Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בחור גבוה אך לא נמוך (1.74) אני מרגיש שרק כאשר אני 2 קליקים אחורה בכיסא מהמצב הכי קרוב לפדל ,אני מצליח לסחוט את הדוושה כמו שצריך ,יותר אחורה מזה יש תחושה שזוית של כף הרגל נמצאת על הפדל צריכה להתאמץ יותר וכך איני מצליח ״לסחוט״ את הדוושה בצורה יעילה,מה שגורם לתחושה של האצה איטית יותר. הדבר זהה לכל הרכבים שנהגתי עלהם בשנים אחרונות . האם זה נורמלי? מרבית האנשים שאני מכיר בין הגבהים 1.75-1.80 יושבים 5-6 קליקים אחורה .דבר נוסף דיי צפוף לי כך שלפעמים ברך ימינית נתקעת בפסטיק שמתחת לההגה.

Porsche 944 turbo

פורסם

אני לא חושב שקליקים זה מדע מדויק. מכל מקום, למיטב זכרוני כלל האצבע הוא שאסור שהברך תהיה נעולה בלחיצה על הדוושות עד הסוף (גם רגל שמאל כמובן) מחשש לשבר במפרקים במקרה תאונה. לגבי הידיים זה פרק יד על החלק העליון של גלגל ההגה כשהשכמות צמודות למושב. מן הסתם מכוניות שונות בנויות שונה, לכן מגיעים לפשרה הכי קרובה לכללי האצבע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמה שאני איתך בכל עניין הפלסטיק בברך ברכבים:loco:סיוט חיי (אני 1.87).

לגבי תנוחת ישיבה אין מה להשוות לאנשים אחרים כל אחד והתנוחה שנוחה לו כל עוד זה בגדר ה"ישיבה נכונה"

ואם אתה נמצא ברכב שלא נוח לך ולא ניתן למצוא כיוון ישיבה מושלם אז אין מה לעשות הרכב לא בנוי מספיק טוב בשביל הצרכים שלך.

לי אישית בפאסאט 2011 לא נוח בכלל ולא משנה איך, לא מצליח למצוא ישיבה מושלמת תמיד מתפשר איי שם בברך:-P

לאומת זאת בג'ימני (ידני) יש לי מקום בשפע ואני נהנה מישיבה מושלמת, נשמע הזוי אבל זו המציאות.

אגב סובארו B4 2012 זה הרכב הכי נוח שיצא לי להתמקם בו אפילו טיפה יותר מוולו S80(שוב עניין הברך הכריע).

פורסם

זה נכון מאוד.

הייתי יושב מאוד רחוק יחסית והייתי משתגע כמה קרוב אשתי יושבת. היום אני יושב קרוב יותר ממנה.

אני מאמין שיש איפשהוא מדריך לכיוון ישיבה נכונה (ואין קשר לנהיגה נמרצת/ספורטיבית או שלא, זוהי תנוחת הישיבה הנכונה שנותנת לך בטיחות מקסימלית ושליטה מקסימלית על הרכב).

אם אתה רוצה להגדיל ראש קח קורס נהיגה מתקדמת, יעשה לך רק טוב.

פורסם

לשבת נכון זה חובה ורצוי, אבל למי שמיומן מספיק ומרוכז כל כולו בנהיגה (ולא בטלפון/רדיו ו'כו) אפשר להתפשר לטובת נוחות ולנהוג בהתאם (לעט יותר, במיוחד בפניות)

אני אישית נהוג ברכב שלי כשזה לעבודה וחזור או לסידורים כמו קניות בצורה "נוחה" ובהתאם אני לא מפריז במהירות (גם כשהכביש פתוח ומאפשר) ובכללי נוהג ברוגע.

כשיוצא לי לנהוג ברכבים קצת יותר מאתגרים מזה שלי אני מקפיד לתת את הכבוד המגיע לרכב ולשבת בו בצורה נכונה ולנהוג בו כמו שצריך ולא נמרך כמו מרגרינה.

בשורה תחתונה עם בטיחות לא משחקים.

פורסם

סליחה על הבוטות אבל ערימת שטויות.

אין קשר לצורת הנהיגה שלך ולישיבה נכונה. אנו מדברים על בטיחות ולא על ספורטיביות.

במקרה תאונה (בעיקר מהקשות יותר) בין אם נהגת מליון דולר וסתם משאית נכנסה בך או שנהגת "נמרץ", ישיבה נכונה תמזער את הנזק (RK נגע בסיבה).

מעבר לכך, אם נתייחס לשליטה ברכב, נאמר לדוגמא שאתה נוסע בכביש ומישהו ממולך סוטה לכיוון שלך, אם ניקח את הישיבה "הנוחה" שלך, יקח לך הרבה יותר זמן להגיב וכן הרבה פחות נוח, בישיבה נכונה אתה בשליטה מלאה על הרכב ומוכן לכל הפתעה שלא תצוץ.

להיות מרוכז בנהיגה זה GOES WITHOUT SAYING.

אגב, תאמינו לי בתור אחד שהיה במקומכם (יושב מאוד רחוק ובסבבה), אפשר להתרגל לשבת קרוב ועם הזמן זה נהפך למצב ישיבה "הנוח".

היום גם אם אני ארצה לשבת רחוק אני לא מסוגל.

פורסם (נערך)

תנוחת הישיבה הנכונה היא יחסית זקופה וקרובה להגה ולדוושות, אבל היא לא אמורה להיות צפופה וקרובה מדי, כפי שפותח השרשור מתלונן. היא צריכה להיות נינוחה. ישיבה קרובה מדי תפגע בחופש ההיגוי ובמעבר חלק בין הדוושות ותהיה מסוכנת מאוד בהתנגשות.

המרחק צריך לאפשר לחיצה על כל הדוושות עם (מסרק כף הרגל) עד סוף מהלכן עם ברכיים כפופות. שימו לב שבלחיצה על הבלם העקב צריך להיות על הרצפה ולאחר התנעת הרכב ומספר לחיצות על הדוושה לבנית לחץ במגבר. המיקום ביחס להגה צריך לייצר זוית מקבילה ככל הניתן בין ההגה למשענת הגב במגבלות הגובה ביחס להגה ולשמשה הקדמית.

כיוון נכון אמור לאפשר לכופף את פרק כף היד על חלקו העליון של ההגה בלי משיכת השכמות מתוך המושב. גובה המושב וההגה, אידאלית, אמור לאפשר מרווח של ארבע אצבעות מתקרת הרכב (במכונית רגילה) וגובה אחיזה של הידיים בהגה שנמוך בכחמישה סנטימטרים מגובה הכתף - אבל במרכיב הגובה לעתים צריך להתפשר מעט.

אגב, בנהיגה ספורטיבית מומלץ לנהוג בתנוחה קצת קרובה יותר ונמוכה יותר מאשר במנהלתית. רגליים כפופות ב-120 מעלות בלחיצה מלאה על הבלם או המצמד, מרפקים כפופים בכמאה מעלות באחיזה ההגה הנכונה, ידיים בגובה כמעט מקביל לגובה הכתף ומרחק של חמש אצבעות מהתקרה - יעניקו שליטה טובה יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לשבת נכון זה חובה ורצוי, אבל למי שמיומן מספיק ומרוכז כל כולו בנהיגה (ולא בטלפון/רדיו ו'כו) אפשר להתפשר לטובת נוחות ולנהוג בהתאם (לעט יותר, במיוחד בפניות)

אני אישית נהוג ברכב שלי כשזה לעבודה וחזור או לסידורים כמו קניות בצורה "נוחה" ובהתאם אני לא מפריז במהירות (גם כשהכביש פתוח ומאפשר) ובכללי נוהג ברוגע.

כשיוצא לי לנהוג ברכבים קצת יותר מאתגרים מזה שלי אני מקפיד לתת את הכבוד המגיע לרכב ולשבת בו בצורה נכונה ולנהוג בו כמו שצריך ולא נמרך כמו מרגרינה.

בשורה תחתונה עם בטיחות לא משחקים.

בוא נלך טיפה יותר רחוק עם הדמיון - מי שמרוכז כולו, יכול לשבת כמו ערס גם על מסלול - הרי התוואי שלו ידוע וקבוע, אז פשוט מתכוננים בהתאם :shock::loco:

תנוחת ישיבה נכונה עונה על 2 צרכים - תפעול ובטיחות. תפעול שוטף אף פעם לא דורש מיומנות מיוחדת, תפעול חירום דורש אותה תמיד. מכאן גם בטיחות. תחשוב על זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בוא לא נגזים ולא נלך עם שום דמיון לשום מקום,הכוונה שלי הייתה שנהג מיומן לא חייב לשבת לפי הספר זה הכל.

הכל בפרופורציה.

פורסם

עזוב גם את זה שתנוחת נהיגה נכונה היא בדרך כלל הנכונה מבחינה אורתופדית.יצא לי לסייע ללא מעט נהגים לשפר את תנוחת הנהיגה שלהם ואחרי תקופת הסתגלות כל התלונות על חוסר נוחות, התעייפות וכאבי גב וכדומה - נעלמים לגמרי.

תנוחה שעונה לאחור (לאו דווקא שכיבה ממש אלא קצת רחוקה מדי) רק מפחיתה את התמיכה של המושב לגב ודורשת כיפוף ופשיטה של הצוואר, השכמות, הירכים והאגן, הזרועות וכדומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...