רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,557 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נתחיל מחווית קניה, הרכב היה בעברו בהשכרה בחברת אלבר. הרכב עמד על כמעט km86K הרכב נלקח למכון בדיקה אחרי שנאלצתי לחפור לסוכן, לטענתו הרכב עבר קומפיוטסט (אתם יודעים הכל V חוץ מתיקוני צבע ) בבדיקה נתגלו שהצמיגים והבלמים גמורים, פרונט. והכסתח הרגיל "סימני קורוזיה" "מצבר 2012" וכו' הרכב חזר ממוסך שלהם אחרי בלמים תיקון פרונט. התמקחתי על המחיר בגלל הצמיגים והעובדה שהרכב ממש לפני טסט. ובצעתי רכישה. ואז נתגלו הפאקים הקטנים והמעצבנים. אבזמי חגורות מתחת למושב האחורי, מתזי מים לא מחוברים מדף אחורי חסר. (שבסופו של דבר הושלם ע''י אלבר) סרחון מהמזגן מיד לאחר הקניה נדלקה לי נורית אדומה של הגיר למזלי הרכב עדיין באחריות יצרן נכנסתי למוסך מורשה יבואן , והתברר שמדובר במשהו קטן בידית ה…
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
- 3 תגובות
- 682 צפיות
ואז האוטו לא נסוע לאיזה דקה היו לי 2 תקלות קודם שסידרתי חיישן מד כמות אויר היה צינורית קרועה שהחלפתי וחיישן מהירות רכב וטהחלפתי גם שמן גיר ופילטר האם יש קשר ןמה יכולה להיות הבעיה
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
הכותרת. וגם שעה אחרי שהגשם פסק הפקקים מטורפים.
הודעה אחרונה מאת Yellow Engine, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי סיאט איביזה 2014, המודל 3 דלתות FR. מישהו יודע איך אני מוצא את התאריך ייצור? (שרשום על הרכב) חיפשתי בבגאז, מכסה מנוע ומכסה הדלק, לא מצאתי משהו. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום, במונדאו שלי במזגן אחרי הטמפרטורה הכי גבוהה (28 מעלות) יש מצב HI. רציתי לשאול מה זה המצב הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
היי, יש לי אוטו ישן בן 10 שנים ובו רדיו דיסק (לא מקורי של האוטו אלא מהאלה עם הפאנל הנשלף). לאחרונה החלה תופעה שאני שומע תחנה והרדיו קופץ לדיסק (כשאין דיסק). שמעתי לב שזה קורה בעיקר בפקקים ולכן אני חושד שזה איכשהוא קשור לאלטרנטור\מצבר (שכן כשאני בפקק המצבר לא נטען). מה דעתכם? שאלה שניה, למשהו יש את זה? יעשה את העבודה להובלת קופסאות ארוכות של איקאה? לא דברים כבדים מדיי? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת ykg, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחאה בנושא יוקר הקניה של מכוניות בארץ. העמוד בפייסבוק כבר מגיע ל20 אלף לייקים ומתוכננת לעוד שבוע נסיעת מחאה שיוצאת מחניון סינמה סיטי בראשל"צ לביתו של שר התחבורה בכפר אחים. מה אתם חושבים, זה יתפוס? זה לא לפיד מי ש"חייב" לנו כסף? נראה שמתגבש פה משהו משמעותי, מי מצטרף? https://m.facebook.com/KatzOwesMeMoney
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 975 צפיות
http://www.themarker.com/markerweek/1.2472632 שיעור בהיסטוריה: "שעה שסטנדרד אויל נהנתה משיא כוחה, יזם צעיר אחר בשם הנרי פורד הקים חברה לייצור מכוניות שחוללה מהפכה טכנולוגית. פורד האמין שביו־דלקים הם עתיד התחבורה, ועיצב את המנוע של המודל טי, מכונית הדגל של פורד וכלי הרכב הראשון שיוצר באופן המוני, כך שיוכל לפעול על דלק מבוסס אלכוהול בשם אתנול - וגם על נפט. פורד ראה בעיני רוחו ארה”ב שמייצרת את הדלק שלה מתירס, מתפוחי אדמה ומגידולים חקלאיים אחרים, ומגדלת אותו בעצמה לפי צרכיה. אבל להיסטוריה, ולג’ון ד. רוקפלר, היו רצונות אחרים.פורד ואחרים אמנם האמינו בדלקים מבוססי אלכוהול, בגלל הזמינות הרבה שלהם והקלות שבה אפשר היה להפיק אותם ממגוון חומרים, אבל רוקפלר וחבריו בתעשיית הנפט מכר…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 61 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת Hold, -
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
שלום רב. אני לומד הנדסאי רכב שנה אחרונה ובעצם התחלנו בתחילת השנה לדבר על הפרויקט. רציתי להתייעץ איתכם על איזה נושא הכי קל והכי משתלם גם כלכלית לעשותו? אשמח לרעיונות . תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת MANKINED, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, הבנתי שלמונדאו 2011 יש מנוע טורבו שחוסך דלק. האם יש את המנוע הזה לכל הדגמים של 2011 או רק דגמים ספציפים? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת benjy337, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרבה אנשים מחכים שהמיכל יגיע לרבע, חלק מחכים שיגיע לחצי - והולכים לתדלק. מה הסיבה לך לטענתם? שמצטבר ג'יפה בתחתית מיכל הדלק, שהם לא רוצים שהרכב יצרך את הדלק הזה, נניח והמיכל לקראת סף הסיום אז הנוזלים שנותרו במיכל הם אלה שנשאבים (או משהו כזה), וכך מכילים את ה"ג'יפה" של המיכל. כל הג'יפה מתרכזת בתחתית. נכון או לא נכון? מה שבטוח - אולי. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש מלא דגמים שניראים טוב ולא מביאים לארץ למה?בגלל מחיר?בגלל תקן? http://www.daihatsu.co.jp/lineup/tanto_custom/index.htm
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מסתבר (לא במפתיע) שלקסוס CT היא כנראה המכונית הכי אמינה שאתם יכולים לקנות השנה. אבל בדו"ח האמינות השנתי של קונסיומר ריפוסרטס שהתפרסם היום יש לא מעט הפתעות, כמו למשל נפילה של 14 מקומות למותג יפני מפורסם. לכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
העלתי סטטיסטיקה של מכוניות שנמכרו בישראל לפי הקובץ במשרד התחבורה. ניסיתי לאחד לפי סוג מכונית (לא תמיד הצליח, בגלל השמות שמשרד התחבורה נותן). יש שם מספור לפי גודל מנוע, סוג גיר, וסוג שלדה. הוספתי ינואר-ספטמבר, שכחתי שעכשיו כבר חודש אוקטובר Until-Sep-2014.pdf Until-Oct-2014.pdf
הודעה אחרונה מאת VWM, -
98k עבור רנו מגאן קופה יד01 עם תאריך עלייה לכביש מלפני חצי שנה, לא נראה לי עסקה מתשלמת עבור רכב שנמכר ב-105k כחדש, מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
יש לי חבר שהבן שלו לומד נהיגה,בעיסקה הוא קיבל מס שיעורים (לא זוכר בדיוק ) + 3 טסטים ב3900 מצד אחד ומצד שני אני שומע שעלות של כל טסט היא 510 ש״ח. ואני שואל ע״מ כזה מחיר מופקע?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 3 תגובות
- 739 צפיות
בעקבות ההשלמה של הטכנאי שלי, אני צריך להגיש פרוייקט, דיברתי עם אחד המורים שלימד אותנו במכללה והוא דורש 1500! שקל בשביל לעזור לי, שאלתי מה כלול ב1500 שקל האלו, הוא אמר ״בחירת נושא, עזרה במציאת חומרים וליווי אישי עד המבחן״, נראה לי קצת טיפשי לשלם על זה 1500 שקל. סה״כ צריך להכין פרוייקט, ללמוד אותו טוב, להגיש אותו ולגשת למבחן שיבנה על בסיס הפרוייקט. מישהו עבר את זה בתקופה האחרונה ויכול לכוון/לייעץ לי? תודה!
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אשמח לכל אינפורמציה למתמצאים ומכירי האזור – האם תהיה בעיה למצוא חניה חופשית באזור המוזכר בכותרת?, מדובר על ימי חמישי בסביבות 14:30, (בסביבת היחידה ללימודי חוץ הקריה האקדמית אונו).
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 4 תגובות
- 970 צפיות
קיבלתי מכתב שהספויילר שהזנתי מהאיבי עוקב במכס, עכשיו לפי מה שהבנתי אני צריך לשלם עליו 18% מעמ שאני מגיע למכס? במכתב כתוב שזה 800$ למרות שהספוילר עלה לי 414 שקל ועוד 300 משלוח. האם לוקחים מעמ גם על המשלוח? איזה קבלה אני אמור להביא להם אם הזמנתי אותו מאיבי? ובדף השני אני פשוט צריך למלות את זה ולהביא להם? הספוילר הוא גם עם אור ברקס והבנתי שיכולים לעשות לי בעיות על זה? ולמה אם אני מהדרום שולחים את זה לתל אביב ומאלצים אותי להגיע לשם? סליחה על ריבוי השאלות אבל אני די מבולבל ואשמח לכול מידע
הודעה אחרונה מאת doras, -
- 2 תגובות
- 668 צפיות
שלום אני כרגע לא בארץ ואני מעוניין למכור את הרכב שלי אבל אין לי אף אחד מיופה כח על הרכב.. יש אפשרות איכשהו למכור את הרכב כשאני לא בארץ ולעשות ייפוי כוח מחול לאבא שלי או משהו ?
הודעה אחרונה מאת bobi, -
פרוייקט ברבהאם
מאת Ziv- 2 תגובות
- 799 צפיות
למי שלא מכיר, ברבהאם היתה קבוצת מרוצים שהוקמה ע"י סיר ג'ק ברבהאם בסידני, אוסטרליה, במטרה להתחרות באליפות העולם בפורמולה 1. ברבהאם זכתה לראשונה באליפות העולם בשנת 66' (האגדית, שניה לפני שהוכנסו עזרי אווירודינמיות), וג'ק היה לראשון (והיחיד) בעולם שזכה במכונית תחת שמו שהוא עצמו בנה. אחר כך הגיעו עוד שתי אליפויות עולם, ב-81' ו-83', כאשר הנהג הינו נלסון פיקה. 20 שנה עברו מאז הקבוצה פורקה. כעת הגיע דיוויד ברבהאם, הבן של, ומשתמש בפלטרפורמת גיוס ההמונים 'אינדיגוגו' ע"מ להקים את קבוצת המירוץ מחדש תחת השם 'ברבהאם', אך תחת רעיון חדשני: הכל שיתופי. ישנן 3 סוגי שיתופיות: אוהדים, נהגים ומהנדסים. המעניינות שבהן הן השתיים האחרונות, והרעיון הוא: נהגים - שיתוף של כל מסג…
הודעה אחרונה מאת Luffield, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי! הלכתי לסוכנות של סיאט, לברר מהו המחיר עבור הibiza SC FR ידנית. המחיר הוא 105,600, שזה די גבוה. עכשיו, בדקתי גם את האיביזה היותר פשוטה_(יחידת הנעה זהה וגיר dsg שנחשב יקר יותר), המחיר שלה הוא 80,00. מחיר טוב. אז ההבדל בין הרגילה לFR הוא 25600 אוקיי אז בדקתי את הלאון הרגילה, גיר ידני 1.2, לא FR, והמחיר שלה הוא 115, לעומת גרסת ה-FR, שמחירה 130. עכשיו, ההבדלים בניהם הרבה יותר רציניים, ב-FR מקבלים מנוע 1.4tsi ואת המנורות לד מקדימה, שמשום מה לא מגיעות באיביזה. מישהו מבין למה יש פער מחירים כל כך עצום? אני מאוד רוצה אתה האיביזה, אבל ההבדלים לא נורמליים והמחיר נראה מאוד לא אטרקטיבי.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום, אני משאיר את הרכב מידי יום בחניה מסוימת ונוסע לעבודה. שמתי לב שבוע שעבר שמישהו החליט לפנק אותי בכמה שריטות על כל כנף הרכב. היות והחונים בחניה הזאת די קבועים היה לי חשד איזה רכב פגע בי. היום מצאתי את הרכב הפוגע עם סימני שריטה וצבע שמסתדרים עם השריטה שלי. צילמתי את הפגיעה ברכב שלו ואת המספר. הייתי רוצה לשאול כיצד לפעול מכאן? תודה.
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב חברים. מתעניין ברכב ועל פי הבעלים הוא טופל מהיום הראשון במורשה. אין לו פיזית את הקבלות. 2 שאלות: הסטוריה של רכב במורשה ניתן להוציא רק במוסך בו טופל או בכל מוסך מורשה? איך ניתן לברר את ההיסטוריה מבלי לגשת עם בעל הרכב?
הודעה אחרונה מאת spring, -
שוטינג ברייק. 1 2
מאת proxima-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נפל מטופ-גיר, יש כמה שלא הכרתי קודם ומענינות מאוד, וכמה שבזוית אחרת מרשימות יותר 2013 Callaway AeroWagon 1992 Aston Martin Virage Shooting Brake 2011 Fisker Surf 1968 Reliant Scimitar 1972 Volvo 1800ES יגואר וירטואלית
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
זה כבר נראה כמו מציאה קורסה OPC ב130K: על הרכב : צבע - שחור מטאלי מנוע 1.6 טורבו , 192 כוחות סוס גיר ידני, 6 הילוכים מושבי ספורט ריקארו חישוקי סגסוגת קלה "18 בעיצוב OPC גג שמש נפתח פנסי ערפל אגזוז ספורטיבי עיצוב ספורטיבי יחודי הגה ספורט 3 צלעות בציפוי עור עם שליטה על מערכת השמע
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שמעתי שהעלו את גיל המכונית הניתנת לייבוא ל36 חודשים, האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע אך הרכב? אם הוא אמין ומה הצריכת דלק האמיתית שלו?
הודעה אחרונה מאת yb, -
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 372 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Itzik-b
- epiphone
- פשטות
- yor2
- baer
- עוזי ל
- ניקולאוס
- נולד לליסינג
- yoni162
- רפי לין
- Loder
- Ron Poh