Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שלא הובנתי נכון.

אני לא מדבר על סטייה מין הנתיב, כאשר אתה עובר מהנתיב האמצעי לנתיב הימני\שמאלי, החוק מחייב לאותת וצריך לאותת קודם כל בשביל לסמן לאחרים, ואחר כך לשם החוק.

אני מתכוון לדוגמא אחרת:

הגעת לצומת מרומזר בתוך העיר.

על מנת לפנות שמאלה, אתה עוצר באדום, מחכה לירוק, מאותת ופונה לנתיב חדש לגמרי.

הפנייה ימינה נפרדת מהרמזור ויש לך רמזור של הולכי רגל, זה הכל.

על מנת להיכנס לפנייה, אתה מאותת ימינה על מעבר לנתיב האטה.

אתה מאט, מסתכל שאין הולכי רגל ועם הנתיב אתה פונה ימינה.

לאחר מכן, יש לך נתיב האצה ואז צריך לאותת להשתלבות שמאלה.

הרבה פעמים, שוטרים עוצרים אנשים שלא אותתו, בפנייה ימינה.

האם עכשיו אני הצלחתי להבהיר את עצמי יותר טוב?

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אני לא מאותת מנתיבים קיצוניים כשהאופציה היחידה שלהם זה לפנות. נשמע לי קצת מוזר אם נותנים דוחות על זה, הרי יש חץ על הכביש שמורה על כיון נסיעה ולא משאיר לנהג ברירות, אז מה הטעם לאותת? זה כמו לנסוע ישר.

פורסם

עדיף כן לאותת. תחשוב על מצב שבו אתה עומד אחרון בטור בנתיב פניה שמאלה/ימינה והחצים מכוסים על ידיך ועל ידי הרכבים שלפניך. אם תאותת עד שיגיע רכב מאחוריך (ויסתיר את האיתות שלך) תוכל לתת לנהגים אחרים מושג טוב יותר לגבי מבנה הצומת.

גם בנסיעה נהגים אחרים לא תמיד "קוראים" את חלוקת הנתיבים כמו שצריך, ולכן שווה לתת לפחות איתות לפני הכניסה לנתיב הפניה ועוד איתות קצר לפני הפניה עצמה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מאותת ימינה איתות קצר ובחצי הפניה כבר מתחיל לאותת שמאלה איתות מלא (כי לא בטוח שאצליח להשתלב מיד).

בדרך כלל אני רואה מה קורה בכביש ויודע לזהות אם אצליח להשתלב שמאלה מיד או שאצטרך להאט/להמתין.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אני לא מאותת מנתיבים קיצוניים כשהאופציה היחידה שלהם זה לפנות. נשמע לי קצת מוזר אם נותנים דוחות על זה, הרי יש חץ על הכביש שמורה על כיון נסיעה ולא משאיר לנהג ברירות, אז מה הטעם לאותת? זה כמו לנסוע ישר.

צודק לחלוטין, גם אין טעם באיתות כשאין רכב מאחור, הלא במילא אף אחד לא רואה, או כשאתה מנסה ל"גנוב" נתיב שהרי אז איתות מסגיר את כוונותיך ומוביל מיד את ה"אויבים" למעשה חסימה מסכל. וכל זה ודאי נכון בהתחשב בכך שמלאכת האיתות כידוע זה ענין מאוד מסובך, מורכב, מסיח דעת, שורף נורות, מקלקל את מערכת המקל הקטן הזה ומה לא. האמת היא שכשראיתי את הפוסט הפותח רציתי לבדוק עם הכותב על איזו מדינה הוא מספר לנו, מדינה שבה שוטרים נותנים דוחו"ת למי שאינו מאותת, פה זה כמובן לא קורה וזו בדיוק הסיבה בשלה לאף אחד אין צורך מיוחד לשתף את משתמשי הדרך האחרים בכוונותיו, גם אם הענין הזה מבלבל, מטעה ומסוכן מאין כמותו. פשוט לא מובן כיצד זה נהגים כאן אינם מצליחים להפנים עד כמה איתות ( ובכל מצב, לרבות כשאתה בטוח שלא צריך ), הוא ענין חשוב ובטיחותי, גם עבורם. כל מי שמסתובב בכבישים של מערב אירופה או צפון אמריקה, רואה מיד את ההבדל בכל הקשור לאיתות, פשוט פה מקדישים זמן ומשאבים למצלמות מהירות מיותרות וענינים גורליים באמת לבטיחות הנסיעה בכביש נשארים ללא התייחסות. משטרת תנועה למופת כבר אמרנו, לא ?

• תוכן חדש...