Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
יש לי חבר שכמעט כל בוקר נוסע על הנת"צ לעבודתו בת"א. לא רק שלא קיבל דו"ח, אלא גם לא ראה ניידת בחיים.

כמעט בכל יום יוצא לי לראות ניידת תנועה, נוסעת בנת"צ, בהתעלמות הדדית משאר העבריינים. :evil:

לי שווה שיתפסו אותי פעם בחודש בנת"צ לחסוך זמן ודלק

תהיתי כמה מחברי הפורום הזה נוסעים בנת"צ. אני בטוח שיש כאלו, רק שהם שותקים מסיבות מובנות.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני כבר כתבתי כאן בפורום, שכמעט כל בוקר אני נוסע בנת"צ אחרי מחלף דוב הוז וחוזר לנתיבים הרגילים ישר אחרי וולפסון, אך ורק שם, על מנת לעקוף את הפקק הנוצר בפניה ימינה לוופלסון. מדובר על כביש איילון צפון כמובן, שלדעתי הנת"צ הזה כלכך מיותר ולא מובן.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

חייב להסכים עם העובדה שהנתבי תחבורה ציבורית פשוט בדיחה.

הם יוצרים יותר עומס בזכות כל האנשים שיותר טובים מאיתנו ומרשים לעצמם ליסוע שם חופשי.

וזה רק אני או שכביש החוף נהיה הרבה יותר סיוט בשבועות האחרונים? (שעה ומשהו נתניה - תל אביב).

פורסם (נערך)
לא מדוייק, בשלב מסוים מופיע על הנתיב גם חץ ימינה, מאותו רגע אתה יכול לעבור "דרך" הנת"צ על מנת להגיע לנתיב הכי ימיני והדבר מותר, כמובן שאם תשהה יתר על המידה בנתיב הנת"צ תקבל דו"ח ובצדק. מכיון שהנתיב ימינה עמוס הרבה מתחכמים נוסעים על נתיב הנת"צ כמעט עד לרמזור ולאלה באמת מגיע דו"ח.

כדרך אגב אם אתה רוצה להגיע לכביש 1, ממליץ לך לפנות פניה אחת לפני זה ימינה.

[ATTACH=CONFIG]403326[/ATTACH]

צריך להציג את מלוא התמונה:

123.jpg

שם לב שכשהסימון מתחיל הוא יוצא מהשול אל תוך הנת"צ, כך שחצי ממנו לא רלוונטי כי הנתיב שנפתח ימינה צר מאוד, מה שמשאיר פיסת כביש מאוד קטנה "לחתוך" לפניה. כשהכביש ריק זה נורא פשוט ואתה צודק, אבל בבקרים כל הנתיבים מלאים וסואנים וזה הופך את זה לקצת יותר מסוכן, במיוחד כשאתה יוצא מאיילון צפון. מי שבא מצומת חולון אכן צריך להיצמד יותר לנתיב השמאלי כדי להימנע מהנת"צ, אבל המרחק מהצומת ליציאה הזו הוא 500 מטר לערך. אגב קצת אחרי הפניה, נפתח עוד נתיב רגיל לפניה ימינה לרחוב לח"י, מה שעוד פעם מצריך "לחתוך" את הנת"צ.

פניה לפני זה לא רלוונטית, היא מביאה אותך לכביש 44. אני עולה על כביש 4 מכביש 1, דרך שפירים ואז מחלף גנות וזה בעצם חוסך את הפקק שבד"כ נוצר שם במחלף השבעה. אלא אם כן התכוונת לצאת לצומת חולון מאיילון צפון כדי להיכנס שוב לאיילון ואז יותר "קל" להשתלב (שוב זה מרחק קצר ועד שאתה משתלב אתה כבר צריך לפנות ימינה), אבל אתה גם מוסיף לעצמך דקות יקרות ברמזורים ובפקקים להשתלבות.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם

אז למה משמשות המצלמות מעצ הנתצ מדרום לוינגייט ועד שמריהו?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם הן בכלל בשימוש - לבקרת תנועה (לא שיש מה לבקר. יש פקק ואלפי מכוניות בנת"צ. מה נעשה?).

אם רק היו רוצים היו יכולים לשים שם מצלמות באיכות HD, לפענח את ההקלטה ולהפיק אלפי דוחות ביום.

תצפיות:

הבוקר: ניידת משטרת תנועה נוסעת בנת"צ באיטיות יחסית (קרוב ל-50 קמ"ש המוגדרים) ומאחוריה טור ארוך של מכוניות.

בשבוע שעבר: ניידת נט"ן של מד"א עם אורות וסירנה מתעקשת לפלס דרך בין הנתיבים ולא לנסוע בנת"צ הפנוי יחסית. הזוי.

פורסם

רק 250 ש"ח ובלי נק'? מאיזה סיבה לא ברורה אני מרגיש יותר טוב עכשיו :wink:

אגב, תחשבו שאם יש כאלה שמשלמים בשביל פחות מ10 ק"מ עד 97 שקל בנתיב המהיר לת"א אז מה זה פעם במיליון שנה לחטוף 250.

פורסם
זה רק אני או שכביש החוף נהיה הרבה יותר סיוט בשבועות האחרונים? (שעה ומשהו נתניה - תל אביב).

לא. זה ממש לא רק אתה. גם אני מרגיש שמשהו החמיר שם.

אגב, אלו שמרשים לעצמם לנסוע על הנת"צ ונדחפים חזרה ברבין, אחראים לדעתי ללא מעט מהפקק שם.

ותגיד, איך זה שאחרי הסירה זה משתחרר כמו קסם? מה, כולם עובדים באזה"ת הרצליה?

איפה הם כולם נכנסים שם? הבניינים לא כאלה גבוהים :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

גם בכביש 1 וכביש 4 הפקקים לאחרונה הפכו לה-ר-ב-ה יותר קשים.

העומס שבד"כ מתחיל בימים קשים מתחת לגשר של כביש 412 עד כביש 4, עכשיו הפקק מתחיל קילומטר או שניים לפני 412.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באמת שלא נעים לי להסיט את נושא הדיון (החשוב!) הזה לדיון פקקים ותשתיות.

אבל מישהו עוד זוכר שהעבודות בקטע נתניה-חדרה היו אמורות להסתיים (כליל!,כולל כל המחלפים החדשים) במאי 2014?

זה לא נראה באופק שזה עומד להסתיים.

יותר מזה, אני עובר שם בכל מיני שעות ביממה. לא נראה לי שמישהו בכלל עובד שם מתי שהוא.

טוב, נו, מידי פעם עומד בשוליים איזה שופליסט בודד ומגרד בקרקע בשעמום.

רק הקטע הזה עולה לי באילו 15-20 דקות ביום.

פורסם (נערך)

אגב, אלו שמרשים לעצמם לנסוע על הנת"צ ונדחפים חזרה ברבין, אחראים לדעתי ללא מעט מהפקק שם.

ברור! אם בנת"צ היו נוסעים רק אוטובוסים אז בכביש החוף היו 3 טורי מכוניות בשלושת הנתיבים ולא היה צואר בקבוק. זמן הנסיעה הממוצע לא היה משתנה, אבל זמן הנסיעה הממוצע לשומרי החוק היה מתקצר משמעותית (ולעבריינים, מתארך כמובן).

ותגיד, איך זה שאחרי הסירה זה משתחרר כמו קסם? מה, כולם עובדים באזה"ת הרצליה?

איפה הם כולם נכנסים שם? הבניינים לא כאלה גבוהים :-P

אחרי צואר בקבוק והפרעה לזרימת התנועה, תמיד יהיה פנוי יותר. גם אם הכביש נהייה צר יותר מארבעה נתיבים ל-3, ונשאר 3 נתיבים, תווצר הפרעה לתנועה בנקודת ההצירות.

קח נקודה אקראית ותחסום רק נתיב אחד (למשל רכב תקוע), או אפילו "אטרקציה" שתגרום לנהגים להאט (למשל רכב פגוע בשוליים שאיננו מפריע למעבר). קיבלת פקק מהנקודה אחורה, וכביש פנוי ממנו קדימה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

האמת, עכשיו שאתה אומר את זה, אני חושב על זה, ואתה כנראה צודק.

אפילו קרה לי כבר כמה פעמים, שבקטעים האלה, שאמורים להיות עמוסים (מהירות נסיעה של, נניח, 40-60 קמ"ש) והיתה תאונה שיצרה הפרעה לתנועה (חסימת נתיב או סתם הישראלי הסקרן) אז לפני התאונה ממש עומדים, ואחריה, פתאום נוסעים 90-100 (בקטע שביום רגיל בשעה האמורה מתנהל על 50 במקרה הטוב, כאמור).

מה שכן, למשרד אני מגיע בסוף בערך באותה שעה...

אותו כנ"ל, באופן קבוע, במחלף נתניה, כשכביש החוף הופך מ-3 ל-2 נתיבים (מה שהיה אמור להיות פתור כבר לפני 6 חודשים, אבל לא נחזור לזה :-P).

דווקא בקטע של שני נתיבים, זה זורם טוב יותר (אחרי קטע קטן שהוא כנראה "הסתגלות" :)) מאשר בקטע האחרון של השלושה.

פורסם

אני שונא לנסוע בין נתניה לחבצלת. קטע מעצבן. יותר מעצבן זה כשאני רוצה לעלות לנתניה וגם במחלף [שגם ככה עמוס] יש פקק, כי כל החכמולוגים חוסכים כמה ק"מ דרך המחלף. מעצבן מאוד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בדיוק!

זה מתחיל מ30 או 40 נהגים שאולי מרוויחים 20 שניות של זמן נסיעה, ואז זה נהיה גרוע יותר לכולם.

חבל שלא כולם מפעילים את הראש בנהיגה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...