Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו, לאחר קריאת הכתבה הכל ברור ונהיר. די מערער את התפיסה שהיתה לגבי ארגון ה-

Euro NCAP אבל עדיין עולה תמיהה קלה בנחרצות(?) הכתבה:

נכון, יש רמיזה עבה לגבי "הזמנה מכוונת" של בדיקה, אבל האם אין בכך מעין "פוש"? כלומר, אם לצורך העניין אני מנכ"ל יצרנית הרכב הנחשק MM (ר"ת - mickbit motor) ואני כמסע יח"צ לגבי הדגם הבא רוצה להזמין מבחן ריסוק כדי להתפאר בבטיחות המדהימה של הרכב, האם Euro NCA יציגו תוצאות שמתאימות לי? הרכב יהיה כישלון קולוסאלי אבל יתנו לו 5 כוכבים?

קצת מוזר.

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כתבה מעניינת של רוני אהרנוביץ מלפני כמה שנים על מבחני הריסוק של EuroNcap שלא מוכנים לגלות מי מהיצרנים מממן את המבחנים:

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/encap.asp

אמנם אני לא הכי אוהב אותו, אבל בהחלט יש דברים מעניינים בכתבה.

לבחור יש פטיש לקונספירציות,אל תיקח את מה שהוא רושם קשה.

פורסם
לבחור יש פטיש לקונספירציות,אל תיקח את מה שהוא רושם קשה.

היה גם תחקיר על זה בערוץ 10 אם אני לא טועה, אבל עדיין השאלה פתוחה- אם אין להם מה להסתיר, למה הם מפחדים לחשוף נתונים?.

פורסם

יזמי מבחן הEURO NCAP צריכים לקבל פרס נובל לשלום.

אני לא חושב שיש יוזמה שהצילה יותר חיים מהמבחן הזה, רק להיזכר בציוני המכוניות בתחילת הדרך, כמות האנשים שחייבים את החיים שלהם למבחן הזה (כולל אחותי ומשפחתה) אסטרונומית, והוא הסיבה העיקרית לירידה בכמות ההרוגים (וירידה בחומרת הפציעות) בתאונות דרכים בשנים האחרונות.

ומה שאני יודע על המבחן המכוניות נקנות בלי שום תמיכה של יצרן, כשהמכונית הנבחרת היא הדגם הכי פחות מאובזר בטיחותית שנמכר באירופה (אם הרבכ נמכר בצרפת עם 12 כריות אויר ובמולדבה עם 2, יקחו את הדגם שנמכר במולדבה.

אם היצרן רוצה להשפר את הציון לפני הפרסום, הוא מממן את המבחן הנוסף, ויש לו חצי שנה לשפר את הרכב עצמו, את הנתון איזה יצרן ביקש מבחן נוסף, הם מסרבים לחשוף.

פורסם
אני לא מבין מה מבהיל אותך כל כך.

לסוזוקי אין כריות צד ובגלל זה הורידו לה ציון.

.

זהו.

נכון, הקריטריון לפחות 6 כריות אוויר.

בפחות כסף, רוכשים דו-גלגלי איכותי וגם שם אין כריות אוויר. ובכל זאת מספר הדו-גלגלי עולה משנה לשנה.

פורסם

אתה באמת משווה בטיחות של קטנוע מול רכב?

כול מכה קטנה והאופנוען נופל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יזמי מבחן הEURO NCAP צריכים לקבל פרס נובל לשלום.

אני לא חושב שיש יוזמה שהצילה יותר חיים מהמבחן הזה, רק להיזכר בציוני המכוניות בתחילת הדרך, כמות האנשים שחייבים את החיים שלהם למבחן הזה (כולל אחותי ומשפחתה) אסטרונומית, והוא הסיבה העיקרית לירידה בכמות ההרוגים (וירידה בחומרת הפציעות) בתאונות דרכים בשנים האחרונות.

ומה שאני יודע על המבחן המכוניות נקנות בלי שום תמיכה של יצרן, כשהמכונית הנבחרת היא הדגם הכי פחות מאובזר בטיחותית שנמכר באירופה (אם הרבכ נמכר בצרפת עם 12 כריות אויר ובמולדבה עם 2, יקחו את הדגם שנמכר במולדבה.

אם היצרן רוצה להשפר את הציון לפני הפרסום, הוא מממן את המבחן הנוסף, ויש לו חצי שנה לשפר את הרכב עצמו, את הנתון איזה יצרן ביקש מבחן נוסף, הם מסרבים לחשוף.

ראיתי כבר שהם טענו שהם בודקים את הדגם הפחות מאובזר אבל זה בולשיט.

חצי מהרכבים בישראל באים עם אבזור משמעותית נמוך יותר מאשר בבדיקות שלהם, כמו פונטו גרנדה שקיבלה בזמנו 5 כוכבים עם 6 כ"א אבל רוב אלה שבארץ מגיעות עם 2.

פורסם
כיום המבחן לא כולל רק בטיחות פאסיבית אלא גם אקטיבית. לרנו הורידו ציון על דברים כמו התראה על חגירת חגורות או אפילו אם אני זוכר נכון על כך שלא היו עליה אזהרות במספיק שפות, למרות שבתכלס עם ההגנה שלה בפועל היא יכולה לקבל 5 כוכבים.

כשמתייחסים לבטיחות אקטיבית הכוונה היא להיבטים דינמיים כמו מרחק בלימה, האצה אחיזת כביש.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

גם אם המכונית הזו הייתה מקבלת רק 2 כוכבים, זה לא היה מונע את שיווקה בישראל כי למשרד התחבורה אין שכל/רצון/אכפתיות להבין שרכב בטיחותי יותר חוסך המון כסף למדינה בכל מקרה של תאונה וגם לא מנוע מהמוני בית ישראל לרוץ לרכוש "סוזוקי אמינה וחסכונית". אני די בטוח שסוזוקי לא תשווק בסוף את הדגם רק עם 4 כריות ותציע כסטנדרט 6.

פורסם

אני לא מבין את המתקפה הזאת על סוזוקי,כאילו שלא ידעתם שסוזוקי מייצרת רכבים עממים בדר"כ זולים מהמתחרים (בחו"ל).

רק בארץ המחירים שלהם מתקרבים למתחרות האיכותיות יותר.

היתרון היחיד ברכבים שלהם זה שהם עמידים לטוב ולרע.

אפשר לומר על ורוכשי סוזוקי שהם כמו רוכשי VAG מאמינים במוצר למרות האי נוחות שבאה עימו.

ולמרות הכל אני בטוח שאתם תעדיפו את מכשירי תנועה על צמפיון כשתבוא תקלה ברכב חדש.

פורסם

למי ששאל על דגמים אחרים של סוזוקי הרי שלסויפט ול-SX4 החדשה (קרוסאובר) 5 כוכבים.

יש משהו מוזר מאד בדוח של הסלריו כיון שבטקסט דווקא משבחים את בטיחות הדגם. מה שחסר היה אבדן כל נקודות מבחן המוט שלא בוצ, ואולי משהו שלא נכתב בדוח המפורסם לקהל.

לגבי דגמים בלי ועם אבזרי בטחחות הרי שבדרך כלל בארץ האבזור בדרך כלל גבוה. כמובן שיש יוצאים מהכלל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי דגמים בלי ועם אבזרי בטחחות הרי שבדרך כלל בארץ האבזור בדרך כלל גבוה. כמובן שיש יוצאים מהכלל.

כן? בטוח?

גטס GLF עם כרית אוויר אחת ובלי ABS זה דגמים בטיחותיים?

אלטו שנמכרה עם 4 כריות אוויר למשך שנתיים בערך כשיש דגם עם 6 כריות אוויר זה גם בטיחותי?

טויוטה קורולה מהדור הקודם שנמכרה עם 4 כריות אוויר ובלי ESP זה דגם בטיחותי? (רק אחר כך הוסיפו ESP כשהיה חובה, ולקראת סוף הדור הוסיפו את הדגם עם 7 כריות אוויר)

לוגאן זה אוטו בטיחותי? 2 כריות אוויר, ABS ו3 כוכבים במבחני ריסוק?

פרטנר וברלינגו דור ראשון זה בטיחותי? 2 כריות אוויר וABS? רכב שבמקור נבנה באמצע שנות ה90' ושווק כאן עד 2010-2011, עת חייבו את כל היצרנים להביא רכבים עם ESP.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...