Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני לא מיכאל שומאכר, זו לא הנקודה. שים לב שמהצילומים שהעלת לא נראים קרעים בצד הפנימי. לאור זאת תבדוק כיוון פרונט, ותסביר להורים שלך שלבדוק לחץ אוויר פעם בכמה חודשים זה לא מספיק. כל אחד מאלה יכול לגרום לנזק כזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בהקשר של כיוון הפרונט, אני מציע לבדוק אם הגלגלים נמצאים במצב של Toe-In (גלגלים מכונסים פנימה במבט על).

כמו כן, נסיעה בתת לחץ תוביל לשחיקה מהירה יותר של הכתף.

יש לבדוק לחץ אוויר מדי שבועיים לכל היותר - כל צמיגיה מחוייבת ע"פ חוק (למיטב ידיעתי) לספק שירות זה ללא תשלום.

פורסם
ושהוא יתן לנו 60% הנחה על צמיגים חדשים. כרגע לא החזרנו תשובה

ראית פעם מחירון צמיגים? המחיר הרגיל ללקוח הוא בערך 50-60% פחות מזה הרשום במחירון :roll:

אני לא יודע או יכול לשער מהיכן נובעת השחיקה הזו, אבל להערכתי זה לא בגלל כשל בצמיגים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צמיג בן כמעט 3 שנים בארצנו מראה כבר סימני יובש מתקדמים. במצב הזה הוא מתקשה ולכן יכול להיקרע יחסית בקלות.

ברכב כזה כבד וחזק(יחסית) ביסים כאלה לא מפתיעים. להורים שלי רכב דומה וגם שם זה קרה ב-2 סוגי צמיגים שונים.

כמובן שזה יקרה רק בקדמיים מכיוון ששם מופעל רוב העומס על הצמיג.

לעניות דעתי זה לא כשל.

פורסם

היה לי קטע דומה עם בימר.

איזון גלגלים על מכונה מיוחדת תחת עומס ומילוי גלגלים בחנקן פתרו את הבעיה. הבעיה שכל זה היה על חשבוני. כל הסיפור בערך 800 שקל.

פורסם

^ האיזון שאתה מדבר עליו נקרא איזון דינאמי והוא אכן לא זול. מילוי בחנקן לא רלוונטי.

היי תודה על התגובה המהירה, כמו שאתה רואה זה לא שחיקה לאורך כל הצמיג אלא ממש קרעים .

-המוסך ברעננה והסוכנות מתנערים , הפנו אותנו ליבואן דנלופ שמשום מה אמר שהצמיגים לא מתאימים (תודה שהסברת את המושגים למעלה) ושהוא יתן לנו 60% הנחה על צמיגים חדשים. כרגע לא החזרנו תשובה

- קורה רק בגלגלים קדמיים, מחר אבדוק אם זה גם בחלק הפנימי

- לא אני הייתי זה שהלך למוסך אבל המוסך ראה את הצמיגים ולדעתי גם בדק את הרכב ולא אמרו כלום על כיוון פרונט.

- בודקים לחץ אוויר פעם בכמה חודשים

טענת יבואן הצמיגים כאילו הצמיגים אינם מתאימים לרכב מוזרה למדי, שכן לפי כל הנתונים המופיעים על הצמיג, הם כן.

בכל אופן, לחץ אוויר מומלץ לבדוק אחת לתדלוק וכמו כן ייתכן שדרוש כיוון פרונט.

נ.ב. גם לי הקרעים הללו מזכירים נהיגה נמרצת. מי עוד נוהג ברכב?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בסדר, ציינתי את הענין כבר קודם.

ולא שאלתי אם זה פותר משהו או לא, אלא ספציפית האם אין במילוי חנקן לתרום (ולו במעט) לאיבוד לחץ נמוך/איטי יותר?

פורסם

בוודאי שכן, זה כל העניין במילוי חנקן.

ממש לאחרונה נפתח פה שרשור בפורום שיפורים על אחד שמילא חנקן באלפא שלו וגם אחרי שנה (!) הלחץ נשמר במלואו.

פורסם

זו בדיוק הפואנטה שלי!

לא התייחסתי לשאר ה"מיתוסים" לכאורה שמילוי בחנקן תורם להן, אלא בדיוק לענין שמירת הלחץ.

בעיקר ברכב שהנטייה של בעליהם היא לבדוק זאת לעיתים רחוקות, ושינוי התנהגות יכול להיות קשה.

פורסם

אני לא חושב שמילוי צמיגים בחנקן התיימר אי פעם להיות משהו אחר חוץ משמירה על לחץ הניפוח לאורך זמן.

שהעניין הזה לכשעצמו אולי פעוט יחסית אבל לחץ ניפוח נכון שומר על אורך חיי הצמיג, צריכת הדלק וביצועים תקינים של הצמיג.

פורסם

אני בודק אחת לחצי שנה. יתרון תיאורטי נוסף הוא מהירות יותר גבוהה והתחממות פחותה מזו של צמיג עם אויר.

פורסם
בוודאי שכן, זה כל העניין במילוי חנקן.

ממש לאחרונה נפתח פה שרשור בפורום שיפורים על אחד שמילא חנקן באלפא שלו וגם אחרי שנה (!) הלחץ נשמר במלואו.

אז זהו שבפועל המחקרים מראים שאין הבדל משמעותי כלכך...

למי שיש כח מוזמנים לעבור על השירשור הזה, כל המחקרים והניתוחים שם.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...