Jump to content

bigmik

  • הודעות

    3,217
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

1 עוקב

צפיות אחרונות בפרופיל

צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.

הנקודות של bigmik

חורך אספלט מצוי

חורך אספלט מצוי (8/14)

72

מוניטין

  1. אשמח בעתיד הקרוב להתייעץ בידיעה כללית שלי בעניין ומנסיוני האישי אלו כלים במשקל בין 480 ל630 גרם שצריכים לשאת ולהחזיק את עצמם ולעבור נפילות חיכוכים ומכות עם המשקל העצמי שלהם. אני מתייחס לדגם הראשוני בלבד כרגע, הבא בתור ישקול פי 5 לפחות
  2. חלקים מכניים למודל קטן ממונע ויש עומסים מכות זעזועים וחיכוך, חשוב לי שיהיו חזקים ופחות שבירים כמה שאפשר ועמידים לאורך זמן. גודל מ 15 סמ ל45 סמ וחורים עם ברגים של מ 1.4מילימטר עד 3 מילימטר בהברגה עדינה ולא ספיראלית. כמובן עם אפשרות למיסבים (לאגרים)למהירויות ועומס גדול ומפרקים עם מיסבים.
  3. היי כולם, מיקי... מחפש ידע בהדפסות תלת מימד לגבי פרוייקט שאני מבצע וצריך ידע בנושא. רוצה להדפיס חלקים בחומרים למדפסות, כרגע עדיין אין לי מספיק ידע ואינפורמציה לפרוייק כנראה מקווה ארוך, רוצה לייצר חלקים שונים בתחום האוטומציה ורוצה לדעת על קשיחות שחיקה ועמידות לאורך זמן... אולי מחפש כיוון שיכול להיות גם בתחום דומה ואחר (יציקות או יציקות אלומיניום? כרסומת CNC? או אחר? חיתוך לוחות קרבון או לוחות אלומיניום). צריך ידע ואם בכלל הכיוון שלי נכון או בכיוון אחר לגמרי. החומרים הם לתחום שונה מהרגיל וכרגע מעדיף לא לחשוף משיקולים שונים. מה אני צריך לדעת בנושא? בגדול עושה ומכין פרויקט של חלקים מורכבים בעלי דיוק מירבי , חלקים שינועו גם עם מפרקים שונים וגם בלי. חלקים גם נעים בהנעה הכוונה אם איזה חומרים להתחיל ועם איזה חומרים ליצור, הכוונה היא אב טיפוס לא חייב להיות עמיד, רק לצורך בדיקה. ולשלב הסופי יותר חומרים חזקים יותר עד כמה שניתן ומה המחירים בשוק בכללי אם רוצה להתחיל בכלל בתלת מימד?
  4. הסלטוס אכן מפתיע בזריזות וגם התיבת הילוכים הרציפה די טובה בעיני, ישנם הבדלים לעומת תיבה רגילה אוטומטית, אבל הסלטוס ממש נחמד במקום הזה ולא משדר אופי כמו בסובארו XV למשל, ששם התיבה מסרסת את הרכב לגמרי (לבת שלי יש סובארוXV). אבל לעומת הספורטאז ( לאימא שלי יש 2020 נדמה לי ספורטאז), הוא פחות שקט בנסיעה. לי זה הרגיש לעומת הספורטאז שיש הבדל גדול ברעשי רקע בפנים הרכב. הספורטאז אמנם פחות זריזה, אבל שקטה ונעימה לנסיעה בפער גדול לטעמי והיא טיפה יותר גדולה הספורטאז ומרווחת. על הסוזוקים לא נסעתי אז אין לי דעה.
  5. אני הייתי הולך על המיני קופר למרות שאבארט יותר מתאימה לי אישית אוטומטית. המיני קופר פחות חדה מהאבארט (תלוי בדגם של ה S יש כמה שהן מהנות יותר אם תמצא) ופחות מהנה, אבל בכללי גם אופציה.
  6. bigmik

    במוו X3 2014

    החזקתי כזה 2013 כמה שנים טובות ולגרושתי היה 2012 ( היו תאומים זהים)עד לפני שנה וחצי החזיקה בו עוד כשהיינו נשואים כ 9 שנים. מרווח שקט זריז, גיר הילוכים חלק 8 הילוכים עם אפשרות להעברת הילוכים ידנית. הרכב נוח ברמה גבוהה אבל לא שקט כמצופה מבמוו בסדרה הזו, הייתי מצפה לנסיעה יותר שקטה מרכב שכזה ופה הוא נופל בשבילי, עדיין יותר שקט מהרבה רכבים , אבל מרכבים שבקטגוריה שלו ובמחיר שלו , זה המקום שאני התאכזבתי ממנו. שלי היה משופר קל עם תוכנה וצמיגים רחבים וגנטיים גדולים מהמקור, אמינות גבוהה ולמעט דברים קטנים וזניחים. לא הרבה קלקולים, אבל כשמזדקן הוא מתחיל לשבור והרבה כסף הוא יכול להוציא עד שאתה כבר מתייאש. היא החזיקה בו ללא תקלות כמעט כרכב מקורי עם החלפות צמיגים בלבד ראוי לציון האמינות הטובה שלו. שלי היה רכב של זוג מבוגרים שלא טיפל ברכב והדרך לטורבו חדש ב 10 אלף הגיע מהר אחרי הקנייה. שלה התחיל לעשות בעיות אחרי 140 אלף קמ וגם שם הטורבו נגמר קודם ואחריו כבר מנוע שנגמר. אבל שירת אותנו כמשפחה יפה מאוד ואמינות ראויה עד לסוף המר שבו הוא נמכר בנזיד עדשים ומקולקל כמובן. בדלק הוא בסדר גמור 8.5 ליטר לקמ בנסיעה עירונית של פקקים ו 1 ל 14 מחוץ לעיר. לבדוק אם הרכב טופל קבוע אחרת צצות בעיות. מחלות יש, הקולר של הטורבו נסדק בגלל שעשוי מפלסטיק. וצינור לרדיאטור נסדק גם כמחלה כרונית, אצלי ואצלה הוחלפו ונקנו מחברה חיצונית קוראנית שיצרה את שני המחלות שלה הרכב. גם לך זה יקרה במוקדם או מאוחר.... בעיה ידועה במנוע N20 עם 184 כס. שניהם היו מהדגם הזה ולא 240 כס. אצל שנינו התקנתי תוכנה אצלה הייתה תוכנה רגועה אצלי בסביבות 280 כס. הרכב היה משגר את עצמו ב 6 שניות ל 100
  7. שני דברים לדגש קל. סובארו XV 2016 מנוע 1600 כרגע אצל הבת שלי כבר שנה אחרי שאחי היתה בבעלותו 8 שנים. הרכב באמת מגהץ כבישים מהסוג המופלא שהכרתי ואת זה מאוד אהבתי. המנוע חלוש ומרגיש חלוש למרות שלך עם נסועה שנתית קטנה הייתי ממליץ 2.0 ליטר. הנסיעה יותר שקטה ברכב 2016 לעומת 2026 ספורטרק החדש. החדש הרגיש לי עם יותר רעש תעודה מהכביש משום מה. עם ה1600 נוסעים בשביל לנסוע בלי דרמות אבל גם לא כזה מרגש. אבל הרכות של הרכב וגיהוץ המהמורות בכביש... חלום. המאזדה הרבה יותר שקטה ואיכותית בכמה רמות אבל בנסיעה למרות שהיא מצויינת וגם אין תלונות ממנה, הסובארו מנצח . בזריזות המאזדה לוקחת וגם במרווח הפנימי ותא מטען, הוא מוביל נוסעים מרשים וגם יותר גבוה בישיבה בפנים למי שזה עושה לו יותר. המאזדה יותר מאובזרת והפנים שלה יותר אלגנטי ומרשים ביחס לסובארו שהפנים שלה עני. נסעתי ונהגתי על שני הדגמים וזו דעתי האישית בלבד.
  8. תקלות בחומרה של המסך רכב, לא מתחבר ומתנתק מלא וקושי לשחזר עד לכיבוי והפעלה מחדש, אם היתה זו תקלה חד פעמית או אחד לשבוע, סבבה... אבל 5 או 4 פעמים בשבוע וניתוק פתאומי של האנדרוייד ללא יכולת לחבר מחדש תוך כדי נסיעה והסחת דעת מהכביש דורשת לעצור בצד. לעומת רכבים אחרים שיש בבית למשל שההתחברות קלה מיידית ולא חוזרת על עצמה. כניסת מים בפנסים וכל הרכב משתגע , תאורה לא עובדת איתותים מפסיקים לעבוד והמערכת עם מסך חלקי בגלל זה זה סוג של מחדל להמשך נסיעה. שלא לומר שאין חלפים בארץ. מזגן לא מקרר בקיץ, יש עוד תלונות והרבה.
  9. אז תתחיל להתעניין בייבוא אספנות. בכל מקרה הייתי מחזק כאן פרויקטים של BRZ או ניסאן 370 לא פחות כיף ומעניין.
  10. כן, BYD בגלל שיש גוף חזק עם אפליקציות שלא נופלות והתחברות חזקה ויעילה ללא ניתוקים וללא התעסקות מיותרת במסך. ולא עם עדכונים שבכל פעם שהרכב מתעדכן חסר משהו במסך או נעלם ויש להם מערך סוללות תקדם מאוד . כן לקיה חשמלית אחרת בגלל שיש אימא ואבא ובגלל שרכב בשל ולא צריך עדכונים ואם יש עדכונים הם עדכונים חזקים שלא משנים מאום ורק מועילים. אלו רק שניים שאמליץ ויש עוד כאלה מהטובים. אבל חייב אימא ואבא חזקים ולא סינית כמו הזיקר X קריפטון שלי שמרוב התעסקות במערכת על המסך אתה בהסחת דעת מהכביש שלא לדבר על ציפצופים שלא פוסקים ומאה אלף באגים ותלונות של תקלות מפה עד חיפה וחזרה של חברים באפליקציה וואטצאפ. אני אוהב את הרכב ולי אין תקלות , אבל מכיר חברים עם תקלות שלא נדע. חשוב יצרן חזק עם אימא ואבא.
  11. נסעתי לפני שבוע נסיעת מבחן על ה EV6 נשארה אחת שחורה במלאי בדגם החזק, התרשמתי מאוד לטובה גם בנוחות בשקט ונסיעה חלקה וחזקה מספיק בשבילי, לא משווה לזיקר קריפטון שלי, אבל בהחלט חזקה כמו זיקר X לונג ריינג. התאכזבתי מתנוחת נהיגה משום מה לא מצאתי את הישיבה במושב נוחה, לא נוחה כלל משהו מוזר. כוח לא חסר, הוא מפתיע ביחס ל300 כ"ס ונוסע מרשים, הרכב מאוד מרשים גם מבחינה דינאמית ונהיגה כיפית הייתי אומר... אבל שוב התרשמות של 20 דק נסיעה לא ממש מבחן. התאכזבתי קשות מפנים הרכב השחור פנימית אבל כן אהבתי שיש תפעול בסרגל מתחת בקונסולה המרכזית שמאפשר את הדברים העיקריים, אורות מזגן ועוד מהסרגל הדיגיטאלי עם לחצנים נחמדים, ועוד כמה לחצנים יעילים שעל ההגה לשינוי מצבי הנהיגה ועוד. אבל הפנים שלו בכללי אוי ואבוי... פחות. אבל הרכב יושב מדויק נטוע על הכביש כמו קטר רכבת מרשים, את זה מאוד אהבתי לעומת הזיקר X הרוקד.
  12. ביד 2 מכיר מכירה לדגם כמו שלי הקריפטון, מוצעים למכירה. אין לי מושג כמה בפועל נמכרים בדגם הבכיר כמו שלי אלו רק מספרים. מפרסמים ביותר אבל אבל אלו הממוצע הגדול... תמיד מגיע אחד בסיבות משלו שנמוך מכל השאר. נתתי מספרים של הרוב המוכר בדגם הרגיל גם ב 135 אלף מוכרים ובפחות ראיתי בנוסף.
  13. כן תכלס צודק, מחשיבה שלי עם כל העניין הגעתי למסקנה הזו שזה בעצם מימון לקניית רכב חדש בעצם, סוג של אם רוצה הולך לבנק ומקבל, רק שאצלם בחוזה כתוב מחיר מחירון לוי יצחק שליסינג כביכול, ומה שרשמתי, שאם הרכב רשום על שמי, זה בעצם לא ליסינג בכלל. קודם כל תודה על החידוד עכשיו השכלתי יותר מלפני יומיים. ובעצם הם רשמו לי שאני מקבל צק בסיום התקופה, כביכול קונים ממני את הרכב. לעומת זאת בקיה, יש להם על הEV6 סוג של ליסינג ששם אתה מחזיר את הרכב בתום 3 שנים והוא לא רשום עלייך , חוץ מאגרות ביטוח מקיף (הם נותנים בעסקה חובה וצד ג בלבד וחשמל שאתה משלם, ומקדמה. הרכב עובר אליהם בתום ה 36 חודש. אבל שם הוא סיכם את הנושא. אמר אתה בעצם "משכיר" (נפלט לו) את הרכב מאיתנו לתקופה של 3 שנים ב 2500 שח בחודש.
  14. לא נעלב בגלל זה מתייעץ ושואל
  15. כן לקנות חדש סבבה, אבל אחרי 3 שנים לאבד 100 אלף מרכב שעלה 200 אלף נראה לי הזוי, ועדיין עם רכב חשמלי כמו שלי שגם ככה עושה מטעינה לטעינה 250 קמ בממוצע לפעמים פחות ולפעמים יותר, מה יהיה עוד שנה וחצי כשהסוללה תעניק 200 קמ לטעינה ומי יקנה את הרכב אחרי 3 שנים ובכמה???
×
×
  • תוכן חדש...