רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,558 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום שמי דניאל קניתי לפני 4 חודש אוטו והיום רציתי לחליף מנורה בלוח שעונים וראיתי שמנורה אחת חסרה חברתי מנורה אחרת וגיליתי שזאת מנורה של הצ'אק אנג'יל וטרייד מוביל התחייבו בבדיקות כשעשיתי בדיקה לאוטו הכול היה תיקן כי לא עשיתי בדיקה מחשב אין מצב שהמנורה נדלקה אחרי שקניתי את האוטו כי זה היה מטומטם להוצאי את המנורה שלא דלוקה עכשיו השאלה מה אני יכול לעשות? הם לא הביאו לי אחריות ואת כול הטיפולים עשיתי במוסך מורשה ולאם אין מה להוצאי את המנורה כי אחי עבד שם אני רושם את זה בכעס כי רציתי למכור את האוטו תודה לעזורים
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים, יש דרך לאתר אוטו בתוך מגרש חנייה סגור? נגיד בקניון? GPS לא מתאים כי אין קליטה.. תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בסרטון המצ"ב הנוסע (בכיסא גלגלים) נראה מיטלטל מאוד. האם לדעתכם הנסיעה מאחור מטלטלת יותר מקדימה? אם כן למה זה? (מקדימה מעט טלטלות, באמצע בינוני ומאחור הרבה?). אגב, אולי זה משנה ואולי לא, אבל אני מציין זאת כי אולי קשה להבחין בכך בסרט, הכיסא מאחור יושב בתוך "אמבטיה" אשר "נגנבה" במיוחד (רכב מותאם) מהמקום המקורי בו מונח הגלגל הרזרבי. האם כסא גלגלים שהיה מועלה מאחורה ע"י מעלון (במקום רמפה) ויושב על רצפה רגילה של הטנדרון היה מטלטל פחות? אשמח לשמוע דעתכם.
הודעה אחרונה מאת הספגטי המעופף, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב, יש למישהו מושג איפה ניתן לרכוש פנסי פרוזקטור לסוזוקי קרוסאובר? הכוונה להחליף את ההלוגן הגדול לפנס "ביצה" כזה. בסוכנות איפה שקניתי אמרו שלא יודעים, הפכתי את איביי גם לא מצאתי. אם מישהו מכיר מקום שאפשר לקנות ולהחליף שם את הפנסים אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת picnic, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני אמור לעשות טסט עד ליום 15/11/2014 אולם, רכבי מושבת (תקלה טכנית ואינו מניע כלל) מה עליי לעשות? האם צריך להפקיד הרישיון? אני מנסה למכור הרכב לסוחר. כיצד עליי לפעול בזמן שבין מכירת הרכב לבין תפוגת רישיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת Matizzz, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש לי רכב ישן שעומד עם רדיאטור לא תקין ומצבר גמור . התקשר אליי איזה ערבי מהשטחים שאומר שהוא כל יום מגיע לעבודה בארץ והוא אומר שהוא רוצה אותו לחלקי חילוף לרכב שלו שנמצא בשטחים . הוא מבקש שאני לא אוריד אותו מהכביש עד שהוא יגיע למחסום ואז הוא יחליף לוחיות רישוי . מישהו יודע מה הפרוצדורה והאם העניין הזה בכלל בטוח ? ( שאני לא אפול על איזה חמסניק ). תודה
הודעה אחרונה מאת tanga, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום,יש לי איזו התלבטות זמן מה,ברשותי כמה שנים קטנוע 200 סמ"ק שאיתו אני מתנייד כל יום לסידורים,עבודה וכ"ו. מבחינת נוחות וזמן הוא מעולה._מבחינת עלויות, נראה לי כמו רכב מיני חסכוני, כשרק הביטוח חובה [רק] עולה 3500+ וטיפולים כל 4k ק"מ._הדילמה שלי כזו, אני מתגורר בת"א ועובד בת"א, ואני שוקל למכור את הקטנוע ולרכוש אופניים חשמליים, שישמשו אותי לנסיעות בתוך העיר לרוב,_ורכב לסופ"ש ולנסוע לחברה שמתגוררת בהרצליה, כי כרגע הנסיעות איתה בקטנוע זה לא שיא הנוחות, במיוחד כשיהיה גשם._ רציתי להתייעץ, האם כדאי לי בכלל ללכת על המהלך? מישהו מחבריי הפורום עשה מהלך דומה? ועוד משהו, כרגע אני מתגורר עם אבי, שהוא נכה 100% נפשית והוא כמעט ולא יוצא החוצה ולא נוסע כמעט בתחבור…
הודעה אחרונה מאת RomanB, -
-
- 11 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
איך מכוונים את השעון? השתגעתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת spring, -
- 0 תגובות
- 623 צפיות
http://cars.walla.co.il/item/2800814 מעניין מאוד מה הולך לעשות איתה. מי שלא רוצה לקרוא את כל הכתבה הם העלו דוגמא קטנה:
הודעה אחרונה מאת Mr.Jones, -
מדובר בנתון חשוב של יכולת האצה לעקיפה למשל. בחלק ממבחני הרכב מציינים אותו, אבל לא ברור לי איך המדידה מבוצעת בדיוק. האם נסיעה במהירות קבועה של 80 קמ"ש ואז האצה ל-120 ? באיזה הילוך ? ראיתי בכמה מקומות שמדובר בהילוך רביעי כמו ברשימה הזאת : http://www.supercars.net/PitLane?viewThread=y&gID=3&fID=0&tID=113867 אצלי אם אני מנסה להאיץ מ-80 בהילוך רביעי, גם במצב ידני, התיבה מורידה הילוך ל-3 אם אני לוחץ עד הסוף. אופציה אחרת זה ביצוע מדידה של האצה רציפה מ-0 ל-120, עם גרף/לוג של המהירות בכל רגע, ואז הוצאת הנתון של 80 ל-120.
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
- 5 תגובות
- 874 צפיות
http://kapital-motors.like-it.co.il/?from=hayak איך זה נראה לכם?הגיוני?כדאי? אשמח לדעתכם תודה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4330678,00.html בפעם המי יודע כמה, הולכי רגל דרוסים. הציר הזה כביכול אמור להיות ציר של תחבורה ציבורית, שמאפשרת לאוטובוסים לנסוע בחופשיות, ולנייד נוסעים ללא פקקים ממקום למקום, ומשום מה אנשים ממשיכים להידרס שם בקצב גדול. מה הבעיה במקום הזה? האם ציר שכזה מפותח מדי בשביל הולכי רגל שלא מבינים את המשמעות של הציר? האם נהגי האוטובוסים חושבים שזה ציר רק לתח"צ, ולכן נוסעים בצורה לא בטיחותית? מה לעזעזל הסיבה לכמות ההרוגים הרבה בציר הזה? עד כדי כך שהוא נקרא "ציר המוות".
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
[video=youtube;NkGm_-tBi1w]
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
לוקרים לניסן
מאת john199- 0 תגובות
- 657 צפיות
לוקר לניסן טיראנו ארוך(גיפ) 1999 דיזל אני חייב לקנות חדשיים וזה רק מגיע בסט שהעלות 1500 שח מישהו יכול לעזור לי לכוון אותי מאיפה מומלץ לקנות ומה העלות(בדקתי בכל רכבים לפירוק ובחלקי חילוף לא מוצא)
הודעה אחרונה מאת john199, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 40 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
ב-3 הרכבים הקודמים שלי החלפתי מצבר אחרי ששבק חיים ולא הצלחתי להניע בבוקר. הרכב הנוכחי אצלי שנתיים עם המצבר שהיה מורכב ואין לי חשק להיתקע יום אחד בגלל השכנים שהתחלפו, החברים שהתרחקו וחוסר הרצון לבקש טובה מאנשים. בפעם האחרונה שעשיתי טיפול ואולי גם פעם אחת לפני במוסך טענו שהמצבר חלש למרות שהרכב מניע בנגיעה כשהוא קר וטיפל'ה פחות כשהוא חם. לא מזמן הנעתי כשהרכב קר והייתה השהייה של שנייה וזה גרם לי לחשוש, אולי בגלל מזג האוויר הקריר בלילה. אז.. מתי אתם מחליפים את המצבר ברכב שלכם? והאם מישהו יודע לדרג את מצברי ה-70A של VARTA מהפשוט לטוב ביותר (BLACK/SILVER/BLUE וכו')?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
כנראה הולך להיות מעניין
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
ונפתח בחידה מתמטית. על המשקל מונחת חתיכת פלסטיק במשקל 89 גרם. פלסטיק. רק פלסטיק. שחור ולא צבוע. אין מתכת, אין אלקטרוניקה. פלסטיק. אם נלך לפי מחירון יוניון מוטורס, יבואנית טויוטה לישראל, נקבל שקילו מאותו פלסטיק משובח יעלה לצרכן כ 7,130 ש"ח. כן, לא התבלתי. התוכלו ילדים לחשב את מחיר חתיכת הפלסטיק? בין הפותרים נכונה תוגרל מסגרת לוחית רישוי מפלסטיק.
הודעה אחרונה מאת ytimsit, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 906 צפיות
היי הכל התחיל מאבנים קטנות שנפלו ממשאית בכביש 6 וקיפצו על הכביש ועל הרכבים. מאז שזה קרה (3 שבועות) אני שומע רעשים מהשמשה הקדמית - כאילו תיכף היא נשברת. סקירה שטחית של השמשה גילתה חרירים קטנים כתוצאה מהאבנים (בעיניי נסבל), אך אין סדק גדול שמתפתח. האם ישנו סדק קטנטן ? האם ניתן לבדוק השמשה עם מכשור יעודי ? ומה אתם הייתם עושים ? לילה טוב, אריאל.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- 0 תגובות
- 568 צפיות
האם ניתן להשיג בארץ שמן של BARDHAL?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 747 צפיות
הלכתי לחפש רכב עבור קרובת משפחה בחברות הליסינג השונות ונדהמתי לגלות שכמעט ואין כאלה שלא עברו תאונות. אז או שהנהגים הישראלים גרועים בצורה הזויה או שממש משתלם למגרשים האלה לרכוש רכבים שחוטים ולנסות למצוא פראייר בשיטת מצליח. מה הקומבינה פה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
לא מעט אנשים מחפשים רכב מיני, כדאי שידעו את הנתון המבהיל הבא: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1857/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/Euro-NCAP-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%9E%D7%AA-%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 359 תגובות
- 51.3 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחרונה אני מתנהל מול סמל"ת בעניין החלפת הדשבורד ברכב שלי, ובכוונה נמנעתי מפרסום המקרה בפורום על מנת שלא לעצבן אף אחד. אבל הגעתי לשלב שאני כבר לא יודע איך להמשיך, ולכן אני מחפש עצה. להלן הסיפור שלי, מתנצל מראש על האורך. הרכב שלי הינו פיאט פונטו איבו, 2010, חודש עלייה לכביש - אוגוסט, רמת גימור דיינמיק. אני היד השנייה של הרכב, ומחזיק בו בדיוק 11 חודשים. בסוף חודש יוני הבחנתי בסדק בדשבורד, בצד הנוסע, באזור כרית האוויר. מדובר בתופעה מוכרת וידועה, שהיבואן והיצרן מסרבים להכיר בה ולטפל בה כמות שהיא - תקלה סדרתית, ככל הנראה של פגם בייצור. למה אני חושב שמדובר בפגם בייצור? כי בטח חלקכם זוכרים את השרשור על הפיאט 500 שהיה לה את אותה הבעיה, והוא לא היחיד. להלן…
הודעה אחרונה מאת eyalpa, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
פעם ה-C קלאס הייתה מכונית הכניסה של מרצדס, היום יש למרצדס את ה-CLA, ה-B קלאס, ה-A קלאס ואפילו את ה-GLA. הנטל של גרסת הבסיס עבר למכוניות אחרות ובמרצדס הירשו לעצמם להשתולל. המחיר עלה, משמעותית, אבל יחד איתו גם רמת האבזור, האיכות הכללית והפאר. התוצאה? מכונית ברמה גבוהה מאוד, מהונדסת ברמות הגבוהות ביותר שיש לשוק הרכב האירופאי להציע. רק חבל שבמדד הכוחות סוס לשקל היא מפסידה למתחרות מגרמניה או מארה"ב. מרצדס C קלאס - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת Barney, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב, רציתי לדעת בבקשה איך אני מוצא או האם קיים דבר כזה באיביי שמוכרים חלקים מתוך רכב, או במילים אחרות, אני רואה הרבה רכבים אחרי תאונה שמוכרים אותם, האם זה אנשים של מגרשי מכוניות שעברו תאונות ואפשר לבקש שיפרקו וישלחו חלקים ספציפים, אני כמובן מדבר על ידיות , משענות, וכ'ו, ולא על חלקי בטיחות. איך מוצאים את האנשים האלה באיביי תודה רבה והמשך ערב טוב
הודעה אחרונה מאת eyal177, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לרגע חשבתי שאני הוזה ורואה את המלכה...הפאביה החדשה! אבל לא, זו ראפיד האצ'בק, נראית טוב, חייב לציין שלא נראית מרווחת כמו הסדאן.
הודעה אחרונה מאת calmride, -
-
- 0 תגובות
- 787 צפיות
אני מעוניין להזמין מאיביי מוטות מייצבים לרכב, אבל לא בטוח איזו הפתעה תחכה לי במכס. קראתי את המסמכולוגיה שלהם ואין שום איזכור למוטות מייצבים ולכן אין לי מושג למה לצפות. למישהו יש נסיון בנושא? איך ניתן להבטיח משלוח חלק?
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
מכונית הפרימיום הקומפקטית של וולוו 40 V מוצעת בהמחה של 16,000 ש"ח. במחיר של החל מ- 159,000 שקל לדגם הבסיס ברמת הגימור Kinetic לעומת מחיר מחירון של 175,000 שקל. דגם T4 שבמבצע, מצויד במנוע 1.6 ליטר טורבו בהספק של 180 כ"ס ומומנט של 27.5 קג"מ בין 1,600-5,000 סל"ד. הרכב משודך לתיבת 6 הילוכים כפולת מצמדים והוא מספק בדגם ביצועים של 8.5 שניות 0-100 קמ"ש ומהירות מרבית של 225 קמ"ש. צריכת הדלק בדגם עומדת על 16.4 ק"מ לליטר.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
רציתי לדעת ממתי ומאיזה מכוניות זה התחיל להכנס הוינקר הזה שאתה לוחץ טיפה זה משחרר 3 איתותים (דבר שטוב בעקיפות), איך זה עובד ובאילו רכבים התחילו לעשות את זה ?. אגב ברכב רגיל שאין את זה אפשרי להתקין ? ידוע לי שברוב המכוניות החדשות זה קיים (קורולה / מאזדה 3 / קיה למיניהם ועוד..)
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
האם יש למישהו מידע אמין על הרווחים של היבואנים במכירת כלי רכב חדש? (לא הערכות לא מבוססות). סביר להניח שלכמה אנשים מפה יש מכר כלשהוא שעובד בתחום....
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בעקבות דיון עם חברים - יש את הסוג של המחסומים שבהם בודקים כל אדם (או כל אדם שני) עם ינשופון (או משהו אחר שנושפים אליו ובודק את רמת האלכוהול, לא זוכר בדיוק) ללא קשר להאם התעורר חשד שהוא שיכור. האם הם מוצבים רק בלילות\ערבים או גם בצהריים? לא מדבר על עצירת רכב כשמתעורר חשד שהנהג שיכור אלא למחסומים שהודרכו כמו שתיארתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 389 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- EliC25
- Aviady001
- עוזי ל
- avargel
- yohai71
- farkash7
- zvit
- Shay Shd Dave
- zaf
- axSupreme
- hunter22
- ברווז