Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס - מנוע מתחמם

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, עמיכה כתב:

לגבי השעון: כשאני נכנסת למכונית בבוקר (המנוע ללא ספק קר לגמרי) ומתניעה, אם אני ממשיכה לעמוד במקום עם מנוע פועל, תוך 20 שניות בערך שעון החום מטפס לקצת פחות מחצי (לא זוכרת כמה מעלות זה) ונשאר שם קבוע גם כשאני מטפסת בעליה וגם כשהמאוורר עובד קשה מאד (כאמור: מים לא חסרים). לכן אני מניחה שהבעיה היא בסנסור או באחד מרכיבי השעון.

בפורדים מהשנים ההם השעון לא מראה טמפ' מדויקת אלא מצב קר, רגיל, וחם מאוד. פחות שעון יותר מעין נורה משוכללת עם 3 מצבים. ולכן מ 50 מעלות בערך כבר קופץ למקום הקבוע ונשאר שם. סיפור על תכנון מטומטם כשפורד החליטו לא להלחיץ נהגים. השעון שלך מתנהל כמו בכל פורד אחרת ואין בו תקלה. אם היה מתחמם מאוד (110 מעלות ומעלה) היה מראה. 

אם קונה מתאם obd תקני אחד שבהעדר פעילות מכבה את עצמו לבד, אחרת השארה שלו בשקע obd אפילו פעם אחת  ללילה תרוקן לך את המצבר. חבר סיפר לי (;

לפני שעתיים, עמיכה כתב:

מי להגיד לו ששלח אותי? הם יתייחסו בכבוד לזקנה? או יחפשו תירוץ להגיד לי להוריד אותה מהכביש

תגידי שהפנו אותך מקארס פורום, מאמין שעצם זה שהסיפור משותף ציבורית בפורום רכב, יזכה אותך ביחס יותר טוב ומקצועי. רק אל תגידי ש @ברווז שלח אותך, שלא יחשבו ששאפת יותר מדי אדים מבז"ן 😉

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם (נערך)

תגידו, UV-DYE  ופנס UV יש בכל מוסך?

בתאריך 10.7.2026 בשעה 18:13, נירו72 כתב:

אם קונה מתאם obd תקני אחד שבהעדר פעילות מכבה את עצמו לבד, אחרת השארה שלו בשקע obd אפילו פעם אחת  ללילה תרוקן לך את המצבר. חבר סיפר לי (;

תגידי שהפנו אותך מקארס פורום, מאמין שעצם זה שהסיפור משותף ציבורית בפורום רכב, יזכה אותך ביחס יותר טוב ומקצועי. רק אל תגידי ש @ברווז שלח אותך, שלא יחשבו ששאפת יותר מדי אדים מבז"ן 😉

תודה רבה. אתה ממש עוזר לי.
יכול להמליץ על מתאם OBD? אני אין לי מושג... בקישור הזה למשל, שהומלץ לי קודם באחת התגובות, אין שום התייחסות לכיבוי עצמי של המכשיר. כתוב "Vehicle Coverage: Works on all OBD2 Vehicles". מה זה אומר? הוא יעבוד על הפורד הזקנה שלי? יכבה את עצמו? ואם לא יכבה, אני אוכל לנתק אותו כשאני מחנה את המכונית ולחבר מחדש לפני שאתחיל שוב לנסוע?
אני אוכל להתקין לבד? או שזה דורש חיווט וחשמלאי?

עריכה אחרונה על ידי עמיכה
פורסם
בתאריך 10.7.2026 בשעה 02:55, נירו72 כתב:
בתאריך 9.7.2026 בשעה 23:44, עמיכה כתב:

תודה רבה. מה שאתה אומר זה שאם המנוע מתחמם, במקום לעצור להמשיך לנסוע במישור (שזו עלולה להיות בעיה)? עדיף על פני עמידה במקום עם מנוע פועל?

חד משמעית כן. נסיעה מהירה על סל"ד נמוך במהירות שיוט זו הדרך הטובה ביותר לקרר את המנוע.

אלא אם כן הטרמוסטט תפוס במצב סגור ואז זה גזר דין מוות על המנוע..

בתאריך 10.7.2026 בשעה 16:18, עמיכה כתב:

לגבי השעון: כשאני נכנסת למכונית בבוקר (המנוע ללא ספק קר לגמרי) ומתניעה, אם אני ממשיכה לעמוד במקום עם מנוע פועל, תוך 20 שניות בערך שעון החום מטפס לקצת פחות מחצי (לא זוכרת כמה מעלות זה) ונשאר שם קבוע גם כשאני מטפסת בעליה וגם כשהמאוורר עובד קשה מאד (כאמור: מים לא חסרים). לכן אני מניחה שהבעיה היא בסנסור או באחד מרכיבי השעון. מצד שני המאוורר כן נכנס לפעולה כשהמכונית מתאמצת כך שכן יש מדידת חום תקינה כלשהי. הניחוש שלי: יש שני סנסורים שונים, האחד (תקול) לשעון והשני (תקין) למערכת הקירור. אני ממש לא מבינה בזה ולכן זה לגמרי ניחוש שנשמע לי הגיוני, אולי אני טועה בגדול.

בדרך כלל המאוורר לא עובד בטירוף, אלא נדלק לכמה שניות ונכבה, ונדלק שוב. (אלא אם כן המזגן דולק)  אם המאוורר עובד ללא הפסקה, יתכן ויש סתימה או טרמוסטט תפוס במצב חצי סגור וכדו', משהו שמונע מעבר חופשי של המים, ולכן הוא צריך לעבוד קשה מאוד.

זה שלא חסר מים זה סימן מעודד, כי בדרך כלל אם הלך הראש הוא שותה את המים, וכן אם היה עובר גזי פליטה למערכת מסתבר שהיו מתפוצצים צינורות.

הסיפור עם הקיטור זה הגיוני גם לעניין של סתימה, כי אם אין מעבר חלק, וכיבית את הרכב, ולא היה משאבה שתדחף אותם מעבר לסתימה, אז הלחץ של המים היה חייב לצאת אז הוא השתחרר דרך השסתום בפקק וזה לא אומר שהמנוע ניזוק.

תבקשי שיבדקו במוסך CO2,  וכן יראו האם יש בועות במים, במידה וזה תקין, שיראו שהטרמוסטט נפתח בזמן, וכן יבדקו שיש מעבר מים תקין ברדיאטור.. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, עמיכה כתב:

תגידו, UV-DYE  ופנס UV יש בכל מוסך?

יש במעט מאוד מקומות בארץ וזה רק למקרים מיוחדים שקשה לאתר נזילה יעיל. אצלך אין נזילה אז לא רלבנטי.

יש בדיקת גזים שבודקת אטם ראש מנוע, תבקשי שיעשו אותה ליתר ביטחון.

יכול להמליץ על מתאם OBD?

זה מכניס את עצמו למצב שינה וצריכה מועטה אם שוכחים.

אני אוכל להתקין לבד? או שזה דורש חיווט וחשמלאי?

הפלג נכנס לשקע מיוחד ברכב, ומתחברים אליו דרך תוכנה ובלוטות'. 

אצלך זה משמאל להגה בדשבורד, בתוך מעין תא קטן. מצרף סרטון.
הפעולה פשוטה מאוד.

https://www.youtube.com/watch?v=_B4FBlsInwg

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

טרמוסטט זה כיוון טוב ברכב זה [וכן בית טרמוסטט למיטב ידיעתי]

גם משאבת מים עייפה יכולה לעשות בעיות[ היה לי דבר כזה בפוקוס קודמת שהיתה לי, מעולם לא התחממה אבל אכלה מים מידיי שבוע והיה רעש טרטור מהמשאבה.. האם יש טרטור לא אופייני?]   גם רדיאטור סתום חלקית כפי שאמרת בעצמך

וכמו שאמרו - לא בהכרח שהלך מנוע, אבל אי אפשר לקבוע מסמרות בלי בדיקה מעמיקה.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 58 דקות, גרנד פריקס כתב:

אלא אם כן הטרמוסטט תפוס במצב סגור ואז זה גזר דין מוות על המנוע..

במקרה כזה יהיה קשה להתעלם ולשייט בניחותא אבל מקבל את התיקון. השעון חום יעלה, הלחץ במערכת יעלה, והפקקים שבנויים לשחרר לחץ יפרצו ויצא עשן ומים. במקרה שלה שום דבר מאלו לא נכון. אבל רק להשכלה במצב שיש קיטור ועשן מהמנוע ויש גוג ומגוג, עדיף לעצור בצד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...