Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחת ולתמיד, בנושא התקנת קסנון ברכב סדרתי שיש בו האפשרות ברמת גימור גבוהה יותר

Guest Automatic1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

ברצוני לעשות אחת ולתמיד סדר, בין אם זה לינק או לחוק בפועל, מה קורה בפועל ומה קורה בתחום הזה בכלל.

ובכן, העניין הוא כזה, במידה ואני לוקח רכב סדרתי, שברמת גימור בסיסית, אין אפשרות ולא מגיע קסנון, אבל יש עדשה ומערכת כיוון אורות ( לא אוטומטית ) וברמת גימור אחרת, למשל מגיע קסנון, אותה עדשה אבל השאלה היא, האם הפנסים מגיעים עם מערכת מנוע אוטומטית? בנוסף למתזים שזה ברור.

העניין הוא כזה, מתי כן מותר להתקין ומתי אסור להתקין. כמובן שבמידה ויש רפלקטור מול עדשה אין כאן ספק אבל במידה והרכבים מגיעים עם עדשה, אבל נגיד ללא מנוע כיוון אוטומטי אז זה כן אפשרי?

למשל הונדה סיוויק, רמת גימור אחת מגיע עם נורות הלוגן רגילות ורמת גימור אחרת עם קסנון, האם ברמת הגימור האחרת יש משהו שונה מהותית מרמת הגימור הנחותה יותר?

אני אודה לכם מאוד במידה ותפנו אותי לתקנות, או מה קורה בטסט או מה התהליך מבחינת אישור דבר שכזה או שפשוט מתקינים קיט איכותי ( פיליפס וכו' ) וזה תקין?

שוב, להזכיר לכם, מדובר על רכבים שברמות גימור שונות יש ואין, לא על רכבים שאין להם את האפשרות הזאת מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני לא טועה, החלפת נורות מהלוגן לקסנון נופלות תחת ההגדרה ״שינוי מבנה״, מה שבמקרה הטוב יצריך אותך לאשר את זה בעמדה מס׳ 1 במשרד הרישוי ובמקרה הרע לא לקבל אישור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדעה הרווחת אומרת שאסור בשום מקרה להרכיב קסנון בשום רכב (אינדיבידואלי, לא דגם) שהגיע ללא המערכת במקור. לא רמות גימור ולא שום דבר אחר. אסור וזהו. לי אישית לא יצא לחוות את הסוגיה ולמען האמת, עכשיו כשאני חושב על זה, גם לא לאף אחד ממכריי.

ההבדלים בין רכב עם פנסי הלוגן לכזה עם פנסי קסנון הוא בדיוק כמו שציינת אבל עם הבדל אחד. חובה שתהיה מערכת כיוון גובה אלומה אוטומטי ומתזים אבל אין חובה לעדשה. לדוגמא הונדה סיוויק של השנים 2006-12, שם ברמות הגימור הגבוהות היתה מותקנת מערכת קנסון על פנסים עם פרוג'קטורים.

לי יש שאלה אחרת שמעניינת אותי לאחרונה, מה הדין לגבי תאורת LED (ראשית כמובן, לא תאורת יום)? האם הוא זהה לקסנון בכל הנוגע לאיסור על ההתקנה או שיש הבדלים?

Ford Focus estate ; Subaru XV

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...