Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יתרונות מנוע הדיזל לא בפשטות שלו, המנועים המודרניים מאוד מסובכים. יתרונות מנוע הדיזל:

1. הפעולה על סל"ד נמוך יותר

2. טמפרטורת עבודה נמוכה יותר בתאי שריפה

3. תכונות שימון של הסולר

4. מאסה גדולה יותר של גז פליטה (יותר יעיל בסיבוב טורבו על סל"ד נמוך יותר)

5. הדיזל לוקח את כל האויר שהוא יכול ולא תערבובת ביחס מאוד קבוע כמו הבנזין, יכול לעבוד על תערבובת עניה או עשירה ללא בעיה

6. בגלל יחס דחיסה גדול יותר, דרוש ראש יותר חזק, חלקים מאסיביים יותר, קרנק חזק יותר, בלוק חזק יותר ועוד.

בפועל יוצא, המנועים מחזיקים הרבה יותר ממנועי בנזין מקבילים וגם ניתן בקלות להגיע בנהיגה נכונה לצריכת הסולר שמוצהרת על ידי היצרן.

+1

ובואו לא נשכח שהשילוב של טורבו דיזל מסילה משותפת (במכוניות "לחם וחמאה" כמו פרטיות וטנדרונים) נמצא בארץ הקודש כבר עשור ! וזה אומר שיש בשטח ניסיון נצבר. בטורבו בנזין הזרקה ישירה (מה שנפוץ בכל המנועים המודרניים, גם המתורבתים, גם במכוניות הלחם והחמאה) אין הרבה ניסיון, ועדיין יש הרבה תקלות ובעיות (שלא לדבר על המחירים המשוגעים והאמינות הבינונית של החלקים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
TOMER20VT

TSI זה ממש לא טורבו רגיל, זה שילוב מאוד מורכב בין TURBO לבין SUPERCHARGER ששניהם מורכבים על המנוע ופועלים יחד במקביל אחד לשני בצורה מורכבת למדי, בהשוואה למנועי טורבו יחיד אחרים.

פשוט לא.

רק ה1.4 twincharger זה מה שאתה מתאר.

TSI זה סהכ מנוע מוגדש בהזרקה ישירה.

פורסם

ת'אמת, אכזבה גדולה.

אחרי כל מה שקראתי (גם בפורום) על ה- TSI / DSG הייתי בטוח שהפוסט

הזה יקבור לי סופית את המחשבה על רכב מהקוצנרן הגרמני עם השילובים הנ"ל.

בתור אחד שנהג עד היום בקורולה 2008 רובוטית מעל 5 שנים ומאד אהב אותה

"התרגלתי" למוצר לא מושלם, עדין מבחינתי עניין האמינות זה הימור אבל כנראה פחות גרוע משחשבתי.

נהגתי היו בג'טה 1200 TSI הופתעתי מאד מבחינת מנוע עם 105 כ"ס.

יותר מאשר מאזדה 3 החדשה 1500 או I35 ובטח לעומת הקרוסאובר.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

חלק נכבד מהיצרנים המובילים בעולם הלך/הולך בעקבות VAG ומציג מנועי הזרקה ישירה מטורבתים - פורד, פיאט/אלפא ושות', רנו, PSA, יונדאי/קיה, GM ואפילו טויטה (עם הופעה ראשונה בלקסוס NX).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מיליוני אירופאים לא טועים (גם במחיר שיגידו לי שוב שאני ממגיני המותג).

גם אם רובם נוהגים על ידני, עדיין מדובר בשרשור הזה על המנוע. המנוע הזה נבחר כמה פעמים למנוע השנה, נדמה לי 3 פעמים, לא זוכר.

וכן, היו כשלים של מותחנים והשבתה של מנועים, אבל לאף אחד אין נתונים סטטיסטיים על כך, בטח לא בישראל הקטנה, והמנועים האלה ממשיכים להמכר במאות אלפים.

פורסם

אין ספק שמנועי הTSI הם נהדרים ומתקדמים ומספקים מספרים מצוינים, אין מה להגיד זו הצלחה זו קידמה ואני נהנה לנהוג בהם בכל פעם מחדש.

אמינות...הם אמינים הם טובים ללא ספק ומי שבבעלותו מנוע TSI נהנה מכל רגע, אבל אי אפשר להשוות למנועי דיזל שהם מגיעים לעוץ בליתי נתפס

והתמסורת הידנית היא כמעט בת אל מוות.

מבחינת TSI אם ניקח מחיר/תועלת זה שווה בכל פרמטר.

פורסם (נערך)

צריך לדעת לחכות דקה או שתיים ליפני תחילת הנסיעה ולחכות דקה או שתיים לאחר שהגענו ליעד, טורבו מיוצר ברמה מדויקת מאוד (המדחף שלו) מסתובב במהירויות אדירות ודורש קירור ושימון, אם מכבים את הרכב ברגע שהגענו ליעד שלנו הטורבו ימשיך להסתובב "על ריק" עד שייעצר בלי קירור ובלי שימון חייו יתקצרו משמעותית,

בדיוק! בגלל זה אני תמיד מבטל את מערכת הסע/עצור ברכב הדיזל שלי. אומנם מייסבים עמידים יותר ברכבים שמיועדים לסע/עצור, אבל זה לא פתרון מלא לבעיה. מערכת הזאת מכבה את המנוע בכל הזדמנות, גם כאשר המנוע לא הגיע לטמפרטורת עבודה. אבל אני רוצה להמנע כמה שיותר במגע ברזר בברזל שקורה בזמן התנעה ובתוך הטורבו. חיסכון בצריכת הסולר על ידי כיבוי מנוע אפסי. גם ככה אני מקבל 1/20. אני מאמין שאי ניצול מערכת סע עצור בעלת חלקים עמידים יותר אמור להשפיע לטובה על אורך חיים הכללי של המנוע והמצבר. לא סתם בתמונת פרופיל יש לי תמונה של כפתור סע/עצור מכובה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הם אמינים הם טובים ללא ספק ומי שבבעלותו מנוע TSI נהנה מכל רגע.

וואלה? זה די סותר את מה שידעתי עד עכשיו

פורסם

יש לי tsi עם גיר רובוטי 7 הילוכים...מבחינת גיר וטורבו אין בעיות אך יש לרכב מחלה של סליל הצתה .הרכב פעמים בשנתיים נתקע בגלל התקלה הנ"ל.מלבד זאת הרכב אמין גם עם טיפול הליסינג.

אגב הרכב עם 106 אלף קילומטר.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
הטורבו במנוע דיזל יחזיק יפה גם 300K ק'מ.

צריך לדעת לחכות דקה או שתיים ליפני תחילת הנסיעה ולחכות דקה או שתיים לאחר שהגענו ליעד, טורבו מיוצר ברמה מדויקת מאוד (המדחף שלו) מסתובב במהירויות אדירות ודורש קירור ושימון, אם מכבים את הרכב ברגע שהגענו ליעד שלנו הטורבו ימשיך להסתובב "על ריק" עד שייעצר בלי קירור ובלי שימון חייו יתקצרו משמעותית, כמו גם בתחילת נסיעה אם לא ניתן לו זמן להתחמם לטמפרטורה נחוצה חייו יתקצרו.

תודה לTZVIPPER על הפירוט:wink:

הנ"ל תקף גם לטורבו בנזין ( הבנתי שכן רק במידה והייתה נהיגה אגרסיבית, בכל מקרה אשמח לפירוט לתפעול נכון של טורבו בזנין בלי קשר)?

פורסם

המגדשים המודרניים מקוררי מים ולא נסמכים רק על שמן, לכן אין שום נוהל מיוחד כפי שהיה נהוג פעם.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
וואלה? זה די סותר את מה שידעתי עד עכשיו

כמה מנועים "שפכו"? לפי מה שידעת עד עכשיו.

תקלה קטנה מדי פעם לא באחרך מעידה על אי אמינות המנוע.

(מדובר על המנוע ולא על הגיר חשוב לציין)

• תוכן חדש...