רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 897 צפיות
פורנו מוטורי חם מהתנור:
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 45 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
ערב טוב חברים. השאלה שלי היא כזאת- אני תמיד שם את הג'ריקן עם המים הכחולים במיכל מתזים. אני לא מדלל אותו במים. האם זה משהו שהוא בסדר לעשות? כבר היו כמה שאמרו לי שזה לא תקין ושאני צריך לדלל את זה במים, שזה יוצר אבנית במתזים. עד כמה זה נכון?
הודעה אחרונה מאת x-Anton-X, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, לפני כשבוע וחצי קיבלתי בדואר רשום 2 דו"חות מהירות, כל אחד ע"ס 750 ש"ח, ושניהם צולמו מאותה מצלמה. שאלתי היא האם ניתן לאחד את 2 הדו"חות לדו"ח אחד ולשלם פחות? ומה ההליך לעשות זאת?
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז בכתבה שעלתה בוואלה נרשם שב2014 שוק הרכב בדרך לשיא, רק בנומבר האחרון עלו לכביש יותר מ 20K רכבים. אז אנחנו ממשיכים לבכות על מחירי הרכב ובכל זאת לקנות חדש. http://cars.walla.co.il/item/2807047 לפי המצב כרגע נראה שמחירי הרכב לא צפויים לרדת ירידה משמעותית בזמן הקרוב.
הודעה אחרונה מאת Stone, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא מצאתי באתר הזה פורום משאיות, אז אין לי ברירה לשאול פה, רציתי לדעת אם מישהו יודע את המחירון של משאית ניסאן אתלאון 56 שנת 2012? חיפשתי בגוגל ולא מצאתי, חיפשתי ביצחק לוי יש שם מספר חיפושים חינם אבל אין אפשרות לחיפוש משאיות, מקווה שתוכלו לעזור לי, תודה
הודעה אחרונה מאת bati357, -
- 0 תגובות
- 499 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959
הודעה אחרונה מאת Aviran Navaro, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום , האם ייתכן שרכב יצא מהחברה ללא צמיגים מתאימים? מדובר על רכב יחסית יקר , אשר עבר 16K ק"מ לאחר 5K הוחלף צמיג ועכשיו יש להחליף 2 צמיגים- כמובן שאנחנו מקבלים שירות מהיבואן של חברת הצמיגים ובקשר עם יבואן וסוכנות הרכב (מחכה לתשובה מהם) מעניין אותי איך קורה מצב כזה , האם הרכב מגיע מהמפעל ככה? מה קורה בארץ שהוא מגיע למה מחליפים צמיגים ?
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
יש לנו חבר חדש(האסקי קטן ונמרץ) ואני מחפש דרך שהוא יצטרף אלינו לטיולים מבלי להרוס את פנים הרכב. אז לבעלי הכלבים פה, איך אתם נוסעים איתם ברכב ? יש לכם כיסוי מומלץ? או דרכים יעילות לשמור על פנים הרכב ? אשמח לקבל עצות בנושא.
-
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
במשך יותר מחצי שנה אני מקבל לפחות פעם בחודש שיחה מאיווקס או Mobileye עם הצעה לקנות את המערכת שלהם, לפעמים הם טוענים שהם חוזרים אליי בעקבות פנייה שלי אליהם (דבר שאף פעם לא קרה). החל מהפעם הראשונה שהתקשרו אליי הבהרתי להם שאני לא מעוניין במערכת וביקשתי שלא יתקשרו יותר אך הם ממשיכים להתקשר ולנסות לשכנע אותי. רציתי לדעת אם יש אפשרות להתלונן עליהם או לתבוע אותם כדי שיפסיקו לפנות אלי.
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 866 צפיות
אז מסתבר שבשנתיים פרויקט א3 הפיק מעל 204 אלף דו"חות, 52% מהם (כלומר 106,080) על מהירות באור ירוק, 36% מהם (73,440) על מהירות בדרך פתוחה (כלומר לא צומת), ועוד 12% מהם (24,480) על נסיעה באור אדום. 15.9% מהדו"חות היו זימון לדין (עבור מהירות מדובר על 31 קמ"ש ומעלה בתוך העיר, או 41 קמ"ש ומעלה מחוץ לעיר, ועבור רמזור אדום מדובר על רמזור אדום ללא נסיבות מחמירות), כלומר 84.1% היו ברירת משפט. השפעת המצלמות היא ל-800 עד 2000 מטרים, כלומר במקסימום 2 קילומטרים אחרי המצלמה הנהגים חוזרים למהירות גבוהה יותר. בצמתים בהם הוצבו מצלמות הייתה עליה בחלק היחסי של התאונות מתוך כלל התאונות בצמתים בדרכים לא עירוניות. המהירות הממוצעת באותם מקומות ירדה ב-8.7% בין המהירות הממוצעת …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כבר נמאס לי שכל פעם יש התעסקות סביב מישהו שדפק לי או לאשתי את הרכב. הפעם הגיע התור של האסקורט - השכנה השאירה לי פתק שהיא ממש מצטערת והיא תקפוץ אלי היום בערב כדי לסגור את העניין. עד כמה שהספקתי לראות היא נכנסה לי בפגוש, כולל שבירת הפנס (יתכן ויש גם נזק נוסף אך לא היה לי זמן לבדוק). מדובר בפגוש פיברגלס, יבוא מאנגליה בעלות של כ-3000ש"ח (כ-6000ש"ח כולל פגוש האחורי), רפליקה של פגוש אסקורט Cosworth. כמוכן מותקנים פנסי הערפל והאיתות המיוחדים שמגיעים איתו. השאלה היא - לגבי פנסי הערפל והאיתות המיוחדים - כמעט ולא ניתן להשיג באנגליה, ואת אלה שכן ניתן מחירם בשמיים. מה עושים במקרה ויש שם נזק? לגבי הפגוש - אני מבין שלא ניתן לתקן בכל מקום, כך שזה בעייתי, האם מישהו מכ…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 תגובות
- 888 צפיות
בוקר טוב לכולם מקרה שהיה היה, התרחשה תאונה, וחבר שאין לו חשבון בפורום ביקש ממני לפרסם את המקרה. תאונת צד-פגוש בעת עמידה בפקק ונסיון למעבר נתיב, הכל במהירות נמוכה מאוד. התמונות כאן- imgur.com/8QAvunN,A6H2KVB אני מבקש את עזרת היותר מנוסים בתחום, על פניו זה נראה כמו תיקון פגוש וזהו, מה האפשרויות האחרות של נזק במקרה כזה? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת KFC, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי טויוטה יאריס 2012 אוט' (כמעט חודשיים). השבוע הבחנתי בפעם הראשונה שכאשר אני מכבה את המנוע אני שומע רעש חלש מאוד של זמזום מקדימה בצד הנהג (נשמע כמו רעש שנובע ממקור אלקטרוני ולא מכני). הזמזום נמשך ממש ל-2 שניות בלבד ומפסיק. אציין שלאוטו אין שום בעיות. בנוסף, הזמזום התרחש לאחר נסיעה בה בפעם הראשונה התחלתי "לשחק" עם לחצני +/- שנמצאים בחלקו האחורי של ההגה, עד שהבנתי (בעזרת ספר הרכב) שהם אחראים על השליטה על ההילוכים הידניים, בהנחה ועוברים למצב ידני. תחילה לחצתי עליהם במצב D (אוט') ולאחר מכן כאשר עברתי למצב ידני העברתי מס' הילוכים בהתאם לנסיעה. ממה נובע מקור הרעש לדעתכם? אודה לעזרתכם!
הודעה אחרונה מאת YoavKrv, -
לוזית. "אבא, תנהג ככה שתהיה לי את ההרגשה הזו בבטן." "אין בעיה. נסתובב נעשה את זה שוב" מסובב את המגאן וחוזר על התרגולת שוב ושוב. כניסה מאוחרת ופתאומית עם יותר מדי הגה וחזרה מאוחרת לגז. הרבה G פתאומי, וילדה אחת צוחקת. לנהוג ממש, קשה. יותר מדי מכוניות. יותר מדי הפתעות לא צפויות. יותר מדי יכולת של הרכב שאני לא יכול לנצל. אני... מרגיש חלוד. _______________________________________ כאן המקום להגיד שפתחי האוורור בהחלט מקפיאים את הידיים. מי שזה פוסל אצלו את הרכב מכל וכל, יכול להפסיק לקרוא כאן (ולהפסיד את כל הדברים האחרים שפוסלים את הרכב). יש לי עוד כמה דברים להגיד על הקליקיות של הכפתורים, המרקם של הדיפונים, הפונטים של הסקאלת מהירות והקריספיות של תצוג…
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 0 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קיבלנו את הסקודה סופרב החדשה, מנוע 1800 ברמת גימור הנמוכה, הרכב הוא רכב חברה אחרי שנכנסתי לאוטו הופתעתי לגלות שאין חיבור Bluetooth,דבר שקיים באוקטביה 1.2! האם יש איך להפעיל חיבור בלוטוס נסתר שהיבואן מסתיר? אם התשובה שלילית, האם יש סוג של דיבורית שלא תצטרך התקנה כמו החלפת המערכת, הוספת טלפון נייח, התקנת מודל בלוטוס? תודה רבה והמשך שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת daromay, -
- 2 תגובות
- 792 צפיות
מישהו יודע איזה גגון יתאים לפורד פיאסטה החדשה? האם יש בפיאסטה נקודות עיגון ייעודיות לגגון על הגג ? בספר רכב לא הצלחתי למצוא על זה מידע . אני לא מעוניין בגגון אוניברסלי שנתפס על משקוף הדלת כי יש לי נסיון רע איתם, הם הורסים את הגומיות אטימה של הדלת ומפעילים לחץ על המשקוף ובשימוש ממושך יכולים להשאיר סימנים ושריטות והם גם יותר מסורבלים להתקנה.
הודעה אחרונה מאת bobi, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי אם יש מנוי לנתיב המהיר ומוכנים לשלם את הסכום המופיע בשלט- אז פשוט נכנסים לנתיב המהיר ופשוט נוסעים ישר בלי עליה לחניה/מיני מחלפים. השאלה שלי היא איזה מסלול צריך לעבור בדיוק כשהרכב מלא אנשים ואפשר לנסוע חינם- איפה נכנסים בדיוק לקבל את האישור/פטור הזה? הרי אם אסע ישר רגיל אז אף אחד לא יראה שהרכב מלא אנשים ואצטרך לשלם.. מן הסתם צריך לעבור דרך עמדה כלשהי (לפי מה שקראתי באתר שלהם) אז ממישהו שעשה את זה ומכיר- אשמח להסבר מפורט של איפה לעלות, איפה לרדת, איפה לעבור ואיך לחזור חזרה לנתיב המהיר, אשמח אפילו להסבר על מפה מצויירת כלשהי (אם בא לכם) וכמה זמן לוקח הסיבוב הזה? נ.ב בשביל הקוריוז: האם גם רכב עם נהג + 3 תינוקות נחשב ל"רכב מלא"? ומה עם נהג + 3 בעלי …
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
- 1 תגובות
- 805 צפיות
אהלן, אני הולך לבטח רכב חדש שבוע הבא (מיקרה 2014 ידנית), וקיבלתי הצעה מסוכנות של היבואן ( אני מתאר לעצמי שכמעט לכל יבואן יש סוכנות ביטוח משלו או סוכנות שמזוהה איתו). הייתרון המשמעותי היחיד שהם מציעים הוא "מוסך מורשה יבואן ייחשב למוסך הסדר". מה דעתכם? כמה שווה לשלם בשביל ההבדל הזה? (נניח יש לי הצעה נגדית מסוכנות אחרת ב 500 ש"ח פחות) תודה
הודעה אחרונה מאת bobi, -
- 2 תגובות
- 630 צפיות
ועדת הכספים צפויה לאשר השבוע מס קנייה של 19.2% על שורה של חלקי חילוף לרכב שהיו עד כה פטורים ממס. אם יתמזל מזלינו - יוצאו החוצה מספר "אביזרי בטיחות" כמו חיישני רברס וונטילים לגלגל. אבל את הרשימה המלאה של מה שכן יכלל לא מצאתי. אני מניח שזה יכלול לא מעט חלקי שהיום פטורים ממס. ttp://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3646383,00.html שימו לב לנתון המעניין הבא: בשנת 2013 הרוויחה המדינה 343 מיליון שקל ממיסוי על חלקי חילוף לרכב.
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 41 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לאחרונה יוצא לי לנהוג לא מעט על רכבים ששייכים לאחרים - קרובי משפחה, חברים, עמיתים לעבודה וכו'. אני תוהה - האם אני היחיד שמתחשב בנהג הקבוע של הרכב ולא משנה יותר מידי את כיוון המראות, המושבים וההגה? בעצם, למה לי לתהות? נפתח סקר בפורום. אני אנסה להסביר בעזרת דוגמאות. הבוס סינג'ר אותכם לעשות כמה סידורים קטנים בשביל העסק. כיוון שלכם אין רכב חברה, הוא נותן לכם את המפתחות של רכב העבודה שלו. מדובר ברכב מנהלים יוקרתי, הכולל מושב חשמלי עם 7 כיוונים שונים + כיוון עומק להגה. האם תשחקו עם כל הכיוונים של הכיסא למרות שכנראה תוכלו להסתדר איזה שעה עם הגה קצת יותר נמוך? דוגמא נוספת - האישה כבר החליטה שאתם ממש צריכים שידת טלוויזיה חדשה. מה שהאישה עדיין לא החליטה זה איך…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 3 תגובות
- 821 צפיות
שלום רב אני מחפש לשכור רכב לחופשה למשפחה של זוג ושלושה ילדים בגילאי 4-9 (יש כמובן גם מטען לא קטן - מזוודה גדולה ואולי עוד תיקים קטנים). בדקתי בקל אוטו ויש להם שלוש קטגוריות שאני חושב עליהן, עם הבדלים משמעותיים. אני רוצה לחסוך בהוצאות אך גם לא רוצה רכב שיהיה צפוף מדי. הקטגוריות הן: מיצובישי אטראז' או דומה לו. סוזוקי SX4 או דומה מאזדה 3 או דומה. מה לקחת? תודה ארי
הודעה אחרונה מאת sperial, -
יטי 4x4 במודל 2015 1 2
מאת MikMan-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם היום ישבתי בסוכנות סקודה לקבל הצעה על יטי 1.4 tsi והסוכן סיפר כי בתחילת 2015 הדגם יגיע עם 4x4 ולא כמו שנימכר עכשו. ידוע לי שה 1.8 מגיע עם 4x4 .... מישהו שמע יודע מכיר ?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן . לפי הכותרת כבר אפשר להבין את הנושא הכללי של השרשור , האם קיים דבר כזה? אשמח לשמוע במידה ומישהו ראה/שמע על חיה כזאת . למה לרכבים כמו 206 יש מועדון , ולמגאנים אין? לדעתי יכול להיות מעניין שלבעלי מגאן קופה (בכל דורותיה) יהייה משהו מאחד וזה המועדון הנ"ל . עם אפשרות לקיים מפגשים , טיולים מדבקות וסמלים שמאחדים . מה לדעתכם? האם הדבר אפשרי? נ"ב - אני מכיר את מועדון PSI/PCR אבל זה פשוט לא זה , חסרות שם רנו - ומגאן בפרט .
הודעה אחרונה מאת NMP, -
- 0 תגובות
- 477 צפיות
יש לנו כ-5 הזמנות לארוע המעניין הזה שיערך ביום חמישי. ההזמנות כוללת סיור מיוחד לחברי Carsforum, ארוחת צהריים והשתתפות בארוע עצמו. אלו הם הפרטים: ביום חמישי ה- 04.12, ייערך האירוע השנתי של מנהלת תחליפי הדלקים - Fuel Choices Summit בהיכל התרבות "הבימה", תל אביב. מנהלת תחליפי הדלק וקהילת EcoMotion ינצלו את האירוע להכרזת הזוכים שישתתפו במסגרת המחזור הראשון של פעילות ה-Accelerator, בו יוכלו יזמים מתחום "תחבורה חכמה" לפתח את הסטארט אפ שלהם וייהנו מתקציב של 100,000 שח. מטרת ה-Accelerator היא לעזור לסטארט-אפ להבשיל להשקעה ראשונית בעזרת מגוון גופים: משקיעים, יזמים אחרים, אנשי אקדמיה ועוד שיעזרו להם לפתח את הרעיון. הבאים לאירוע יוכלו גם לחזות בתערוכת מיזמים חדשים שי…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב לכולם! זוגתי עתידה לרכוש רכב יד שניה אך מטעמי הסדרים עם הביטוח הרכב יהיה צריך להיות רשום על שם אימה. האם ניתן לבצע את ההעברת בעלות בידי החברה על שמה של אמא ללא נוכחותה הפיסי בעת ההעברה? אילו מסמכים צריך לצרף?
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, שברו לי את מראת הנהג (רק זכוכית) ואני לא מוצא לקנות כזו חילופית/מפירוקיה, לא רציתי להחליף לסתם מראה כי למראה הזו יש פס שחור שנדמה לי שהוא קשור או לחימום או לגישוש טמפ' חיצונית. מישהו מכיר מקום בצפון , פירוקיה, (אזור חיפה כרמיאל) שאפשר למצוא כזו? או לחילופין מאתר באינטרנט ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yarmix3, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
כבר תקופה ארוכה רציתי לכתוב סיכום על הרכב המשפחתי שלנו - דיסקברי TD5 2003, לי יש ניסיון של כמה אלפי קילומטרים על הרכב בלבד ולכן לא מדובר בסקירה מקיפה. הדיסקו נמצא אצלנו שנה ובמהלכה נסע כ - 25,000 km, הוא מחליף אצלנו דיסקברי TD5 שהיה בבעלותנו מספר שנים ונהרס בתאונה. חשוב לציין שרוב הנסיעות של הרכב אצלנו הם על הכביש והוא לא רואה שטח קשה מאוד. על הכביש הדיסקו מאוד נעים לנהיגה ונסיעה, הוא מצוייד בזוג בולמי אוויר מאחורה שתורמים מאוד לנוחות, וגם מאפשרים הגבהה של הרכב בתנאי שטח שדורשים זאת. שורת המושבים האחורית מוגבהת מעל השורה הקדמית וקו חלונות הצד הנמוך מקנים ליושבים מאחור אווירה אוורירית וראות מעולה החוצה, בנוסף הדיסקו שלנו מצוייד בשני גגות שמש אשר מוסיפים מאוד לחוויה…
הודעה אחרונה מאת TheBox, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים היו כבר אשכולות בזה בעבר אבל לא הוצע שם פיתרון ברצוני לשאול, קניתי מכשיר גרמין 42LM בארה"ב בתמימות מתוך מחשבה שאקנה מפות ישראל מתברר שהמחיר באתר שערורייתי וזה עולה 89$ האם יש פיתרון כלשהו? מבחינתי אם אפשר אתקין גם תוכנה אחרת על המכשיר האם זה אפשרי? אודה לכל עזרה, אחרת המכשיר הולך לפח תודה!
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כזכור לכם , עד תחילת שנת 2014 רכבים מודל 2008 זכו לתוספת במחיר עבור חודשי עליה לכביש. האם ב-2015 - רכבים אשר עלו לכביש ב-2009 גם יאבדו את תוספת המחיר לפי חודשים ? אשמח לתשובה מראש (כי אני מתכנן לקנות רכב מודל 2009)
הודעה אחרונה מאת Stone, -
-
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מי יהיה הזוכה לשנת 2014 לדעתכם ומה צריכת הדלק הממוצעת שלו?
הודעה אחרונה מאת Guy_25,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 159 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- dr6633
- ntd
- Shmelov
- מיץ פטל
- hans
- אורי מ.
- שביט
- Step
- Pavlik
- במבליק
- Avia