Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה החלו לעלות מחשבות בנוגע להחלפת הרכב...

את תשומת ליבי תפסה בעיקר קטגוריית הג'יפונים.

כיוון שהיום יש לי אוקטביה - שאני מאוד מרוצה ממנה. החלטתי תחילה לברר אצל סקודה. הצעת טרייד לא מספיק אטרקטיבית ומחיר קצת יקר ליטי (130 ל1.2 ידנית) - גרמו לי לפזול הלאה.. בדקתי את ה-XV וה-2008, את הטראקס פסלתי מראש.

נכנסתי לרנו בלי יותר מדי ציפיות. הם פרסמו טרייד במחיר מחירון, מבצעים.. בלה בלה.

הופתעתי לקבל חוויה מאוד נעימה. אנשי מכירות נחמדים - לא לוחצים. מביני עניין, תשובות לעניין. הוצעה לי הצעה מאוד מפתה על הקפטור.

הלכתי הביתה. התלבטתי. התקשרתי לקש נסיעת מבחן בהתראה קצרה - אמרו לי - תבוא.

קיבלתי את הרכב ויצאתי לדרך...

זאת התרשמות קלילה ביותר -

עיצוב - הרכב לדעתי יפה מאוד. בשילוב צבעים הנכון גם לא נשי מדי. ריבוי רמות אבזור (4). ההבדל בגרסאת ה-1.2 בין הרמה הנמוכה לגבוהה הוא 12000 ש"ח (מחיר בין 128-140). אני התמקדתי ברמה השנייה שעולה 130 והכילה כל מה שאני צריך ומעבר.

ישנן אופציות לגרסאות בשילוב 2 צבעים, ישנה אופציה ברמות אבזור הגבוהות יותר לריפודי מושבים נשלפים שניתן לכבס. יש המון אופציות ומה שיפה שהן מוצעות גם לקהל הישראלי להבדיל מיבואנים אחרים שמביאים גרסה אחת או 2.

פנים הרכב - אני 1.70 - הרכב מספיק מרווח לי ויש די מקום למבוגר מאחורה. הפלסטיקה מרגישה פשוטה מזאת שיש לי בסקודה. יש תא קטן מעל הדש - שלדעתי מישהו פספס משהו בתכנון שלו. תא הכפפות הוא בעצם מגירה נשלפת - רעיון לא חכם לדעתי - כי אם יושב מישהו במושב הקדמי - זה מגביל בפתיחה.

השורה אחורית זזה קדימה ואחורה. תא המטען מחולק באופן כזה שישנה מגירה חוצצת - ניתן לבטל את ההפרדה ולהגדיל את תא המטען או לחילופין לשמור את כל הזבלה במקום שאינו נראה לעין. מבחינת אבזור הרכב מאוד מאובזר. יש בערך כל מה שיכולתי לדמיין.

האמת?! הופתעתי לטובה ומאוד.

כאמור הלכתי הביתה. קראתי מבחנים. התקשרתי. ביקשתי נסיעת מבחן.

המנוע 1.2 טורבו. התיבה כפולת מצמדים.

אגב, אין שעון חום - STIO - הרכב הזה לא בשבילך... :lol:

רכב המבחן היה עם 9500 ק"מ.

מנוע - זריז. נמרץ. לא היה חסר לי כוח ביציאה מהמקום או בהאצות ביניים. הרכב הרגיש זריז וחזק - קצת שונה מהביקורות שקראתי ברשת.

גיר - עבד למופת. לא הורגשו חבטות. התמקדתי בתנועה עירונית. יום חמישי אחה"צ בא.ת. סוען מאוד.

חסרונות -

1. התדרדרות בעת עזיבת דוושת הברקס - לקחה איזה שנייה (זה לא מעט) עד שהמנגנון למניעת התדרדרות התחיל לעבוד.

2. נשמעה שריקה בעת העברת הילוכים או האצה - לא ברור לי מה מקור השריקה. לא הפריע לי כל כך.

הרכב היה די נוח בעיר. המהמורות שוככו בצורה סבירה.

רכב נעים ונוח לתמרון. לא נשמעו קרקושים מיוחדים. אחותי שישבה מאחורה טענה ששמעה חריקות מאיזור החלון.

אם הכל נשמע לכם משוחד מאוד, אז יש סיבה. התאהבתי בקטנה הזאת. מי שמכיר אותי יודע שנהגתי בכמה וכמה רכבים. ואני לא מתלהב כמו ילדה בת 15 מכל דרעק. יום לפני זה עשיתי נסיעת מבחן בסיוויק 5 דלתות שהוחזרה לסוכנות לאחר 15 דק' אחרי שהבנתי מהר מאוד זה לא זה.

בסופו של דבר לא הזמנתי קפטור. אהל אני בהחלט יארוב לה בפינה.

הסיבה היא שהרכב שלי שמר על הערך שלו בצורה מפגרת, והוא מאפשר לי היום להוסיף סכום לא גדול ולרכוש רכב חדש אחר.

שהסתכלתי במחירון לוי יצחק - המחירון של קפטור שנת 2013 הוא 93 אש"ח.

זה אומר קרוב ל-40 אלף בשנתיים. רכבים דומים סופגים ירידה נמוכה יותר - באיזור 25-30.

מה גם שלך תמכור רנו במחירון.

לדעתי זה קצת יותר ממה שאני יכול לספוג.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידי,

באם תעקוב אחרי ההודעות שלי, תדע שאני הבן אדם, שנראה לי...הכי מאוהב ברכבי רנו, בפורום המכובד.

למרות אהבתי, תשוקתי והערצתי לרכבי רנו, אני אומר לך את דעתי.

א. לקנות רכב רנו, ישירות מן היבואן, לטעמי זה לא שווה היות ומחירי רכבי הרנו יד 2, הם מחירים ברצפה וזה הי-ת-ר-ו-ן הכי גדול של רנו, בשוק יד שנייה.

ב. שירות המכירות של רנו, אולי נוצץ קצת, אולי נחמד, אבל אני מציע לך לא להסתנוור מזה.

השירות שתקבל לאחר מכן, היא ברמת של בושה וחרפה ובחינה זו אני מציע לך בחום לקנות רנו, אבל לא להיכנס למוסכים של רנו, בייחוד לא למוסך הראשי בראשל"צ.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אני מאוד אהבתי אותה ולדעתי היא אחד הרכבין היפים שיש היום בשיןוב הצבעים.

הייתי בסוכנות רנו לפני חיפה,וכול פעם הנציגין נעימים,להזמין נסיעת מבחן מאוד קל.

לא פעם אמרתי שהיום אם הייתי קונה סופר מיני בלי לחשוב פעמים הייתי לוקח את הקליאו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
החלטתי תחילה לברר אצל סקודה. הצעת טרייד לא מספיק אטרקטיבית ומחיר קצת יקר ליטי (130 ל1.2 ידנית) - גרמו לי לפזול הלאה..

...נכנסתי לרנו בלי יותר מדי ציפיות. הם פרסמו טרייד במחיר מחירון, מבצעים.. בלה בלה....הוצעה לי הצעה מאוד מפתה על הקפטור.

... אני התמקדתי ברמה השנייה שעולה 130 והכילה כל מה שאני צריך ומעבר.

לא הבנתי, הייטי יקרה לך ב-130 והקפטור לא יקרה באותם 130?

הייטי הרבה יותר טובה מהקפטור (בנוסף לשמירת ערך עדיפה), אלא אם כן העיצוב של הקפטור עושה לך את זה (לגיטימי :-))

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לא הבנתי, הייטי יקרה לך ב-130 והקפטור לא יקרה באותם 130?

הייטי הרבה יותר טובה מהקפטור (בנוסף לשמירת ערך עדיפה), אלא אם כן העיצוב של הקפטור עושה לך את זה (לגיטימי :-))

היתרון שיש ליטי, לטעמי, על הקפטור, הינו מרווח פנים יותר גדול ונוח במושב האחורי.

בקפטור, שמתי לב כי הגג מתחיל את השיפוע מעל מושב הנוסע (כמו בניסאן ג'וק) ובתור אדם בגובה 1.90, זה היה ממש לא נוח.

בסקודה, הגג ישר עד הסוף, לכן נוח.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

היטי ידנית והקפטור אוטו. יטי מקבילה תעלה 140.

כמו כן, היטי לפני המתיחת פנים עלתה 110 לדגם הידני. זאת קפיצה רצינית בנוסף לטרייד הלא אטרקטיבי

פורסם

הייטי לא רק יותר מרווחת, יש לה עוד מספר יתרונות:

- הפלטפורמה שלה יותר מתקדמת עם מתלים אחוריים עצמאיים. למעשה הפלטפורמה של הייטי היא זאת של הגולף 5/6 (שגם האוקטביה מבוססת עליה) לעומת הקפטור המבוססת על פלטפורמת הקליאו הנחותה יותר. זה בא לידי ביטוי בנוחות עדיפה ברב המקרים והתנהגות כביש טובה יותר (ובמקרה של הייטי גם מהנה יחסית)

- איכות תא הנוסעים עדיפה משמעותית בייטי

- הנדסת אנוש טובה יותר בייטי

- גם מנוע הייטי טוב יותר לדעתי מזה של רנו, לאור זמינות המומנט בסל"ד נמוך יותר. גם הסאונד שלו נעים לי יותר.

יתרון נוסף בעיני, היא העובדה שהייטי מגיעה גם עם גיר ידני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני גם ביקשתי הצעת מחיר לרנו קליאו 0.9TCE.

הציעו לי מחירון על הקליאו שלי, ותוספת של 41 אלף ש"ח, כלומר סה"כ 88 אלף ש"ח, כאשר אני מקבל עם הרכב עם חיישני רוורס וחיישנים קדמיים, אגרת רישוי, מיכל דלק מלא, קודן וצבע מטאלי.

כרגע התוספת הזאת קצת כבדה והייתי מעדיף לחכות שה0.9TCE יוכיח את עצמו עוד קצת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי יש יטי שקיבלתי מאבי לאחר שרכשנו קפצור בשבילו... היטי גדולה יותר ומרגיש איכותית יותר. ספסל אחורי גדול יותר ופרקטי יותר. ביטי הגיר טוב יותר מניסיון הוא פשוט מרגיש חלק יותר. הרנו מלאה בתוספות... gps חישנים הנע בלי מפתח מצלמת רוורס וכו... הרנו יפה יותר וסופגת את הכביש טוב יותר אבל היטי איכותית יותר בהרכבה ובאיכות חומרים... שואלים אותי ? יטי לוקחת. ומשהו חשוב חשוב חשוב המזגן... פיתחי האיורור ברנו גרועים ממש לא יוצא אויר וקשה לכוון אותם והוא מקרר פחות. היה במוסך - תקין. וזו דרך אגב למה אבא שלי רוצה את היטי בחזרה ;-) .

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
אריאל תוכל בבקשה לפרט לגבי המוסך בראשון?

יש לי ניסיון רע מאוד עם המוסך הראשי, ולא רק ברכב אחד אלא בכמה.

אני מתקשה להאמין למילה שלהם, אני מתקשה להאמין לאיכות העבודה שלהם, רמת השירות הן של "מנהלי השירות" והן של הפקידים, לא עומדת ברמה נאותה.

ישנם מספר אנשים מקצועיים, אשר מייצגים את רנו בעבודתם, שתפסתי אותם בשקרים מספר פעמים.

בנוסף, חברת רנו (קרסו) נמנעת מלעמוד או לחילופין, מתקשה לספק מענה של אחריות לגבי רכבים, ודי בורחת מכיבוד אחריות.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

הלכתי לראות היום גם מה אלפא מציעים ועל הדרך נכנסתי לסקודה שנמצא ליד.

שאלתי את ה״סוכן״ למה כולם מציעים לי טרייד במחירון והם לא.. הוא אמר לי מי מציע לך?! מניתי לו את החברות (כמעט כל מי שביקרתי אצלו) ואז הוא אמר לי - הונדה מציעים לך מחירון?! לך תקנה הונדה!!

ואז הבנתי 2 דברים:

1. שאין לי כוח שוב לצ׳מפיון.

2. שצריך להעיף את הבחור ההוא ויפה שעה קודם

פורסם

למה הוא הופתע מהונדה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...