רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום בבוקר קיבלתי התראה של לחץ אוויר נמוך באחד מצמיגי הפיג'ו 208 שלי. שמתי לב שנכנס בורג קטן לצמיג, הלכתי לפנצ'ר מעכר וביקשתי שיתקן את התקר. בדרך חזרה עניין אותי כל העניין הזה של חיישני לחץ אוויר, איך זה עובד וכו.. ונכנסתי לאינטרנט לבצע חיפושון ונתקלתי בכתבה המלחיצה הזאת: http://cars.walla.co.il/item/2735090 האם אני צריך לדאוג??
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אזהרה! חפירה ארוכה לפניך. לפני זמן מה פירסמתי כאן סקירה ראשונית שערכתי לרכב, להלן C4GP (האמת, בכותרת נפלה טעות שכן בזמן הכתיבה והפרסום כבר עברנו 9000 ק"מ. נו מילא...) והנה, בחלוף כמעט שנה בחרתי להפיל עליכם את המשך העניינים כי א' בא לי וב' ה C4GP עולה מדי פעם בקשר לעלויות וכדאיות אחזקה בפורום ייעוץ רכישה. סקירה זו תתמקד בעלויות האחזקה ובהגיגים על התיבה הרובוטית. תזכורת: הרכב מחזור נוב' 2010 נרכש מליסינג עם 85000 ק"מ מנוע 1.6L טורבו בנזין, תיבה רובוטית מצמד יחיד. אם כן מה בוצע בשנה האחרונה (כל העלויות כוללות מע"מ, עבודה, השחלות ומצליח): טיפול 90000 (כל 30000 לפי המלצת יצרן) במוסך מורשה - 570 ש"ח טיפול 105000 (כל 15000 לפי המלצת צרכן) במוסך מומחה, מומלץ קארספור…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות רכב מסוג Audi A4 http://audi.co.il/wp-content/uploads/2014/11/31909_presentor_45_A4.pdf הדגם ה2000 Executive עם חבילת S-Line עכשיו השאלה שלי היא כזאת, המחיר יוצא 372 אלף שקל. לא יצא לי להיכנס ולבדוק על הניידות, כמה אחוזים ירד לי מהמחיר,רק המיסים שהמדינה לוקחת? הבנתי שהם לוקחים בסביבות ה40% האם זה הגיוני??
הודעה אחרונה מאת myoren, -
- 39 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
שלום חברים, הזמנתי טויוטה קורולה חדשה. הביטוח לא דורש מיגון. קודן יעלה כ 500 ש"ח, איתוראן save יעלה כ 1,000 ש"ח. מה כדאי לעשות? מצד אחד, מאוד מפתה שיהיה מינימום התעסקות בהתקנות מקומיות באוטו. מצד שני, גם ככה יתעסקו איתו בשביל כל מיני אבזורים אחרים.. בנוסף, מרגיש לי מוזר שלאוטו לא יהיה שום מיגון. אין לי בעיה לשלם את הסכומים לעיל במידה וזה רצוי. יש כאלה שאמרו לי שאם מישהו רוצה לגנוב את האוטו, הקודן/האיתוראן זה לא מה שיעצור אותו. מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב היה מעורב בתאונה (התנגשות בעמוד בצד הרכב מצד ימין - תאונה ראשונה אי פעם ולא הכי קשה) האם צפוי ייקור של הפוליסה בעתיד ?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום , אני מעוניין להזמין חלקים מאיביי ל RZR כמו דלתות , גריל , ועוד כמה דברים . מישהו יודע האם הנתון שהמכס על חלקי חילוף מ 325$ עד 1000$ הוא 49.10% ? אם כן , האם החלקים ל RZR נכללים תחת 'חלקי חילוף לרכב' ? ואם כן פעמיים , אז אני אצטרך לשלם על הדלתות כמעט חצי ממה ששילמתי עליהם באי ביי (כלומר 2200 ש'ח לערך , ועוד 1100 ש'ח מכס ?) ומעבר לזה צריך לשלם גם מע'מ 18% לא ? מנסיון שלי עם שילוח לכל שאר העולם (יש לי חנות אלקטרונית של ביגוד) , DHL מצליחים להעביר הרבה פריטים מכס בלי בעיה , EMS לא , איך לדעתכם כדאי לשלוח מוצר כזה ? אוויר חבילה גדולה רגיל ? DHL \ EMS או מה ? כל עזרה תתקבל בברכה (אגב עשיתי חיפוש) . שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אם הבנתי נכון, כל הרובוטיות סגנון DSG , PowerShift ודומיה הם רובוטיות ידניות, רק במקום שיהיה אדם שיתפעל אותם , יש מחשב שעושה את זה. הבנתי גם שהם מחליפות הילוך תוך 0.08 שניות (או משהו דומה). אם הבנתי נכון, איך התהליך מתבצע בחלקות? הרי במהירות כזאת אי אפשר לשלב מהירות ברכות מה שאצל אדם נקרא "זריקת קלאץ" (וגם בחיים לא יגיע למהירות כזאת). אפשר הסבר איך המהירות והחלקות מתפקדות ביחד? תודה לכם(:
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני שבוע מכרתי את ה 206 GTI משנת ייצור 2000 שהייתה ברשותי 8 שנים ועברנו ביחד 120,000 ק"מ, חשבתי שמן הראוי להיפרד בשרשור סיכום, שגם ישמש בשאיפה משתמשים נוספים המתעניינים ברכב דומה. בשנת 2006 סיימת את לימודי והתחלתי לעבוד בעבודה רצינית והגעתי למסקנה שאני יכול וצריך להחזיק רכב משלי. החיפושים שלי לא היו ממוקדים (לקחתי לבדיקה אפילו איזו קסנטיה...). היו גם מחשבות על אלפא (שלא באמת חלפו). רציתי משהו מיוחד שיספק לי חוויה, ובטעיות נמשכתי לצרפתיות . אנשים (גם כאלה שמבינים) כמובן אמרו לי – עזוב אותך, צרפתי זה חרא והשטויות הרגילות. הוכחתי לעצמי בעיקר, שלא טעיתי. מי שיודע למה הוא נכנס בעיניים פקוחות – אין מה לדאוג. לבסוף ננעלתי על 206. חיפשתי דגמי XS עם …
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
לאחרונה החלו לעלות מחשבות בנוגע להחלפת הרכב... את תשומת ליבי תפסה בעיקר קטגוריית הג'יפונים. כיוון שהיום יש לי אוקטביה - שאני מאוד מרוצה ממנה. החלטתי תחילה לברר אצל סקודה. הצעת טרייד לא מספיק אטרקטיבית ומחיר קצת יקר ליטי (130 ל1.2 ידנית) - גרמו לי לפזול הלאה.. בדקתי את ה-XV וה-2008, את הטראקס פסלתי מראש. נכנסתי לרנו בלי יותר מדי ציפיות. הם פרסמו טרייד במחיר מחירון, מבצעים.. בלה בלה. הופתעתי לקבל חוויה מאוד נעימה. אנשי מכירות נחמדים - לא לוחצים. מביני עניין, תשובות לעניין. הוצעה לי הצעה מאוד מפתה על הקפטור. הלכתי הביתה. התלבטתי. התקשרתי לקש נסיעת מבחן בהתראה קצרה - אמרו לי - תבוא. קיבלתי את הרכב ויצאתי לדרך... זאת התרשמות קלילה ביותר - עי…
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- 3 תגובות
- 848 צפיות
היי, יש אתרים ברשת שמציעים תוכנת ניהול לרכב שניתנת להתקנה על ידי OBD. מישהו ניסה מהלך כזה בעצמו? האם צריך מתאם מיוחד? הסיני שקניתי עבד 5 דקות...(ELM327).
הודעה אחרונה מאת AMOS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 816 צפיות
באתרי הייצרן והחלפים העולמיים אין תחת Mazda-5 מנוע 2 ליטר (רק 2.3 ליטר) מנוע כזה מופיע תחת מספר דגמים אחרים של מאזדה. אני מחפש ספציפית את שנת 2007 של מאזדה 5 אוטומטית מנוע 2 לטר.
הודעה אחרונה מאת pzpz, -
-
- 0 תגובות
- 574 צפיות
כבר כמה זמן אני מחפש פנסים חדשים לפיגו 206 שלי ומצאתי את האתר הבא http://alexsander.co.il/search.aspx?keyword=206&page=1 רציתי לדעת עד כמה המקום אמין ואיכותי , אולי מישהו פה קנה שם! אשמח לשמוע חוות דעת / מקומות טובים לקניית פנסים לרכבי!
הודעה אחרונה מאת nintech, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב קאדי מקסי ארוך, חלונות בצדדים כהים, ישמש למטרות פרטיות בלבד. מתלבט איזה צבע לבחור...? ברור שיש לכל אחד טעם אישי, אבל יחד עם זאת אני משער שיש גם "אמיתות" לגבי התאמה לסוג רכב וסוג נהג. המטרה לשוות לרכב מראה כמה שפחות מסחרי ולא שבלוני כמו לבן... תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת zilbersh, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
לאור בקשת הקהל, החלטתי להרביץ כמה תמונות, בדגש על פנים הרכב וגם מבחוץ. הפרדתי - השרשור הקודם , "יומן מעקב" לטובת מעקב ארוך טווח בדגש על חווית הנסיעה + אמינות לאורך זמן (אחזור לשם עם עדכוני סטטוס), השרשור הנוכחי - דגש על הנוחות הפנימית, והנדסת האנוש. מוזמנים לשאול שאלות ולהשתתף בדיון, אבל נא לא לסטות מהנושא! אז הנה קודם 4 תמונות לחימום , הפעם ממצלמה קצת יותר רצינית, ונופים קצת יותר משובחים מהנגב הצפוני... דגשים לגבי הנדסת אנוש פנימית ונוחות : 1) זוית צפייה ללוח השעונים מעל ההגה הקטנטן בסגנון "קארטינג". ברוב מצבי הכיוון, ההגה לא מסתיר את השעונים (מכוון בהתאם לגובה שלי שהוא ממוצע - 1.75) 2) מרווח רגליים מצומצם לנוסעים במושב האח…
הודעה אחרונה מאת Rotem Shmueli, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, אני מחנה את רכבי (פנדה רובוטית 2005*) הרבה באיזור רמת גן - גבעתיים, האיזור מאופיין בעליות\ירידות רבות. אני לא שקט כאשר הרכב חונה בעליות, ואני תמיד מחפש איזור מישורי להחנות בו את הרכב, אך כידוע לכם האיזור מאופיין במצוקת חנייה וכשמוצאים חניה לא שואלים שאלות. האם יש לי סיבה להיות מודאג? אני מכבה את הרכב על הילוך ראשון, לפי ספר הרכב ההילוך נשמר עד להנעה חוזרת שמעבירה את הגיר לניוטרל. בנוסף מרים את האנדברקס ו"סוחט" אותו עד הסוף. אם אני לא טועה, האנדברקס מפעיל את הבלמים האחוריים (תופים במקרה שלי), האם יתכן כשל פתאומי פרק זמן מסויים לאחר שהחנתי? אם כן, בכזה מצב ההילוך שמשולב יצליח לתפוס את הרכב במקום? תודה
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
את המחזה הזה גילו בוקר אחד בסוכנות רכב בגרמניה:
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בקשת עזרה או חידון קצר: אתמול בלילה רכב לא ידוע פגע ברכב שלי. מהרכב הפוגע נשאר על הכביש הפנס שבתמונה. גם אחרי חיפוש ממושך לא הצלחתי לזהות את סוג הרכב הפוגע. מי יוכל לעזור בזיהוי?
הודעה אחרונה מאת bohad, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא מצאתי לינק באתר זה לסקירה לגבי הרכב. יש למישהו מידע? צריכת דלק,אמינות וכל דבר נוסף..? תודה
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
מתוך Ynet הגיע הזמן. מקווה שיציבו אותם בנת"צ של כביש החוף, זה כבר הפך להיות בדיחה מה שקורה שם. הבעיה היא שבמקטע נתניה-הרצליה יש לא מעט מפרצים וגם שתי יציאות לשפיים וכפר שמריהו שאני בטוח שנהגים ינצלו בשביל להמשיך לחתוך דרך הנת"צ.
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
- 2 תגובות
- 725 צפיות
מישהו יודע מתי אמור לצאת הדור החדש של הסיאט איביזה ואיזה שינויים הוא צפוי לכלול?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 618 צפיות
היי, בקרוב אצטרך להחליף את תושבות המנוע במאזדה 3 (שנת 2005, מנוע 2000) שלי. אשמח לקבל המלצה לאתר שאפשר להזמין ממנו תושבות מקוריות, ואם מישהו הזמין כבר, אז לדעת אם זה משתלם (בארץ, החלפה כזו תעלה לי בין 2000 ל-2500 ש"ח) תודה, גידי
הודעה אחרונה מאת shnapsi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המטרה: לסיים עקיפה כמה שיותר מהר, דרושה תאוצה כמה שיותר גבוהה בין 80 ל110. האפשריות: 1. אוטומטי מלא במצב D תוך כדי הדבקת הדוושה ריצפה כמובן. 2. אוטומטי מלא במצב "ספורט" (העברת ידית ההילוכים עד הסוף לאחור). 3. העברת ההילוכים במוד ידני (העברת ידית ההילוכים ימינה). מהי האפשרות המהירה ביותר? יש לי הרגשה שברכב שלי שתי האפשרויות הראשונות לא אופטימליות, הרכב מגיע לקצה תחום הסל"ד בהילוכים נמוכים, שם המומנט יחסית נמוך. אם האפשרות השלישית היא העדיפה, באיזה הילוך כדאי לצאת לעקיפה במהירות 80? באיזה סל"ד כדאי להעביר להילוך הבא? תודה.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 1 תגובות
- 589 צפיות
היי! חשבתי להחליף את המראות של האביזה הלבנות לצבע שחור כמה אמורים לעלות זוג מכסים בצבע שחור מבריק? תודה
הודעה אחרונה מאת David-Honda, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שאלה תאורתית בהחלט , אני נוסע בכביש מפותל עם ירידה עם אפס דלק, נגמר הדלק נכבה המנוע. מכיוון שאין לי הגה ובלמים, נכנסתי בגדר הפדרה \ קיר \ תהום \ כל אסון אחר. הסוויץ' פתוח למיטב ידיעתי , אבל המנוע כבוי. האם כריות האוויר צפויות להפתח? גם אציין שכן ראיתי את השרשור הזה אבל התשובה שניתנה היא לא מה שחיפשתי. (כי הוא מדבר רק במצב של סוויץ' סגור)
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום, רציתי שתף אתכם חוות הדעת שלי על רנו פלואנס דיזל זה כבר השני שלי האשון מכרתי אחרי 110,000בעיסקת טרייד אין עם קרסו. המח שהציעו היה טוב יותר מכל אחד אחר. 1. עד 8,000 קירטע בתצרוכת הדלק. 1: 14, 115. אבל אח"ך קפץ ל 1:17.5 שתודו שזה נפלא. 2 מקבלים את הרכב עם סנוסורים בפגוש האחורי. אבל לא בקדמי. כך שיש בעיה. מקדימה יש את מערכת המוביל איי, אבל היא איננה מגיבה בנסיעה איטית קדימה, כמו למשל בכניסה לחניה. 3. מערכת מוביל איי טובה למדי. אבל ברגעים קריטיים ביותר, כמו רכב חותך לתוך המסלול שלי משמאל ומקדימה, הייתי זריז יותר. 4. מרכת האודיו הרבה מדי מסובכת. 5. מערכת יבוש חלון קדמי מדהימה ועושה עבודה בלתי רגילה 6. המהלכים הרובוטיים, בולמים יותר מדי בירידות. 7. פונ…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
היי האם יש אפשרות לביטול כרית אוויר נוסע בקיה ספורטאז 2011 תודה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
ביטוח נהג צעיר
מאת Maor.S- 3 תגובות
- 688 צפיות
הי, רציתי לדעת אם יש לאבא שלי ביטוח חובה אבל לא מכסה נהג צעיר . האם זה נחשב עבירה ומה יכול להיות העונש? נגמר לי הנהג חדש ואני בן 20. תודה
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הלבן פנינה או האפור הכהה? אני אוהב את הלבן פנינה אבל חושש שכל מכה או לכלכוך יראה מייד ובאפור זה פחות יורגש. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Maor.S, -
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
שלום לכולם שמי יונתן ואני מפיק צעיר בשבוע הבא אנחנו יוצאים לצילומי סרטון לאפליקציה חדשה שעולה לאוויר אנחנו מחפשים נהג ורכב עם הנעה אחורית לטובת הצילומים. על הרכב תמותקן מצלמה ( מהחדישות והאיכותיות בעולם) מסוג Alexa עם עדשות מיוחדות שהובאו לארץ במיוחד , והרכב יצטרך להעלות אבק תוך כדי סיבוב. לאחר מכן נצלם את הרכב מרחוק, כאשר המצלמה לא ממותקנת עליו , כדי לייצר את תחושת הסיבוביות מזווית אחרת. כסף לצערי אין לנו הרבה. מדובר על אפליקציה חדשה והדגש כאן הוא על איכות הצילומים אנחנו עובדים כצוות צעיר, חלקו בהתנדבות כולנו מגיעים לצילומים במטרה להוציא סרטון מדהים באיכויות שלא נראו בארץ . תשכחו מכל סרטון שראיתם ב Gopro . זה משהו אחר ומדהים. ל…
הודעה אחרונה מאת j.stamler88, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 53 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אני רוצה לראות איפה אני עומד ביחס לשאר הנהגים בנסיעה יומיומית. ואם אפשר לציין אם מדובר בנסיעה לעבודה בלבד או שיש עוד נסיעות כמו לקחת את הילדים מהגן וכו' אשמח להשתתפותכם, תודה ^^
הודעה אחרונה מאת DAn-BP 1.8, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 137 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פריג'י
- zvit
- hans
- גולדן191
- Be roo
- Supertigre
- makatuvkan
- Pavlik
- לירון .ה.
- RK
- מייק24
- gpm11