אני דווקא לא ממש מבין מה הבעייה למצוא את קהל היעד.
בעיקרון מדובר בבעל משפחה או סתם מישהו שצריך רכב גדול מסיבות כאלה ואחרות (ויש המון כאלה), ורוצה שהרכב יהיה גם חזק ומהיר יותר מהממוצע.
וכון, נסעתי על ה-Q7 הרגילה בגרסת 3.0TDI - הרכב אמנם חזק אבל אני בהחלט יכול להבין מי שרוצה יותר. המנוע, בשל מגבלות המשקל, ממש לא נותן את תחושת העוצמה שרבים אוהבים ברכב שלהם.
זה כמו שתשאלו מי מחפש אאודי A4 עם 190 או 250 כ"ס (אני לא מדבר על S4 שהיא כביכול כבר ל"נהג המבין" למרות שכולנו יודעים שרוב רוכשי ה-S5 ודומותיה בעיקר מחפשים מהירות בקו ישר) - הרי יש גרסה מספיק חזקה גם ב-1.4?
מה שנכון זה שבארץ, בגלל המחירים המופקעים, הרכב כבר נראה לא מספק ביחס למחיר וניתן להשלים עם הכוח של הגרסה הרגילה (שכבר עולה כמעט כמו דירה פריפריאלית), אבל בחו"ל שהדגם הזה עולה בערך 20 אלף דולר/יורו יותר מגרסת ה-3.0 המאובזרת (ובסה"כ כ-300 אלף ש"ח בערך שקלי), בהחלט ניתן להבין מי שרוכש אותו.