Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שם כמה דגמים שנראים לא רע, אמנם הועתקו, אבל ברמה טובה.

יש מידע לגבי הביצועים?

כמובן שאני לא חושב שיתקרבו לביצועי המכוניות המקוריות אבל עדיין מעניין

פורסם (נערך)

את הליפאן ( שדומה למיני ) אפשר לראות הרבה בצ'ילה - שם תעשיית הרכבים הסיניים די חזקה.

בכל מקרה יש הרבה דוגמאות כאלו. גם פיאט ניסתה לתבוע בעבר, ועקב מערכת חוקים שונה - גם הפסידה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
פורסם

בעיית החיקויים הויזואליים היא זניחה ביחס לבעיה המהותית של דרישת השיתוף בטכנולוגיה אשר לא מעט יצרנים נדרשים לעשות על מנת להכניס רגל לשוק הסיני. המידע המשותף אשר היצרנים הזרים השקיעו בפיתוחו משאבים רבים זולג הלאה ונעשה בו שימוש שאינו מניח את דעת היצרנים הזרים שלא לומר נוגד את הסכמתם. עניין זה מסביר בין היתר את הזמן הפחות שלוקח לסינים לפרוץ לשוק הרכב מאשר שלקח ליפנים והקוריאנים להגיע למיצוב הנוכחי בעולם הרכב.

פורסם

חפש את הפרק של top gear על תעשיית הרכב הסינית.

הם הקימו תוך 5 שנים תעשיה עם מחזור גדול יותר מכל אירופה. אי אפשר לעשות את זה בלי להעתיק..

יום טוב גם לך

פורסם

השיתוף פעולה שיצרנים חייבים לעשות עם הסינים מביא את הרכבים האלה.

החברה שמייצרת את Landwind היא שיתוף פעולה של שתי חברות שמייצרות את פורד בסין.

אחד הג'יפים המזוייפים היה מיוצר ע"י החברה שנמצאת בשיתוף פעולה עם החברה המקורית, אני כבר לא זוכר איזה רכב זה היה.

זה אתר חדשותי באנגלית על רכבים סינים, מלא זיופים.

http://www.carnewschina.com/

אייל

פורסם

רק אותי מעניין האידיוט בסוף שפוצץ את הרכב ועמד לידו?

אני מקווה שזו עבודת מחשב כי אם לא,כנראה שהחיקויים העציבו אותו מאוד.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
הם הקימו תוך 5 שנים תעשיה עם מחזור גדול יותר מכל אירופה. אי אפשר לעשות את זה בלי להעתיק..

לא 5, עשר. 5 זה מה שלקח להם להפוך את תעשיית הטלפונים שלהם מייצור של חיקויי אייפון עם מעבד 60 מה"ץ ומסך רזיסטיבי, למכשירים שנותנים פייט לאפל HTC וסמסונג.

ליפנים זה לקח 20-30 שנים (כשמשבר הדלק של 73 עזר להם), לקוריאנים זה לקח 20 שנה. לסינים זה לקח 10. אם רוסים יחליטו ביום אחד בהיר להפוך למעצמת רכב, ולהציף את השוק רכב בעולם בלאדה ווולגה, אני מאמין שלהם זה ייקח 5-7 שנים.

היתרון הוא שכבר לא צריך להמציא דברים חדשים, כל הטכנולוגיות כבר קיימות, ובכלכלה גלובלית הם יותר זמינות מתמיד.

מה שנשאר זה לבנות מפעל (או להסב את המפעלים הקיימים), להתקין מכונות ולהתחיל בייצור. ספקי חלקים זה אותם ספקים, ובשביל להנדס מכונית שלמה אפשר לפנות לאחת מחברות פיתוח, ועיצוב אפשר להזמין באיטליה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
רק אותי מעניין האידיוט בסוף שפוצץ את הרכב ועמד לידו?

תומר

ראיתי את זה עם ההסברים.

הרכב חלוד לגמרי ומפרק.

רכב בן כמה שנים ואי אפשר להשתמש בו.

הסינים קונים דגמים ישנים של האירופאים או יפנים והם חוסכים שנים של פיתוח דגמים חדשים.

היצרן שמייצר את הזיוף של רנג' רוב מייצר ברשיון את איסוזו רודאו עם מנוע של מיצובישי.

אייל

פורסם

:-D

איזה מורעל אתה...

התכוונתי לכך שהאידיוט פוצץ את עצמו ליד רכב מבלי לשמור בכלל מרחק ביטחון ואתה דואג לרכב...

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

נחמד לבוז לסינים העושים חיקויים כאלו , אולם אנחנו האחרונים שמותר לנו לצחוק על כך.

מדינת ישראל בעצמה , באמצעות חברה ממשלתית דאז - התעשייה האווירית - עשתה בדיוק כך בסוף שנות ה - 60 עת גנבנו טכנולוגיה מהצרפתים וייצרנו תחילה את מטוס ה"נשר" ואח"כ את ה"כפיר" , שהיו העתק כמעט זהה למיראז' 3 / 5 של דאסו.

גם פרוייקט הדגל של שנות ה - 80 - מטוס הלביא - כפיר.jpgF16.jpgמיראז' 3.jpglavi.jpgהיה חיקוי כמעט זהה של F-16 של ג'נרל דיינמיקס.

מדינת ישראל וכל הציבור מאוד התגאו בחיקויים אלו...

פורסם

למות... או להפר את הדין... למות... או... :?

שמע, זו דילמה קשה :p

בעצם, זה בגדר שימוש הוגן לא? רצינו לבדוק באופן מדגמי למטרות לימוד ומחקר האם שימוש במטוס שאינו מקורי ירתיע את האויב :lol:

• תוכן חדש...