Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אין ריקול על דבר כזה?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, ariel000 כתב:

הנושא "ריקול" בארץ הוא מאוד רחב, לעניות דעתי האישית, משרד התחבורה לא מבצע מעקב אחר ריקולים של חברות בעולם ואז מחייב את החברה בארץ לבצע ריקול.

משרד התחבורה, הרבה פעמים, לא מחייב את החברות לבצע ריקול.

שאלה מעניינת, מה קדם למה, כלומר האם היבואן הוא זה שמיידע את משרד התחבורה בדבר ריקול או שגם ממשרד מקבל ישירות מהיצרן מידע על ריקול.  מה שכן, ברגע שנרשם ריקול במערכת המעקב של משרד התחבורה מתבצע באמצעות רשות הרישוי שכן לא ניתן לחדש רישיון ללא ביצוע התיקון שנרשם ברשת המוסכים של היבואן ומועבר משם למשרד התחבורה/רשות הרישוי. מה שאני לא יודע זה האם אי חידוש רישיון תקף רק למי שנדרש לבצע מבחן רישוי או גם לרכב בן פחות מ-3 שנים שלא נדרש למבחן. 

פורסם

היה לי בעבר רכב עם 60 כ"ס.

והוא הצליח לעלות לירושלים.

נכון. על 50 קמ"ש בנתיב הימני

אבל הגיע.

עושים דרמה מאיבוד קצת כוח.

אז סעו לאט. בירידה זה יטען ויחזור הכוח.

הקטע זה להכיר שככה האוטו מתנהג

ומשם הכל אמור להיות כרגיל

.

פורסם

לא יודע מה איתך

שלרכב שלי נגמר הדלק במיכל הוא הופך ל0 כ"ס. שברכב חשמלי מלא נגמרת הסוללה. הוא הופך ל0 כ"ס

כאן נגמרת הסוללה ולכן הרכב מוריד לחצי כוח.

לא 0. רק חצי כוח.

שאנשים יסתכלו על לוח השעונים ויכירו שסוללה ריקה = חצי כוח. 

קשה? לא קשה 

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 3

.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, om2 כתב:

לא יודע מה איתך

שלרכב שלי נגמר הדלק במיכל הוא הופך ל0 כ"ס. שברכב חשמלי מלא נגמרת הסוללה. הוא הופך ל0 כ"ס

כאן נגמרת הסוללה ולכן הרכב מוריד לחצי כוח.

לא 0. רק חצי כוח.

שאנשים יסתכלו על לוח השעונים ויכירו שסוללה ריקה = חצי כוח. 

קשה? לא קשה 

זה לא בדיוק נכון, כי כשאתה רוכש רכב עם מנוע בנזין - ידוע לך מראש שאם יגמר הדלק במיכל - הרכב יהפוך למשקולת. כנ״ל לגבי רכב חשמלי.

המקרה הנ״ל שונה - כי זה רכב עם כוכבית. ואפילו כוכבית גדולה.

זה מזכיר לי קצת את הסקנדל שהיה לאחר שהתגלה שאפל האטו בכוונה את המעבד של מכשירי אייפון, כשמצב בריאות הסוללה ירד מרף מסויים - וזאת מבלי לעדכן מראש את בעלי המכשירים.

יבואני הרכב מפרסמים נתונים על הספק, תאוצה, טווח וכד׳ - רק ששכחו להודיע שיש כוכבית קטנה - אם באמצע עלייה ארוכה הסוללה תתרוקן - הרכב שקנית בהרבה כסף יהפוך לעגלה.

ומי שרוכשים את הרכבים האלה - לא בטוח שאם היו יודעים על כך מראש - היו מקבלים החלטה לרכוש את הרכב בכל זאת. למשל - מי שנוסע מידי יום מבית שמש לירושלים.

ההתנהגות הנ״ל גם לא מאפיינת את כל הרכבים ההיברידיים - למשל - בטויוטה - בעליות ארוכות, כאשר הסוללה יחסית מרוקנת - מנוע הבנזין אכן מתאמץ יותר - אבל עדיין מסוגל לסחוב את עליות שער הגיא על 100 קמ״ש וצפונה.

עריכה אחרונה על ידי Lt. Dan
  • אהבתי 1

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

לצורך העניין ראיתי 2 מבחני רכב לצרי וmg היברידיים. ובשניהם הבוחנים מציינים במפורש שבשל תיבת הילוכים המנוע בנזין לא מגיב טוב, בעיקר בעליות וכשהסוללה גמורה. קרי בדיוק על מה שמתלונן ה"צרכן הנבון" שפתח את הנושא. מניח שגם במבחנים נוספים לרכבים אחרים מציינים זאת.אז המידע גלוי ושקוף. גם בכל המפרטים שראיתי מצויין מומנט והספק של מנוע בנזין ומנוע חשמלי בנפרד.  כמה צרכנים עושים את שיעורי הבית שלהם? כנראה שמעט מאוד. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 19 שעות, om2 כתב:

היה לי בעבר רכב עם 60 כ"ס.

והוא הצליח לעלות לירושלים.

נכון. על 50 קמ"ש בנתיב הימני

אבל הגיע.

עושים דרמה מאיבוד קצת כוח.

אז סעו לאט. בירידה זה יטען ויחזור הכוח.

הקטע זה להכיר שככה האוטו מתנהג

ומשם הכל אמור להיות כרגיל

בעבר היותר רחוק היתה לי אוטוביאנקי אבארט עם 70 כ"ס, שנחשבה אז טיל קטן , עם משקל עצמי של 700 ק"ג בלבד, ולכן יחס של 100 כ"ס לטון.

היתה עולה עליות לי-ם כבר אז סביב 100 קמ"ש - כלומר תמיד היו על הכביש רכבים עם הבדלי ביצועים די קיצוניים ביניהם.

אבל התלונה של פות"ש היא נכונה - כי אנו חיים ב-2026, כי הפרסומים מדברים על מאות סוסים בין חשמל לברזל - והציפיות בהתאם.

זה שההבדל הוא כה קיצוני בביצועים של אותו רכב במתאר נסיעה שונה - זה פשוט לא מקובל.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, fatboy1340 כתב:

קרי בדיוק על מה שמתלונן ה"צרכן הנבון" שפתח את הנושא

א. אני לא מכיר מבחני דרכים ישראליים בהם נעשה שימוש במדדים כמותיים ואובייקטיביים. הטקסט הוא לרוב די כללי, או לא מספיק מפורט - למשל משפטים בסגנון ״בידוד הרעשים הוא בסדר על אספלט איכותי, אבל רועש בקטעי כביש משובשים״ - סבבה, לאיזה קטעי כביש הבוחן מתייחס? כמה דציבל בתוך הרכב? איך מדדת?

דוגמא אחרת - ״בעליות ארוכות כשהסוללה מתרוקנת, מנוע הבנזין מתקשה לדחוף את הרכב ורעש רב נשמע בקבינה״ - איפה נסע הבוחן? על איזה מהירות? לכמה זמן? כמה דציבל? איך מדדת?

אתה כותב שהנתונים גלויים וידועים - אבל הנתונים עצמם לא יכולים לספר כיצד המערכת מתנהגת בפועל. במקרה של רכב - השלם עולה על סך חלקיו. ישנם מכלולים מסוגים שונים, תוכנת ניהול וכו׳. שתי יחידות הנעה שונות, בעלות עיקרון פעולה דומה, יכולות להתנהג באופן שונה. זה תלוי מאוד בכיול, בתוכנה וכו׳.

ב. אני לא אוהב מוצרים שיש בהם ״כוכביות״ - קרי, במצבי שימוש מסויימים המתקבלים על הדעת, ישנה ירידה חדה בביצועי המוצר. ואם קיימת כוכבית כזו - אני מצפה מהיצרן/יבואן לציין זאת בצורה נגישה (ולא בדף 211 סעיג ג׳ בחוברת הפעלה). אני לא מסכים עם הגישה שהצרכן חייב להיות מומחה בתחום הרכב, או פיענוח המפרט כשהוא רוכש רכב. כשדודה שלי נכנסת לאולם התצוגה, אני מצפה שידעו להסביר לה בבהירות מה מנסים למכור לה, ושבמבחן נהיגה סביר, היא תוכל להתרשם אם הרכב מתאים לה או לא. ושלא תגלה אח״כ שבעליית הקסטל הרכב לא סוחב. יבואן כזה, מבחינתי שרוף. כף רגלי לא תדרוך שם ואמליץ למכריי להתרחק ממנו.

עריכה אחרונה על ידי Lt. Dan
  • אהבתי 1

Toyota runX 2006

פורסם

לעצלנים שבינינו שלא בעניין של לראות סרטון,

מישהו יכול להסביר מה עושה רכב היברידי נורמלי (קרי, לא סיני) במצב הזה?

המנוע של טויוטה בחלק מההיברידיות הוא איזה אטקינסון עם 98 כ״ס - הוא כן מסתדר בעליות לירושלים?

פורסם

כמו בהרבה היברידיות-סיניות אחרות, אין כאן תיבת הילוכים. וכאשר מגיעה דרישה מיידית לכוח, למשל ביציאה לעקיפה, מנוע הבנזין לא תמיד משתלב בסל"ד גבוה מספיק, כך שהכוח מגיע במתינות מרגיזה. לפעמים זה קורה, בדרך כלל זה לא, ואת החוקיות לא הצלחנו למצוא גם אחרי מאות קילומטרים.

בנסיעה בעליות - לנו זה קרה גם בנסיעה שגרתית מתל אביב לירושלים - הסוללות מתרוקנות במהירות (ומציגות משם מה נורת התרעה צהובה לנהג, שלא יכול לעשות מאומה עם המידע הזה) ואז הנסיעה הופכת איטית באופן מטריד.

כפי שכבר ציינו במקרים דומים, להיעדרה של תיבת הילוכים יש השלכה נוספת. בנסיעה במורד הסוללות נטענות במהירות (באמצעות רגנרציה בשלוש רמות עוצמה), ולאחר שהן מתמלאות - אין כל דרך לבלום בעזרת המנוע, כך שהנהג נדרש לשימוש אינטנסיבי בבלמים. ועם שחיקה מוגברת של הרפידות ובעיקר סכנת דעיכה בעוצמת הבלימה עקב התחממות.

זה ציטוט ממבחן דרך של צרי 7 היברידי.https://www.icar.co.il/test_drive/rjwna11yczx/

די והותר נורות אזהרה

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 3 דקות, stx כתב:

לעצלנים שבינינו שלא בעניין של לראות סרטון,

מישהו יכול להסביר מה עושה רכב היברידי נורמלי (קרי, לא סיני) במצב הזה?

המנוע של טויוטה בחלק מההיברידיות הוא איזה אטקינסון עם 98 כ״ס - הוא כן מסתדר בעליות לירושלים?

ספציפית בטויוטה, יש מנוע חשמלי, יש מנוע בנזין, הם משתלבים באמצעות ממסרת המכונה e-cvt, בעלת עיקרון דומה ל-cvt.

העיקרון הזה מיושם בכמה קונפיגורציות שונות.

הנפוצות בישראל הן - 1.8 ו-2.5. בדור העדכני ביותר (5) מדובר על 140 ו-185 כ״ס (משולב), ועל 97 ו-143 כ״ס בהתאמה למנוע הבנזין בלבד.

אני מחזיק בקורולה קרוס עם מנוע 1.8 - בעליות לירושלים, הסוללה מתרוקנת לאיזור ה35% בסיום המקטע שבין שער הגיא לחוות שער הגיא, ואז - בשביל לנסוע על 100 קמ״ש את המקטע שבין חוות שער הגיא לשורש - כאשר מנוע הבנזין הוא המניע העיקרי - הוא עובד על איזור ה 3.5-4 סל״ד, ורעש המנוע נוכח בתא הנוסעים.

אני מאמין שעל טויוטה קורולה רגילה, או האצ׳בק - ששוקלות פחות - אותה יח׳ הנעה תספק חווית נהיגה טובה יותר.

Toyota runX 2006

פורסם
לפני 10 שעות, stx כתב:

לפני 10 שעות, fatboy1340 כתב:

כמו בהרבה היברידיות-סיניות אחרות, אין כאן תיבת הילוכים. 

זה ההבדל - לטויוטה יש תיבת הילוכים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...