רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
חתימה על כתב סילוק 1 2
מאת OriC- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל עצה (מניסיון\ידע), בנוגע להתמודדות עם חברה שרכב שלה פגע ברכב שלי. פרטי המקרה: נהג שלהם פגע ברכב שלי מאחור בכביש מהיר (שהיה פקוק באותו זמן), אשמה מוחלטת שלו (הוא אמר לי אחרי הפגיעה שהוא התכופף להרים משקפי שמש...), אבל למעט אני ואשתי שהיינו ברכב, אין לי עדים נוספים (אם כי מיקום הפגיעות הוא מובהק). מכיוון שהרכב היה רכב חברה (מסחרי), אין חברת ביטוח והתביעה היא מול החברה שלו. האירוע קרה לפני מספר חודשים, כשמאז חברת הביטוח שלי מטפלת מולם בתביעה. עכשיו הם סוף סוף הגיבו, תגובה מרגיזה מעט. הם שלחו שהם מוכנים לשלם, אבל שתי נקודות מעצבנות: 1. הם קיזזו 150 ש"ח מעלות השמאי (בטענה שהמחיר גבוה מדי) - הוא לקח ~700 ש"ח והם מוכנים לשלם 550 ש"ח 2. הם דורשים מ…
הודעה אחרונה מאת elians, -
עזרה באיתור רכב גנוב 1 2
מאת אלעד- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב שלי, מסוג פולקסווגן בורה מ.ר. 44-376-10 נגנב אמש מכפר יונה. הרכב משנת 01', רמת גימור קומפורטליין (צמיגים רחבים ופסי חיכוך בצבע הרכב). אני מבין שהסיכוי להשיבו הוא מזערי, ועדיין: אם מישהו במקרה ראה אותו, אודה אם יוכל לעדכנני בה"פ. בבניין ציון ננוחם.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש ברשותי 20 מפתחות ישנים של רכבים, חבל לזרוק לפח. יש מישהו שאולי מכיר מקום שימחזר אותם? או כל שימוש יעיל יותר מפח הזבל?
הודעה אחרונה מאת odedos, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ס, אחרי שנה בקרבי החליטו להדיח אותי מהפלוגה ואני הולך להיות נהג בגדוד, כרגע אני בבה"ד 6 בצריפין והשבוע הקרוב אני מתחיל נהיגות. יצא לי להביט בהילוכים וראיתי שהם הפוכים. הילוך ראשון למטה, שני למעלה, ובכלל הבנתי שמתחילים מהילוך שני.. יש לי רישיון B שנתיים, עם 2 רכבים כבר, אני נוהג ממש טוב ובכללי, נהיגה זה הדבר הכי כיפי בעולם. אז.. עצות? פשוט באתי לקורס בהרגשה של "אני אעשה לכולם בית ספר" ועכשיו אני מרגיש שהולך להתכבות לי המנוע מיליון ואחד פעמים כאילו רק עכשיו התחלתי להוציא רישיון... עצות?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
שלום, רציתי להתייעץ לגבי מכירת Suzuki Swift GLX 2010 עם 83000 ק"מ אוטו עבר שתי תאונות קלות בהם נקבעה ירידת ערך. תאונה מאחורה ומקדימה(תאונת שרשרת): יישור פח אח' 2% יישור רצפת מטען 3% צבע לא מקורי 1% יישור פח חזית 1% תאונה מקדימה: יישור פח משקף שמ' והתאמת חזית 1.5% צביעה 1.65% סך של 10.15% האם הפגיעות האלו נחשבות לרציניות? האם אני צריך להוריד משמעותית בנוסף לאחוז ירידת ערך של השמאי? האם פגיעות אלו יקשו על מכירת רכב זה?
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ביקרתי היום בתערוכת הרכב הביו-לאומית LA AUTO SHOW שבלוס אנג'לס, כמובן. במתחם של מאזדה הייתה התרגשות וציפייה גדולה: הייתה חשיפה עולמית של מאזדה CX-3 - הקרוסאובר הקטן שמתחרה בניסאן ג'וק, שברולט טראקס וכו'. כמו כן, הייתה שם חשיפה עולמית של מאזדה CX-5 וכן מאזדה 6 שזכו לרענון זעיר, ולא פחות מעניין: מאזדה MX-5 מיאטה 2016 שזכתה לחשיפה ראשונה בארה"ב. הנה תמונות, מצטער על האיכות של השתיים הראשונות: היו הרבה צלמים והתקהלות... בתמונה: מנכ"ל מאזדה העולמי ליד ה-CX-3 החדשה. ליד המיאטה: מננהל סדנת העיצוב של מאזדה בקליפורניה, דרק ג'נקיס, שאחראי לעיצוב המיאטה החדשה
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום בתחילת דצמבר אני נסע לשבוע וחצי לאירופה הקרה והקפואה המסלול מתחיל בנחיתה בז'נבה ולאחר שהות של יממה בז'נבה אנו נוסעים להר המונט בלאן לשלושה ימים המוקדשים לטיולים ואטרקציות באזור ומשם נסיעה לפריז וחזור לארצנו הקדושה.. לצורך הטיול הזמנתי מיורופקאר רכב ברמה של פאסאט או דומה משיטוט ברשת ראיתי באזור פריז(כשעה נסיעה) מסלולי מרוצים המציעים כל מיני חבילות נהיגה על רכבים כדוגמת אסטון,פורשה,למבורגיני וכדו' למי שיש המלצות על משהו כזה או עוד אטרקציות מוטוריות אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 36 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, היום זה הפעם הראשונה שנסעתי בערפל. כמובן מדליק מנורות רגילות ומנורות ערפל. שמתי לב שאני לא רואה את הדרך יותר טוב, ושמתי לב שגם את המכוניות האחרות שהדליקו נורות ערפל לא ראו יותר טוב. אז מה בעצם תרומתם של פנסי הערפל? שאלה נוספת היא, למה הרבה מכוניות שאין להם פנסי ערפל הדליקו את כל ארבעת הווינקרים? ראיתי 6 כאלה לכן אני מניח שיש הגיון כל שהוא בפעולה. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
קידום הצתה
מאת MANKINED-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, יש לי מספר שאלות לגבי מערכת הצתה.(מי שמבין מוזמן להשיב ) פעם היה פה אשכול לגבי הנושא אבל היה בלאגן גדול בדיון ורציתי לדעת למה צריך קידום הצתה בעצם כשהסל''ד עולה? ושאלה נוספת: מה הם השיטות לביצוע קידום הצתה?
הודעה אחרונה מאת diveman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עם הרבה הסוואה אבל בנתיים זו היחידה שיש. מבטיח לעדכן כשיהיו עוד
הודעה אחרונה מאת TheBox, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברכב חילופי עם מצלמת רוורס, מצויירים על התמונה פסים עם צבע אדום צהוב וירוק שכנראה אמורים לתאר את המרחק מהמכשול. איך אני אמור להשתמש בהם?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 725 צפיות
אני מחכה לרכב חדש (טויטה קורולה) והציעו לי את הפסים בצידי הרכב כדי להגן מפתיחת דלתות וכאלה. עכשיו, זה מכוער בעיני אבל אם זה באמת אפקטיבי, אני יכול לחיות עם זה (פסים בצבע הרכב). מנסיונכם, זה עוזר במשהו? זה תמיד נראה לי כאילו זה מודבק נמוך ואין סיכוי שזה ייגן על הדלת.
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
וידאו מדהים שקצת נותן לחוות (כמה שאפשר) את הצלילים, המראות והתחושות שהרכבים המדהימים האלו יכולים להציע לנהג בר המזל. אמ;לק המקלארן יוצאת שידה על העליונה מבחינת זמני מסלול. ובכל מקרה, אם אתם מתלבטים ברצינות בין אחת מהשלושה כנראה שבכל מקרה לא תתאכזבו מהתוצאה.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כן, זה סרטון פרסומי. א-ב-ל, נראה ממנו שבגרסת הtrailhawk הדבר הזה לא פראייר, ויכול להיות פתרון מצויין למי שרוצה נוחות ליומיום לצד היכולת לרדת לשטח לטיול. אז זה לא רנגלר או ריינג' רובר, אבל זה נראה אחלה של שילוב ביניים לaverage joe שיוצא עם המשפחה לשבילי קק"ל וטיפה מעבר. pSrXHFSjT40 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 33.1 אלף צפיות
היי מעניין אותי מאוד כי אני רואה כל לילה באיזור שלי שכל החניות בכחול לבן מלאות, מלא רכבים חונים באדום לבן ואפילו על המדרכות. מעולם לא ראיתי דוח על אחד הרכבים האלה.. מדובר באיזור 10. האם יש היתר ברור או לא כתוב שבלילה אפשר להחנות באדום לבן או על המדרכה בלי לקבל דוח?
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
איזה כיף זה לקבל מתנת יומולדת שכזו ועוד מיבואן הרכב שלך, בחיים לא קיבלתי שירות כזה טוב. פשוט תענוג, תודה לעומר ולסמל"ת ולאבארט בפרט. גאה להיות שייך.
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
LaFerrari vs McLaren P1 vs Porsche 918: the verdict And if I had to choose a car to drive, the hypercar to keep right now, then I would have the Ferrari LaFerrari. Stupid name and all.
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, לאחרונה החלו לי כאבי גב חזקים בנסיעה בסוזוקי אלטו שלי, ואך ורק בה. בכל פעם שאני מתחיל לנהוג בה כואב לי אמצע הגב בצורה חדה. ניסיתי לשנות את תנוחת הנהיגה על פי מדריכים שונים אך ללא הועיל. (מה גם שאין במושב הנ"ל יותר מדי מה לכוון או תמיכות). נהגעתי בתקופה אחרונה נהיגות ארוכות במספר רכבים אחרים והגב שלי היה בסדר גמור. מישהו מכיר אולי אביזר מומלץ להתקנה ברכב במקרה שכזה? במושב של הרכב מותקנת כרית אוויר.
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מקור לכתבה הגיע הזמן לא ? חבל שאין פטור גם לאגרה
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
גם מאזדה רוצה ג'יפון עירוני קטן שיתחרה בניסאן ג'וק, שברולט טרקס, אופל מוקה, פיג'ו 2008, הונדה HR-V ובטח עוד איזה שם ששכחנו. הלילה חשפה מאזדה לראשונה את ה-CX-3 החדש שלה, התשובה לכל הרכבים הנ"ל. הוא מבוסס על פלטפורמת ה-2 החדשה ויגיע ארצה ככל הנראה עם מפרט טכני דומה. פרטים נוספים כאן: מאזדה CX-3 החדש
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
שירות UberX מאפשר לכל אחד שרשום במערכת שלה להסיע נוסעים בתשלום, אז מה אם זה לא חוקי?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום וברכה, ברשותי ניסאן מיקרה 2008 ואני מחפש ספר רכב. מישהו יכול לעזור? חיפשתי תחת השם service manual ולא מצאתי. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mickbit, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
התפרסמה כתבה בג'לופניק על החומרים המוזרים ביותר מהם מורכבים רכבים, והם: 10. עץ 9. עור מלאכותי (מעטפת חיצונית) 8.פייברגלאס 7. קרמיקה (ציפוי חיצוני, בלוק מנוע) 6. סויה (מעטפת חיצונית) 5. דנים ("בד ג'ינס" כמעטפת חיצונית) 4. אירוג'ל (בידוד) 3. דורופלאס (מעטפת חיצונית) 2. ספאנדאקס מצופה פוליאוריתן (מטעפת חיצונית משנה צורה) 1. עור מאיבר מין זכרי של לוויתן (מושבים) הכתבה המלאה: http://jalopnik.com/the-ten-weirdest-materials-ever-used-to-make-cars-1659609432 מכירים עוד (חוץ מהחומרים העתידניים מהם מורכבת הפאביה)?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
אתמול RS (חבר הפורום, לא הדגם) הוציא אותי לטיול קצר, ועשה לי בית ספר. אבל נתחיל מההתחלה, כי אני חפרן: עם הXS ביקרתי בנס הרים לבד כפעמיים-שלוש - אבל תמיד הגעתי מאזור צובה\הדסה ולא עשיתי אף פעם את העליה מאשתאול. במשך 4 שנות בעלות הגעתי למצב של בטחון רב בהתנהגות שלה וביכולות שלי איתה ולמדתי לנהוג די מהר גם במקטעים קשים, אך עם 0 ניסיון בנהיגת מסלול וללא כל הדרכות פורמאליות, או אף חברים חובבי נהיגה כמוני, לא היה לי שום קנה מידה לביצועים שלי בתנאים כאלה. בנוסף, מאז שרכשתי את הסוניק אני נוסע איתה בקו ראשון-ת"א יום ביומו, וכבר מעל 3000 ק"מ נצברו להם, ואף לא נסיעה אחת בשביל הכיף. לכן קפצתי מיד על ההזמנה של RS לצאת לטיול. נפגשנו לקראת המסלול, עשינו היכרות ויצאנו לדרך. המק…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חברים יקרים, אני עושה כתבה לתכנית הכלכלית עם לינוי בר גפן, ואני רוצה לגעת בנושא שכואב לרובנו - מוסכים, ובעיקר מוסכים מורשים. זה לא סוד שמדובר בשיטה שיש בה ריכוזיות, מה שאומר מחירים גבוהים לצרכן בעת טיפולים ותיקונים. מכירים את הנושא מקרוב? בואו נדבר על זה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 606 צפיות
ועדת הכלכלה ממשיכה את הקו המחמיר, ואישרה היום מספר תיקונים לתקנות התעבורה, ובהם חובת האטה לפני מעברי חציה אם בסמוך אליהם עומד הולך רגל, גם אם הוא לא החל לחצות את הכביש..... המקור:
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
איך הוא יכול לקנות לי רכב ?הם יכולים לקנות רכב ולרשום בעלות על משהוא אחר ?אפשר לעשות העברת בעלות באותו היום ?
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
בוקים לרכב.
מאת Whyban- 1 תגובות
- 851 צפיות
אהלן , רציתי לצבוע את הגאנטים של היאריס שלי שבוע הבא, נתקעתי בלי בוקים ואין לי מה לעשות איתם אחרי זה אז אני לא רואה בשביל מה לקנות ב250 שקל בוקים , שאלה קצת מוזרה אבל אם יש פה מישהו שיש לו בוקים להלוות / להשכיר לי , מהמרכז , אני ישאיר תעודת זהות או משהו מה שאתם צריכים . דברו איתי בווטסאפ . 0526243239
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
- 29 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
הקדמה: ההורים שלי עובדים בתיירות כבר משנת 1990,פחות משנה מאז שהם עלו לארץ הם הצליחו להכיר את האנשים הנכונים ובמקום ללכת לנקות שרותים הם החלו לעסוק בתיירות פנים. עם השנים העסק התפתח,עשרות של אוטובוסים בשבוע הם היו שולחים לים המלח ואילת,אלפי תיירים,טיפים שבעזרתם אז היה אפשר גם לקנות דירה. אבל בגלל המצב הביטחוני,כמות התיירים נפלה,ההורים שלי עבדו פחות ופחות ואז הם החליטו לפנות גם לעיסוקים אחרים כמו חנויות ספרים ומתנות,נטוריון ותרגומים ועוד כמה שטויות כאלה. התיירות אבל לא מתה לגמרי. עדיין עד היום אנחנו מוציאים בשבוע בממוצע אוטובוס-שתיים-שלוש אבל החלטנו כדי לחסוך עלויות של הסעות פה ושם לקנות גם רכב משלנו.ב2010 קנינו קרניבל 2007 יוצאת השכרה,אומנם לא רכב הסעות אבל 4 …
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
דרושים נייסינים לאפליקציה חדשה לאנדרואיד, האפליקציה תקריא הודעות שמתקבלות ותאפשר גם להגיב להן. האפליקציה כרגע לא נמצאת בחנות האפליקציות. מי שמעוניין להשתתף בפיילוט, ויש ברשותו מכשיר אנדרואיד, מוזמן לשלוח אלי הודעה פרטית עם כתובת המייל שלו, או לכתוב את כתובת המייל שלו כאן, או לשלוח אלי למייל [email protected] את כתובת המייל שלו. לחילופין, ניתן גם לעשות לייק לעמוד הפייסבוק ולפעול לפי ההוראות שם: https://www.facebook.com/pages/BAZZ/712179098827942?hc_location=timeline פרטים נוספים בצירוף האפליקציה תישלח למשתתפים. בברכה, מתן.
הודעה אחרונה מאת matansab, -