Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לחבר נגרר לרכב המשפחתי רכב פרטי שנת 2000 מתוחזק

האם צריך אישור מסוים לנגרר ממשרד הרישוי ?

האם הרכב צריך להיות מסוג מסוים או כל רכב ?

צריך רישיון מיוחד ?

עלות נגרר קטן ועד כמה ניתן להעמיס עליו+וו חיבור ברכב ?

האם יש משהו נוסף שעלי לדעת שיכול לעזור מכל הבחינות לנסיעה נוחה ובטוחה

דבר אחרון איך זה מרגיש לנסוע עם נגרר ?

תודה רבה

פורסם

אני עם רכב מסוג האודי שנת 2000

רישיון נהיגה b

מה בדבר ביטוחים לנגרר ?

ברצוני להעמיס מכונת לחץ מיים גלון 100 ליטר מלא במיים ( ואולי גם גנרטור ) מה המשקל של הדברים בהערכה גסה ?

אם נחוצים פרטים נספים אשמח למסור

פורסם

שאלה נוספת חשובה כמו שאמרתי ברשותי רישיון נהיגה מסוג b רכב פרטי

איזה סוג רכב גדול אם כבינה אחורית סגנון קרגו שאפשר לאחסן בתוכו את הציוד שציינתי להעמיס ?

ושלא מצריך לשדרג את סוג רישיון הנהיגה

אשמח לדגמים בבקשה אנשים יקרים

התכוונתי לרכבים מסוג רנו קנגו :)

פורסם

צריך להתקין וו גרירה + חיבורי חשמל ברכב (נעשה ע"י מתקין בעל אישור ממשרד התחבורה). לאחר מכן - מקבלים אישור ממשרד התחבורה

(נרשם ברשיון רכב).

בהתאם לנתוני הרכב - נקבע מה משקל מקסימלי מותר לגרירה (משקל גרור + מטען).

יש 2 סוגים של וו גרירה (תפוח ומשולב - ממליץ לבדוק מה המשמעות וההבדל.

2. רכב צריך להיות רכב פרטי (לא אופנוע. כמדומני גם במונית לא ניתן להתקין וו גרירה).

3. רשיון נהיגה דרגה B - מאפשר גרור עד 1500 ק"ג.

4. עלויות - צריך לבדוק מול המוכר (סקר שוק).

סתם דוגמא : http://www.4-x-4.co.il/מבצעים-לנגררים

5. כמובן שנגרר צריך מבחן שנתי (טסט) + ביטוח (למיטב ידיעתי - סדר גודל של כמה עשרות שקלים).

6. 100 ליטר מים = 100 ק"ג.

פורסם

ביטוח בסביבות 800 שח

עגלה בין 2.000 ל20.000 תלוי יד שניה ,חדש, עיצוב שלך . ..

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

ביטוח חובה בלבד לנגרר עולה כ-180 ש"ח (לא מזמן חידשתי). אני לא עושה צד ג', יש כאלה שעושים.

אגרת רישוי וטסט זה כ-120 ש"ח ביחד למיטב זכרוני.

תפוח פשוט לרכב כולל רישוי סביב 2000 ש"ח.

נגרר קטן חדש, ללא בלמים, עד 500 ק"ג, שזה מה שיתאים לך לדעתי - זה סדר גודל של 4-4.5K, שווה לחפש ביד2, אם כי קשה למצוא מציאות.

נהיגה קדימה עם נגרר קטן זה ממש קל, שום דבר מיוחד. רוורס זה כבר יותר מאתגר ודורש קצת אימונים (היגוי הפוך וכו'). לא סוף העולם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
ביטוח חובה בלבד לנגרר עולה כ-180 ש"ח (לא מזמן חידשתי). אני לא עושה צד ג', יש כאלה שעושים.

ביטוח צד ג' מאוד מומלץ. בעיקר שתאונות (גם אם קלות) עלולות להתרחש גם לנהג עם ניסיון.

לך תדע אם לא תשבור פנס למרצדס S מתי שהוא או חלילה תעלה בטעות למישהו על הרגל ברוורס.

דווקא העגלות הקצרות (הקלות יותר) קשות יותר לתימרוני רוורס בגלל תגובה חדה יותר.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

משקל כולל מותר לגרירה לבעל רישיון נהיגה B:

• כאשר משקל הרכב הגורר עד 2,200 ק"ג - 750 ק"ג
  • כאשר משקל הרכב הגורר גבוה מ-2,200 ק"ג ועד 3,500 ק"ג - 1,500 ק"ג

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ביטוח צד ג' מאוד מומלץ. בעיקר שתאונות (גם אם קלות) עלולות להתרחש גם לנהג עם ניסיון.

לך תדע אם לא תשבור פנס למרצדס S מתי שהוא או חלילה תעלה בטעות למישהו על הרגל ברוורס.

דווקא העגלות הקצרות (הקלות יותר) קשות יותר לתימרוני רוורס בגלל תגובה חדה יותר.

אם הייתי נוהג יום יום עם עגלה אולי הייתי עושה צד ג' גם, אני משתמש בה אולי 3-4 פעמים בשנה, בנסיעות בינעירוניות בעיקר, אז לי אין הצדקה לצד ג'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...