רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב 7 מקומות וידוע לי שעד היום היתה ניסן קשקאי 5+2 . דגם חדש יצא לקשקאי אבל הוא יהיה רק 5 מקומות. הדגם עם 7 נקרא אקס טרייל. השאלה שלי האם מישהו יודע אם בכלל הוא יגיע לארץ ומתי ? בסוכנות של ניסן לא קיבלתי תשובה...
הודעה אחרונה מאת מוסך תלפיות, -
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
שלום. מחפש מקום לקנות בזול קיט חלונות של spal. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת damplin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים ולילה טוב ! בקרוב אני רוצה לנסוע למרכז הארץ לקנות רכב , ואני מהצפון הרחוק ולכן עניין הביטוח הוא בעיתי לי (ולא אני לא יכול לסגור בטלפון כי אין באפשרותי לשלם באשראי לשתלומים) . אז המוכר של הרכב הספציפי אמר לי שאפשר לעשות ביטוח לדואר לכמה ימים עד שאני מגיע לסוכן הביטוח האישי שלי . תוכלו לספר לי על כך? (הרי פעם ראשונה אני שומע על זה) , והאם ניתן לבטח נהג צעיר+ חדש לתקופה קצרה של שבוע למשל (?) תודה מראש לעונים .
הודעה אחרונה מאת orenuchx, -
-
- 2 תגובות
- 889 צפיות
אני לוקח מחר לבדיקה רכב ששנה על הכביש 15אלף קילומטר לבדיקה לפני סגירה צריך לדעת מקום מומלץ לבדיקת רכב לפני קניה באיזור של נתניה או הרצליה המליצו לי חברים על דיננומטר ברעננה אבל רציתי לשאול כאן
הודעה אחרונה מאת Eli R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יכול להיווצר מצב שכמות גדולה של גשמים ו/או גשמי צד, ברוח, יכולים להכניס מים למתחת למכסה מנוע? יש איזה 'מיגון' פנימי מיוחד או שזה לא אמור להיות דבר רציני קצת מים שחודרים? (במידה וכמובן המצתים ושאר הרכיבים הדומים מכוסים)
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, מחפש לקנות מאזדה 323 2004 האם יש סיכוי למצוא כזו ביריד?
הודעה אחרונה מאת 1barakt, -
-
- 0 תגובות
- 679 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/misc.php?do=vsarules תוכן ההודעה נמחק. נא לכתוב כותרת ענינית.
הודעה אחרונה מאת רועי מלמוד, -
אני מקווה שתהנו מהרעיון ותצליחו ליישם אותו.
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
נגיד יש רכב עם מנוע חלש,האם מותר להחליף לו את המנוע לחזק יותר? כמו לדוגמא הגטס שלי עם 1400 האם ניתן להכניס בו לדוגמא מנוע 2.0? או שזה לא חוקי בארץ?
הודעה אחרונה מאת ModChiP, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 20.4 אלף צפיות
מישהו יודע מה הלחץ אוויר התיקני?
הודעה אחרונה מאת ziv555, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 995 צפיות
שני סרטונים ש"רצים ברשת" בתקופה האחרונה מראים את מנעד הרגשות האינטסיביים שמליו נהגים במירוץ. סרטון 1: לכתבה: http://blackflag.jalopnik.com/this-is-the-beautiful-way-all-drivers-should-react-afte-1645191231 סרטון 2: https://www.youtube.com/watch?v=y51GaIzYoIw לכתבה: http://blackflag.jalopnik.com/extremely-low-level-car-race-escalates-extremely-quickl-1646067897
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
טוב אז הגיע תורי למכור רכב. אני זוכר שפעם הייתי עם חבר שרצה למכור את הרכב שלו, והקונה בא וביקש שיצא לסיבוב וינהג בעצמו ברכב, שזה לא כל כך נורא, עד שהוא התחיל לנסוע במהירות גבוהה מהמותר. החשש הראשון שלי כמובן מבחינת הבטיחות ( אני לא מכיר את הנהג!), והחשש השני הוא שכתוצאה מהקונה (שאולי ינהג במהירות גבוהה מהמותר) אני אקבל קנס ממצלמה, ולא קיבלתי קנס בחיים! בטח יש פה הרבה אנשים עם נסיון יותר טוב משלי עם מכירת רכבים, אז מה מומלץ לעשות במקרה שכזה כשקונה בא ומבקש שיצא לסיבוב ברכב?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חג שמח חברים, אמי עבדה כגננת ומקבלת את תלושי הפנסיה שלה ממשרד החינוך. האם היא נחשבת ל"עובדת מדינה" וזכאית להירשם לביטוח רכב של עובדי המדינה? http://www.ag.mof.gov.il/AccountantGeneral/StaffSalary/StaffSalaryTopNav/SSCarInsurance/
הודעה אחרונה מאת איל לוין, -
-
- 6 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אני רוצה להוביל ספה עם רכב פרטי 5 דלתות. הספה נכנסת בדלת האחורית עד למושב הנהג. ובולטת החוצה כ 20-30 ס"מ. האם זה חוקי לנהוג ככה ? אשמח לקישורים
הודעה אחרונה מאת elirazb, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בארץ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן. לא מצאתי נושא למסכים אז אני אשאל פה. מישהו מכיר מוסך טוב לטיפול ב פיאט פונטו 2001 באזור המרכז? תודה
הודעה אחרונה מאת speedsecret, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים, יוצא לי הרבה פעמים לראות רכבים עם מנועים זהים אך הספק שונה, לדוגמא מנועי פיג'ו ה"חדשים" המנוע הבסיסי נותן 120 כ"ס, המנוע הגודש נותן 156 כ"ס (207 GT), 174 כ"ס (207 RC) 200 כ"ס (208 GTI) 220 כ"ס (308R החדשה) במקרה הזה אני יכול לשער שמדובר בטורבו שונה, אבל מה קורה במנועים אטמוסטפרים? לדוגמא מאזדה 2 החדשה, לפי הכתבה רשום כי הרכב יוצע ב3 מנועי בנזין בנפח 1.5, עם הספקים שונים של 75, 90, 115 כ"ס עוד דוגמא ותיקה יותר יכולה להיות רנו קליאו B שיוצרה עם מנוע 1.4, 75 כ"ס ו90 כ"ס פיג'ו 206 1.6, 90 כ"ס ו 110 כ"ס מה בעצם משנים במנועים זהים לטובת הוצאת הספק גבוה יותר? תוכנה? מכלולים? אשמח אם תפתחו לי מעט את הידע בנושא
הודעה אחרונה מאת speedsecret, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, ראיתי פה כבר כמה פוסטים על מחירים הביטוח של הרנו קליאו אבל גם אז הם לא היו כל כך גבוהים. הנתונים הם: 3 נהגים(20,24,48) דגם Collection הנהג הראשי ללא תביעות, שלילות וכדומה המחירים הם סביב ה2000-2500 חובה ו4000-4500 מקיף, מה שיוצא בערך 7000 לשנה בכל חברת ביטוח. גם ההצעות של רנו לא היו יותר טובות. המחירים האלה הגיוניים? מישהו עם נתונים דומים קיבל הצעות יותר טובות?
הודעה אחרונה מאת MosheRE, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש כבר זמן רב מגרש שמוכר רכבים "אובדן מוחלט" או "אובדן להלכה" (לא לשיקום!) כל חיפושי העלו חרס. התקשרתי לאחים יזדי, ולכדורי ("המאגר"), אך הם מסרבים למכור לחלקים. אם זכרוני אינו מטעה אותי, היה מגרש שמכר רכבים כאלה (שמקורם בחברות ביטוח), ואף היה לו אתר אינטרנט, אך שוב - לא הצלחתי למצוא. כמו"כ, היכן כל אותם רכבים שלא היו מבוטחים אך נפגעו וירדו מהכביש? אין מגרש מסויים שסוחר בהם?
הודעה אחרונה מאת felixr, -
אחת ולתמיד, בנושא התקנת קסנון ברכב סדרתי שיש בו האפשרות ברמת גימור גבוהה יותר
מאת Guest Automatic1- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני לעשות אחת ולתמיד סדר, בין אם זה לינק או לחוק בפועל, מה קורה בפועל ומה קורה בתחום הזה בכלל. ובכן, העניין הוא כזה, במידה ואני לוקח רכב סדרתי, שברמת גימור בסיסית, אין אפשרות ולא מגיע קסנון, אבל יש עדשה ומערכת כיוון אורות ( לא אוטומטית ) וברמת גימור אחרת, למשל מגיע קסנון, אותה עדשה אבל השאלה היא, האם הפנסים מגיעים עם מערכת מנוע אוטומטית? בנוסף למתזים שזה ברור. העניין הוא כזה, מתי כן מותר להתקין ומתי אסור להתקין. כמובן שבמידה ויש רפלקטור מול עדשה אין כאן ספק אבל במידה והרכבים מגיעים עם עדשה, אבל נגיד ללא מנוע כיוון אוטומטי אז זה כן אפשרי? למשל הונדה סיוויק, רמת גימור אחת מגיע עם נורות הלוגן רגילות ורמת גימור אחרת עם קסנון, האם ברמת הגימור הא…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 5 תגובות
- 801 צפיות
היי שלום רציתי לברר בנוגע לירידת ערך של רכב אם הרכב לצורך העניין חדש עולה 142.000 שקל ולא עובר תאונות והכל בסדר קילומטר בסדר מה יהיה אם אחרי שלוש שנים ארצה למכור אפסיד הרבה כסף ? הדגם מאדה 3 2014 לקנות מהחברה ספיריט ..
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
שלום היום החנתי את הרכב בחנייה מקביל למדרכה, הרכב שלי הוא פיקנטו והגיע רכב מסוג דייהטסו גיפ' כלשהו גדול, וכאשר החנה שפשף את הצד הטמבון האחורי מצד שמאל שלי עם הטמבון הקידמי בצד ימין שלו וזאת אפשר לראות לפי זה שהצבע שלו נשאר על הטמבון שלו ולהפך, צילמתי הכל, התקשרתי למשטרה ואמרו לי שלא מצליחים לאתר את בעל הרכב ואמרו לי להגיע לתחנת משטרה, עכשיו אבא שלי בפועל בעל הרכב אבל אני גם נוהג ברכב, אני יכול לגשת לתחנה או שרק אבא שלי ? צלמתי מהרבה זויות את הרכבים ואת המכות מקרוב גם אבל האם זה מוכיח שהוא אכן נגע בי והחנייה הייתה די צפופה לרכב שלו והוא עמד גם סנימטרים בודדים מהרכב שלי. השארתי גם מכתב עם הפרטים שלי על השמשה שלו אבל השאלה אם הוא לא יצור קשר או שלא יהיה מוכן לשלם את ה…
הודעה אחרונה מאת elians, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן כולם וחג שמח אני מתכוון להתחיל שיעורי נהיגה על ידני אחרי החג .. ורוב החברים שלי שהוציאו רישיון המליצו לי על מורה הם למדו אצל אותה מורה(אישה) אבקש המלצה על מורה אמין וטוב שלא יסחוב אותי וילמד אותי הכל ולא יהיה עסוק ב-פלאפון בזמן השיעור .. כי אני לא יודע איך ללחוץ על הדוושה או להעביר הילוך ד״א כמה אמורים לקחת לי לשיעור שלא ינסו לגנוב אותי. תודה רבה וחג שמח מצטער עם פתחתי במקום הלא נכון!
הודעה אחרונה מאת Zoro11, -
נו, חלם... לקח להם שנתיים להבין שזה לא טוב. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4578143,00.html אבל שלא תטעו לרגע, הכוונה פה להכשיר שרץ אחר שנכתב בסוף הכתבה: הצעת החוק הבאה, כל רכב חברה יחוייב בכזו קופסה. מעניין כמה יבטלו את הליסינג בעקבות השתלת כאלו קופסאות ברכבי חברה...
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
כמו בכותרת - נכנסו בי מאחור, הרכב עדיין באחריות, חיישני רוורס הותקנו על ידי היבואן. במידה וידרש החלפת פגוש אחורי - האם הביטוח משלם גם עבור התקנת החיישנים מחדש?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 7 תגובות
- 764 צפיות
אהלן חברים, מזמן לא ביקרתי כאן בפורום. ראשית אני מתנצל אם הנושא הזה מתאים לאוף טופיק, לא ידעתי איפה לפתוח, פה או בפורום השני, בסופו של דבר החלטתי לפתוח כאן. אני ועוד 2 חברים מתכוונים לצאת בשבוע/שבועיים הקרובים לברלין ומשם לזרום לאמסטרדם, ראיתי שזה מרחק של כ670 ק"מ. אנחנו רוצים להשכיר BMW סדרה 3 או מרצדס קלאס A שנת 2014, מישהו יודע להגיד כמה הרכבים האלה "אוכלים" דלק? כמה פעמים אצטרך לתדלק אותם לכל כיוון? ועוד שאלה קטנה, מה עלויות הדלק בגרמניה כרגע? תודה רבה לעוזרים וחג שמח!
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
עדיף בעיקר בנס ציונה, אפשרי גם רחובות/ראשל"צ. אם זה משנה, הרכב המדובר בפיאט פונטו איבו. אשמח לקבל גם איזשהי הערכה של מחיר מניסיון / לא מניסיון.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
הזמנת פנסי ערפל מאייבי 1 2
מאת FiS- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מעוניין להתקין ברכב שלי פנסי ערפל, לא הסטנדרטיים והמשעממים שמגיעים כסטוק בהונדה סיוויק. הסתובבתי באייבי וראיתי זוג פנסי ערפל מתאימים בצבע צהוב. http://www.ebay.com/itm/181537710192...%3AMEBIDX%3AIT רציתי לשאול האם גם על פנסי ערפל צריך להיות תו תקן? התבוננתי ועל הפנסים עצמם לא מוטבע איזשהו סימן של תקן אירופאי. בכללי, האם יכולים לעשות לי בעיות במכס\דואר עליהם? מכיוון שאלה אינם אורות דרך. עוד דבר, המשלוח שרוצים עליהם באייבי נורא יקר, כעלות המוצר בערך. הסתכלתי באתר BUY2USA וראיתי שעל אותו גודל חבילה במשלוח ימי רוצים רק 20$ כך שסה"כ הכל יוצא לי 67.5$ הכל כלול. האם השירות הוא שירות טוב וכדאי להשתמש בו?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 1 תגובות
- 809 צפיות
היי חברים, לאחרונה התחלתי להתעניין ברצינות באפשרות של ייבוא אופנוע מוטוקרוס לשימוש ספורטיבי בשטח בלבד. יש לי כמה שאלות שאשמח אם חברי פורום בעלי נסיון או עניין בנושא יענו לי או לפחות יפנו למידע. 1. מהיא המשמעות של כלי רכב עם רשיון "אפור", מן הסתם שחלות הגבלות על הכלי ביחס לרשיון רגיל, אך מלבד נסיעה בכביש שכמובן אסורה (השינוע יתבצע על עגלה), האם יותר לי לרכוב עליו בשטחים ציבוריים פתוחים? במידה ולא, מהם ההשלכות. 2. האם אני צריך להנפיק אישורי תקינה? אם כן, מהיכן ובמה זה כרוך? האם העובדה שמתבצע ייבוא סדיר של האופנוע המדובר תקל עליי בהמצאת אישורים מהסוג הזה, או שלחלופין לא אדרש להמציאם כלל? 3. מהן העלויות הנוספות הצפויות לי מלבד המס המופחת בשיעו…
הודעה אחרונה מאת אדירכ, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש פנס אחורי לניסן אלמרה שנת 1999 היום סרקתי בפירוקיות שאני מכיר ולא מצאתי הייתי ב"מעצמה חלפים" , "שימאור חלפים" ,עוד פירוקיה על צומת דשנים, "גרר ויקטור" ,עוד פירוקיה בצומת ביג בקרית אתא,ושתי הפירוקיות שנמצאות בבר יהודה בנשר ולא מצאתי :\ מישהו אולי מכיר עוד פירוקיות שאני יכול לבדוק בהם באיזור חיפה/קריות אולי אפילו לכיוון עכו תודה לעוזים
הודעה אחרונה מאת EEERRR,
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 310 אורחים (הצג רשימה מלאה)