Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרובת משפחה אמרה לי פעם, שכמה שהמטבח שלך יהיה מטונף. הוא תמיד יהיה כנראה יותר נקי ממסעדה ממוצעת.

לא עבדתי אף פעם במסעדה, אבל שמעתי לא מעט סיפורים על מסעדות. כך שקלקול קיבה כתוצאה מאוכל במסעדה זה משהו לא כל כך חריג.

נכון. אנחנו לא חושבים על זה וממש לא רוצים לשלם פי 5-10 על האוכל שלנו, ולסבול בסוף.

אבל זאת המציאות. והיא לא כל כך נדירה.

לדעתי קח את הפיצוי שיתנו לך, הרי לא תצליח להוכיח בתביעה קטנה שיש קשר נסיבתי בין האוכל לבין קלקול הקיבה. כך שכנראה לא תרוויח יותר. 

שיימנג? לא תרוויח כלום (תצא בלי שום פיצוי)

וסתם אם כבר סיפורים.

לפני כמה שנים אני יושב עם הבת שלי שהיתה קטנה בבית קפה מוכר ויחסית מלא, מזמין ארוחת ילדים בשבילה. 

ארוחת הילדים מגיעה במגש ועל המגש רץ ג'וק קטן. 

קראתי למלצרית. היא לא הסכימה לגעת בזה. 

אז קמתי עם המגש וג'וקי גוק חי והלכתי למטבח. אמרתי להם שכדאי שיעשו הדברה.

וכן. קיבלתי פיצוי. שוקו על חשבון הבית.

ועוד פעם אני חוזר למנטרה הראשונה,

מי שאוכל במסעדות, צריך לקחת בחשבון שיש סיכוי שיקבל קלקול קיבה.

משרד הבריאות אמור לפקח על זה.

הוא מפקח. אבל ברמה של 3-4 מפקחים על כל איזור המרכז. ככה שאם יצא שמסעדה תראה ביקורת מפקח פעם בשנה, זה מקרה טוב. הרוב מקבלות פיקוח רק כתוצאה מתלונה או חשד יזום. 

הכרתי מישהו שהיה מפקח בריאות הציבור. הוא אימת לי את זה.

כן 

זה לא נעים ולא כיף

אבל ככה המציאות נראת

.

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

מי שאוכל במסעדות, צריך לקחת בחשבון שיש סיכוי שיקבל קלקול קיבה.

משרד הבריאות אמור לפקח על זה.

הוא מפקח. אבל ברמה של 3-4 מפקחים על כל איזור המרכז. ככה שאם יצא שמסעדה תראה ביקורת מפקח פעם בשנה, זה מקרה טוב. הרוב מקבלות פיקוח רק כתוצאה מתלונה או חשד יזום. 

הכרתי מישהו שהיה מפקח בריאות הציבור. הוא אימת לי את זה.

זו בדיוק הסיבה לדווח על מקרים כאלה. לא בקטע של לעשות נזק למסעדה (למרות שיכול להיות שזה יקרה), אלא בשביל לעזור להן להשתפר. יכול להיות שהן לא מודעות לכשלים התברואתיים.

בזה שאתה מטאטא את זה בשביל 'לא לעשות שיימינג' אתה פוגע במסעדה ובלקוחות אחרים, לדעתי.

פורסם

הוא הודיע למסעדה.

הוא יכול להודיע למשרד הבריאות. אולי הם יזמו ביקורת

שיימנג זה כלי לא יעיל במקרה הזה.

הוא יגרום לאנשים לא לבוא בכלל למסעדה במקרה הטוב.

במקרה הרע. הוא יקבל תביעה והוא יצטרך להוכיח שיש קשר נסיבתי בין המסעדה לקלקול קיבה (וזה לא פשוט כמו שזה נראה)

• רעיון טוב! 1

.

פורסם (נערך)

לא אמרתי לעשות שיימינג, אמרתי לדווח למשרד הבריאות.

לא רואה מה ה-downside של זה. במקרה הטוב אין ממצאים ולא קרה כלום. במקרה הרע יש, והם מתוקנים.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לפני 14 שעות, RK כתב:

מסעדה ותיקה, רבע מאה של ארוחות מפה ומשם, לוקחים אחריות ומציעים שתי אפשרויות פיצוי לא רעות בכלל - מה הדחף להמשיך ולריב? לשכנע אחרים לא לאכול שם? נשגב מבינתי.

לא רעות זה "אנדרסטייטמנט".

בחיים שלי לא שמעתי על מסעדה שהציעה פיצוי מלוא שווי ארוחה בגובה 1500 שקל (ולפי עלות מנה פר ראש, 1500 ש"ח ל-12 סועדים, זה לא כסף קטן בשביל המסעדה), גם אם זה בצורת זיכוי.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

לא עבדתי אף פעם במסעדה

אני דווקא עבדתי - ונקיון, בקרת טמפרטורה, טריות והגיינה היו המעלה הראשונה של המטבח כי כמו במקומות עבודה אחרים אז גם אצלנו היה Safety first. 

ברור שזה לא בכל מקום ככה, אבל גם ההנחה שכל המטבחים מטונפים היא שגויה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...