Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

רכשתי לפני חודשיים איביזה 2011 מחברת קל אוטו כשרכשתי את הרכב והסוכן הניע את הרכב היו תיקתוקים כאלה...(הבנתי שזה סיפור מפורסם )הסוכן ישר אמר שזה בגלל שהרכב קר ובגלל שלא לחץ על הברקס העת ההנעה,ואני כמו פתי האמנתי.

לפני מספר ימים החלטתי שכל עוד הרכב תחת אחריות קל אוטו שאני ילך לבדוק את הסיפור בצמפיון...

כמובן קבלתי הזמנה מהחברה למוסך בחיפה ובבדיקה שהם ערכו החליטו ש:

1. החלפת שרשרת תזמון+מותחן

2. החלפת סט מצמדים.

לאחר מכן בקשו ממני ליצור קשר עם החברה(קל אוטו) ושהם ישלחו הזמנה ממוסחרת(עם מחיר על כל דבר)

יצרתי קשר עם החברה והם התנערו מכל אחריות והסבירו לי שהדברים האלה לא תחת האחריות,

מהרתי להסביר להם שהסוכן בזמנו אמר לי שהכל תחת אחריות למעט צמיגים ופלסטיקה.

אך הם עדיין אומרים שאין מה לעשות והם לא יכולים לקחת אחריות על דבר כזה.

אני אובד עצות...

בקשתי הצעת מחיר מהחברה והם הביאו לי הצעה על סך 8884 שקלים כולם מעמ ועבודה.

ניסיתי להסביר וליצור קשר עם קל אוטו אך הם מתנערים מכל אחריות.

משהו נתקל בדבר כזה או יכול לייעץ לי לגבי מה לעשות?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

רשום סעיף-אחריות מוגבלת.(לא מצאתי פירוט נוסף...אעשה בדיקה נוספת לגבי זה)

ולגבי הבדיקה נעשתה בדיקה על ידם שבועיים לפני רכישת הרכב

פורסם

מה זאת אומרת נעשתה בדיקה על ידם ?! יש לך את תוצאות הבדיקה (המסמך) ביד ?

כי אם כן, ניתן לתבוע את המכון .

לא רוצה לעשות לך "נו נו נו " במיוחד לאור העובדה שמדובר בתיקון לא זול ,אבל נראה לי שלא עשית שום מהלך נכון ברכישת הרכב .

האם יש לך את הסטוריית הטיפולים ברכב ?

המתן לתגובות נוספות של החברים בנוגע למידע על תקלה מוכרת בדגם הנ"ל.

בברכה

מוטי

פורסם

ראה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?459719-%D7%9B%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%96%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99-1-2-TSI-(%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%95-%D7%91-2010)&highlight=%D7%9B%D7%A9%D7%9C+%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%9F+%D7%94%D7%AA%D7%96%D7%9E%D7%95%D7%9F

האם יש לך היסטוריית טיפולים מלאה של המכונית? האם היא טופלה ע"י מוסכי היבואן?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

באחריות .!!! תעמוד על זה שיסדרו לך את זה. בכל דגמי ה 1.2 יד את הבעיה הזאת. שרשרת ומשאבת מים שובקים חיים בתחום שבין 30-45k . אצלי בסקודה ייטי סידרו מבלי להוציא הגה.

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

כל אחד שקונה רכב מחברות ליסינג\השכרה, מקבל תעודת אחריות שאפשר לנגב איתה.

אבל כולם מתלהבים מזה שמקבלים תעודת אחריות. זה יוצר אצל אנשים מין "שקט נפשי" וביטחון פסיכוליגי מסויים.

אני רק מקווה שאצל הבחור המסכן, הרכב לא עבר את ה-100000 ק"ם. במצב הזה יש סיכוי שיבואו לקראתו ב"רצון טוב" כלשהו.

מעניין אילו המנוע היה הולך, כתוצאה מכשל השרשרת, או הגיר היה מתקלקל והרכב לא היה זז ממקומו, גם אז קל-אוטו לא היו משתתפים?

פורסם

הם מחליפים שרשרת ומותחן פרופילקטי... יעני למנוע את מה שקרה לך... לי החליפו לפני שבועים מותחן ושרשרת והרכב עבר את ה 3 שנים והכל בחינם. הוסבר לי שגם אם היה לי נזק במנוע בגלל זה גם את זה היו מחליפים על חשבונם. בקיצור תתעקש מול צ'אמפיון. בהצלחה.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אתם כותבים לו להתעקש מול צ'מפיון. מי אמר שהרכב עדיין באחריות היבואן?

אולי הרכב לא טופל במוסכים מורשים? אולי עבר את ה100KM? אולי כבר תמה תקופת האחריות? (אם זה שנתיים בוודאי שתמה. אם 3 אז עדיין יש סיכוי סביר. הרכב שנת 2011 ואנחנו כבר בנובמבר 2014). צריך לבדוק את העניין

ההתעקשות צריכה להיות מול קל אוטו (בצירוף הוכחות על הטעייה- הבדיקה שהציגו בפניו)

מצ'מפיון אפשר, לדעתי, לצפות רק למחוות של רצון טוב (הרי בכל זאת לרכב בן 3 לא צריכות להיות תקלות מהסוג הזה) וזה משהו שכבר קרה

שיהיה בהצלחה לפות"ש. מקווה שהעניין יסתדר, ובמהרה

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

יש שתי קריאות שירות פנימיות של VAG לגבי בעיות בשרשרת התזמון , הרעש , והאפשרות לנזק ולכשל המנוע .

1 - 2020427/3 TPI Information Product Technical

המתחות שרשרת התזמון , ואז קפיצה בין שיני בשרשרת וגלגלי התזמון - רעש ואפשרות לחוסר תאום תזמון וכשל במנוע .

הפעולה - החלפת שרשרת תזמון חדשה מחוזקת ומותחנים .

2 - 15D8, TSB Bulletin Service Technical .

כשל במותחן שרשרת התיזמון הגורם לשרשרת לא להמתח בהנעה ראשונית עד בניית לחץ שמן .

יצירת רעש ואפשות לחוסר תאום תזמון וכשל במנוע .

הפעולה - בדיקת שרשרת התיזמון והחלפת מותחן שרשרת התזמון לחדש מדגם מתקדם יותר .

חברת VAG והיבואן בארץ מודעים לבעיה

ובד"כ מתקנים ומחליפים גם מעבר לזמן האחריות , עם קצת / קצת הרבה לחץ פיזי מתון - וזה חבל .

כי הבעיה ידועה והם הורסים לעצמם את " השם הטוב שנהרס ".

ולבסוף הם כן מחליפים , לפעמים הם מבקשים השתתפות סימלית של בעל הרכב .

מבחינתך עמוד על כך היבואן יסדר ויתקן את הבעיות ברכב .

במצב שלך יש בעיה נוספת -

מאחר והרכב שלך נקנה מחברת קל אוטו

לפעמים במסגרת הסדרי קניית רכב מהיבואן - החברה קל אוטו לוקחת את כלל האחריות על הרכב ומקבלת על כך הנחה במחיר .

מבחינתך חובה על המוכר קל אוטו או היבואן צ'מפיון מוטורס לטפל בבעיה - ביחד או לחוד .

לכן -

א - דבר עם נציג קל אוטו רצוי מנהל תחום טכני אחריות ומוסכים - הודע לו כי לרכב יש הוראות טיפול וסידור תיקון הבעיות

בשרשרת התיזמון על חשבון היבואן / היצרן - וכדאי כי יבדוק אולי קל אוטו יכולה לתקן את הרכב אצל היבואן במסגרת זו .

ב - לאחר תשובה במידה ושלילית - פנה ליבואן בארץ צ'מפיון מוטורס - ובקש תשובה לבעיה

והראה להם כי זו בעיה ידועה אשר באחריותם .

ג - במידה והתשובה שלילית פנה ליצרן VAG גרמניה / סיאט ספרד -

ד - במידה ווהטיפול נגרר - כדאי לטפל לבד בבעיה , לפני גרימת נזק רציני למנוע .

יש את מוסך רון בתל - אביב , מומחה לרכבי VAG ובמיוחד מתמחה בבעיות הנ"ל ובמחיר סביר .

אחרי סידור הבעיה - הגש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות כנגד קל אוטו היבואן והיצרן .

ובמקביל פרסם ברשתות החברתיות ובאמצעי התקשורת - עיתונאי רכב .

הראה כי הבעיה ידועה וחובת היבואן והיצרן לטפל בה ולסדר את הרכב , בין אם לבד או בשיתוף קל אוטו -

מבחינתך זה לא משנה - אתה צריך רכב ומנוע תקין .

בסוף השבוע הקרוב הכן שעורי בית - יש הרבה חומר על הבעיה בפורום וכן באינטרנט - אסוף והכן תיק טיפול בבעיה .

כך תגיע מוכן לשיחות עם נציגי החברות .

ראה כאן דיונים בנושא -

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?459719-כשל-במנגנון-שרשרת-התזמון-במנועי-1-2-TSI

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?467074-אוטו-בדק-הרכב-נכנס-בדממה-יצא-ברעש

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?478172-סקר-אמינות-מותחן-שרשרת-תזמון-מנועי-TSI-בלבד&highlight=%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%97%D7%9F

ד - כשל במותחן - http://www.vagit.co.il/forum/viewtopic.php?f=18&t=7458#p71687

ה - http://vagit.co.il/forum/viewtopic.php?f=18&t=3426&start=0#p30921

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גיא צודק... באמת לא ידוע הסטורית הטיפולים ברכב והיכן נעשו. אצלי החלק הוחלף ללא לחץ או התעקשות. והמון תודות לחברים בפורום שהציפו את הבעיה ככה שידעתי בדיוק מה להגיד במוסך. אובחנה התקלה נקבע תור והוחלף החלק.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

לא בגלל זה אתה אמור לדבר עימם, אלא בגלל שהם יודעים היטב שיש כשל כזה, וסביר להניח שהיו צריכים לבצע פה החלפה יזומה - אבל בשיטת "מצליח" הם מחליפים רק למי שמתלונן. כנראה. לכאורה. שלא יסקלו אותי בגלל זה. ככה עולה מהודעות פה בפורום. ועצם העובדה שקלאוטו לא התלוננו בתקופת האחריות (כי זה כנראה לא רכב אישי שלהם הרי) - לא אומר שעכשיו אפשר להפיל עליך את זה.

עכשיו, דבר קודם עם קלאוטו כי אולי הם כבר החליפו, למשל. או שביצעו טיפול אחר, לך תדע.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...