רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 677 צפיות
מבקשת לשאול אם יש רעיונות טובים מה לעשות עם האוטו שמצבו כזה (אנחנו מוכרים) פיאט דובלו 2003 טורבו חדש מלפני חודש ( התיקון עלה קרוב ל4000) ללא טסט עם מנוע מעשן (מנוע לפני עבודה עולה 5500) מחיר מחירון שלה 11000 יש רעיונות מה הכי כדאי לעשות כדי למכור ולא להפסיד עליה יותר מדי? תודה ליצירתיים נטע
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 232 תגובות
- 39.8 אלף צפיות
הרעם של המנוע עדייו מהדהד לי בין האזניים. בסופ"ש האחרון קיבלתי מסמל"ת את הג'ולייטה תלתן החדשה. אז כמה חברים ואני יצאנו לסיבוב... הפעם נתחיל דווקא עם כמה תמונות:
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
הטלפון אצלי מחובר למערכת השמע ברכב דרך ה Bluetooth של הרכב. שיחות אני שומע ברמקולים של הרכב. כאשר אני משתשמש בניווט, ההנחיות הקולות לא נשמעות כל עוד הרדיו של הרכב פועל והטלפון מחובר למערכת שמע ב Bluetooth. לפי ההנחיות, בחרתי ב WAZE באופציה של "השתמש תמיד ברמקול המכשיר" אבל זה לא עוזר. לא שומעים הנחיות קוליות. ברגע שאני מנתק את ה Bluetooth או מכבה את מערכת השמע הכל בסדר. הטלפון הוא GALAXY S4. הרכב הוא פוקוס סטנדרטי. האם משהוא נתקל בבעיה ויודע על פתרון? אגב, ברכב של אישתי מותקנת מערכב Bluetooth פשוטה ושם גם שהנייד שלי מסונכרן, אני שומע הנחיות ניווט דרך הטלפון והכל תקין. אשמח לרעיונות איך להתגבר על הבעיה. תודה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
מאחר ויש סוג של טרנד לסיכומי משנה שנתיים, החלטתי לצרף עוד סיכומון לדגם איזוטרי למדי בתום שנה עם לקסוס GS 450h. "יאללה, מתחילים..." המכונית עברה 50,000 ק"מ בטרם הגיעה לידי ומאז השלימה עוד כמעט 10,000 ק"מ נוספים - 4 עונות וביקור בכל סוג כביש המצוי בארץ. מאז ומתמיד אהבתי לנהוג בכלי רכב קצת חריגים, סוג של שריטה אישית המאפיינת חלק לא קטן מאנשי הפורום הנ"ל. ואם כבר חריגים, אז תמיד חיפשתי משהו עם מנוע בריון - לא כי אני מנסהלהוכיח משהו למישהו על הכביש, אלא כי גלישה על גלי מומנט (כן, אני מודע לכך שכל דיזל ממוצע נמצא שם) היא תחושה ממכרת ומי שמכיר - יודע. Long story short - אם כבר מומנט, והרבה, אז למה לא משהו היברידי עם "כזה", שיודע לנפק את הסחורה בגדול? בקיצור, עב…
הודעה אחרונה מאת X9500, -
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עשיתי חיפוש בנושא אך רוב הנושאים די ישנים ולא עדכניים. אשמח לקבל חוות דעת עדכנית נכון להיום. אני מעונין להזמין פנסים אחוריים לרכב שלי. 1) האם אני צריך לשלם רק מע"מ ? - או גם מכס ? 2) מה לגבי עמלות השקר של חברות השילוח ? 3) האם צריך אישור כלשהו ממשרד התחבורה ? להלן המוצר שאני מעוניין לקנות : http://www.ebay.com/itm/MAZDA-2-DEMIO-LED-Tail-Lights-Lamps-CLEAR-Style-2007-up-/170825684204?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item27c60114ec&vxp=mtr
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, לחבר יש מרצדס C220 דיזל, שנת 2007 (w203). לאחר בעיות בבקרת שיוט ו ESP, אובחנה במוסך רם בעיה בחיישן זווית הגה. חיישן חדש עולה בחברה סביבות 2500 ש"ח. חיפוש באיביי ושוט העלה רק חלקים משומשים. איפה ניתן להשיג את החלק הזה חדש ובמחיר שפוי? מק"ט החלק - [A 169 464 08 18]. אולי ישנם חלקים בעלי מק"טים אחרים, אך עדיין מתאימים? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Sergo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000991078
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
שלום, נאמר לי כי ברכבי ניתן לתכנת במרכז השירות שהאוטו יינעל אוטומטית עם תחילת הנסיעה. מבחינה בטיחותית הדלתות נפתחות בעת תאונה, ככה שזה בסדר. האם למישהו יש נסיון עם זה? האם כדאי לעשות את זה? האם זה נוח, בייחוד בארץ שצריך לפתוח תא מטען וכו' בכל פעם שבאים לחניון/קניון וכו'? תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת pazb07, -
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המשרד לביטחון פנים: "נלמד את הממצאים ובמידת הצורך, ייושמו מסקנות ויופקו לקחים" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4600550,00.html
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 34 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני משתמש מאד מרוצה ב"וויז" אבל מה שקורה עם אחת הקרייניות שלהם, זה ממש מביש. כידוע יש אפשרות לבחור כמה סוגי קריינות: יש גבר, יש אשה ויש אשה שמקריאה את שמות הרחובות ולא רק "פנה ימינה" אלא "פנה ימינה לרחוב דיזינגוף". האשה מקריאה בצורה כל כך עילגת שמי ששמע אותה החליט שהם מתבדחים. אני לא חושב שיש כאן מקום להתבדח ואני מאמין שבחירת קריינית כזאת היא טעות של בעלי האתר. דוגמאות? מהקל אל הכבד רמלה, באותו משפט היא יכולה להגיד RAMLA ו RAMLE. הלאה: איך קוראים לרחוב שליד גני התערוכה בתל אביב? רוקח, נכון? רוקח עם קמץ (או פתח...) אצלה זה רוקח, כן זה שמוכר תרופות.. הלאה: רחוב אבא הילל, נשמע אצלה אבא הלל (הלל את שם ה') HALEL וכאן לשיא שאם לא הייתי שומע לא הייתי מאמי…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ברצוני לחבר נגרר לרכב המשפחתי רכב פרטי שנת 2000 מתוחזק האם צריך אישור מסוים לנגרר ממשרד הרישוי ? האם הרכב צריך להיות מסוג מסוים או כל רכב ? צריך רישיון מיוחד ? עלות נגרר קטן ועד כמה ניתן להעמיס עליו+וו חיבור ברכב ? האם יש משהו נוסף שעלי לדעת שיכול לעזור מכל הבחינות לנסיעה נוחה ובטוחה דבר אחרון איך זה מרגיש לנסוע עם נגרר ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, לאחרונה רכשתי סיאט איבזה שנת 2014 מנוע טורבו (105 כ"ס) TSI. דגם: AM5 הנהיגה ברכב היא באופן אוטומאטי (לפי מה שאני יודע זה נקרא "DSG7". יש גם אפשרות לחילוף עצמי של ההילוכים אך בינתיים אני לא משתמש בזה). הבעיה שלי היא בנסיעה בירידות - כאשר אני נוסע במהירות בירידות המחוג המצביע על כמות הסל"ד ממריא ל3500 ואפילו ל4000- לכן כדי להקטין את הסל"ד אני נאלץ ללחוץ בצורה משמעותית על הבלם וכך אני נוסע באופן מאוד איטי בירידות. ברכבים אחרים שנהגתי בהם (פורד פוקס עם הילוכים רובטים, פורד מונדאו) לא הרגשתי בקושי זה. מספיק היה דיווש קל בדוושת הבלם כדי לנסוע במהירות סבירה (לא מוגזמת כמובן) ובכל זאת לשמור על סל"ד תקין. לעומת זאת באיבזה החדשה דיווש קל על דוושת …
הודעה אחרונה מאת omar87, -
> לקסוס GS 450h: טסים לעבר השקיעה יום שבת. בדיוק סיימתי טיול נהיגה גדול עם הפאביה, במהלכו נהגתי מעל 200 ק"מ בכבישים המפותלים של הצפון הרחוק, כאשר הגיע הזמן להתקדם, ולנהוג על רכב "קצת" יותר מעניין. על הפרק: רכב היוקרה ההיברידי של לקסוס: ה- GS 450h. הרכב מעוצב יפה ומשדר, כמיטב מסורת המותג, יוקרה. הפנסים הקדמיים כוללים כמובן גם תאורת LED מסוג DRL. מתחת למכסה המנוע מסתתר מנוע V6 בנפח 3500 סמ"ק שמספק 292 כ"ס, אך המנוע החשמלי מפיק עוד 200 כ"ס, כך שאנו מדברים על הספק כולל של 345 כ"ס. תיבת ההילוכים היא אוטומטית רציפה, עם אפשרות לתפעול באופן ידני ממנופים שנמצאים מאחורי ההגה, כאשר ישנם יחסי העברה שנקבעו מראש. המנוע ותיבת ההילוכים מטיסים את הרכב למרות משקלו מאפס …
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
נכנסתי לאתר היצרן ואין במלאי (WTF?) מהיכן מומלץ לרכוש צ'יטה במחיר שפוי של חול?
הודעה אחרונה מאת adarbaratz, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שאלה בסיטרואן C5 כתוב לי בדלת לחץ אויר 2.5 2.5 2.5 2.7 יכול להיות זה הלחץ ב3 גלגלים ובגלגל אחד לחץ שונה ? לא הגיוני , BAR כמה שווה לPSI ?
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני לא בחור גבוה אך לא נמוך (1.74) אני מרגיש שרק כאשר אני 2 קליקים אחורה בכיסא מהמצב הכי קרוב לפדל ,אני מצליח לסחוט את הדוושה כמו שצריך ,יותר אחורה מזה יש תחושה שזוית של כף הרגל נמצאת על הפדל צריכה להתאמץ יותר וכך איני מצליח ״לסחוט״ את הדוושה בצורה יעילה,מה שגורם לתחושה של האצה איטית יותר. הדבר זהה לכל הרכבים שנהגתי עלהם בשנים אחרונות . האם זה נורמלי? מרבית האנשים שאני מכיר בין הגבהים 1.75-1.80 יושבים 5-6 קליקים אחורה .דבר נוסף דיי צפוף לי כך שלפעמים ברך ימינית נתקעת בפסטיק שמתחת לההגה.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
מצומת נחשון עד חטיבת שבע בערך, ולהפך, הכביש שונה מכל כביש אחר. נראה כמו בטון אבל לא בדיוק, גם רמת הבידוד שלו ירודה מאוד.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מוזר שלא מצאתי על זה בחיפוש, כנראה אני לא חופר מי יודע מה… לעניין, נמאס לי כל פעם להשתמש ברבע שפופרת ולזרוק את השאר. אני כמובן מדבר על הדבק סיליקון הידוע בו אנחנו משתמשים להדבקה או בניית אטמים ברכב, בעיקר במערכת הקירור. אני אישית אוהב להשתמש בזה של victor reinZ , אבל מרגע השימוש הראשון אני יודע שבפעם הבאה שאגש לשפופרת היא כבר יבשה, לפחות בפייה. עם חלוף הזמן זה נהיה גרוע יותר עד שכל השפופרת יבשה וגם לדחוף בה מברג לא מניב מעט דבק טרי שנותר בפנים. מה עושים ?!?!
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 607 צפיות
שלום אשמח מאוד להמלצתכם..מחפשת עשות מתנה לבעלי ולשלוח אותו תעוכת רב בחול (חובב מכוניות) שמעתי שיש תערוכה גדולה ומרשימה בזנבה מכילה גם רכב עתיד העיה שתאריך במרץ ל ממש מתאים הא יש משהו מומלץ בנוסף?בארופה... המון המון תודות
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
(הלינק הוסר) זה באמת עובד? טוענים לשיפור של 10-20 אחוז בצריכת דלק שזה מאוד משמעותי.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שבוע שעבר התחלתי טיול בדרום אמריקה, חובב רכב בנשמה וממש רוצה לנצל את הטיול הזה גם להנאות האחרות. כרגע נמצא בבואנוס לעוד שלושה ימים ויורד דרומה. יש המלצות לאטרקציות או מקומות שכדי לי לשקול? וסתם פורק, הרכבים פה פשוט הזויים!
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמעט מדי יום אני מגיע לתחנת הרקבת (ה- ק' בכוונה) בפתח תקווה, במקום, כיכר שהרבה אנשים בוחרים להעלות ולהוריד בה נוסעים בניגוד לחוק ומפרץ יעודי שתכליתו היחידה לשרת מטרה זו. אולם, מדי בוקר כבר בשעות המוקדמות (7:20 +) שעה שמרבית החניון ריק התמונות הבאות נגלות לעיני. כמובן שהדבר לא מעניין אף אחד, בטח לא את מנהל התחנה או כחולי המדים (שלא נמצאים שם). מילא אם החניון היה מלא ואין מקום, אבל כאשר החניון ריק?? נו באמת!
הודעה אחרונה מאת motor head, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
כחלק מחיפושי אחרי רכב אני נתקל בלא מעט רכבים מהקונצרן הגרמני שמכילים את האותיות TSI במנוע. מה זה אומר הבנתי. השאלה היא כמה אפשר לסמוך עליהם? ישנן עוד מחברות עם טורבו והשאלה רולונטית גם עבורן. ובנוסף, האם השילוב של DSG הוא מתכון לצרות או שזו כבר נוסחאה מוכחת שהכל עובד בסדר סטייל "רכב יפני".
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 3 תגובות
- 997 צפיות
שלום לכולם, אני לומד במגמת מחשבים בכיתה י''א ובסיום השנה עליי להגיש אתר עם רעיון כלשהוא שבא ממני. מכיוון שאני חובב ספורט מוטורי וכל הקשור מסביב חשבתי שזה יהיה הנושא שלי. לבנתיים, בשבוע - שבועיים הקרובים עליי להציג את הרעיון ולהסביר אותו מילולית. חשבתי לבנתיים להקים אתר בסגנון של Stance Works (להלן קישור: http://www.stanceworks.com/) שבו יש אתר פתיחה שמסביר מבנה מכונית , מכלולים וכד' ואחר כך מעבר לגרליות ומן שקופיות שמסבירות מהו American Muscle, JDM, Fitment, Drag , Rally וכו' , שבו מסבירים מהו כל דבר, מאיפה התחיל ולבסוף גלריית תמונות של הקטגוריה שהוסברה (אם זה JDM, יהיה סילביות, הסיוויק המיטולוגית וכו') רציתי לשאול מה דעתכם על הרעין והאם הוא נשמע טוב? או אם יש…
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 31 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מה משותף לשתי המכוניות בתמונות המצורפות ? הראשונה קרייזלר גראן וויאג'ר והשנייה האופל קורסה בנתיב השמאלי .
הודעה אחרונה מאת car_me, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 48 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום חברים, כמו שבטח ראיתם Citro פתח פה אשכול לפני כשבוע במטרה לארגן מחאה נגד מצלמות המהירות.. פתחנו קבוצה חדשה בפייסבוק לפני כמה דקות והיא עדיין בחיתוליה ונשמח אם תוכלו לקחת חלק ולתמוך במאבק נגד המסחטה המשומנת הזאת... נשמח לקבל תכנים לפרסום בדף הצעות לשיפור או כל דבר אחר מכל אחד פה! שיהיה לנו בהצלחה! https://www.facebook.com/kickthecams לקבוצה קוראים: "מעיפים את מצלמות המהירות"
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
מחירים אמיתיים של רכבי יוקרה יד 2- נובמבר 2014 כמדי חודש, אנו בלוח מוטורקאר רכבי יוקרה מציגים מס' עסקאות אחרונות בשוק היד שנייה, כדי לתת נתונים אמיתיים של מחירי המכירה של רכבים. החודש בחרנו 3 רכבים מסוגים שונים: אאודי A5 קופה מודל 2010, במוו 750 מודל 2009, אאודי Q3 מודל 2013 בסקירה נתאר את דגם הרכב כולל נתוני הרכב ומקוריות הרכב(קנייה בארץ/יבוא אישי), מחיר המכירה לעומת מחירון משוקלל לוי יצחק(ללא התייחסות להפחתה עקב יבוא אישי) ואת זמן המכירה. אאודי A5 קופה דגם S ליין מודל 2010 נתוני הרכב(יצרן): מנוע 2.0 ליטר טורבו עם 211 כ"ס ומומנט של 35.6 קג"מ ב-1500 סל"ד. תאוצה מאפס למאה תוך 6.9 שניות וצריכת דלק ממוצעת של 13.5 ק"מ לליטר. תיבת ההילוכים אוטומטית עם 7…
הודעה אחרונה מאת avshis, -
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שבת שלום חברים ברשותי סיאט איביזה 2010 SC 1600 ורציתי לדעת איפה ניתן לקנות משענת יד לאוטו שהבנתי לחצי מבעלי הסיאט נשברה והאם ניתן לקנות רק תחלק העליון שנפתח ולא את כל המשענת בחברה רוצים סביב ה2K וזה סתם לפרנס אותם אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת stio, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 19.8 אלף צפיות
שלום. יש לי בעיה באחד הצמיגים (ימיני אחורי). לחץ האוויר בו יורד בצורה משמעותית. רכב פרטי היום למשל מילאתי בו אוויר אחרי כ 2-3 שבועות והלחץ ירד מ 32 ל 19... כך אני נאלץ למלא אוויר כל בערך שבועיים הנסיעה היא סטנדרטית. לא משתולל, לא עולה על מדרכות/בורות וכו'. לקחתי את האוטו לפנצ'ריה, שמו בתוך אמבטיה ולא גילו שום פנצ'ר ושילחו אותי לדרכי. האם יש לגשת למוסכניק ולא לפנצ'ריה? יש למישהו רעיון מה לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת soundv, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שני דגמים אמריקאיים נוספים מגיעים לישראל - ניסאן אלטימה ומקסימה. האלטימה תגיע ארצה עם מנוע בנזין 2.5 ליטרים ומחיר שיחל ב-175 אלף ש"ח. המקסימה תהיה חזקה (3.5 ליטרים), מאובזרת וגם יקרה ממנה, ומחירה יחל ב-240 אלף ש"ח. שני הדגמים כבר נמצאים באולם התצוגה של ניסאן בתל-אביב אבל מסיבות השמורות עם היבואן שיווקם טרם פורסם באתר האינטרנט של ניסאן או בעיתונות. ניסאן אלטימה ניסאן מקסימה
הודעה אחרונה מאת mogo, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 170 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- avargel
- yoni2sh
- BoazB11
- farkash7
- amosbmw
- pooh-bear
- borsood
- שי
- bigmik
- Itzik-b
- benny62
- Yellow Engine