Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחלק מחיפושי אחרי רכב אני נתקל בלא מעט רכבים מהקונצרן הגרמני

שמכילים את האותיות TSI במנוע. מה זה אומר הבנתי.

השאלה היא כמה אפשר לסמוך עליהם?

ישנן עוד מחברות עם טורבו והשאלה רולונטית גם עבורן.

ובנוסף, האם השילוב של DSG הוא מתכון לצרות או שזו כבר

נוסחאה מוכחת שהכל עובד בסדר סטייל "רכב יפני".

[CENTER] [/CENTER]

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מידי פעם מתפרסמים דירוגי אמינות שמדברים על הנושאים האלו.

יש שיפור באמינות של מנועי טורבו ושל תיבת ה-DSG אבל בשורה תחתונה ככל שהרכב יותר מצ'וכלל (מכיל יותר מרכיבים, מכיל מרכיבים חדשים יותר שעדיין חווים כאבי גדילה, פועל בתנאים קיצוניים יותר של לחץ אוויר\חום\מהירות) יש יותר סיכוי לקילקולים.

בטבלאות היצרנים, היפנים עדיין מובילים (לרוב) באמינות.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

לפי מה שיצא לי לראות ת.הלוכים DSG לא ממש אמינה, מלאה בבעיות והפתעות יחסית לגיר אוטומט רגיל.

מנועים גרמנים אם TSI ברמת אמינות לא רעה.

פורסם

תמיד אפשר להשוות ותמיד אפשר לשאול מה יותר אמין ומה פחות אמין.

בשורה תחתונה יש משפט שאומר שכל דבר שמייצרים צריך להיות הכי פשוט שאפשר.

Everything should be made as simple as possible, but no simpler.”

כל ההתפתחות הטכנולוגית אומנם מרשימה על הנייר וגם במבחן המציאות היא לא רעה בכלל אבל כשמסתכלים על הכל ביחד תמיד הפשוט והמכני מנצח בגדול.

מתכון מנצח זה דיזל ידני!

עם הרבה כבוד לטכנולוגיה אני תמיד בעד הפשוט המכני והאנלוגי.

פורסם

אני מציע לך לעשות חיפוש בפורום תחת הערך TSI בכדי לראות מה טיב רוב השרשורים שנפתחו על הנושא.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
תמיד אפשר להשוות ותמיד אפשר לשאול מה יותר אמין ומה פחות אמין.

בשורה תחתונה יש משפט שאומר שכל דבר שמייצרים צריך להיות הכי פשוט שאפשר.

Everything should be made as simple as possible, but no simpler.”

כל ההתפתחות הטכנולוגית אומנם מרשימה על הנייר וגם במבחן המציאות היא לא רעה בכלל אבל כשמסתכלים על הכל ביחד תמיד הפשוט והמכני מנצח בגדול.

מתכון מנצח זה דיזל ידני!

עם הרבה כבוד לטכנולוגיה אני תמיד בעד הפשוט המכני והאנלוגי.

לא בטוח שטורבו דיזל פחות מסובך מטורבו בנזין. היום המנוע לא צריך רק לסחוב את הרכב אלא לפלוט כמה שפחות מזהמים ולהיות סופר חסכוני בדלק. משקל המכוניות כל הזמן עולה בגלל הבטיחות אז המנוע צריך לספק יותר כח, והדברים האלה מחייבים "סיבוכים" בתכנון שבעבר לא היו.

היתרון הגדול של פשטות הוא שיותר קל להבין איך דברים עובדים ויותר נגיש לטפל ולתקן דברים בעצמך.

אני מניח שאפשר לייצר תיבת DSG שתחזיק 60 שנה בשימוש תדיר אבל המחיר יהיה בהתאם. אף אחד לא יקנה את הרכב כי זה יקר מאד ובקיצור לא משתלם לייצר כאלה דברים שמחזיקים לנצח.

ראיתי סדנת מלאכה עם מקדחות שולחן עתיקות של חברות שכבר מזמן פשטו רגל ולא קיימות. למה? כי זה לא התקלקל אף פעם אז לא צריך לקנות חדש או חלקי חילוף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יתרונות מנוע הדיזל לא בפשטות שלו, המנועים המודרניים מאוד מסובכים. יתרונות מנוע הדיזל:

1. הפעולה על סל"ד נמוך יותר

2. טמפרטורת עבודה נמוכה יותר בתאי שריפה

3. תכונות שימון של הסולר

4. מאסה גדולה יותר של גז פליטה (יותר יעיל בסיבוב טורבו על סל"ד נמוך יותר)

5. הדיזל לוקח את כל האויר שהוא יכול ולא תערבובת ביחס מאוד קבוע כמו הבנזין, יכול לעבוד על תערבובת עניה או עשירה ללא בעיה

6. בגלל יחס דחיסה גדול יותר, דרוש ראש יותר חזק, חלקים מאסיביים יותר, קרנק חזק יותר, בלוק חזק יותר ועוד.

בפועל יוצא, המנועים מחזיקים הרבה יותר ממנועי בנזין מקבילים וגם ניתן בקלות להגיע בנהיגה נכונה לצריכת הסולר שמוצהרת על ידי היצרן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מדבר ברמת המשתמש קצה ההדיוט. רוצה לאכניס מפתח ולנסוע.

רכבי הקונצרן מתאימים לי מאד מבחינת המידות אבל הבעיה היא לנחש מה יקפוץ מהקופסא עוד 30 או 60K ק"מ.

קראתי כמעט כל מה שיש על ה-DSG ועל היבואן.להגיד שזה טוב לרזומה? ממש לא.

מאידך ברור שמכונות מתקלקלות, השאלה היא אם זה 10 מתוך 1000 שעושים הרבה רעש (מבלי להעליב, לא הייתי מתחלף איתם)

או 100 מתוך 1000 עם יחס קלקול הרבה יותר גבוה וכנראה בעיתיות עיכבית.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

לא יודע לגבי מספרים וסטטיסטיקות אבל מנסיוני עם 10 שנים של רכבים בקונפיגרציה של מנועי טורבו בנזין\דיזל,גירים רובוטיים כפולי מצמדים\DSG כאלה ואחרים,לא ראיתי שום בעיה מכיוון המנוע או הגיר ב3 רכבים.

למען האמת אני לא מוכן לחזור לעולם למנוע אטמוספרי וגיר אוטומט סטנדרתי.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

הטורבו במנוע דיזל יחזיק יפה גם 300K ק'מ.

צריך לדעת לחכות דקה או שתיים ליפני תחילת הנסיעה ולחכות דקה או שתיים לאחר שהגענו ליעד, טורבו מיוצר ברמה מדויקת מאוד (המדחף שלו) מסתובב במהירויות אדירות ודורש קירור ושימון, אם מכבים את הרכב ברגע שהגענו ליעד שלנו הטורבו ימשיך להסתובב "על ריק" עד שייעצר בלי קירור ובלי שימון חייו יתקצרו משמעותית, כמו גם בתחילת נסיעה אם לא ניתן לו זמן להתחמם לטמפרטורה נחוצה חייו יתקצרו.

תודה לTZVIPPER על הפירוט:wink:

פורסם

מנוע הטורבו בפרט ה TSI זהו טורבו לכל דבר.

לא משוכלל ולא מורכב על יתר המידה.

תתיחס אליו כמו שצריך להתייחס לטורבו ולא צפוייה בעיה.

גיר ה DSG דורש לרוב יותר התייחסות מגיר אוטומטי "טיפש" בגלל עניין המצמדים , בסה"כ בסדר גמור ושווה את היתרון שלמעשה

זהו גיר רגיל לכל דבר (מבחינת ביצועים ותצרוכת דלק).

תשמור עליו ותתייחס אליו כמו שצריך , לא צפויה בעיה מיוחדת.:-)

גודשת בגבוהות..... :D

פורסם

TOMER20VT

TSI זה ממש לא טורבו רגיל, זה שילוב מאוד מורכב בין TURBO לבין SUPERCHARGER ששניהם מורכבים על המנוע ופועלים יחד במקביל אחד לשני בצורה מורכבת למדי, בהשוואה למנועי טורבו יחיד אחרים.

• תוכן חדש...