"ח אבל לא מוכנים לעשות העברת בעלות אפילו תמורת הורדה במחיר ומתעקשים שאני אוריד אותו מהכביש, ולכן עולה חשש כבד לגבי הכוונות שלהם, וממש אין לי רצון להיקרא לתחנת משטרה לחקירה אחרי שהרכב שלי שהורד מהכביש היה מעורב במשהו בעייתי. בדרך גם היו שניים שכן היו מוכנים לעשות אבל ההתנהלות שלהם גם כן הייתה מאוד מפוקפקת ובסוף לא יצא לפועל. כרגע אני במצב שאני רק רוצה להיפטר מהרכב, כבר נגמר לו הטסט בתחילת החודש, וכדי לנייד אותו צריך גרר. האם ישנם מגרשים "מסודרים" …
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
מצרף קישור למאמר שלי לגבי ראייה ונהיגה שפורסם ב"וואלה". מדובר בנושא מאוד רחב שיש לו הרבה אספקטים שלא נתנו לי לגעת בהם בכתבה עצמה ,אבל בהמשך נעשה עוד כתבה על מחלות עיניים והשפעה שלהן על הראייה והבטיחות בנהיגה,כמו כן זמן תגובה שמהווה פקטור רציני במניעת תאונות ומושפע מחדות הראייה של הנהג וגיל הנהג. נושא מאוד מעניין ורחב אני חייב להוסיף בנימה אישית . אז כחובב רכב וכאופטומטריסט הצלחתי למוצא נקודת השקה . אשמח לענות במידה ויש שאלות .http://healthy.walla.co.il/item/2805386
הודעה אחרונה מאת zivco80, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני ממש לא מתכוון לקנות אחת מהן בקרוב, ובגלל זה לא פתחתי את הדיון בפורום יעוץ. מעניין אותי לדעת מה ההבדלים בין הרכבים... גם ה GTI וגם ה S1 מתומחרות בסביבות ה 220-230K, אבל על פי כל מדד שאני מסתכל, ה S1 פשוט משמעותית טובה יותר, הן במותג, באבזור, מראה חיצוני... אני מפספס משהו ?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
לא מזמן נתקלתי בבשרת שיוט ברכב שנקראת "בקרת שיוט אדפטיבית" מה זה אומר אדפטיבית ומה ההבדל בינה לבקרת שיוט רגילה? תודה.
הודעה אחרונה מאת kost, -
-
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אם נניח אני מחתים מלווה והוא לא עומד בכל הקריטריונים, הם בודקים את זה?
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
סקודה ראפיד ספייסבק מושקת היום בישראל עם רמת גימור גבוהה למדי ותג מחיר שכנראה יעשה כאב ראש לא קטן לכמה האצ'בקים משפחתיות מסורתיות. שלכם עם מנוע 1.4 TSI עם 122 כ"ס ותיבת DSG7 תמורת 120,000 ש"ח, אבל רק עד סוף השנה. אחר כך המחיר יעלה ל-122,000 ש"ח. כל הפרטים ומפרט טכני כאן: סקודה ראפיד ספייסבק בישראל
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
נפלה לידי ההזדמנות לסיבוב של בערך יום על הפיקסו החדשה. אנחנו משפחה גדולה. מיניואן זאת האפשרות היחידה שלנו להתנייד ברחבי הארץ. בשנים האחרונות עברו תחת ידי כמעט כל המיניואנים והואנים הקיימים בשוק ולומר את האמת, האחרון שבהם, פורד SMAX - נתן לי את התחושה שאין לו תחליף. עד כדי כך, שעכשיו כשמגיע מועד ההחלפה שלו - אני מתלבט אם להשאר איתו לעוד קצת זמן. כבר בפרסומים הראשונים של הפיקאסו החדשה, האצבעות התחילו לגרד. מאד הסתקרנתי למרות שהייתי די פסימי. הפיקסו קצרה משמעותית מהפורד, ולפחות על הנייר אמורה להיות צפופה יותר. כשראיתי את הרכב, לא הופתעתי. אכן, רכב קטן...לפחות מבחוץ. ההפתעה הגיעה כשפתחתי את הדלת והעפתי מבט לאחור. הרכב גדול! 7 מושבים מרווחים, נפרדי…
הודעה אחרונה מאת usafun, -
-
ולמה הדיון? היום קמתי בבוקר כרגיל, הלכתי לאוטו נכנסתי ונסעתי להנאתי (מזדה 3 האצ'בק) בזמן הנסיעה התחלתי להרגיש ריח של אוכל!! פתח לי את התיאבון ממש!! ואז התחלתי לראות אם יש אוכל בסביביתי או שאולי שכחתי אוכל באוטו. הגעתי לעבודה העמדתי את הרכב!! והריח ניהיה חזק יותר!!!!!!!! פתחתי את מכסה המנוע ומה גיליתי על המכסה מנוע!?!? בורקס!!!!!!!!!!!!!!!!!! כן כן בורקס!!!!! עכשיו השאלה הכי גדולה !! איך הבורקס הגיעה לשם?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!? האוטו רק שלי אף אחד לא נוסע אליו לא נתתי את המפתח לאף אחד!!!!!!!!!!! פשוט הזוי!!!!! ולא לא אכלתי בורקס!! קיצר משהו הזוי!!!!!!!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת liav12, -
היום ואתמול במהלך מזג האוויר הסוער מלאתי אוויר בצמיגי הרכב + האופנוע שמתי לב שהלחץ ירד באופן משמעותי (הטמפרטורה הייתה כ13 מעלות צלזיוס) - ברכב מצאתי ב4 מציגים 24 PSI במקום 32 - באופנוע כנל במקום 36 בקידמי היו לי 24 - באחורי גם היה לחץ נמוך באופן משמעותי בשבוע הבא יתחמם חזרה ל 25 מעלות והלחץ יעלה מעבר לנדרש, מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת 666pluto, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 16.3 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי לאחרונה קיה ריאו והוא כרגע על מצב eco , הרכב גם ככה די כבד וחשבתי לבטל את המצב הeco כי אני גם ככה לא נוסע הרבה. מה מצב הeco עושה בפועל? ומה ביטולו יגרום?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 310 אורחים (הצג רשימה מלאה)