רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השאלה בכותרת. או שזה מאוד תלוי במהירות הנסיעה כשמגיעים לפנייה?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
זה יהיה קצת ארוך אבל מעניין. בעקבות פרסום של דלק מוטורס בנושא עידוד רכבים ישנים להכנס למוסכים מורשים, הגעתי בשבוע שעבר למוסך "פרי מוטורס" בפ"ת לטיפול ברכב. שימו לב ללינק : http://www.ford.co.il/ בפנים רשום : מבצעי שירות מיוחדים :"פרטים", ומגיעים ללינק : http://www.ford.co.il/garages/ לפי המחירון שלהם, פורד מונדאו שנת 2002, יזכה לטיפול גדול ב 836 ש"ח. כאשר הגעתי לדלפק במוסך "פרי מוטורס" בפ"ת לא הבינו על איזה מבצע אני מדבר. הפניתי אותם לאתר של פורד. הם לא הסכימו בשום אופן לקבל את המבצע. הם טענו שזה רק מתקיים ב"חלק" מהמוסכים. ובכלל זה לא תואם איתם. התקשרתי משם לשירות לקוחות, שדיברו איתם, וכלום לא עזר. בנוכחותי (הלקוח) החל מנהל השירות להתווכח עם…
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 1 תגובות
- 807 צפיות
"משרד התרבות והספורט יתמוך בהקמת מסלול מירוצים למכוניות, פורמולה, קרטינג, אופנועים ועוד. צעד ראשון בדרך למירוצים חוקיים תקינים. אורכו לא יפחת מ-1.5 ק"מ ורוחבו מעל 10 מטרים" http://cars.walla.co.il/item/2805529 כנראה השיחה של שר התחבורה עם ציון ברוך כן הזיזה משהו...
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 819 צפיות
זה הזתן להפסיק להתכיין שאין. ולהגיע להרשם!
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 798 צפיות
באילו עלויות ותהליכים בירוקרטיים כלול העסק? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יינות ביתן בהרצליה פיתוח 14:30 לערך. אין נזק בגוף רק לפח (לאישה שלום). אדם מתכנן להשאר שנים עם הרכב ואלוהיי המכוניות לוקח לו אותה ברגע.. כנראה שפחחות לא תספיק כאן. כל הפרונט מנשק את הכביש.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
צמיגי ניטו
מאת חזקי- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הציעו לי צמיגי ניטו. למישהו יש ניסיון איתם? [ חוץ מהסוכן שלהם. כבודו במקומו מונח].
הודעה אחרונה מאת חזקי, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! זה קצת ארוך אני יודע, אבל בבקשה תעזרו לי עם החלטה הגיונית ונכונה. קודם כל אני חדש בפורום הזה, ואני מאוד נהנה לקרוא ולהבין כל מה שהולך פה, יש פה אנשים עם ידע מטורף שאפשר ללמוד מהם המון, החברה פה ממש עוזרים אחד לשני, שזה מאוד כיף לראות! אוקי אז ככה, אני (18) עוד מעט מסיים עם שעורי הנהיגה ובקרוב ניגשת לטסט, ואני מאוד מתבאס על זה. מצד אחד תמיד רציתי רישיון- להיות עצמאי, אבל מצד שני אני מפסיק לנהוג עם רכב ידני. בקיצור ולעניין, רציתי לשאול אם יש אפשרות כלשהי לשמור על "היד-הידנית" אני מתכוון- בבית יש לי שני רכבים אבל הם אוטומטיים, ובעיקרון זה מה שמציק לי.. (אפרט בהמשך) חשבתי על הרבה אפשרויות, איך אני יכול להמשיך לנהוג בצורה מסוימת על רכב ידני? 1.…
הודעה אחרונה מאת חזקי, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כתבה באתר וואלה.מספרים פה על גנבים שפורצים לכלי רכב בעזרת שלט מיוחד, שסורק תדרים ופותח כל רכב שיש לו שלט מפתח מקורי.אני זוכר שמזמן שיטת הגניבה הזאת של סריקת קודים לא עובדת בגלל rolling code קוד מתחלף שמשתנה כל פעם, זה אומר שגם אזעקת הביפר גארד שלי לה את הרולינג קוד גם ניתנת לפריצה כך? http://news.walla.co.il/item/2805789?m=1
הודעה אחרונה מאת PsyOr, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ישנן מודעות מכירה המציגות רכבים עם נתונים מצוינים ומפרט שכנראה לא יובא לארץ (גיפים עם גיר רגיל לדוגמא)ועם תמונות שצולמו בחול. ברור לי שזה לא אמיתי ,אבל לא ברור מה הם מנסים להשיג האם יש לכם מושג?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכם יש לי מכונית הייתה עם גי אוטמטי ועשיתי הסבה לידנית. האם חובה לעדכן משרד התחבורה לגבי ההסבה או לא. לאן לגשת בדיוק? תודה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
לוח מחוונים, לוח השעונים, או:דשבורד (מאנגלית: dashboard) זה מה שנמצא מאחורי ההגה וכולל מד-מהירות, לפעמים מד סל"ד, לפעמים הוא לא כולל מד-חום של נוזל הקרור ולפעמים הוא כולל גם מד-חום של שמן המנוע. זה המקום שבו נמצאת גם נורית בדוק-מנוע. איך לא לקרוא לו: לוח מכוונים. עריכה: מבחינתי אפשר לאחד עם פינת המינוח הקודמת (עם כותרת מתאימה).
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני שלוש שנים, באמצע הלילה, נהג שיכור הרס כמה רכבים שחנו בצידי הכביש, בינהם הרכב שלי, פיג'ו 206+ חדשה, ארבע חודשים על הכביש. הרכב הוכרז כטוטאל לוסט וקיבלתי בזמנו את כל הכסף לפי שווי של רכב חדש. במכתב העדר תביעות, ראיתי שהסטטוס של התביעה הוא "פתוחה". ביקשתי מהסוכן שיברר מדוע ומסתבר, שחברת הביטוח איתרה את הנהג הפוגע! (יש לציין שהיא הצליחה לעשות מה שהמשטרה, שזה תפקידה, לא הצליחה לעשות) החברה בהליך של תביעה מולו (אין לי כל כך פרטים לגבי מה קורה שם בדיוק ואיפה זה עומד) ולכן אני רואה שהתביעה עוד "פתוחה". השאלה שלי היא מה ההשלכות של הנושא לגבי? אני שילמתי מאז פרמיות גבוהות לביטוח בעקבות כך שתבעתי את הביטוח. אני אמור לתבוע מישהו? את הפוגע ישירות? את חברת הביטח שלו…
הודעה אחרונה מאת A.E.M, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בהרבה שירשורים אנשים מחשבים "ירידת ערך" כהוצאה על הרכב בדיוק כמו דלק/ טיפולים וכו'. לאדם פרטי שלא מדווח לרשויות על נכסיו, באמת לא מובן לי למה ירידת ערך הינה הוצאה. למשל, היו לי בבנק 140 אלף ש"ח. קניתי רכב ב 100 אלף ש"ח. ביטוחים, דלק, טיפולים עלו לי 40 אלף ש"ח. ירידת ערך של 50 אלף ש"ח. (כלומר שווי הרכב הוא 50 אלף ש"ח) לאחר 3 שנים החלטתי למכור את הרכב. החישוב הוצאות שלי (בפועל, אפשר להתייחס לזה כשורה בפעולות בבנק) הוא 140-100-40+50 כלומר ביזבזתי 100 אלף על רכב ועוד 40 אלף על אחזקה, וקיבלתי 50 אלף ש"ח ממכירת הרכב. לעומת זאת חישוב השני הוא 140-100-40-50+50. ה50 באדום זה ההוצאה כביכול של הירידת ערך. אבל לא כך המצב כי זה לא שהוצאתי 50 אלף ש"ח על …
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ובכן עברה לה שנה מאז שרכשתי את הרכב והגיע הזמן לקצת חשבון, ניפוץ מיתוסים וחוו"ד כללי על הרכב. רקע-הרכב נקנה כמחליף לאלמרה 96 שפשוט סרבה למות אך גילה המפליג דרש עוד ועוד הוצאות שלא עלו בקנה אחד יחד עם ערכה על הכביש ולכן הוחלט לשדרגה. מראש התמקדתי בחיפוש רכב צרפתי עד 20 אלף ש"ח עם פזילות קטנות לכמה גרמניות שלא מצאו חן בעיני. הדרישות היו-בטיחות לפחות 4 כריות אוויר, נוחות לאדם גבוה כמוני ומרחב סביר. יום שישי אחד לאחר חזרתי מהבסיס, עלתה מודעה של פיג'ו 307 עם נתונים מאוד מעניינים והלכתי לראות את הרכב.הרכב התגלה כרכב של נהג שזה עתה נשלל רשיונו, ובנסיעת מבחן גיליתי שהמחוגים של הסל"ד וקמ"ש לא זזים לטענת המוכר"פיוז קטן ב50 שקל שהוא מסדר לי עם מוסך". נפרדנו כידידים. לאחר…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 688 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש את הפס מגן מפלסטיק שנמצא על אמצע הדלת. אני מחפש מקורי לאאודי A3 שנת 2006 דגם 5 דלתות (ספורטבק אם זה משנה) האם ישנם דגמים של אאודי אחרים שהפסים שלהם יתאימו לרכב שלי ? נגיד S3 / A3 משנתון חדש יותר ? תודה,
הודעה אחרונה מאת noambaum, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 832 צפיות
הייתי לי תאונה קטנה עם הרכב שדורשת פחחות. השמאי שלקחתי העריך את הנזק ב X שקלים. דיברתי מאז עם 4 סוכני ביטוח. השאלה הראשונה שמעניינת אותם זה אם תיקנתי את הרכב וכשאני אומר שלא מופעל עלי מכבש לחצים לשים את האוטו במוסך שהם ממליצים. וכל אחד ממליץ על מוסך אחר. אחד הסוכנים התחיל להגיד משהו בסגנון של "ברגע שהרכב מגיע למוסך כשחברת הביטוח משלמת הוא מייד לוקח מחירים גבוהים בהרבה מאלה שהיה דורש ממך לשלם אם היית מגיע בלי קשר לחברת ביטוח". זה מריח ריח מסריח של קומבינה. יכול להיות שהסוכנים מקבלים משהו מבעלי המוסך שהם שולחים אליו ? יכול להיות שמוסך שעובד לפי דוח שמאי מעגל פינות בשביל להשאיר לעצמו עוד רווח ?הרי חברת הביטוח תשלם את ה X שקלים לפי הדוח. ולא תיבדוק באמת שהכל בוצע …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, לעצמאיים שבכם יש לי שאלה, אני שוקל לבצע עסקת ליסינג תפעולי. אני תוהה לגבי העלויות לרכבים בקטגוריה של מאזדה 3. כמה צריך לעלות רכב כזה לחודש? האם משתלם? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ע״פ המחשב דרך ברכב שלי יש הבדל של ק״מ לליטר מאז התדלוק האחרון. לא היה שינוי בנהיגה או במסלול. ולא נראה לי שהפעלת המגבים קשורה לזה. אני מניח שהגשם הוא הגורם. האם יש הגיון בדבר?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, קיבלתי הצעת מחיר מ-AIG לביטוח מקיף ל-I30 ויש להם דרישה לכספת כמיגון, מישהו נתקל לדרישה כזו? יש קודן כמובן, התקנה תעלה לי דרכם 550 ש"ח, האם סביר? תודה
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום אני לא יכול לכתוב בפורום בכללי אז אני כותב את זה כאן... האוטו נמצא בתוך סככה סגורה עם גג למעלה, יש פתח רק בחזית ובגג יש ברזלים, הציפורים עומדות מלמעלה ומחרבנות... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
http://www.autocar.co.uk/car-news/paris-motor-show/new-skoda-fabia-revealed מנועי בנזין 1.2 ליטר טורבו, מפיקים 90 ו-110 כ"ס. מנוע 1.4 טורבו-דיזל מפיק 75 כ"ס עם צריכת דלק של 32 ק"מ/ל' לפי בדיקות מעבדה.
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3 אלף צפיות
מתוך מאקו סוף סוף עושים משהו שהוא נותן תמריץ לנהגים, כמובן שכל חנויות הנוחות ירוויחו יותר משקל, אבל ניחא. מי ייתן ויהיו עוד תמריצים כאלה לנהגים ויהיו פחות הרוגים על הכביש
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אמרתי לכם שאתם כמו הצפרדע בסיר - מבשלים אותכם לאט ואתם לא שמים לב.. בעוד פחות מ-12 חודשים, בנוסף להתקנת עשרות מצלמות חדשות, יתחילו להפעיל את המדידה של המהירות הממוצעת. אף אפליקציה לא תעזור לכם יותר... תכניסו את זה טוב טוב לראש! רוצים להעיף את המצלמות מהמדינה? זה מה שאתם צריכים לעשות, ושימו לב זו תוכנית מאוד מסובכת, אז תקראו לאט: 1) להפסיק לקנות רכב חדש! מכונית, ג'יפ, אופנוע, לא משנה - לא קונים יותר רכב חדש. אין בעיה שתקנו אופניים חשמליות, ואם יש לכם כרס, אז גם אופניים רגילות זה בסדר. 2) תפיצו את סעיף 1 שלעיל לכולם!! אבא, אימא, דודה, סבתא, חבר, חברה, בעל המכולת, האינסטלטור, כולם! מיילים, פייסבוק, וואטסאפים, כל צינור מידע אפשרי! להפיץ …
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כולי רותח מעצבים , משקיע את החיים שלי על הרכב ואז איזה אידיוט עם משאית בא ועושה מה שבא לו. קמתי בבוקר להוציא משהו מהרכב משאית זבל של העירייה בדיוק באה לכיוון הבית , הבחור נופף לי לשלום , לא ביקש שאזיז תאוטו , לא אמר שהוא בא להרים זבל קרוב לרכב , כלום . אחרי 15 דקות אחותי באה ואומרת שנפל לי מלא דברים על הרכב , אני יוצא בעל המשאית אומר לי נפל לך קצת חול , קצת חול ? מאבנים ועצים ועד כל מי ברזלים נפלו על כל הרכב מהמכסה מנוע ועד הכנף , יש לי כמו מין שקעים קטנים כאלו ומלא שפשופים . איך אני פועל מפה?איפה אני מתלונן ? מה אני אומר ? מה התהליך המתבקש?
הודעה אחרונה מאת lieden, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ה-308 הקודמת של פיג'ו התקשתה למצוא לעצמה מקום בשוק המשפחתיות הישראלי. משהו לא עבד שם באבזור, בשילוב בין המנוע לגיר, במחיר או אולי בהתנהגות הכביש שאבדה. כל זה עכשיו מאחורינו כשדור חדש של 308 עולה לכביש עם לא מעט חידושים - תא נוסעים חדש, מנוע טורבו-בנזין חדש עם שלושה צילינדרים ועיצוב חיצוני חדש לחלוטין. מי שקצת פחות חדשים הם המוזריות הקטנות האלו, שחובבי הצרפתיות כבר התרגלו אליהם (ואולי אפילו למדו לאהוב אותם). פיג'ו 308 החדשה - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
"כל 2 דקות נמכרה טויוטה חדשה", לפי : wheel.co.il/מבצע-טויוטה-2014-טויוטה-חדשה-בכל-2-דקות/ התנפלות היסטרית על רכבים... אחר כך גם מצפים שמחיריהם יירדו? הנושא: "מחירי הרכבים החדשים"? הצחקתם את רוכשי הטויוטה. זה בדיוק הזמן לעלות את מחיריהם בעוד כמה עשרות אחוזים. כי גם ככה יקנו אותם. בקצב הזה כל מחאה שלא תהיה, גם בפייסבוק, וגם במציאות, תהיה מיותרת, ובזבוז זמן יקר. יוסי.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
המחיר המפוקח בשירות עצמי הוא 7.05, אך בTEN מכרו היום בכ 6.7~ ש"ח. אני כבר לא זוכר מתי הלדק ירד מתחת ל7 ש"ח. מעצלות גרידא אני מנחש ולא מחפש בגוגל, שירידת המחיר היא עקב ירידת מחירי הנפט ולא חלילה וחס ירידה במס. אולי כדאי לנצל את המחיר הזול ולמלא חביות...כמה זמן דלק שומר על תכונותיו? זכור לי מהצבא כשנתיים, אבל אני לא בטוח אם זה סולר או דלק או שאין בכלל הבדל.
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
רגע לפני החשיפה המלאה בתערוכת תאילנד בעוד כשבוע, מאזדה משחררת תמונות רשמיות ראשונות של ה-2 סדאן כדי לעורר את התיאבון שלנו. הפרטים הטכניים המלאים יתפרסמו יחד עם הצגת המכונית, אבל בינתיים ליקטנו לכם את המידע שהתפרסם עד כה. תמונות ראשונות - מאזדה 2 סדאן.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
נכון שפורום זה עוסק ברכבים ומה שבניהם, אבל הנה הסבר מעניין על תקציב משרד החבורה כך שבכל זאת יש לו עניין להופיע בפורום. שאול אמסטרדמסקי, אחד הכתבים הכלכליים המעולים מסביר בשפה פשוטה על תקציב המדינה ומשרדיה השונים ומראה למה התחבורה בישראל כה עלובה ואיך זה מתגלגל עלינו, האזרחים והמשתמשים ברכב. http://my.calcalist.co.il/budjet6/ וכן, לא שידענו אחרת...
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -