רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
רגע לפני החשיפה המלאה בתערוכת תאילנד בעוד כשבוע, מאזדה משחררת תמונות רשמיות ראשונות של ה-2 סדאן כדי לעורר את התיאבון שלנו. הפרטים הטכניים המלאים יתפרסמו יחד עם הצגת המכונית, אבל בינתיים ליקטנו לכם את המידע שהתפרסם עד כה. תמונות ראשונות - מאזדה 2 סדאן.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
נכון שפורום זה עוסק ברכבים ומה שבניהם, אבל הנה הסבר מעניין על תקציב משרד החבורה כך שבכל זאת יש לו עניין להופיע בפורום. שאול אמסטרדמסקי, אחד הכתבים הכלכליים המעולים מסביר בשפה פשוטה על תקציב המדינה ומשרדיה השונים ומראה למה התחבורה בישראל כה עלובה ואיך זה מתגלגל עלינו, האזרחים והמשתמשים ברכב. http://my.calcalist.co.il/budjet6/ וכן, לא שידענו אחרת...
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
לפני שאתם שופטים אותי, אני רוצה שתדעו שאני נהג זהיר, לא נהג פוזה, ערס או ערבי. אז היום, אני חושב שעברתי באור אדום. הייתי בחיפה, וחיפשתי את הדרך לים מאיפה שהייתי כי התבלבלתי בטעות בדרכים. בכ"מ, הוויז אמר לפנות שמאלה, והייתי בנתיב הימני, אז אותתי ופניתי שמאלה. עכשיו, היה שם רמזור, ולפי מה שראיתי היה שם ירוק, אבל אז כשפניתי שמאלה ראיתי שיש שם רמזור של הולכי רגל שהוא ירוק. אני לא יודע איך זה קרה, אולי זה לא היה הרמזור שלי והרמזור שלי היה מול הפניה, אולי הרמזורים שם דפוקים. אבל, בחיים, אבל בחיים לא הייתי עובר אור אדום סתם כי בא לי. את הרישיון שעבדתי עליו במו ידי, ששילמתי ממיטב כספי, אני לא ארצה לאבד בגלל שטות של "אני לא רוצה לחכות דקה אני אעבור". עכשיו, אני או…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
לצרפתיה של ידידי הטוב היה היום פנצ'ר והיא נזקקה להחלפת גלגל. לא יאמן איזו שיטה מפגרת יש שם בכדי להחליף את הגלגל. מסובבים אום פלסטיק עד הסוף כדי שישתחרר, לוחצים ממש חזק על איזה מנוף פלסטיק והגלגל נופל במכה אחת ! על הרצפה, אם מישהו לא מכיר ומשעין את הרגל קדימה תוך כדי הגלגל נופל לו על כף הרגל. אחר כך כדי לשחרר צריך להוציא את הסופית של הכבל מהפלסטיק למטה שתופס את הגלגל (ליבי עם הבחורה שתנסה להתעסק עם זה ). לכאורה הפטנט הזה אמור לחסוך זמן, אבל לדעתי הוא לא מוצלח ומה היה רע בסיבוב הבורג או המוט כפי שהיה עד כה בצורה פשוטה...
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
- 2 תגובות
- 722 צפיות
אבא שלי ז"ל עשה טסט לרכב(אופל אסטרה קרוואן מודל 1994) ב-24.06.13(שילם קצת יותר מ-1200 ש"ח) ונפטר אחרי חודשיים(הרכב רשום על שם אמא שלי)בנובמבר 2013 הייתה תכנית גריטה ולא יכולתי לגרוט את הרכב כי הוא היה בן 19 ולא 20,הפקיד במשרד הרישוי בחיפה הטעה אותי ואמר לי שאני יכול להקפיא את הרישיון של הרכב ואז להפשיר ולגרוט כשתוכנית הגריטה תחזור והרכב יהיה בן 20(זה מה שעשיתי והקפאתי את הרישיון באוקטובר 2013 ומאז אני ממתין לגריטה שתחזור)...קיבלתי השבוע דואר רשום מהעירייה שמודיע לי שהרכב ללא טסט ועומד במקום זמן רב ושאני צריך לפנות אותו תוך יומיים(הזזתי את הרכב למקום אחר).היום במשרד הרישוי הפקידה אמרה לי שאני לא זכאי להחזר כספי אלא לזיכוי יחסי רק אם אחדש את הרישיון של הרכב+לא אוכל לעשות גר…
הודעה אחרונה מאת newnew2014, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפי כתבה של ידיעות אחרונות מ3.11 פיאט 500 תופסת מקום ראשון ברשימה לא מחמיאה של עשרת המכוניות עם הכי הרבה בעיות אמינות בארה"ב . הרי הרשימה: 1. פאט 500 .בעיות :העברת הילוכים, רדיו,חיישני חניה, מע' ניווט 2. ג'יפ צ'ירוקי (4 צילינדר) : רדיו, העברת הילוכים 3. פורד פיאסטה :גיר מחליק, העברת הילוכים 4.ניסאן פת'פיינדר -גיר ,ממיר מומנט 5.מרצדס CLA250 : רעידות, מע' סטריאו 6. שברולט קרוז 1.4T :גל הינע, סרנים לעניו דעתי כל מכוניות הנ"ל מיובאות לארץ
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
היי, היה לי טסט ונסעתי הכל טוב,לפי מה שצריך,זכויות קידמה וכו',דבר אחד הפריע לטסטר מהירות הנסיעה שלי הייתה מעט נמוכה,הוא אמר לי שאני "זוחל" אמרתי לו שאני "לחוץ ואני מסכים איתו וסליחה",אז התחלתי לנסוע יותר מהר,אז הגענו ליד משרד הרישוי והוא אומר לי "מפה אני רוצה שתסע 50 כל הדרך!" עשיתי זאת ואמרתי לו "הנה כמו שביקשת"... טסט רביעי שלי,הוא גם ראה שלא עשיתי טסט 5 חודשים. מה נראה לכם?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
מכשיר G-Force
מאת Udi82- 4 תגובות
- 760 צפיות
שלום לכולם, האם מישהו יודע אם יש מכשיר G-force שניתן לקנות או מכשירים שנותנים פרטים על הנהיגה שלך? תודה מראש, ** מצאתי אפליקציות לנייד אך הם לא מדוייקות.
הודעה אחרונה מאת Udi82, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 38 תגובות
- 16 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול מה הדבר הנכון לעשות כשאני מפעיל מזגן על חימום, לקבל אוויר מבחוץ או לעשות סירקולציה פנימית של האוויר? אני איכשהו זוכר שראיתי מספר פעמים אנשים שאומרים שכדי אוויר מבחוץ. אבל זה נוגד את ההגיון , אז השאלה היא, מה צריך לעשות , ומדוע? תודה!
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 1 תגובות
- 724 צפיות
במקרה נתקלתי באתר הזה... https://www.navdy.com הקונספט נראה מעניין, הביצוע אמור להיות די COOL, טכנולוגית אין סיבה שזה לא יעבוד כפי שמפורסם.
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
לדעתי הדשבורד החדש בהרבה יותר יפה ונעים להעין, הקודם היה גבווה מידי ודי פשוט. CX5 וCX3 מאזדה מציגה שיפור ענק, עממי יוקרתי פשוט. http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1871/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-6-%D7%95-CX-5-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%AA-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D מדהים פשוט השינוי העצום בשנתיים האחרונות שמאזדה עברה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת marom9, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לחבר טוב יש קליאו 2002 יד שניה עם 140K. הכל תקין מלבד תקלה בדוושת הגז שככל הנראה אי אפשר לפתור. הצרפתים תכננו דוושה אלקטרונית גאונית ולפעמים קורה שהיא לא מגיבה. זה יכול לקרות גם בכביש מהיר... ניסו כבר להחליף הכל כולל דוושה, מתג, צמה ומחשב. שום דבר לא פתר את התקלה. אחרי אינספור ניסיונות לתקן הוא החליט להיפטר מהאוטו. מתוך תחושת אחריות לשלום הציבור הוא לא רוצה שהרכב ייסע בכבישים ולכן ככל הנראה יאלץ למכור אותו לפירוק. איך מבטיחים שהקונה לא ייסע ברכב, או אפילו גרוע מזה, ימכור למשהו אחר מבלי לספר לו על התקלה? כמה אפשר לקבל על רכב כזה אם המחירון שלו 8000 במצב תקין? במידה והוא ימכור למגרש גרוטאות, באחריותו של מי להוריד את הרכב מהכביש במשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
- ובפרט בסיאט לאון. אודה לעונים
הודעה אחרונה מאת syaron24, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי מקווה שהכותרת ברורה. יש לי ברכב ג'אנטים שלא מוצאים חו בעיני, רוצה להחליפם אפילו במשומשים מצורה אחרת. מחפש המלצה למישהו שעוסק בתחום. עוסק בתחום = לא רק מוכר חדשים אלא מתעסק עם משומשים ומבצע עסקאות הוגנות בסגנון זה.. אזור מרכז/שרון. מכירים?
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הי ברשותי ב4 שנים האחרונות סוברו אימפרזה שנת 2000 אוטומט 1600 עם בערך 1600000 ק"מ. אני עושה כ 10,000 קמ בממוצע בשנה בעיקר כרכב סופי שבוע (נסעיות בכביש המהיר עד שעה). אתמול בזמן נסיעה בכביש מהיר נקרעה רצועת טיימינג, היום לאחר בדיקה במוסך נאמר שהמנוע ממש נדפק (לא זוכר מה בדיוק), ונאמר לי שיותר זול להביא מנוע מפירוק מלתקן את המנוע הזה. המחיר כולל עבודה ומנוע מפירוק, החלפת רצועת טיימינג במנוע החדש וכו בסביבות 4000 ש"ח, תלוי בכמה ימצא מנוע מפירוק. אני מתלבט מה לעשות, אם לתקן את הרכב בעלות זו או לקנות כבר רכב חדש. לא התכוונתי לקנות רכב חדש והרכב הזה יספק אותי לפחות לעוד כמה שנים. עד כמה זה הימור להחליף מנוע? מה הסיכונים בלקנות מנוע מפירוק? עלות הרכב לפי מחירון הוא…
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
-
יצא לי לראות לאחרונה מס' רכבים שמסתובבים עם סאנרוף שנראה לי קטן ולא פרופורציונאלי לרוחב הגג, אך חשבתי מדובר בהתקנה ישראלית לא איכותית. אבל לאחר שהתקרבתי לרכב כזה היום בעת טיול עם הכלב, נחרדתי לגלות שזה פאקינג חתיכת פלסטיק שדבוקה לגג שנראית כמו סאנרוף שפתוח באלכסון. לצערי אין לי תמונה להראות, אך אשמח אם מישהו שמכיר את התופעה יעלה. פשוט הייתי בהלם. למה שמישהו יעשה את זה? מצאתי בגוגל:
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, היום נכנס בי מישהו כשנהגתי ברכב שכור. הוא החליק ונכנס לי בטמבון האחורי. כמובן שהחלפנו פרטים והוא סיפר לי שהוא לא שם לב והחליק לתוכי. התקשרתי לחברת ההשכרה, מסרתי פרטים ונשאר לי למלא קצת טפסים ולשלוח. כמה שאלות: 1. כיצד עובד עניין ההשתתפות עצמית (ע"ס 1770 ש"ח) עליו חתמתי במקרה של אשמת צד ג'? 2. הם דורשים ממני להחזיר את האוטו לתיקון - אני מצידי לא רוצה להיטרטר לדרום ת"א לחברה - האם כדאי לי להתעקש? האם יחליפו לי את הרכב במקום בלי בעיות? (אם זה רלוונטי החברה היא קל אוטו)
הודעה אחרונה מאת MoonKnight, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
שלום אני שוקל לקחת בליסינג רכב מסוג טיוטה - אוריס סטיישן היברידית, אני רק לא שלם עם עיניין הקרינה בגלל שזה היברידי, כמה זה מסוכן או לא לשים תינוק בסלקל מקדימה ובכלל מבוגרים \ ילדים מקדימה \ אחורה האם יש למישהו איזה מאמר \ ידע שהוא יכול לחלוק? דניאל.
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הסרטון המקוצר http://www.youtube.com/watch?v=TVBcEg6klJI ולסרט הארוך ומאחורי הקלעים. http://www.emc.com/microsites/lotus/redefine-records.htm
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מצאתי רכב למכירה שבדיקה ברשם המשכונות העלתה שהוא מושכן לבנק מרגע עלייתו לכביש, אלא שהוא עבר כמה ידיים מאז. האם אין ברירה אלא לנסות ולאתר את הבעלים הראשון ולבקש הוכחה לכך שהוא כיסה את ההלוואה? דיברתי עם הבנק וכצפוי הם לא מוכנים להסגיר מידע כלשהו ביחס למשכון. אני פשוט רוצה לדעת האם, במקרה, המישכון הוסר אך הדבר לא נקלט אצל רשם המשכונות או שמא אכן הרכב עדיין ממושכן לבנק. איך עושים את זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
היי לכולם. יש לי ברשותי מאזדה 3 2014 דגם spirit . לרכב הנל יש צג מהירות עליון {הדבר הזה שמשתקף עליו המהירות} והצג נמוך לי , מישהו פה יודע איך מעלים אותו ללמעלה קצת או איך מזיזים אותו? תודה לכולם, והמשך יום מצוין.
הודעה אחרונה מאת TheBox, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בטח כבר יצא לכם לשמוע לפני כשבועיים שראש עיריית פ"ת הכריז על סגירתו של נת"צ ציר המוות. לאלו שלא מכירים, מדובר על ציר נת"צ בז'בוטינסקי בחלקו של פתח תקווה. הכותרות געשו, "סוף סוף המוות ייפסק". עוד נסיון לעשות כותרות על חשבון הפקקים העמוסים ממלא בפ"ת. סרטון המחשה טרי מהערב שמראה כמה התרבות והחינוך הדפוק הם אלו שגורמים למוות מיותר ולא שום תכנון לקוי. שימו לב לדקות: 0:35 - הולך רגל שפשוט מטייל על הכביש מצד שמאל, צמוד לגדר. עוד קצת חושך וחוסר תשומת לב - עוד הרוג למניין. 2:18 - קצת קשה לשים לב, אופנוע מנסה להספיק את הרמזור והופ הולך רגל החליט שנמאס לו לחכות ופשוט יוצא בריצה למעבר חצייה.שתי תאונות כמעט ופגע תוך פחות משלוש דקות! https://www.faceb…
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה. אם אני קונה רכב מלפני שנת 2008, החישוב על בסיס חודשי אינו חל עליו. אם כך, מה קורה בעצם במעבר בין השנים האזרחיות? האם המוכר סופג ירידת ערך של שנה שלמה והקונה מרוויח אותה, ממש "כמו פעם"? אם כך, לי כקונה יש אינטרס לקנות אחרי ינואר ולמוכר יש אינטרס למכור לפני ינואר. מה מוכר חכם ומה קונה חכם עושים, כל אחד, במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום שאלה א: האם התנעת רכב יחסית חדש בעזרת כבלים עלולה להזיק למערכת החשמלית של הרכב? כגון:חיישנים, מערכות אזעקה ואיך מונעים נזק כזה באם מוכרחים להתניע בעזרת כבלים. שאלה ב: איזה עובי כבל (זה לא כתוב) ובכמה אמפר כבל רצוי להשתמש לרכב משפחתי או לרכבים גדולים יותר?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! אני שוקל לייבא מסין כמות רצינית יחסית של אביזרי רכב למכירה בחנות, איך זה עובד? האם צריך איזה אישור ממכון התקנים? האם משלמים רק מע"ם בדואר או מס יותר גבוה? תודה!
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סנפיר לרכב תורם לרכב אם זה מבחינת לחתוך תרוח ? חוץ מיופי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 38 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני תוהה אם אני היחיד שחושב שהוא נראה מצועצע יותר ולא מתאים לתדמית של החברה. לדעתי הדוגמא הכי חזקה היא ה-e class: אני מדבר על הקווים שתקפים לכל הדגמים שלהם. מה אתם חושבים על העיצוב החדש של מרצדס?
-
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם... רכשתי לפני חודשיים איביזה 2011 מחברת קל אוטו כשרכשתי את הרכב והסוכן הניע את הרכב היו תיקתוקים כאלה...(הבנתי שזה סיפור מפורסם )הסוכן ישר אמר שזה בגלל שהרכב קר ובגלל שלא לחץ על הברקס העת ההנעה,ואני כמו פתי האמנתי. לפני מספר ימים החלטתי שכל עוד הרכב תחת אחריות קל אוטו שאני ילך לבדוק את הסיפור בצמפיון... כמובן קבלתי הזמנה מהחברה למוסך בחיפה ובבדיקה שהם ערכו החליטו ש: 1. החלפת שרשרת תזמון+מותחן 2. החלפת סט מצמדים. לאחר מכן בקשו ממני ליצור קשר עם החברה(קל אוטו) ושהם ישלחו הזמנה ממוסחרת(עם מחיר על כל דבר) יצרתי קשר עם החברה והם התנערו מכל אחריות והסבירו לי שהדברים האלה לא תחת האחריות, מהרתי להסביר להם שהסוכן בזמנו אמר לי שהכל תחת אחריות למעט צמיג…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
:lol: במסגרת תערוכת חידושים, פולקסווגן הציגה - בין השאר - הנעות חשמליות, מנוע דיזל 2 ליטר עם 268 כ״ס ואת מחליפו של חביב הפורום DSG7: הDSG10, שלדברי החברה יוכל לתמוך בנתוני מומנט של עד 55 קג״מ. לכתבה: autoblog.com/2014/11/11/vw-10-speed-transmission-new-tdi-diesel/
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
שמעתי שעל פי כמה קריטריונים כלכליים אובייקטיביים כביכול אנחנו (ישראל) נחשבת למדינה מתקדמת. גם צי המכוניות די חדיש פה. אלא מה, לא נראה ששמעו פה על חוקים לזכות קדימה להולכי רגל. זה מתבטא בעיקר במעברי חציה, ובמיוחד: ברמזור ירוק בפניה ימינה. לא נעים להגיד, אבל בערים מסויימות מאוד נדיר לראות זכות קדימה ניתנת להולך רגל, ולפעמים אני נותן זכות קדימה להולך רגל בערים האלה ומסתכלים עלי עם מבט משתומם ולא יודעים מה לעשות (מפחדים לעבור). הכי גרוע: לעצור במעבר חציה בכביש עם יותר מנתיב אחד לכל כיוון (אפילו עם שדרה בנויה באמצע) זאת פשוט פעולה שמסכנת את הולך הרגל לפעמים אני עוצר ומאותת לצד השני, לפעמים פותח חלון ומוציא יד. לעיתים אני צופר מזהיר ומבהיל את הולך הרגל מפני הסכנה. אבל כנ…
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 294 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דאבל קלאצ
- במבליק
- zvigolden
- שום מאכר
- natco
- milser
- MOTIOZ
- David32
- stx
- steinnn
- הדיין
- גולדן191