Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי פורד פוקוס בת 19 עם 310,000 ק"מ. הרכב שמור ובמצב נהדר. למעשה עד היום לא בוצע בו שום תיקון מהותי. גיר, מנוע, רדיאטור,... אפילו הגז במזגן עדיין מקורי של הרכב ולפני כמה חודשים טופל לראשונה חלק מצינור הפליטה המקורי. הרכב לא שורף שמן ובאופן רגיל לא חסרים בו מים. נראה לי ששעון החום לא תקין ולא מראה כשהרכב מתחמם.
לאחרונה קרה לי שהרכב נותר באופן פתאומי ללא מים. הגיע למוסך (בגרירה כמובן) ושם טענו שהתפוצץ צינור מים וטופל.

לפני כשבועיים, לאחר שעליתי עם המכונית עלייה תלולה וארוכה, המאוורר פעל בעוצמה רבה. כיביתי את המנוע ואחרי כמה שניות פרץ קיטור מהרכב. לאחר שחיכיתי כמה דקות שיתקרר קצת הצלחתי להתניע והזזתי את המכונית 10 מטרים כדי שלא תפריע לתנועה (כלומר: המנוע פעל). המכונית הגיע למוסך עם גרר והמוסכניק טען שהמנוע מתחמם וצריך להתכונן להפרד מהרכב.

יש לי ספקות...

המכונית סוחבת נפלא בעליות של חיפה ולא חסר לה כח. היא עולה את העליות בדיוק כמו כל המכוניות הצעירות והמודרניות שנוסעות ליידה.

כמו כן, כפי שכתבתי, המכונית לא שורפת שמן ולא מאבד מים בשוטף.

אם כך, אולי זה לא המנוע? אולי הבעיה ברדיאטור (סתימה חלקית שעדיין מאפשרת למים לקרר את המנוע אבל בחימום במהלך עליה היא כבר פוגעת בתיפקוד - יכול להיות כזה דבר?) או משהו אחר? אם זה המצב אולי כן כדאי להשקיע ברכב. זו מכונית נפלאה וחבל לי להוריד אותה מהכביש מהסיבה הלא נכונה.

רק עוד מידע אחד חשוב: מאז שקבלתי את הרכב חזרה, מכיוון שאני חושדת ששעון החום לא פועל,  אני כל הזמן מקשיבה למאוורר וכשאני שומעת שהוא קצת יותר מתאמץ אני עוצרת בצד ומאפשרת למכונית להתקרר (מבלי לכבות מנוע) עד שהמאוורר מפסיק. כשאני עוצרת אני מפעילה את החימום של תא הנוסעים כדי לעזור ולפנות חום מתא המנוע. מפתחי האיוורור יוצא חום מאד גבוה - אני לא יודעת אם זה מעיד על משהו.

שאלתי את המוסכניק איך הוא אבחן שהבעיה במנוע והוא ענה "זה בוודאות המנוע, תסמכי עלי". כשאומרים לי כזה דבר אני יודעת שאני צריכה להתחיל לחשוד יותר...

אשמח מאד אם יש פה מישהו שיכול לעזור לי ולחשוב ביחד אם יש סיכוי שאכן ניתן עדיין להציל את המכונית. ברור לי שאם אמשיך לנסוע כך הוא שוב יתחמם ובסוף המנוע ייהרס, גם אם כרגע הבעיה בכללל במקום אחר.

פורסם (נערך)

הדבר הראשון שאני הייתי עושה, זה לבקש שישמו לך דיו - DYE UV במיכל של הרדיאטור, יסחררו את הנוזל, ושיראו לך מאיפה הנזילה ! אם זה מראש מנוע-  בואו תראו לנו . להוכיח חבר'ה .

אולי צינור אחר ? או רדיאטור ? אולי בית טרמוסטט ? מאיפה יודעים שזה המנוע ? כי הוא עשה הרבה ק"מ ביחס לפורד ??

דיו עם פנס מיוחד שרואה UV ושיראו מאיפה הנזילות , לא להגיד דברים , להוכיח.

את צודקת לגבי , "תסמכי עלי" זה לא מספיק בכלל ומחשיד !

לא מכיר מוסכים בחיפה מבחינת ביקורות, אני יודע שמוסך נעמה - NAAME - קיים הרבה שנים ומבין בפורד. לא מנסיון אישי. הוא נמצא לא רחוק מהרחוב הזה שיש שם הרבה שוורמיות , והיה שם גם ביקור רופא לפני הרבה שנים באיזור שם .

אולי את מכירה מוסכים אחרים יותר טובים, ויעזרו לך.

קראתי ביקורת של מישהו שקנה UV DYE מאמזון, וכתב שהוא לא מצא נזילה 1 לרכב ישן, אלא 4!

לבקש מהם שישימו UV DYE ושאת מבינה בזה ושלא ינסו לעבוד עלייך , רוצים להשבית לך את האוטו את רוצה הוכחות . תעדכני בהצלחה .

עריכה אחרונה על ידי Chmimo
פורסם

כשמנוע 'הולך' והתוצאה היא התחממות, הכוונה בד"כ שיש פריצה בראש מנוע בין השמן למים, שמן נכנס למערכת הקירור ומפחית את היעילות.  

יכול להיות מצב שהראש מנוע פגום בין הצילינדר למערכת הקירור ונכנס גזים למערכת הקירור שיוצרים לחץ גבוה על המערכת וצינורות מתפוצצים. 

מכונאי מקצועי ברוב הפעמים יכול לראות סימנים של אחד משתי הבעיות, ולקבוע ש'המנוע הלך'.  בכל מקרה הוא צריך להסביר מה גרם לו לקבוע. 

את לא חייבת לקבל את אבחנתו, ובכל אחת מהתקלות יש אפשרות לבדוק יסודי, אם הוא לא רוצה לבדוק או שאת לא סומכת עליו תעברי למוסך אחר, כאן נזמין את @sperial ו @ברווז  אולי יש להם המלצה למוסך מקצועי באזור. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

מצטער, הפורד האחרונה שהיתה במשפחה נמכרה ב-1990.

לברווז יש מוסך עליו הוא ממליץ בקביעות, אבל גם הוא נוהג ביפאניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...