Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא קונה את זה. ישבתי בקפטור, נהגתי בקליאו המקבילה (1.2T).

הקפטור מציגה מרווח פנים של סופר-מיני, עם מרכז כובד גבוה יותר, משקל רב יותר ויכולת דינמית נחותה. אז למה? למה לקנות סופר-מיני ביותר כסף עם פחות תמורה, כי מרווח הגחון מאפשר לעלות על מדרכות בת"א?

ושילוב המנוע-תיבה הזה אמנם די נעים לנהיגה אבל היציאה מהמקום פשוט מזעזעת. אני יכול להחליף צמיג עד שהרכב יוצא מרמזור - או לפחות ככה זה הרגיש לי מאחורי ההגה של הקליאו.

כג'יפון לדעתי אין מתחרה ליטי מבחינת מרווח, פרקטיות ואיכות. הבעיה היא החשש מאמינות בעייתית וההתעסקות עם צ'מפיון.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי מבחינת מראה חיצוני ופנימי לדעתי היא הרבה יותר מעניינת מהיטי,זה למשל למה אני הייתי קונה אותה,מה גם שיש פה את עניין הגיר של vw.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מכיר את הרנו, גם אני התאכזבתי מסוכני סקודה שלא מתביישים לתת טרייד אין מביש , ואני עוד נוסע על גולף. בכל מקרה עד שסקודה לא יתנו 3 שנים אחריות אני מחרים אותם לחלוטין !

לא אהבת את ה - XV ?

בריאן

פורסם (נערך)
אני לא קונה את זה. ישבתי בקפטור, נהגתי בקליאו המקבילה (1.2T).

הקפטור מציגה מרווח פנים של סופר-מיני, עם מרכז כובד גבוה יותר, משקל רב יותר ויכולת דינמית נחותה. אז למה? למה לקנות סופר-מיני ביותר כסף עם פחות תמורה, כי מרווח הגחון מאפשר לעלות על מדרכות בת"א?

ושילוב המנוע-תיבה הזה אמנם די נעים לנהיגה אבל היציאה מהמקום פשוט מזעזעת. אני יכול להחליף צמיג עד שהרכב יוצא מרמזור - או לפחות ככה זה הרגיש לי מאחורי ההגה של הקליאו.

כג'יפון לדעתי אין מתחרה ליטי מבחינת מרווח, פרקטיות ואיכות. הבעיה היא החשש מאמינות בעייתית וההתעסקות עם צ'מפיון.

הצורה שאתה משווה מלמדת על חוסר הבנה של מבקרים רבים שאינם מבינים שיש לקוחות שלא מחפשים את מה שהם מחפשים.

אחד לאחד:

- מרווח לא מעניין כל אחד

- קליאו וקפצ'ור לא על אותה משבצת.

- מי שמוציא סכומים כאלו על מכוניות כאלו מאוד מושפע מעיצוב ותדמית, הרבה לפני ביצועים ו\או תמורה בהיבט של נתונים ועוד.

- אלו אנשים שרואים את חווית הבעלות על מכונית בצורה שונה ממך - אתה לא יכול לשפוט אותם.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם משווים בין הקליאו לקפטור - הקליאו עדיפה בכל בחינה מלבד 3 הבאות:

1. הקפטור מתאים קצת יותר לאנשים גבוהים

2. יכולת לחנות על מדרכות כמו דוש

3. פוזת הג'יפון

מלבד סעיף מס' 1 (שבו יש גם רכבים רגילים שמתאימים יותר), אתה צודק - אני באמת לא מבין את קהל הקונים של הג'יפונים האלה.

היוצא מן הכלל הוא היטי - הוא ג'יפון שיש לו קצת יכולת שטח, והוא פרקטי מאוד. הוא היחיד מכל הג'יפונים שיש היום בשוק בארץ שאני יכול לראות בו יתרונות על פני סופרמיני או משפחתית קומפקטית.

אם יש משהו שאני מפספס בנוסף - אתה מוזמן להאיר את עיניי, מאחר וכאמור אני בוודאות לא בקהל היעד של הקטגוריה הזו יש סיכוי טוב שאני לא מבין את הייעוד\משיכה שלהם עבור מי שכן.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
אתה צודק - אני באמת לא מבין את קהל הקונים של הג'יפונים האלה.

אני מאמין שיום אחד כן תבין. זה לא הנדסת רקטות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם יש משהו שאני מפספס בנוסף - אתה מוזמן להאיר את עיניי, מאחר וכאמור אני בוודאות לא בקהל היעד של הקטגוריה הזו יש סיכוי טוב שאני לא מבין את הייעוד\משיכה שלהם עבור מי שכן.

יש לך אייפון 6?

יש לך שעון יקר?

אתה אוהב כמהין או קוויאר?

בחתונה אשתך רכשה שמלה בעשרות אלפי שקלים?

עשית טיול נהיגה יקר?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני התאכזבתי מאוד מהקליאו.

במושבים הקדמיים, יש מקום וחלל רב ונוח לשבת.

אבל מאחורה, אין מקום אפילו לא לקופסת סיגריות וזה מאוד מאכזב.

המראה של הלוח מגע, בעיני זה לא יפה, זה מזכיר לי את המסכים שיש בניידותת, כאילו 2 זרועות מחוברות לדשבורד ועליו מסך וזה נראה מכוער בעיני.

מבחינת מנוע, נסעתי על ה-1.2 טורבו והבעיה הראשונה, היא הטורבו נכנס לפעולה בסביבות 3-4 אל"ף סל"ד וביטי הוא מתחיל לעבוד נמוך ב-1800.

מרגישים שהמנוע חלש (זה גם 3 בוכנות) והוא גם רועש, כאשר אתה נוסע עם מזגן ובלי מזגן, זה הבדל משמעותי.

עם מזגן, הרכב לפתע נופל ומתקשה בסחיבה וזה היה מאוד מאכזב.

מעבר לכך שבעמידה, הרכב רועד קצת, לא באותה רמה של האלטו או המיקרה, אבל עדיין רעידות שנובעות מ-3 בוכנות.

העיצוב החיצוני והצבעים של הקליאו, זה דבר יפיפה בעיני.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

וד"א...הסיבה שאני נוסע על ג'יפון?.

אני אוהב רכבים שהם גבוהים ומקלים בכניסה יציאה מהרכב.

חיפשתי בנרות רנו פלואנס\מגאן דיזל, לא היה.

חיפשתי בנרות רנו סניק 3, לא היה.

רכב יפני, קוריאני - בחיים לא אקנה.

הסקודה יטי היתה ברירת מחדל, פשוט כי לא מצאתי רנו.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
בטוחים שאתם מדברים על המנוע 1.2 ולא ה0.9??

כי בנסיעת מבחן לא הרגשתי שנרכב עצל ביציאה מהמקום

אני נסעתי על 1.2 אוטו' טורבו.

ועל 1.2 ידני, ללא טורבו.

ה-1.2 ידני של הקליאו, היה קצת כבד ובהדלקה של מזגן, היתה לי הרגשה שאני צריך למשוך יותר את הגיר, בשביל להשיג מנת כח.

אם השוואה, לצורך העניין, ה-1.2 ידנית של המיקרה - הרבה יותר נוחה, אם כי אני מאמין, כי המיקרה יותר קלה מהקליאו.

בנוגע ל-1.2 טורבו, אוטו'.

בעת הפעלה מזגן, אני הרגשתי בעיות סחיבה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

מעניין. ההתרשמות שלי בקפטור שונה לחלוטין.

הוא הרגיש לי זריז וללא מחסור בכוח יחסית לציפיות כמובן.

בהתחלה הייתי מאוד מוכוון יטי - אבל הלכתי לראות עוד דגמים.

היטי אף פעם לא עשה לי את זה. שקניתי את האוקטביה הוא הוצע לי ב-109 בגרסתו הידנית (אותה אחת שרוצים עליה עכשיו 130).

הרכב מכוער. אבל יש לו את איכות החומרים והבנייה המוכרת מ-VAG. שאני די אוהב.

DSG7 אני לא אקנה לעולם - גיר שידוע כבעייתי מאוד יחד עם חברה שידועה כבעייתית מאוד במתן אחריות (גם בתקופה הקצרה שהיא מתחייבת) - זה לא בשבילי.

היטי גם שייכת לקטגוריה אחת גבוהה יותר - לא שאכפת לי - אין לי צורך ברכב גדול - אני 95% מהזמן לבד.

הקפטור מגניב באולם התצוגה ועשה גם רושם יחסית טוב על הכביש.

היטי מגעילה באולם התצוגה וכנראה שהיא סבבה על הכביש (אם לשפוט מהאוקטביה שלי).

אגב, גם נזכרתי שלהבדיל ממנועי ה-1.4 טורבו - למנועי ה-1.2 הייתה קצת בעיה בסקודה בזמנו.

בסיכמומו של דבר, לא מצאתי רכב שמעניין אותי יותר מהרנו.

אני לא חושב שאני בשל לרכוש רנו חדשה. אני מעריך שהרכב שעולה היום 130 יעלה עוד 3 שנים 70 בערך וזאת ירידת ערך שקשה לי להתמודד איתה.

אבל תכף יצוצו כאלו בני שנה שנתיים בשוק - שאבא של אריאל ימכור - נבוא לספר לו שרנו זה חרא וניתן לי חצי מהמחירון :-D

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

הרכב מכוער. אבל יש לו את איכות החומרים והבנייה המוכרת מ-VAG. שאני די אוהב.

אבל תכף יצוצו כאלו בני שנה שנתיים בשוק - שאבא של אריאל ימכור - נבוא לספר לו שרנו זה חרא וניתן לי חצי מהמחירון :-D

בנוגע לכיעור, אני מסכים איתך לגמרי.

היטי, עם הפנסים העגולים האלה - זה כל כך מכוער שבא לי להקיא כל פעם.

אני בחיים לא מכרתי רנו מתחת למחירון!!!

לגלות לך איך?.

טוטאלוס. :-D

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

על זה נאמר "על טעם ועל ריח...." :-)

בעיני העיצוב של הייטי (בייחוד זה שלפני מתיחת הפנים עם הפנסים העגולים) הוא העיצוב הכי מוצלח של סקודה, ואני אישית מאד אוהב אותו. אני מתייחס אל הייטי כמקרוואן יעיל ולא "ג'יפון", והאמת שהגעתי אליו כי חיפשתי מכונית ידנית, את הלאון לא אהבתי במיוחד, וכך הגעתי לייטי (אם הגולף הייתה משווקת עם גיר ידני, סביר להניח שהייתי בוחן אותה ברצינות). שקלתי גם את הפוקוס, אך היא צפופה יחסית מאחור, ולכן נפסלה (אצלי הרכב מתפקד על תקן רכב משפחתי).

לגבי בעיות ב-1.2, שוב אני חושב שזה כבר נטחן רבות בפורום - היה כשל בתכנון מנגנון התזמון (שרשרת, מובילים ומותחנים) אשר תוקן מאז, ומנועים שיוצרו מ-2012 לא סובלים מהבעיה הזאת. חוץ מאותה בעיה, אני לא מכיר בעיות אחרות (אצלי זה כבר מנוע TSI שני...).

למרות כל ההשמצות על אי כיבוד אחריות של צ'מפיון, אני לא נתקלתי בשום בעיה מאין זאת ב-7 שנים שאני מחזיק מכוניות שלהם. בעיית שרשרת התזמון שהופיעה אצלי במכונית הקודמת טופלה ביעילות למרות שהתרחשה לאחר סיום האחריות. לאבא שלי הייתה אוקטביה עם DSG והחליפו לו מצמדים, האריכו לו אחריות ל-5 שנים ולאחר מכן, לאור קמפיין שרות של היצרן, החליפו לו גם מכאטרוניק בצורה יזומה. מניסיוני ונסיונו, אני לא מבין מה החשש מצ'מפיון ודווקא נוכחתי שיש למוצרים "אבא" אשר לוקח אחריות ומטפל בבעיות סדרתיות (זאת גם לפי דעתי הסיבה ששמירת הערך של המותג טובה מאד).

גם אני קבלתי הצעה מעליבה מהטרייד של סקודה כשרכשתי את הייטי, אז פשוט מכרתי לבד. מנסיוני, לרכבים ידניים משומשים הביקוש רב על ההיצע. את שתי המכוניות הידניות שלי, מכרתי לאחר שלשה ימים ושבועיים בהתאמה במחיר מחירון.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...