Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעיפים את מצלמות המהירות!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכל אחד מאלה יש את ה-Sweet Spot שלו שבו הוא הכי חסכוני.

זה נכון, אבל כאשר המהירות עולה, גם התנגדות אויר עולה וזה דורש תוספת דלק.

בעיקרון שיוט על 80~90 יהיה הכי חסכוני במרבית הרכבים (היצרן תכנן נסיעה במהירות כאלה במישור על תערבובת שהיא עדיין ענייה יחסית), זה בדרך כלל על הילוך הגבוה ביותר ועל סל"ד יחסית נמוך במישור.

קרוז קונטרול במישור למי שיש, זה עוד אפשרות לחסוך כמה מאות מילי ליטרים לכל 100 קילומטר, סך הכל זה מצטבר לחיסכון מכובד מאוד.

אני תמיד משתדל לשים קרוז קונטרול בכל הזדמנות, בעבר לא אהבתי את זה, אבל עכשיו אני ממש רואה שזה חוסך והופך גם נסיעה ליותר נעימה. אפשר מראש לקבוע מהירות שלא יהיה צריך להאיט ולהאיץ כל הזמן (כ5קמ"ש פחות מרכב שנוסע לפנים במהירות לא קבועה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגלל התנגדות האוויר אני לא מדבר על מהירויות של 160 קמ"ש, אבל התנגדות האוויר בין 90 ל-110 קמ"ש היא יותר זניחה מאשר נניח הילוך 7 או 6.

מה שאתה אומר, 80-90 קמ"ש היה נכון בעולם הישן של מנועים אטמוספריים 1.6 עם תיבת הילוכים פלנטרית 4 הילוכים.

היום המנעד רחב יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נכון, אבל הילוך 7 כמה שאני יודע לרכבים מודרניים נכנס מאוד מוקדם, על משהו כמו 60~80קמ"ש אם עדינים מאוד עם הדוושה. כך שיוצא ששיוט על הילוך 7 ריאלי לחלוטין החל מ80קמ"ש. מנועים הגודשים החדשים בעלי מומנט על סל"ד מאוד נמוך, לכן אפשר להנות משיוט על הילוך גבוה וסל"ד נמוך.

אצלי אומנם 6 הילוכים, אבל על 60קמ"ש אני לעיתים קרובות רואה הילוך שישי. הכי חשוב זה לא מספר הילוכים, אלא צריך לבדוק מה יחס העברה הסופי בהילוך האחרון.

חוץ מזה, לנושא השרשור, על 110 כבר יש סיכון מסויים לחטוף תיאורטית דו"ח. כאשר יראו שהמצלמות "לא עובדות", יורידו סך המהירות. טכנית הם יכולים לקנוס גם על 1 קמ"ש מעל המותר. ואחרי קנס, חיסכון בדלק "הלך" לפחות לחודש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ההרגשה שלי היא שבהילוך 7 על 80 קמ"ש המנוע ממש מגמגם, בטח לא נכנס לקטגוריה של "מינימום גז כדי לשמור על המהירות".

גם בכלל העניין הזה של לשלב הילוכים נורא נורא מוקדם זה נוראי, קיבלתי ולוסטר אוטומטית וניסיתי את מצב ה-Eco זה פשוט נוראי איך שהתיבות הילוכים מתנהגות במצב Eco.

אגב אני בעד שליד המצלמה עצמה להיות במהירות המותרת פחות 1 קמ"ש או 5 קמ"ש או 10 קמ"ש (אם אתה עם ספידומטר דיגיטלי / אנלוגי) העיקר לא לתת כסף דרך המצלמות האלה.

זה גם מה שאני עושה ליד המצלמה היחידה שאני עובר באופן סטנדרטי, מותר 100 אני על 90 בין שני פסי המדידה.

יש עוד מצלמות שאני עובר לידן באופן פחות מזדמן שם מותר 80 אז אני על 70, עובר את המצלמה וחוזר למהירות סטנדרטית.

העיקר העיקר לא לתת כסף דרך המצלמות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לדעתנו קודם כל צריך להקים קבוצה מספיק גדולה ורק אחרי שנצבור מספיק אנשים נוכל להחליט על דרכי פעולה ספציפיות...

זה לא רציני, אתה רוצה שאנשים יצתרפו למחאה אנונימית ובסוף יגלו שהאג'נדה שלכם היא , סתם לדוגמא, הצתה של המצלמות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

m3x7r3m3, אני עובר ליד המצלמות במהירות המותרת בלי להאיט, פשוט מראש נוסע בבין עירוני 90, מקסימום 100 איפה מותר. עדיין לא קיבלתי דו"ח. אין צורך לנסוע לאט יותר, חבל על הדלק שאתה מבזבז על האצה.

לגבי הילוך ומהירות, תלוי איזה רכב ואיזה מנוע. הדיזלית שלי לא מתלוננת כל על האצה מ1000סל"ד, התוצאה צריכת סולר של 1/20. אם מוסיפים את הגז לאט, היא לא מורידה הילוך, אלא אם כן יש עליה.

במילים אחרות, אין טעם להאיט לפני מצלמות אם מראש נוסעים במהירות המותרת. אבל יש מקומות שצריך לשים לב, למשל בכביש החוף בכיוון הדרום יש מצלמה באיזור שיש עבודות כביש (ליד קיסריה/תחנת כוח של חדרה), השלט שם אומר 70, אם לא שמים לב ונוסעים מעל מהירות המותרת, אחרי הירידה יש מצלמה וטכנית אפשר לחטוף דו"ח - זה מלכודת מהירות של ממש כי אנשים רגילים לנהוג כחוק 100. אחרי המצלמה יש סימן שמבטל 70. 30 מעל המותר זה כבר דו"ח כואב מאוד.

באגירה, בכביש 65 באיזור ואדי ערה הייתה פעם מצלמה שהציתו אותה. היום אין שם מצלמה. :shock:

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

כביש ואדי ערה הוא נתיב שאני נוסע בו פעמיים ביום והוא משופע במצלמות מהירות עובדות ותקינות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן, היו שם כ6 מצלמות לכיוון קיסריה, היום יש 5. ממצלמה אחת ששרפו אותה (אחרי זה תיקנו) נשאר רק עמוד ופסים על הכביש, הורידו אפילו תמרור של המצלמה. אולי שוב החזירו אותה? פעם הייתי נוסע שם מידי יום וכבר כחודש לא נסעתי שם.

פורסם

לנסוע לאט לא יעזור, כבר הסברתי והבאתי לכם קישור למאמר. ניסו את זה לפניכם בכמה וכמה מדינות וזה לא עזר. לממשלה ולמפעיל נשימה ארוכה יותר מאשר הסבלנות שלכם.

הם פשוט משחקים עם סף המהירות כדי לחזור לריווחיות, משחקים עם מיקום המצלמות ושאר טריקים. באיטליה אפילו ניסו לשנות את הזמן של האור הצהוב ברמזורים כדי לגרום לנהגים לעבור באדום ולחטוף קנס. כשהממשלה מושחתת, והציבור אדיש או ציני, אז המפעיל לא דואג מלתת את הדין.

בנוסף לזה, אם מישהו חושב שהטריק לבלום ליד המצלמות זה הקלף המנצח, אז הולכים, במיוחד בשבילו, להכניס את השלב הסופי, של אכיפת מהירות ממוצעת בין כל 2 מצלמות. אצלנו קרוב לוודאי ב-2015 (עושים הכנת דעת קהל, אז אם התחילו בהכנה, כנראה שהולכים ליישם את זה בקרוב מאוד).

פורסם

citro, לא מבין מה כל כך מסובך בלנהוג לפי החוק.

אין צורך לבלום כמו שצביפר כותב ואין צורך לפח מהמהירות הממוצעת בין כל 2 מצלמות כל עוד אתה נוסע לפי חוק.

אני באופן אישי לא הייתי נכנס למאבק על הדברים האלה. מבחינתי שיעשו מצלמות על כל הכבישים ועל כל הרמזורים - אם זה מה שיעזור להעיף את הביריונות מהכבישים.

פורסם

CITRO, לגבי אור צהוב, שמתי לב שבחיפה יש רמזורים שהירוק עובר לצהוב בלי להבהב, לא מדדתי זמן, אבל גם לדעתי דולק פחות מ3 שניות שאמור לדלוק בחלק מהמקומות.

זה כבר תרגיל מרושע. :(

פורסם
m3x7r3m3, אני עובר ליד המצלמות במהירות המותרת בלי להאיט, פשוט מראש נוסע בבין עירוני 90, מקסימום 100 איפה מותר. עדיין לא קיבלתי דו"ח. אין צורך לנסוע לאט יותר, חבל על הדלק שאתה מבזבז על האצה.

לגבי הילוך ומהירות, תלוי איזה רכב ואיזה מנוע. הדיזלית שלי לא מתלוננת כל על האצה מ1000סל"ד, התוצאה צריכת סולר של 1/20. אם מוסיפים את הגז לאט, היא לא מורידה הילוך, אלא אם כן יש עליה.

במילים אחרות, אין טעם להאיט לפני מצלמות אם מראש נוסעים במהירות המותרת. אבל יש מקומות שצריך לשים לב, למשל בכביש החוף בכיוון הדרום יש מצלמה באיזור שיש עבודות כביש (ליד קיסריה/תחנת כוח של חדרה), השלט שם אומר 70, אם לא שמים לב ונוסעים מעל מהירות המותרת, אחרי הירידה יש מצלמה וטכנית אפשר לחטוף דו"ח - זה מלכודת מהירות של ממש כי אנשים רגילים לנהוג כחוק 100. אחרי המצלמה יש סימן שמבטל 70. 30 מעל המותר זה כבר דו"ח כואב מאוד.

באגירה, בכביש 65 באיזור ואדי ערה הייתה פעם מצלמה שהציתו אותה. היום אין שם מצלמה. :shock:

יופי שאתה משווה דיזלית (טורבו דיזלית) לבנזין (טורבו או אטמוספרי)...

אני מעדיף להאט ולהאיץ חזרה מאשר לנסוע כל הדרך על 90-100 קמ"ש כשמותר יותר, אני רק מקפיד ליד המצלמה לא לנסוע אפילו במהירות החוקית.

לנסוע לאט לא יעזור, כבר הסברתי והבאתי לכם קישור למאמר. ניסו את זה לפניכם בכמה וכמה מדינות וזה לא עזר. לממשלה ולמפעיל נשימה ארוכה יותר מאשר הסבלנות שלכם.

הם פשוט משחקים עם סף המהירות כדי לחזור לריווחיות, משחקים עם מיקום המצלמות ושאר טריקים. באיטליה אפילו ניסו לשנות את הזמן של האור הצהוב ברמזורים כדי לגרום לנהגים לעבור באדום ולחטוף קנס. כשהממשלה מושחתת, והציבור אדיש או ציני, אז המפעיל לא דואג מלתת את הדין.

בנוסף לזה, אם מישהו חושב שהטריק לבלום ליד המצלמות זה הקלף המנצח, אז הולכים, במיוחד בשבילו, להכניס את השלב הסופי, של אכיפת מהירות ממוצעת בין כל 2 מצלמות. אצלנו קרוב לוודאי ב-2015 (עושים הכנת דעת קהל, אז אם התחילו בהכנה, כנראה שהולכים ליישם את זה בקרוב מאוד).

מה יעזור להם לשחק עם סף האכיפה אם אתה מתחת למהירות המותרת בין שני פסי המדידה?

ועד אכיפה ממוצעת בין 2 מצלמות הדרך ארוכה, יש צורך בשינויי חקיקה שבינתיים הוכנסו עמוק לפריזר.

ותודה שוב למר כץ, שעקב הריב שלו עם סגניתו חוטובלי (היא אחראית לשינויי החקיקה הללו שאמורים לאפשר מהירות ממוצעת) הוא לא מקדם את הרפורמה שלה.

אין צורך לבלום כמו שצביפר כותב ואין צורך לפח מהמהירות הממוצעת בין כל 2 מצלמות כל עוד אתה נוסע לפי חוק.

אני באופן אישי לא הייתי נכנס למאבק על הדברים האלה. מבחינתי שיעשו מצלמות על כל הכבישים ועל כל הרמזורים - אם זה מה שיעזור להעיף את הביריונות מהכבישים.

חחחח אפילו באופן תיאורטי המצלמות לא מתכוונות להלחם בבריונות הכביש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
גם פה וגם בעמוד הפייסבוק אתה לא מסביר איך תעשו את זה, אז זה המקום והזמן לפרוש את משנתך.

...או לפרוש (יענו - לתלות את הנעליים).

אם אין משנה ואין דרך - איך אתם רוצים שיצטרפו אליכם ? לפי מה בדיוק ?

קראתי את הכותרת של הפוסט בעמוד הראשי של הפורום וחשבתי שאולי יש לכם רעיון חדשני.

אבל לא. רק הכותרת בומבסטית, ואפילו שכולנו מזדהים איתה - אין לכם שום חידוש, לא דרך פעולה (תגבשו אח"כ...וזה רציני ?!)

התגובה הכי טובה פה - זה של צוויפר - "לייבש" את המצלמות. נכון זה קשה (לפחות לחלק מאיתנו) - אבל גם יהיה הכי יעיל.

alfa 156 2.5.

פורסם

להגדרתך אישתי נתולת הקנסות אשר נפתסה בהיסח הדעת על 115 בכביש 4 ליד חדרה היא בריון ועבריין תנועה שמצדיקה קנס של 750 שקלים?

אגב, אגלה לך סוד, הבריונית המטורפת הזאת ממשיכה לנסוע שם 115, פשוט שמה לב למצלמות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...