Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה דוגמה לטופס ביטול פוליסת ביטוח חובה. הסעיפים הרלוונטיים מטקפים. הטופס היה הראשוןנשעלה בגוגל

image.thumb.png.21cd12cc2359b8b4871955f9f36e4b91.png

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, ProMeR כתב:

מיזם בהחלט מעניין, אני מאוד מעריך ואוהב רעיונות וסארטאפים.

יחד עם זאת, אני גם רוצה להגיד משהו ישיר (גם אם פחות נעים).

זה לא פתרון שנכון לשניה זו עומד במבחן המציאות.

יש המון דברים שאני רואה כבעיה יסודית בהסכם הנוכחי.

ואם להיות כנה... זה לא נראה שעו"ד בעל רישיון ישב וערך אותו.

מסמך כזה שמגיע מתוך רצון לתת פתרון מקיף מצריך ייעוץ משפטי,

כמו שאם היית מקים מיזם רפואי כלשהו זה היה צריך להיות מלווה בייעוץ רפואי.

אתה בסוף גם יכול להעמיד את עצמך בפני סיכון.

אז כן אשמח לשאול, מה הבעיה שהמוצר הזה בעצם פותר?

כי נכון לרגע זה ותיקח את זה כביקורת בונה אני דווקא רואה שהוא יכול לעשות יותר בעיות מאשר תועלת.

היום כשמתקשרים לחברת ביטוח על מנת לבטל את הפוליסה, לאחר מכירת הרכב,

הם מבקשים לראות סעיף כלשהו - בין אם זה בזכרון דברים או בוואטסאפ - שהרכב נמכר והביטוח בו פג תוקף והקונה צריך לאשר.

מה זה יכול להגיד שהם מבקשים דבר כזה?

1. זה יכול להגיד שכנראה הפעולה הזו לא "אוטומטית", כלומר אין חוק "נעוץ" שאומר שעצם מכירת הרכב מבטלת את הביטוח עליו.

2. זה יכול להגיד שכנראה באמת יש איזה "חובה" מסויימת של חברת הביטוח כלפי צד ג' שרכש את הרכב למרות שהוא לא בעל הפוליסה, במקרים מסויימים ואולי חריגים (כמו פגיעות בגוף למשל אם אני צריך לנחש).

ובהינתן העובדה שאפשר לבטח מכוניות גם כשאתה לא הבעלים על הרכב (ככל שאין עליו ביטוח קיים) - אז כנראה שיש פרצה מסויימת שאפשר לתקוף.

אני יכול להגיד לך כשאני מוכר רכב אני משתדל לזכור להכניס סעיף כזה לזכרון דברים, או במקסימום אח"כ לבקש אישור בוואטסאפ.

היי ProMeR, תודה רבה על המילים החמות ועל הביקורת הבונה! אני מעריך מאוד את התגובה הרצינית שלך, והחששות שאתה מעלה הם סופר לגיטימיים – במיוחד בעולם קשוח כמו שוק הרכב המשומש.

יחד עם זאת, אני רוצה לעשות סדר לגבי 'מבחן המציאות' והצורך המשפטי:

1. אנחנו לא מחליפים עורכי דין (ומצהירים על כך במפורש): 'חתום' היא פלטפורמה טכנולוגית (SaaS) – כלי עבודה חכם (כמו Word או Excel). היא לא מספקת ייעוץ משפטי, והדבר מובהר בצורה חד-משמעית בתנאי השימוש ובתחתית כל קובץ PDF שמופק במערכת.

2. המציאות בשטח (למה המוצר פותר בעיה 😞 במציאות של שוק הרכב בישראל, 99% מהאנשים שקונים או מוכרים רכב משומש לא לוקחים עורך דין לעסקה. הם מורידים 'זיכרון דברים' גנרי, שמישהו העלה לאינטרנט בשנת 2005, וממלאים אותו על מכסה המנוע עם עט. המסמכים הישנים האלה הם אלו שיוצרים תביעות ובעיות, כי הם לא מעודכנים חוקית.

3. הערך המוסף של 'חתום': במקום הבלגן של דפים ועטים, אנחנו מנגישים פלטפורמה דיגיטלית מסודרת. הנוסחים שלנו נבחנו בקפידה ומביאים איתם שדרוגים מצילי חיים:

• תיעוד דיגיטלי מלא (Audit Trail): המערכת חותמת את המסמך אוטומטית עם כתובות IP וחותמות זמן, מה שמקנה לו תוקף ראייתי חזק בהתאם לחוק חתימה אלקטרונית.

• סעיף הגנת ביטוח למוכר: סעיף מפורש המהווה הודעה בכתב לקונה על ביטול הפוליסה (קריטי לפי סעיף 13 לפקודת ביטוח רכב, כדי להגן על עברו הביטוחי של המוכר מתביעות).

• גמישות מלאה למשתמש: כדי לא 'לסגור' את המשתמשים בנוסח קבוע מראש, הטמענו בטופס רובריקה ייעודית של 'הערות ותנאים נוספים (אופציונלי)' שבה כל משתמש יכול להוסיף במילים שלו איזה סיכום, דרישה או סעיף ספציפי שהוא רוצה.

• סינון ראשוני בלבד: הטופס (כמו טופס גילוי נאות) לא בא להחליף מכון בדיקה, הוא בא לגרום למוכר שאינו בטוח במצב הרכב או שמנסה להסתיר פרטים פשוט יימנע מלהשתמש בטופס – וזה כשלעצמו חוסך לקונה כסף עוד לפני שהוא יצא מהבית

בשורה התחתונה, אנחנו לא מייצרים בעיות – אנחנו לוקחים שוק פרוץ, מבולגן ומלא בניירות, ומכניסים אליו סדר, שקיפות וטכנולוגיה מודרנית שמגינה על שני הצדדים בהתאם לחוק הקיים.

פורסם
לפני 4 דקות, איתי29 כתב:

היי ProMeR, תודה רבה על המילים החמות ועל הביקורת הבונה! אני מעריך מאוד את התגובה הרצינית שלך, והחששות שאתה מעלה הם סופר לגיטימיים – במיוחד בעולם קשוח כמו שוק הרכב המשומש.

יחד עם זאת, אני רוצה לעשות סדר לגבי 'מבחן המציאות' והצורך המשפטי:

1. אנחנו לא מחליפים עורכי דין (ומצהירים על כך במפורש): 'חתום' היא פלטפורמה טכנולוגית (SaaS) – כלי עבודה חכם (כמו Word או Excel). היא לא מספקת ייעוץ משפטי, והדבר מובהר בצורה חד-משמעית בתנאי השימוש ובתחתית כל קובץ PDF שמופק במערכת.

2. המציאות בשטח (למה המוצר פותר בעיה 😞 במציאות של שוק הרכב בישראל, 99% מהאנשים שקונים או מוכרים רכב משומש לא לוקחים עורך דין לעסקה. הם מורידים 'זיכרון דברים' גנרי, שמישהו העלה לאינטרנט בשנת 2005, וממלאים אותו על מכסה המנוע עם עט. המסמכים הישנים האלה הם אלו שיוצרים תביעות ובעיות, כי הם לא מעודכנים חוקית.

3. הערך המוסף של 'חתום': במקום הבלגן של דפים ועטים, אנחנו מנגישים פלטפורמה דיגיטלית מסודרת. הנוסחים שלנו נבחנו בקפידה ומביאים איתם שדרוגים מצילי חיים:

• תיעוד דיגיטלי מלא (Audit Trail): המערכת חותמת את המסמך אוטומטית עם כתובות IP וחותמות זמן, מה שמקנה לו תוקף ראייתי חזק בהתאם לחוק חתימה אלקטרונית.

• סעיף הגנת ביטוח למוכר: סעיף מפורש המהווה הודעה בכתב לקונה על ביטול הפוליסה (קריטי לפי סעיף 13 לפקודת ביטוח רכב, כדי להגן על עברו הביטוחי של המוכר מתביעות).

• גמישות מלאה למשתמש: כדי לא 'לסגור' את המשתמשים בנוסח קבוע מראש, הטמענו בטופס רובריקה ייעודית של 'הערות ותנאים נוספים (אופציונלי)' שבה כל משתמש יכול להוסיף במילים שלו איזה סיכום, דרישה או סעיף ספציפי שהוא רוצה.

• סינון ראשוני בלבד: הטופס (כמו טופס גילוי נאות) לא בא להחליף מכון בדיקה, הוא בא לגרום למוכר שאינו בטוח במצב הרכב או שמנסה להסתיר פרטים פשוט יימנע מלהשתמש בטופס – וזה כשלעצמו חוסך לקונה כסף עוד לפני שהוא יצא מהבית

בשורה התחתונה, אנחנו לא מייצרים בעיות – אנחנו לוקחים שוק פרוץ, מבולגן ומלא בניירות, ומכניסים אליו סדר, שקיפות וטכנולוגיה מודרנית שמגינה על שני הצדדים בהתאם לחוק הקיים.

הייתי מגיב, אבל אני לא מנהל שיחות מול CHAT GPT.

• לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 2

עומר :-)

פורסם

אישית, אם אני מוכר רכב ומתקשר קונה פוטנציאלי שמבקש ממני לחתום על טפסים ולתת פרטים,

אני מסנן אותו על הדקה, כמו שאני מסנן שיחות ספאם בלתי מזוהות .

"נמכר, כבר לא רלוונטי. ביי "

אני מוכן לשלוח רשיון רכב כשהפרטים האישיים מחוקים, וגם זה רק למי שנשמע לי רציני.

גם דו"ח סליקה עדכני אני מוציא על חשבוני ושולח ללא פרטים מזהים.

אולי וכנראה שאני אולד פאשן, אבל יש עוד רבים מאוד כמוני.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ProMeR כתב:

מיזם בהחלט מעניין, אני מאוד מעריך ואוהב רעיונות וסארטאפים.

יחד עם זאת, אני גם רוצה להגיד משהו ישיר (גם אם פחות נעים).

זה לא פתרון שנכון לשניה זו עומד במבחן המציאות.

יש המון דברים שאני רואה כבעיה יסודית בהסכם הנוכחי.

ואם להיות כנה... זה לא נראה שעו"ד בעל רישיון ישב וערך אותו.

מסמך כזה שמגיע מתוך רצון לתת פתרון מקיף מצריך ייעוץ משפטי,

כמו שאם היית מקים מיזם רפואי כלשהו זה היה צריך להיות מלווה בייעוץ רפואי.

אתה בסוף גם יכול להעמיד את עצמך בפני סיכון.

אז כן אשמח לשאול, מה הבעיה שהמוצר הזה בעצם פותר?

כי נכון לרגע זה ותיקח את זה כביקורת בונה אני דווקא רואה שהוא יכול לעשות יותר בעיות מאשר תועלת.

היום כשמתקשרים לחברת ביטוח על מנת לבטל את הפוליסה, לאחר מכירת הרכב,

הם מבקשים לראות סעיף כלשהו - בין אם זה בזכרון דברים או בוואטסאפ - שהרכב נמכר והביטוח בו פג תוקף והקונה צריך לאשר.

מה זה יכול להגיד שהם מבקשים דבר כזה?

1. זה יכול להגיד שכנראה הפעולה הזו לא "אוטומטית", כלומר אין חוק "נעוץ" שאומר שעצם מכירת הרכב מבטלת את הביטוח עליו.

2. זה יכול להגיד שכנראה באמת יש איזה "חובה" מסויימת של חברת הביטוח כלפי צד ג' שרכש את הרכב למרות שהוא לא בעל הפוליסה, במקרים מסויימים ואולי חריגים (כמו פגיעות בגוף למשל אם אני צריך לנחש).

ובהינתן העובדה שאפשר לבטח מכוניות גם כשאתה לא הבעלים על הרכב (ככל שאין עליו ביטוח קיים) - אז כנראה שיש פרצה מסויימת שאפשר לתקוף.

אני יכול להגיד לך כשאני מוכר רכב אני משתדל לזכור להכניס סעיף כזה לזכרון דברים, או במקסימום אח"כ לבקש אישור בוואטסאפ.

ידוע, לא על זה דיברתי

לפני 3 שעות, איתי29 כתב:

איפה זה כתוב?:

לפני 7 שעות, איתי29 כתב:

לפי סעיף 13 לפקודה, אם נעשתה העברת בעלות והקונה עשה תאונה דקה אחרי זה, חברת הביטוח של המוכר לא יכולה להתנער אוטומטית מהכיסוי רק בגלל שהרכב נמכר. הביטוח של המוכר ממשיך לחול על הבעלים החדש!
מתי חברת הביטוח כן פטורה? רק אם היא מוכיחה שקיים ביטוח אחר, או שהיא מוכיחה שהיא הייתה מסרבת לבטח את הקונה מנימוקים סבירים (למשל נהג פסול רישיון).
איך חברות הביטוח פותרות את זה בתקנות המינימום? כדי שחברת הביטוח תסכים לבטל למוכר את הפוליסה ולהחזיר לו את הכסף, היא מחייבת אותו להוכיח שהוא מסר הודעה בכתב לקונה על כך שהביטוח מבוטל!

**בדיוק בגלל זה הפיצ'ר ב"חתום" הוא גאוני:
אם המוכר לא מחתים את הקונה על סעיף בכתב שמצהיר: "אני מודיע לך שהביטוח שלי מבוטל מהרגע" – המוכר חשוף לחלוטין! אם הקונה יעשה תאונת גוף קטלנית בדרך הביתה, התביעה יכולה ליפול על היסטוריית הביטוח של המוכר ולדפוק אותו לשנים.

עריכה אחרונה על ידי GKME
פורסם
לפני 10 שעות, BoazB11 כתב:

אישית, אם אני מוכר רכב ומתקשר קונה פוטנציאלי שמבקש ממני לחתום על טפסים ולתת פרטים,

סתם מתוך סקרנות: אם אתה מוחק פרטים אישיים מרישיון הרכב ומדוח הסליקה, איך הקונה אמור לאמת שהמסמכים האלה בכלל שייכים לך או לרכב הספציפי הזה? בעסקה של עשרות או מאות אלפי שקלים, הצלבת תעודת זהות מול הרישיון המקורי היא המינימום כדי למנוע עוקץ.

אפשר להסתכל על זה גם בדיוק הפוך – בתור קונה, כשמוכר מסתיר פרטים, זה אוטומטית מדליק נורה אדומה. השוק היום מוצף ברכבים, וקונה רציני עם כסף ביד פשוט יגיד 'ביי ביי' ויעבור למוכר הבא שמציע שקיפות וראש שקט

פורסם

לא מוחק מספר רישוי. מוחק מספר זהות וכתובת מגורים.

הקונה מוזמן לראות בעיניים את הניירות כשיגיע לראות את הרכב. 

סתם שאלה, כל החבר'ה אצלכם, ביחד, כמה מכוניות מכרתם? 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מספר רישוי לא מוחקים.
מספר זהות וכתובת דווקא כן.
ואת המסמכים רואים במקום.
לא מאוד מסובך, אלא אם כן לא מכרת רכב מימיך

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, BoazB11 כתב:

מסכים

פעולה כזאת אוטומטית גורמת לי בתור המוכר להרגיש כאילו אני איזה נוכל..

זה כמו שפעם הלכתי לראות דירה, והבעל דירה רצה להעביר את הפרטים שלי לאיזה חברה שבודקת את השוכרים.

לי באופן אישי זה מרגיש לא נעים

חוץ מזה, שיכולים להתקשר המון אנשים, זה לא הגיוני שאחתום על דבר כזה מול הרבה אנשים

באופן אישי אני חושב שלא ניתן לפתור את הבעיה שאתה מנסה באמצעים טכנולוגיים

זה עניין של אמון

מוכר וקונה צריכים לתת אמון בסיסי אחד בשני אחרת זה לא יילך

מה שכן יכול לעזור זה אם מראש בכל רכב יד 2 הייתי יכול לראות את כל ההסטורית טיפולים, תאונות , רשיון וכו' (בלי פרטים מזהים ואפילו בלי מספר רישוי)

אם אני באמת רוצה לקנות את הרכב, כשאני אפגש עם המוכר אני אבדוק בעיניים את המסמכים. אבל לפחות ככה אפשר לפלטר מלא רמאים עוד לפני

מה שכן אפשר לפתור וזה אולי הדבר הכי חשוב, ואת זה אתה לא מציע, זה העברת כסף + בעלות בטרנזקציה אחת

כלומר הקונה מעביר סכום X לאפליקציה, ורק אחרי שהמוכר מעביר בעלות, הסכום עובר

עריכה אחרונה על ידי whiterabbit
פורסם

לא הייתי משתמש לא כקונה ולא כמוכר.

אחד הבעיות שה AI הכניס לנו, זה רעש.

רעש באתרים. רעש בקוד. רעש רעש רעש.

אם פעם דבר כזה היה נפסל על הסף היום זה יוצא כ"מוצר מוגמר" תוך 10 דקות ועוד שעה לפינושים לא צריך מחשב עמוקה או תכנון. מקסימום יתפוס, ואם לא - לפח ונעשה פרומפט חדש.

לצערי, זה רק יתרחב ויתרחב. עוד ועוד מוצרים כאלו צפויים בשנים הקרובות.

כמו סרטון בYOUTUBE שלא משנה מה אתה מחפש, אפילו מישהו מבריג בורג בלופ במשך שעתיים להרדים את הילד, אתה תמצא - ככה גם אתרים ושירותי SASS יהפכו להיות.

פורסם
לפני 19 דקות, stum כתב:

לא הייתי משתמש לא כקונה ולא כמוכר.

אחד הבעיות שה AI הכניס לנו, זה רעש.

רעש באתרים. רעש בקוד. רעש רעש רעש.

אם פעם דבר כזה היה נפסל על הסף היום זה יוצא כ"מוצר מוגמר" תוך 10 דקות ועוד שעה לפינושים לא צריך מחשב עמוקה או תכנון. מקסימום יתפוס, ואם לא - לפח ונעשה פרומפט חדש.

לצערי, זה רק יתרחב ויתרחב. עוד ועוד מוצרים כאלו צפויים בשנים הקרובות.

כמו סרטון בYOUTUBE שלא משנה מה אתה מחפש, אפילו מישהו מבריג בורג בלופ במשך שעתיים להרדים את הילד, אתה תמצא - ככה גם אתרים ושירותי SASS יהפכו להיות.

לגמרי

התסמין הזה שכולם חושבים שהם מתכנתים עכשיו ויכולים לייצר מוצרים..

אני מפתח כבר 15 שנה, וזה פשוט מגוחך

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...