רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
מבקש חוות דעת על הגיר של פוקוס משנת 2011 ומעלה עם הגיר כפול המצמדים...אך ורק מכאלה שיצא להם לנהוג ברכב, או שיש להם כזה במשפחה.. ואיך הוא בהשוואה ל DSG של VW? כי לאחי יש golf 2010 והוא אומר שהגיר לא טוב אבל כשאני נוהג על זה בעיות כמו רעידות וכו' לא מפריעות לי.. האם הבעיות בו ממש חמורות או שאפשר להסתדר איתן(מדובר על פוקוס 2012 האצבק מליסינג-40K ק"מ בלבד)
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מאז הטסט לא יצא לי לנהוג על גיר ידני. לפני שבוע, כמעט 9 שנים מאז הוצאת הרישיון שלי, קניתי רכב עם גיר ידני. את האמת חששתי, אבל זה כמו לרכוב על אופניים, למרות שהבטחון שלי בנהיגה ירד דרסטית. האם זה בריא לרכב כאשר הוא נמצא בהילוך 3-4-5 ואני לפני רמזור או פנייה וצריך להאט אז להעביר לניוטרל במקום לרדת הילוך הילוך? אם אני נמצא בהילוך 4-5 ויש פנייה, האם זה בריא לרכב ישר לעבור לשני אחרי ברקס? אני תמיד מפחד שאני על כביש מהיר אם רכב יכנס למסלול שלי ואני אצטרך לנהוג במצב חירום הרכב יתכבה משום מה. מה עושים במצב כזה? האם אני צריך לחזור אולי לקחת שיעור שתיים בנהיגה?
הודעה אחרונה מאת Dark Muse, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במהלך קטיף פטריות ביער כלשהו סמוך לבית שמש נתקלנו ברכב מפורק לגמרי.. אם מישהו איבד, אז נמצא.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יצרתי קובץ חדש עד לחודש נובמבר(כולל) למעוניינים. שיניתי קצת את הפורמט. הורדתי את עמודת גיר והוספתי לעמודת מנוע. לדוגמא הסימון A - אוטומטי, M ידני, D - דיזל, E - חשמלי. ואפשר גם ביחד AD - אוטומטי דיזל. Cars-Dec-2014.pdf
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
-
- 21 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
"58. חובה לאותת ודרך האיתות (תיקון: תש"ל) (א) נוהג רכב העושה אחד מאלה: (1) מתכונן לנוע או להפנות את רכבו; (2) מתכוון לסטות מנתיב נסיעתו; (3) עוצר את רכבו; יתן אות בזמן וממרחק מספיקים כדי להזהיר עוברי דרך אחרים ובצורה המבטיחה כי האות ייראה לעיניהם, זולת אם סיבה סבירה מנעה אותו מלתת אות כאמור. (ב) נתן נוהג רכב אות כאמור בתקנת משנה (א) יפסיק את מתן האות משהשלים אותה פעולה שלשמה ניתן האות." יש משהו שמסקרן אותי מזה זמן מה. כאשר אני מגיע לצומת אשר יש לי בה: א. נתיב האטה לפנייה ימינה. ב. נתיב האצה (לאחר הפנייה ימינה) לשם השתלבות בתנועה. הרבה פעמים אני רואה שוטרים אשר מחכים בפינות צמתים ותופסים נהגים אשר לא מאותתים. החוק קובע …
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 25 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני דיי רוצה להחליף את הלוחית רישוי שלי היא עקומה לגמרי הן מקדימה והן מאחור... זה עולה?
הודעה אחרונה מאת TDean, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
נכון, לאופל כבר יש מכונית קטנה - קוראים לה אדם. אבל היא יקרה מדי כדי להוות תחרות אמיתית לקיה פיקטנו וחברותיה, אז היום אופל נותנים את התשובה שלהם לשוק העירוניות התופח. קוראים לה קארל, אופל קארל. היא נראית איכותית ומעוצבת, ואופל מבטיחה רשימת אבזור מרשימה ותג מחיר של "פחות מ-10,000 אירו". לכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה ההבדל בין דלק 95 לדלק 98? האם תשתנה הצריכה בין הדלקים? האם ההפרש מחירים בנייהם גדול? האם בריא יותר לרכב בנזין למשל b3 2000 דלק 98? האם הוא בריא יותר לרכב? אם יש במיכל 95 זה בסדר לשים עליו 98? בכללי מה ההבדל בין שניהם?
הודעה אחרונה מאת tgt, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב מיוצר ב800 חתיכות בלבד,אני משער שלארץ אף אחת לא תגיע,וחבל. http://www.evo.co.uk/peugeot/208-gti/14780/peugeot-208-gti-30th-anniversary-review-and-pictures
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש את התוכנה אוטודאטה, רצוי כמה שיותר חדישה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום הזדמן לי להיות במוזיאון למבורגיני שממוקם בכניסה למפעל בבולוניה. המוזיאון לא גדול ואחרי פחות משעה אתה ממצא אותו. יש שם את כל מכוניות למבורגיני ועוד מספר אבות טיפוס אקזוטיים שלא יוצרו. מבחינתי גולת הכותרת לביקור היה המיורה משנות השישים שעדיין נראית מהממת. צריך לעמוד קרוב במרחק אפס מהמכוניות בכדי להבין את היופי והשלמות של הפיסול בסיבי פחם, של המנוע ושל היוקרה. הקטע המגניב הוא שכל שניה יוצא מהמפעל רכב אחר לנסיעת מבחן לתוך הכבישים הצרים שמקיפים את המפעל. מחר אני בפרארי אעדכן רשמים ותמונות גם משם. בנתיים אנסה להעלות תמונות
הודעה אחרונה מאת avshis, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נראה לי שמצאתי את התחנה הכ זולה בארץ. בנזן 98 במחיר של 6.66 נכון להיום בצהרים שאלתי אמרו עד גמר המלאי. פז מישור אדומים .
הודעה אחרונה מאת אריה1986, -
-
- 1 תגובות
- 685 צפיות
היום נתקלתי במסלול החדש, שרובו כבר מוכן - ועושה רושם שהוא גדול יותר מהמסלול המצ'וקמק שהיה שם לפני כמה שנים. מישהו יודע יותר מידע, מי היזמים, מתי הפתיחה?
הודעה אחרונה מאת UniqueZ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להחליף את הגריל של המונדאו 2002 בגריל עם הכרום של האחרי מתיחת פנים. על פניו נראה שזה מתאים (שאלתי בפורום של פורד + באיביי כל המוכרים מציינים שזה 00-07), השאלה היא האם זה חוקי? או שזה שינוי מרכב רכב או משהו דומה? תודה!
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
היום בצהריים נסעתי בשדרות מנחם בגין לכיוון מזרח בצומת T ישנה מצלמה כתומה חדישה עם שלט לפניה של מצלמה. עכשיו אני נסעתי לכיוון מזרח ופניה של המצלמה מצלמת לכיוון מערב . כנראה שעברתי על הקסקס אולי שבריר שניה אחרי האדום. השאלה שלי היא האם המצלמה מצלמת גם לכיוון ההפוך או שרק לכיוון שפניה מוצבות. תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת סוסקו, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
התרגשתי לראות אותה בחניה מחוץ לאולם אירועים בחיפה שבו ביקרתי, הבנתי שאין עוד אחת כזו בארץ..
הודעה אחרונה מאת Daniel Halperin, -
זוכרים את מבצע האופל קורסה OPC המצוין? מסתבר שהחוק המעולה של 12 חודשים מסדר לנו מציאות נוספות. 6 רכבים מסוג פולקסווגן שירוקו תמורת 20K ש"ח הנחה - אם משחררים את הרכבים תוך שבוע. סה"כ 170 אלף במקום 190. http://www.vw.co.il/lp/71/?ref=Self&banner=Homebanner כנראה יש גם עודפים בגולף פלוס, אותו עקרון רק עם 15K ש"ח הנחה: http://www.vw.co.il/lp/72/?ref=Self&banner=Homebanner אז מי שחיפש, שלא יגיד שלא ידע ולא שמע. נ"ב הבנתם את זה? מרוויחים עלינו 20 אלף שקל לרכב!
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 1 תגובות
- 715 צפיות
שלום, מחפש מוסך בבאר שבע שמכיר יונדאי/קאיה לבדיקת רכב לפני קניה (לא מכון בדיקה). אשמח להמלצות תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 0 תגובות
- 439 צפיות
היי חברים, אני לאחרונה נורא חושש מהשטיח בתא המטען של האוטו מלכלוך(מקניות לדוגמא שיכולות להישפך), עכשיו אני מכיר שיש משטח מפלסטיק שאפשר לשים בתא המטען כמו זה: http://www.ebay.com/itm/171370820984?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&fromMakeTrack=true אבל המחיר למשלוח של דבר כזה מחול מאוד יקר, השאלה היא אם יש בארץ חנות שמוכרת כאלו דברים שמתאימים לקיה ריו? המון תודה.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 771 צפיות
לצערי עקב תקלה ברכב והמתנה להגעת החלפים מהצפון. נאלצתי להוציא רישוי זמני,מסתבר בניגוד למה שכתבו בנושא בעבר. ניתן להוציא רק אישור אחד לארבעים ושמונה שעות בלבד ועלותו 39ש"ח ולא 30-33ש"ח כפי שהיה.מסתבר שבארצנו הקטנה והמתפתחת הכל עולה חוץ מהמשכורות. RAN
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש את תחנות הדלק פז על רוקח לכיוון רמת החייל אבל אין שם רחיצת רכבים.. אני מחפש תחנה שתיתן רחיצה חינם בתדלוק מעל סכום מסוים. תודה
הודעה אחרונה מאת zvir, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה בעצם היבואן עושה עם מלאי רכב שנותר לו לאחר שרכב מסויים עובר מתיחת פנים או עובר דור? לדוגמא כשתכנס מאזדה 2 החדשה, מה יעשו עם המלאי הנותר? כנ״ל לכל רכב בערך
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום חברים , ראיתי היום בפייסבוק , האם יש למישהו מידע ,אם היא תיובא באופן רשמי , או ביבוא אישי והאם יש לה תקינות בארץ?
-
- 2 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ראיתי מס' מכונית שהכיתוב עליהם TSI ובכל פעם אות אחרת היא בצבע אדום כשהשאר לבנות, מה זה אומר? ושאלה שנייה,מה אומר כשה TSI בצבע ירוק? או לפחות אות אחת ירוקה? יש מקור או משהו?
הודעה אחרונה מאת KoM, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום קיבלתי הצעה לבטח את רכבי דרך סוכנת WOBI במחיר מדהים ועם מתנה של חניה חינם לשנה. לגבי הפנגו בוובי אמרו וכתבו שזה לא מוגבל "חנייה חופשית בכחול לב ללא עלות בהפעלת פנגו ". למישהו יש ניסיון עם זה , האם מדובר באמת בחנייה חינם ללא עלות או שזה מוגבל. מה לגביי ההפעלה של הפנגו , הבנתי שלהפעיל דרך האפליקציה עולה כסף, מישהו מכיר ? מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחזיקת השיא הנוכחית למי שהספיק לשכוח היא הפורשה 918 שמחזיקה בזמן של 6:57: https://www.youtube.com/watch?v=bEv_uFBnzwI מכיוון שהמקלארן P1 ככל הנראה לא הצליחה לשפר את הזמן של ה-918, הדעה שרווחה בתעשייה הייתה שהשיא הזה הולך להחזיק עוד הרבה זמן. קריסטיאן וון קוניגסאג חושב אחרת ומתכנן לשבור את השיא של ה-918 לא פעם אחת אלא פעמיים, פעם אחת עם ה-Agera R ופעם שניה עם ה-One:1. מבט זריז על דפי הנתונים של המפלצות מבית קוניגסאג מראה שיש להן סיכוי מצויין לשבור, אם לא לנפץ את השיא. פורשה 918 (מחזיקת השיא) משקל: 1674 כ"ס: 887 Agera R משקל: 1433 (241 ק"ג פחות מה-918 ) כ"ס: 1124 (237 כ"ס יותר מה-918 ) One:1 משקל: 1341 (333 ק"ג פחות מה-918!!!) כ"ס: 134…
-
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 738 צפיות
משהו יודע מתי היא תגיע לארץ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
כבר לא צריך לשלם מעל 200 אלף ש"ח בשביל ג'יפון שיכול לרדת לשטח קל. במחיר שגבוה רק בקצת ממחירה של מכונית משפחתית סטנדרטית, תוכלו לקבל צמד רכבי פנאי יפאניים עם יכולת שטח בסיסית. מימין סובארו XV. לאחרונה הוא הגיע ארצה גם בגרסת 1,600 סמ"ק מוזלת, עם מערכת ההנעה הכפולה המוכרת והמוצלחת של סובארו. משמל גרסת ה-4X4 של סוזוקי קרוסאובר, מנוע הצמיחה העיקרי של סוזוקי בשנה וקצת האחרונות בישראל. מי מהם עדיף בכביש ומי בשטח? מבחן השוואתי - סוזוקי קרוסאובר 4X4 מול סובארו XV
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. עקב הרחבה צפויה למשפחה יצרתי קשר דרך האתר לקראת רכישת C3 picasso. זאת לאחר שחשבתי על חדשה ואז ירדנו מהעניין עקב ירידת ערך וכו'. בקיצור בטלפון הטלפנית אמרה שיש את הרכב האוטומטי בגלילות וקבעה איתי פגישה עם מנהל הסניף. בהגיעי למקום למנהל הסניף לא קוראים באותו שם וגם הבחור בכלל בסניף אחר. ניחא. בגלילות יש אך ורק גרסאות ידיניות ואאל"ט אחת של דיזל. לי אין נסועה גבוהה לכן ירדנו מהעניין ובדקנו רכב אחר בדקנו את הC4 Picasso, 5008 וה 3008. סננו את הרכבים לפי ק"מ, מחיר ואבזור. ולבסוף לקחנו 3008 עם 39K ק"מ. בוצע טרייד אל מול 308. כל עניין הטרייד בוצע לדעתי בצורה נהדרת, קיבלנו יחס טוב מאוד, אישי, בסמול טוק עם מנהל הסניף (האמיתי יש לציין) גיליתי …
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- 8 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
היום קיבלתי סמס ממזדה עם קישור לאתר מזדה עולמי לצורך עדכון מפות ישראל. שם הורדתי תוכנה MAZDA TOOLBOX ,נרשמתי ,לקחתי SD ניווט מהרכב ובעזרת התוכנה עדכנתי מפות ישראל. לפי מה שרשום שם,מגיע לנו עדכון מפות במשך 3 שנים, פעמיים בשנה. קל ופשוט,ללא ביזבוז זמן יקר במוסכים. יפה מזדה!
הודעה אחרונה מאת pasat04,